מתיחת פנים בראשון לציון

איך הופכים בית סטנדרטי בבניין מגורים ישן לדירה חדישה מתצוגה, כיצד יוצרים אשליה של מרחב בחלל קטן ומה עושים כשנגמר התקציב? מבט מקרוב על שיפוץ חלל בתקציב בינוני

ענת ניר | 2.9.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום ראשון לציון
גודל 110 מ"ר
תקציב השיפוץ 250,000 שקלים
הדיירים זוג מבוגר
עיצוב פנים קינן אדריכלים

כיצד הופכים בית מיושן לחלל חדיש ומעוצב? זו בדיוק השאלה שהעסיקה זוג הורים מבוגר שילדיהם לא מכבר עזבו את הקן. לאחר עשרים שנה בהן שירתה הדירה נאמנה את דייריה, החליטו הבעלים, שנשארו לבדם בחלל הגדול, לערוך טיפול עשרת אלפים למבנה המזדקן. "הם אהבו את הסביבה, הבניין, השכנים והמכולת ולכן לא מצאו עניין לעבור", מסביר אלי קינן, אדריכל השיפוץ, "בשביל אנשים שגרים בבית קיים ואין להם כוונה לשנות את המיקום זה סוג של השבחת נכס".

זריקת מרץ לחלל המנומנם. הסלון (צילום: אלון תלמי)זריקת מרץ לחלל המנומנם. הסלון (צילום: אלון תלמי) 

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

תהליך ההשבחה המאסיבי, שנמשך כחודש וחצי, כלל עבודות גבס וצבע ואת החלפת תשתיות האינסטלציה והחשמל במקום. חוטי חשמל חדשים הותקנו וצינורות הביוב שודרגו לדגם S.P , העומד בתו תקן עדכני. לאחר שקרבי הבית עוצבו מחדש התפנו הדיירים לטפל גם בחזותו החיצונית. עד לשיפוץ שלטו במקום ארונות עץ ארכאיים, ריהוט כהה ותאורה חשוכה ובלתי מחמיאה. נתוני הפתיחה הבעייתיים כללו גם את גודל המבנה המצומצם ואת התקרה הנמוכה שגובהה עמד על 2.58 מטרים בלבד. בעלי הדירה ביקשו לעצב את המקום מחדש בסגנון מודרני ונקי, שיצור אשליה מרחבית ועל הדרך יעניק זריקת מרץ לחלל המנומנם.

הסלון


המהפך בחלל כלל את החלפת הריהוט, שינוי התאורה ושדרוג הריצוף. גם הקירות סוידו מחדש בצבע לבן, מלבד קיר אחד בעל מראה דקורטיבי. על הקיר יוצא הדופן יצר אומן - צבע טקסטורה בולטת שמכסה את קיר הבלוקים המקורי. לקינוח, הותקנה בקיר גומחה ייעודית המכילה את מסך הפלזמה השטוח. ויטרינת העץ שעליה מוקמה עד אז הטלוויזיה יצאה לחופשי ובמקומה הוצבה קומודה חדשה, שיוצרה בהזמנה אישית. יחד איתה רכשו הדיירים גם ספה בהירה ושולחן קפה בעל פלטה עשויה מעץ אגוז אפריקאי.

ויטרינה ארכאית, ריהוט כהה ותאורה חשוכה ובלתי מחמיאה. הסלון לפני (צילום: אלון תלמי)ויטרינה ארכאית, ריהוט כהה ותאורה חשוכה ובלתי מחמיאה. הסלון לפני (צילום: אלון תלמי) 

הריהוט הוחלף, התאורה שונתה והריצוף שודרג. אחרי המהפך (צילום: אלון תלמי)הריהוט הוחלף, התאורה שונתה והריצוף שודרג. אחרי המהפך (צילום: אלון תלמי) 

אלמנט בולט נוסף בחדר הוא הקרניזים ,פרופילים עליונים הצמודים לתקרה בהם משולבים גופי תאורה. על מנת שלא להקשות על התקרה הנמוכה ממילא, הוצבו הקרניזים אך ורק בפינת החדר. על אחד מהם ממוקמת התאורה דווקא כלפי התקרה, על מנת ליצור תאורה רכה, שתוסיף גובה לחדר. הקרניז השני משמש גם כמסתור וילון. מיקומו האסטרטגי מסתיר את חיבור הבד לתקרה ויוצר אשליה של וילון שמגיח היישר מהתקרה.

המטבח


הקרב על המרחב בדירה המצומצמת המשיך גם לחדר המטבח. לאחר שהוסר הקיר שהפריד בינו לבין הסלון, השניים איחדו כוחות והפכו לחלל רחב ידיים שעושה רק טוב לזרימת האוויר בבית. אף הריצוף החדש שנבחר לאזור, מרצפות בהירות בגודל של 80 X 80 סנטימטר, תרמו ליצירת אשליה של קילומטראז´ נוסף לרצפה.

ארונות עץ דהויים ומחסור מעיק במרחב. המטבח לפני השיפוץ (צילום: אלון תלמי)ארונות עץ דהויים ומחסור מעיק במרחב. המטבח לפני השיפוץ (צילום: אלון תלמי) 

למרות הסרת המחיצה שקירבה את המטבח לסלון, ההפרדה הפונקציונאלית בין השניים נשמרה. התחימה החדשה נוצרה באמצעות גופי תאורה בולטים שמוקמו בחללים השונים. בניגוד לתאורה הרכה שמוקמה בסלון, למטבח נבחרה מנורה פונקציונאלית בעלת אור לבן וכיסוי פולי קרבונט.

הריהוט בחדר משלים את המראה הנקי והמודרני. את מקומם של ארונות העץ הדהויים, תפסו ארונות חדשים המיוצרים מעץ לבוד. אליהם חוברו דלתות מבריקות בצבע אפוקסי בגוון לבן. גם פינת האוכל שודרגה. השולחן הגנרי הוחלף בשולחן מעוצב שיכול להתאים לארבעה סועדים במצב מקופל או לשמונה אנשים במצב פתוח. פריט הריהוט היחיד שנותר מהחדר המקורי הוא הבר. "הם החליטו להשאיר אותו, כי הבעל אוהב לשתות עליו בערב כוסית וויסקי עם חברים", מסביר קינן. כנראה שיש הרגלים שלא משנים.

ארונות חדשים ופינת אוכל משודרגת. המטבח אחרי השיפוץ (צילום: אלון תלמי)ארונות חדשים ופינת אוכל משודרגת. המטבח אחרי השיפוץ (צילום: אלון תלמי) 

חדר האמבטיה


גם האמבטיה המשופצת מיישרת קו עם המראה המינימליסטי של הבית. הקרמיקה החומה הוחלפה בריצוף בגוון בהיר ובחדר כולו שולבו אלמנטים בצבע מתכת. עקב הלובן הבוהק ששולט ביד רמה בחלל, נוסף קיר פסיפס צבעוני, שמעניק עניין ויוצר גיוון במקום. על גבי קיר הפסיפס ניצבת אסלה תלויה בעלת מיכל הדחה סמוי, שמאפשרת ניקוי מהיר ואינה מכבירה בפרטים מיותרים על החדר.

הקרמיקה - לקוחה הישר מהסבנטיז. האמבטיה לפני השיפוץ (צילום: אלון תלמי)הקרמיקה - לקוחה הישר מהסבנטיז. האמבטיה לפני השיפוץ (צילום: אלון תלמי) 

אינה מכבירה בפרטים מיותרים. האמבטיה אחרי (צילום: אלון תלמי)אינה מכבירה בפרטים מיותרים. האמבטיה אחרי (צילום: אלון תלמי) 

חדרי השינה


מכיוון שילדי המשפחה עזבו את הבית, עברו חדרי השינה בדירה, ששימשו עד אז את דור ההמשך, הסבה מקצועית: האחד שינה את ייעודו לחדר עבודה ואילו השני הפך לחדר אירוח. בהתאם לתפקידם החדש של החדרים, את השיפוץ החלו הדיירים עם החלטה ברורה: להשקיע יותר בחללים הציבוריים ופחות בחדרי השינה. התקציב המוגבל אפשר את סיוד הקירות, החלפת הדלתות ומערכות החשמל בחדרים. את החלפת הריהוט בחדרי המגורים, לעומת זאת, העדיפו בעלי הבית להשאיר לעתיד - אם וכאשר יתרחש השיפוץ הבא.

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו


תגובות לכתבה

חזור מעלה