MADE IN ITALY

ג´נארו אבלונה החל את דרכו במגזין ווג בניו יורק, וכיום מנהל ביד רמה סטודיו במילאנו, אשר מתעסק בעיצוב טוטאלי למאיון העליון. ראיון בלעדי היישר מממלכת העיצוב האיטלקית

מאת אדריכל איציק עיני – מילאנו | צילום איתיאל ציון, מקס זמבלי | תאריך 4.1.09

סטודיו עיצוב הפנים AVALLONE אשר במילאנו, בניהולו של ג´נארו אבלונה מתעסק בעיצוב פנים למגורים ובעיצוב מוצרים למאיון העליון. אבלונה, שהתחיל כמאייר במגזין ווג בניו יורק, גילה עניין בעיצוב רהיטים בגבס ובמהרה פיתח שיטה ייחודית ליישום דקורציות על מגוון רחב של מוצרים.

מכשחזר לאיטליה פתח אבלונה סטודיו במרכז מילאנו המשתרע על פני ארבע קומות, ובו ממוקמים המחלקה התכנונית לעיצוב, והמחלקת הביצועית שאחראית על פיתוח מודלים והשואו רום.

המעצב גנארו אבלונה(צילום: איתיאל ציון)
המעצב גנארו אבלונה(צילום: איתיאל ציון)


הסטודיו מתעסק בעיצוב טוטאלי, החל מפנים החלל ועד לתכנון הפריטים הקטנים. בשנים האחרונות היה אחראי אבלונה לפיתוח ועיצוב ליין לחברות ריצוף ושיש מהמובילות באיטליה, כדוגמת דומוס, פרובנצה, קרהקול, מוטינה וחברות רהיטים כמו קאזה מילאנו ופוליפורם.

אבלונה סטודיו במרכז מילאנו משתרע על פני ארבע קומות(צילום: מקס זמבלי)
אבלונה סטודיו במרכז מילאנו משתרע על פני ארבע קומות(צילום: מקס זמבלי)

העיצוב מתחיל בארסנל הזכרונות הפרטי

התפיסה העיצובית של אבלונה, מאמצת צורות או חללים טהורים ומעשירה אותם באמצעות טקסטורות מתוחכמות שמעניקות אופי וקונוטציות של זמן עבר. רוב המוצרים נעים על קשת כרומטית בסיסית, ניטראלית, בגוונים של לבן, שחור ואפור, במטרה למנוע שחיקה ויזואלית וליצור חלל שמפנה מקום לאובייקטים אחרים מבלי ליצור עומס.

"תהליך העיצוב מתחיל במקורות שלי, בארסנל הזכרונות הפרטי שלי, זה ששייך לעבר ולהיכן שנולדתי", מסביר אבלונה, שמוצאו בכפר קטן בדרום איטליה. הצורך בלהעניק לכל פרויקט את האפשרות לגעת ולחוש, היא מה שמניע באופן אובססיבי יצירת איזון בחלל בין הצורה והדקור שלה.

בעבודתו הוא מסביר, קיימת השפעה חשובה ששאב מקרלו מולינו והפורמות הנקיות, ומהארכיטקט האמריקאי לואיס סאליבן, שבעבודתו מציג מבנים בעלי גיאומטריה פשוטה, אך עשירים מבחינה דקורטיבית. "האיזון בין הפורמה לבין הדקורציה שלה, יוצר מוצר או חלל יחידי עשיר, שמסוגל לתקשר באופן אינטימי יותר".

פנל דקורטיבי בעיצובו של סטודיו אבלונה, (צילום: מקס זמבלי)
פנל דקורטיבי בעיצובו של סטודיו אבלונה, (צילום: מקס זמבלי)

"המינימליזם הוא ביטוי לבריחה מאחריות"

כיום, בעידן בו תרבות עיצוב ה- LOW COST הפכה לנחלת הכלל, אין עוד אלמנטים שמבדילים בין מוצר אחד לשני ולכן יש צורך באמירה שונה. החיבור לטקסטורות הוא יחסית טבעי ומתבקש באיטליה, שעשירה במוטיבים דקורטיביים היסטוריים שמשתנים לפי המוצא הגיאוגרפי. הביטוי המינימלסטי בארכיטקטורה ובעיקר בעיצוב יוצרים ריחוק, ניכור ואשליה של שלמות, אבל חסרים בהם פרקטיות יום יומית, פשטות ובעיקר הרצון להשתמש בהם הוא מסביר, "כיום המינימיליזם הוא ביטוי לבריחה מאחריות, אין בו שום אמירה חשובה, נדמה שלאדם אין חלק בשימוש הסופי בו. המסר בשפה העיצובית הכוללת היום הוא שהאדם יכול לחיות במוזיאון, אבל בפועל זה לא נכון".

שולחן אוכל עגול ,בסיס מברזל גס ופלטה מעץ מצופה גבס מהליין ששורטט עבור קאזה מילאנו, (צילום: מקס זמבלי)
שולחן אוכל עגול ,בסיס מברזל גס ופלטה מעץ מצופה גבס מהליין ששורטט עבור קאזה מילאנו, (צילום: מקס זמבלי)

שואף לתכנן גם בארץ

הסטודיו של אבלונה כאמור, מתעסק גם בעיצוב פנים והוא מעיד כי ישמח לתכנן גם פרויקטים בארץ. אז אם אתם חושקים בתכנון יוקרתי עם טאץ´ של ממלכת העיצוב האיטלקית, תוכלו לפנות אל הסטודיו ואף לזכות במענה בעברית, באמצעות אדריכל ישראלי שעובד בו – 00393388926020. לחילופין, אם מזדמן לכם לבקר במילאנו, עובדי הסטודיו ישמחו לארח אתכם ולהציג בפניכם את אולם התצוגה על פרטיו השונים. צ´או בנתיים.

מסגרת על סטנד ברזל, יכולה לאכלס מראה עבור חללים גדולים במיוחד(צילום: מקס זמבלי)
מסגרת על סטנד ברזל, יכולה לאכלס מראה עבור חללים גדולים במיוחד(צילום: מקס זמבלי)
חזור מעלה