הסקייטר שהפך למעצב פנים: הכירו את יוסי שאול

יוסי שאול, לשעבר אלוף הארץ בסקטבורד, לא מאמין בחללים לבנים. את הבתים שלו הוא מעצב עם אותן תכונות עליהן הקפיד עוד מימיו כמתעמל: רגש, התמדה ורבגוניות. בארסנל הפרטי הוא מחזיק גם בנוסחת הקסם שתהפוך, לדבריו, קבלנים ממורמרים למרוצים

ענת ניר | 28.8.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
על עצמי
"בן 39 נשוי ואב לשני ילדים. מגיל 25-13 התעסקתי בספורט והתמקדתי בסקטבורד, כולל תחרויות ואימונים והכל. התאמנתי כמעט מדי יום. במסגרת אהבתי לתחום, מצאתי את עצמי בגיל 24 מנהל חנות ספורט גדולה והתחלתי לעצב אותה. היה לי אינסטינקט טבעי של הבנה ותכנון של חלל, בלי שלמדתי את זה. תהליך העיצוב של החנות נתן לי דחיפה רצינית להבין שזה הכיוון.
לפני כעשר שנים סיימתי לימודים במכללת אורט קריירה תל אביב במגמת עיצוב ואדריכלות פנים. כשסיימתי ללמוד המשכתי לעבודה במשרד לעיצוב פנים. בסופו של דבר, החלטתי להגשים את החלום ולהפוך למעצב פנים עצמאי".

'גם חללים מודרניים צריכים שיהיו להם פרטים ועושר'. דירה בעיצובו של שאול (צילום: שי אפשטיין) 

הסטייל שלי
"בתחום הסקטבורד לכל סטייקר יש סגנון משלו. זה בעצם בנה אותי לרבגוניות ולימד אותי שאין קיצורי דרך. הרבה מעצבים אוהבים נקי, לבן. אני לא מאמין בזה. לעשות נקי ולשבור משהו זה הדבר הכי פשוט שיש. אם אין רגש זה לא רלוונטי. לא ביטאת שום אופי. אני חושב גם שחללים מודרניים צריכים שיהיו להם פרטים ועושר".

סיפתח: הפרויקט הראשון שלי
"עיצוב ותכנון לבית בן ארבעה חדרים. עקב אילוצים של המבנה, הטלוויזיה הייתה חייבת להישאר על קיר דלת הכניסה, מה שהצריך פתרון יצירתי לעניין. בנוסף, היה צריך ליצור הפרדה פונקציונאלית ועיצובית בין חלל המטבח לאזור פינת האוכל. חוץ מזה, היה חשוב לי לשמור על הרצונות של הלקוח שהתעקש על מטבח רחב ככל האפשר, פינת אוכל גדולה, דלפק אכילה נפרד מפינת האוכל, תחושת מרחב למרות צפיפותם של החללים בדירה ושימוש בחומרים חמים".

הפרד ומשול. חלוקה פונקציונאלית ועיצובית בין חלל המטבח לפינת האוכל בבית בן ארבעה חדרים (צילום: שי אפשטיין)הפרד ומשול. חלוקה פונקציונאלית ועיצובית בין חלל המטבח לפינת האוכל בבית בן ארבעה חדרים (צילום: שי אפשטיין) 

גאווה מקצועית
"וילה ברמת השרון שתהליך העבודה עליה התחיל לפני שלוש שנים והסתיים רק לפני כשנה. הווילה בנויה בצורת פרפר. בקצה אחד ממוקמים הסלון ופינת אוכל גדולה. במרכז המבנה ממוקמות הכניסה לבית והמדרגות ובקצה השני תוכנן אזור המטבח ופינת האירוח. בניגוד לחלל מלבני גדול או מרובע, החכמה כאן הייתה לחבר בין האזורים. בסופו של דבר תכנון התקרה, הרצפה, פריטי הנגרות, התאורה והגמר השונים מחברים את כל החלל ויוצרים מראה אחיד לכל הדירה, כך שנוצרה סימטריה עיצובית".

אפקט הפרפר. וילה ברמת שרון בעלת כניסה מרכזית ושני אגפים נפרדים, שחוברה לה יחדיו (צילום: שי אפשטיין)אפקט הפרפר. וילה ברמת שרון בעלת כניסה מרכזית ושני אגפים נפרדים, שחוברה לה יחדיו (צילום: שי אפשטיין) 

במרכז המבנה ממוקמות הכניסה לבית והמדרגות, בקצה השני תוכנן אזור המטבח ופינת האירוח. מבט על הווילה (צילום: שי אפשטיין)במרכז המבנה ממוקמות הכניסה לבית והמדרגות, בקצה השני תוכנן אזור המטבח ופינת האירוח. מבט על הווילה (צילום: שי אפשטיין) 

'הרבה מעצבים אוהבים נקי, לבן. אני לא מאמין בזה'. המטבח בווילה הרמת שרונית (צילום: שי אפשטיין) 

הבית שלי
"אני מתגורר בחולון, בדירת ארבע חדרים, אותה שיפצתי מהיסוד. הקפדתי על סגנון פשוט, מרחב והרבה אור, יחד עם חומרים איכותיים ותאורה דקורטיבית ונעימה".

הפינה האהובה עלי
"הפינה שלי ממוקמת דווקא בחדר השינה. יש בו פרט מינימליסטי מול המיטה, שמשלב גבס צורני ועדין, תאורת לד סמויה, גמר דקורטיבי לקיר עם ארון מרחף שחור בציפוי אפוקסי מבריק".

גבס צורני ועדין, תאורת לד סמויה, גמר דקורטיבי לקיר עם ארון מרחף שחור - ממוקמים דווקא בחדר המיטות (צילום: שי אפשטיין)גבס צורני ועדין, תאורת לד סמויה, גמר דקורטיבי לקיר עם ארון מרחף שחור - ממוקמים דווקא בחדר המיטות (צילום: שי אפשטיין) 

הטיפ שלי למשפץ המתחיל
"בכל שיפוץ ? בין אם קטן או גדול, לא לוותר על מעצב הפנים, גם אם זה ברמה של ייעוץ ולא ליווי מלא. השינוי הגדול נמצא בנקודות הקטנות, באזורים הסמויים שהמשפץ המתחיל לא יכול לראות אותם. בעיני כל חלל ניתן לשפר באמצעות התבוננות נכונה. בנוסף, בשיפוצים בסדר גדול בינוני או גדול, לדרוש מהמעצב כתב כמויות מסודר שמותאם לתוכנית. כך ניתן לבצע הערכת מחיר בדיוק של 95% לפני שמתחילים, שמאפשרת ללקוח לדעת שלא יהיו חריגות "כבדות" בהמשך הדרך. גם הקבלן נכנס לפרויקט בראש שקט בידיעה שהוא יקבל את השכר שמגיע לו. קבלן שאינו ממורמר הוא קבלן שמתחיל פרויקט עם חיוך ומוטיבציה וגם מסיים אותו כך".

הכה את המומחה: העצה שלי לעיצוב הבית
"להחליט מהו האזור הדומיננטי בחלל הבית ולתת לו את המשקל באמצעות צבע, חומר ותאורה. באופן טבעי, הדייר יכול להרגיש מהו האזור בעל החשיבות הגדולה ביותר במבנה. חשיבה נכונה ואיזון ישפרו את האנרגיה בו ובשאר הדירה".

>> לצפייה בעבודות נוספות של יוסי שאול לחצו כאן

אהבתם את הסגנון של יוסי שאול? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה