שלושה מפלסים, שתי דיירות, בית אחד: מהפך עיצובי בבית דגן

לאחר ששירת משפחה בת חמש נפשות עבר הבית בן 3 הקומות בבית דגן שיפוץ יסודי כדי להתאימו לשתי דיירות, אם ובתה. מחיצות רבות הוסרו, החדרים גדלו והעיצוב הפך חמים ומזמין יותר. קבלו הצצה

מאת שלומית סאם - אקרמן | 22.8.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: בית דגן
גודל: 150 מ"ר
תקציב שיפוץ: 400 אלף ש"ח
הדיירים: אם ובתה
עיצוב פנים: הילה ישראל לוסקי

אחרי שנים ארוכות של מגורים בלב תל אביב, בחרה בימאית התיאטרון והיוצרת, לילך סגל, לעזוב את הכרך הגדול לטובת חיים רגועים ושלווים במושב. המיקום אשר נבחר הוא בית דגן, מושב פסטורלי ושקט, אשר עבר בשנות ה-80 הרחבה ושכונה גדולה עם סדרה של בתים במודולים קבועים וזהים נבנו בו.

סלון הבית אשר רוהט כולו בפריטים משוק הפשפשים סלון הבית אשר רוהט כולו בפריטים משוק הפשפשים  

הבית, המחולק לשלושה מפלסים בשטח בנוי של כ-150 מ"ר, הותאם בעבר לצרכיה של משפחה בת חמש נפשות אשר התגוררה בו ולכן הכיל חדרי שינה רבים וקטנים.

סגל, המתגוררת בבית עם בתה היחידה ביקשה ליצור בו אווירה נעימה ומשפחתית ולהקצות לכל אחת מהן חלל גדול ומרווח אשר יכיל חדר שינה, חדר רחצה ופינת עבודה. חלוקת הבית לשלושה מפלסים, הקלה על התכנון שכן לכל אחת הוקדשה קומה משלה כשבקומת הכניסה מוקם הסלון, המטבח ופינת האוכל.

חזית הבית אשר נבנה בשנות ה-80 במסגרת הרחבה של המושבחזית הבית אשר נבנה בשנות ה-80 במסגרת הרחבה של המושב 

במקור, הכיל הבית ארבעה חדרי שינה אשר היו מעט קטנים וצפופים. הצרכים החדשים של סגל ובתה הובילו לחלוקה חדשה לחלוטין של החדרים עליה הייתה אחראית האדריכלית הילה לוסקי. עלות השיפוץ הכוללת עמדה על כ-400 אלף ₪ והיא כללה, בין היתר, עבודות אינסטלציה וחשמל מורכבות, בנייה של מטבח ו-3 חדרי אמבטיה חדשים, תאורה חדשה בכל הבית, החלפת מערכת המיזוג, ריצוף מחדש של כל הבית, החלפת כל דלתות הפנים, החלקת כל הקירות (שפכטל אמריקאי), רכישת ריהוט חדש ועוד.

ארונות המטבח בגוון הכחלחל- אפרפר בשילוב עם רצפת הפרקט מעץ אלון בגוון כהה יצרו ניגודיות שלדברי האדריכלית לוסקי משלימה אחת את השנייה ומזכירה ניגודיות של אדמה ושמיים. חזיתות הארונות הן בסגנון כפרי וכדי להעניק להן טוויסט עיצובי נבחר להן גימור אפוקסי המאפיין את הסגנון המודרני יותר.

החזיתות בגוון התכלת- אפרפר עם שילוב הפרקט החום יוצרים ניגוד המזכיר אדמה ושמיים. מטבח הביתהחזיתות בגוון התכלת- אפרפר עם שילוב הפרקט החום יוצרים ניגוד המזכיר אדמה ושמיים. מטבח הבית 

כדי להבליט את הגוון הכחלחל- אפרפר של הארונות נבחר משטח עבודה של חברת אבן קיסר בגוון לבן שלג וחיפוי קיר באותו הגוון עם דוגמא של בריקים אשר "עוטף" את כל קיר המטבח וממשיך אל עבר פינת האוכל ומעניק לה מראה מאוד כפרי וחם.

פינת האוכל הייתה שייכת לבעלת הבית, אך כדי להתאים אותה לרוח העיצובית של הבית, היא שופצה ונצבעה והכיסאות רופדו בבד עם גוון כחלחל כשל הארונות.

חיפוי הקרמיקה בדוגמת הבריקים חיפוי הקרמיקה בדוגמת הבריקים 'עוטף' את כל המטבח וממשיך עד לפינת האוכל. 

בסלון הבית לא נעשו שינויים מבניים רבים מידי. שירותי האורחים אשר מוקמו בעבר בכניסה לבית, בוטלו והועברו לקומה העליונה ובמקומם הורחב הסלון וכל מבואת הכניסה.

כל רצפת הסלון והמטבח שבעבר הייתה עשויה קרמיקה בגוון ורדרד חופתה ברצפת פרקט מעץ אלון מגוון, את השיש אשר חיפה את המדרגות פירקו ולאחר שכל המדרגות הוחלקו ונצבעו בצבע לבן הונח על כל מדרגה שלח מעץ באותו הגוון של הפרקט והרום נותר בצבע הלבן.

כל האזור שמתחת למדרגות שבעבר היה פתוח ולא מנוצל, נסגר לטובת ארון אחסון שבנוסף ליתרון הפונקציונאלי שלו, הוא גם מעניק מראה הרבה יותר אסתטי ונקי לחלל.

חיפוי השיש פורק ובמקום הונח על המדרגות מדרך מעץ בגוון של הפרקט, את האזור שמתחת למדרגות ניצלו לארון אחסון. </br>חיפוי השיש פורק ובמקום הונח על המדרגות מדרך מעץ בגוון של הפרקט, את האזור שמתחת למדרגות ניצלו לארון אחסון.
 


הרהיטים שבסלון נרכשו כמעט בכללותם משוק הפשפשים. מערכת הישיבה המכילה ספה רחבה ושתי כורסאות בודדות רופדה מחדש בבד בגוון כחול- אפרפר הממשיך את אותה סקאלת צבעים שבמטבח, והשטיח אשר נרכש גם הוא בשוק הפשפשים, הותאם בגוונים ובסגנון לחלל כולו.

כאמור, כל חלוקת הבית החדשה הותאמה לשתי הנפשות המתגוררות בבית וכל אחת מהן זכתה לקומה משלה. בקומה של הבת הממוקמת במפלס השלישי נבנו כל האלמנטים הנחוצים לה אשר ישרתו אותה ביום יום וישמרו על פרטיותה. כך למשל, חדר אמבטיה גדול ומרווח נבנה בסמוך לחדר השינה שלה ובמקום חלון אשר פונה לגג נבנתה ויטרינה אשר משמשת כפתח יציאה למעין מרפסת מתוך חדר השינה שלה.

חדר השינה של הבת עם פתח היציאה למרפסת, משמאל: חדר הרחצה הפרטי חדר השינה של הבת עם פתח היציאה למרפסת, משמאל: חדר הרחצה הפרטי  

בקומה השנייה, בה ממוקם חדר השינה של האם, הוסב הממ"ד אשר שימש קודם לחדר שינה לחדר ארונות. כמו כן המקלחון הקטן של יחידת ההורים, חדר השירות הצמוד לו ואמבטיית הילדים אוחדו כולם לחדר אמבטיה אחד, גדול ומרווח.

חדר אמבטיה זה מאופיין בסגנון אנגלי מאוד מובחן ומיוחד. הצבע הלבן השולט בו מעניק מראה מאוד נקי והשילוב עם הצבע השחור אשר שזור באלמנטים שונים כמו מסגרת המראה, הארון ורצפת הפסיפס יוצרים מראה מאוד אלגנטי ויוקרתי.

סגנון אנגלי ומראה אלגנטי. חדר הרחצה של האם בקומה השנייהסגנון אנגלי ומראה אלגנטי. חדר הרחצה של האם בקומה השנייה 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

תגובות לכתבה

חזור מעלה