על טהרת הלבן: הצצה לבית מעוצב באיזור השפלה

בבית פרטי בן 35 שנה, מצאו עצמם זוג פנסיונרים מחפשים שינוי. הקומה, אשר הכילה במקור 4 חדרי שינה ומרפסת, עברה שיפוץ יסודי וחולקה מחדש בהתאמה לדרישותיהם. על הפרויקט היתה אחראית מעצבת הפנים ענת רגב, אשר הפיחה בקומה חיים חדשים. הנה הצצה

רוני ארקוש | צילום: נדב פקט| תאריך: 12.3.15

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: שכונה באיזור השפלה
שטח הקומה:90 מ"ר
הדיירים: זוג בגיל פנסיה
המעצב: ענת רגב

בבית פרטי שבו גדלה משפחה, פרחו הילדים לחיים עצמאיים ובני זוג בגיל פנסיה ביקשו לרענן ולהתאים את הקומה לסביבה המשתנה. בבית, בן 35 שנה, הממוקם באיזור השפלה, נותר עם לא מעט חדרים ריקים אשר יצרו צפיפות בקומה ולא שימשו את בני הזוג. לצורך יצירת השינוי, הוזמנה האדריכלית ומעצבת הפנים ענת רגב לתכנן מחדש את הקומה- חלוקה פונקציונלית ומגע עיצובי שיאפשרו לבני הזוג ליהנות מהפוטנציאל הגלום בה. רגב, בעלת משרד פרטי כבר למעלה מעשור, שמה דגש על קו וסגנון אסתטי ואחיד, תוך שילוב של פונקציונליות ואסתטיקה מוקפדת. באמתחתה של רגב נסיון רב בפרויקטים פרטיים ומסחריים אשר לצד ההקשבה ללקוחות מובילים לתוצאה הרצויה. במקרה זה, חולק מחדש שטח הקומה, 90 מ"ר, ורגב יצרה בקומה המחודשת יחידת הורים מפנקת ומרווחת עם חדר רחצה וחדר ארונות, חדר אירוח עבור ביקורי הנכדים עם חדר רחצה צמוד וחדר כביסה. "המטרה העיקרית של השיפוץ היתה ליצור קומה שכולה לטובתם ונוחיותם של הדיירים והכי חשוב, שיהיה פרקטי לפי אורח החיים שסיגלו במשך השנים" מספרת ענת רגב.

הפרוזדור המקורי שהיה משעמם וישן, קיבל הרחבה ותוכנן מחדש עם נגיעות עיצוביות משמעותיותהפרוזדור המקורי שהיה משעמם וישן, קיבל הרחבה ותוכנן מחדש עם נגיעות עיצוביות משמעותיות 


רוב קירות הקומה נהרסו, המסדרון הורחב והקומה כולה עוצבה בקווים נקיים ופשוטים. הרצפה בקומה כולה רוצפה בגרניט פורצלן דמוי פרקט איכותי, ליצירת תחושה חמימה וביתית אך גם נוחה ועמידה לתחזוקה. לקומה תוכננו ועוצבו רהיטים בהזמנה אישית ומותאמת בקווים נקיים ובגווני שמנת. אחד הרהיטים שמהווה מוקד עניין הוא הארון המוקם במסדרון. ארון זה עוצב עם נישה ותאורה ממוקדת אשר מיקומו במסדרון הפך את המסדרון מחלל מעבר פשוט לחלל מעניין בעל נוכחות ובעיצוב מזמין.

לקומה הותאם ריהוט בנגרות אישית אשר נתן מענה לפתרונות אחסון והוסיף ענין בחלללקומה הותאם ריהוט בנגרות אישית אשר נתן מענה לפתרונות אחסון והוסיף ענין בחלל 


התאורות אשר נבחרו לקומה הן תאורות שקועות המעצימות את המראה הנקי שנבחר כסגנון מוביל. הצבעוניות אשר הובילה את העיצוב בחללים השונים הינה צבעוניות עדינה ורומנטית, בסקאלה בהירה של גווני שמנת. גוונים אלה אפשרו תחושת מרחב גדולה יותר לצד יצירת רוך ואינטימיות בחללים. התוצאה שהתקבלה הינה קומה מעוצבת בהרמוניה ובאווירה נעימה ושקטה. דגש נוסף ניתן על שפע של פתרונות אחסון, הבא לידי ביטוי בחדר הארונות ובריהוט שעוצב בהתאם לצרכים ושולב ברחבי הדירה. האסתטיקה הנקיה קיבלה ביטוי גם בעיצוב הרהיטים עם ידיות סמויות וצביעה בתנור בצבעים בהירים. קירות החללים נצבעו בגוון כהה יותר על מנת לאפשר תחושה של עומק ולהעשיר את השילובים הכלליים.

חדר הארונות הצמוד תוכנן ליצירת פתרונות אחסון נוחים עבור בני הזוגחדר הארונות הצמוד תוכנן ליצירת פתרונות אחסון נוחים עבור בני הזוג 


יחידת ההורים תוכננה ברווחה רבה, עם ריהוט הכרחי למטרות פונקציונליות וקיר טלויזיה מפנק. החלל כולו מאפשר לבני הזוג למצוא את השקט והנינוחות, עם מינימום של הסחות. העיצוב הרך והמזמין נוכח בכל פינותיו, מהטקסטיל בדמות הוילונות העדינים ועד לגופי התאורה המותאמים לאווירה.

סוויטת בני הזוג הותאמה לצרכיהם עם חלל גדול בעיצוב שקט ומזמיןסוויטת בני הזוג הותאמה לצרכיהם עם חלל גדול בעיצוב שקט ומזמין 

הקומה אשר פעם שימשה לגידול הילדים קיבלה חיים חדשים עם תכנון חדר שינה מפנק ועיצוב מחודש- יחידת ההוריםהקומה אשר פעם שימשה לגידול הילדים קיבלה חיים חדשים עם תכנון חדר שינה מפנק ועיצוב מחודש- יחידת ההורים 


בחדרי הרחצה נשמר הקו הנקי, לצד נגיעות דקורטיביות עדינות בחיפויים שהעניקו מראה ייחודי לחללים אלה. חדרים אלה רוצפו באותו ריצוף דמוי פרקט כהמשך ישיר לכל חללי הקומה והקירות חופו באריחים בהירים היוצרים תחושת גודל וניקיון במרחב.

חדר הרחצה הכללי המשיך את הקו העיצובי השקט בבית עם תוספות של דקורצית נקודות וגוונים עדינים בחיפוייםחדר הרחצה הכללי המשיך את הקו העיצובי השקט בבית עם תוספות של דקורצית נקודות וגוונים עדינים בחיפויים 


בחדר הרחצה הכללי, שולבה דוגמא מנוקדת בחיפויים, המעניקה תחושה של תחרה עדינה ויוקרתית. לחדר הרחצה המשרת את יחידת ההורים, נבחרה דוגמת פרחים אלגנטית, המזכירה מראה רומנטי באווירה אנגלית.

חדר הרחצה של יחידת ההורים תוכנן כחלל גדול ומרווח ועוצב באוירה אנגלית רומנטיתחדר הרחצה של יחידת ההורים תוכנן כחלל גדול ומרווח ועוצב באוירה אנגלית רומנטית 

קרמיקות: אלוני
נגרות וארונות: ארונא
תאורה: גלואו
דלתות פנים: פנדור

רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה