יחידת סגולה: יחידת מגורים סגלגלה בפתח תקווה

אבני סברובסקי בחדר השינה, מטבח מאובזר לגמרי במרפסת, וגולת הכותרת: עננים סגולים בתקרת הסלון. מבט מקרוב על דירת פנטהאוז חדשה מהניילונים שעוצבה בתקציב ובסטנדרט גבוה

רוני ארקוש | 18.10.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום שכונה חדשה בפתח תקווה
גודל כ- 160 מ"ר שטח הדירה וכ-100 מ"ר מרפסות.
תקציב השיפוץ 500,000 שקלים.
הדיירים זוג הורים ושלושת ילדיהם.
עיצוב פנים איריס שמיר

מה בין מודרניות לחמימות ביתית? בין אפקט של "וואו" לאינטימיות משפחתית? בין שקט לריגוש? על מלאכת חיבור מורכבת זו הופקדה המעצבת איריס שמיר, כשהוזמנה לבצע שיפוץ בדירת פנטהאוז רחבת ידיים, הממוקמת בשכונה חדשה בפתח תקווה. את הדירה מאכלסים זוג אנשי קריירה עסוקים ושלושת ילדיהם: בן המשרת בצבא, בן נוסף בגיל העשרה ו"נסיכת הבית", ילדת הזקונים בת העשר. שמיר קיבלה את החלל חדש מהניילון, היישר מהקבלן, ואת תהליך העיצוב ניהלה בשיתוף פעולה מלא עם בני הזוג ואף עם ילדיהם. הדיירים ביקשו מקום נעים אך עכשווי לחזור אליו אחרי יום עבודה ארוך. חשיבות תחושת המשפחתיות ואהבתם לאירוח היו מרכיבים מרכזיים בבחירות העיצוביות, תוך הקפדה על סגנון נקי, עכשווי ומהוקצע.

בתקרה - עננים סגולים. חלל הסלון (צילום: בנימין אדם)בתקרה - עננים סגולים. חלל הסלון (צילום: בנימין אדם) 

הסלון


בקומת הכניסה לבית ניתן לחוש במרחב הרב, שנוצר עקב הבחירה להשאיר את החלל פתוח ללא מחיצות. הקומה ממשיכה לוויטרינות כבירות מימדים, המכניסות פנימה אור שמש נעים עטוף בווילון שקוף למחצה. הקונספט שנבחר לחדר הוא החיבור בין הפנים לחוץ. חיבור שמורגש היטב בגוונים הנקיים של הלבן ואפור, שמקנים לבית נופך עכשווי ומינימליסטי. להשלמת האווירה הייחודית, הותקנה התאורה בתוך אלמנט של ענני גבס, אשר מבעדם פורצת אלומת האור. בחירה זו היא חלק מקו עכשווי של undirect light, גופי תאורה שאינם תחומים חיצונית, אלא נבלעים בתוך הגבס. רצפת החדר מחופה באריחי גרניט פורצלן ענקיים בגודל 80X80 סנטימטר בגוון בהיר, המחזירים אור נוסף לחלל הסלון ומקנים לו תחושת עומק.

הקונספט - חלל פתוח ללא מחיצות (צילום: בנימין אדם)הקונספט - חלל פתוח ללא מחיצות (צילום: בנימין אדם) 

אבל עם הרבה אור. מבט לוויטרינות בסלון (צילום: בנימין אדם)אבל עם הרבה אור. מבט לוויטרינות בסלון (צילום: בנימין אדם) 

המרפסת


בהמשך ישיר מן הסלון, על פני שטח ניכר מקומת הכניסה, משתרעת מרפסת מזמינה, אשר משקיפה אל נוף טבעי וירוק. לבעלי הדירה היה חשוב שנקודה זו תהווה מוקד לאירוח, לרביצה נינוחה ולניקוי ראש בסופו של יום. לשם כך, מכילה המרפסת מטבח חוץ מאובזר, פינת אוכל ומערכת ישיבה חוץ סלונית בצורת ח´ עשויה ראטן. הריהוט האפור, תוצרת "קלאסיגן" משתלב עם גווניו המונוכרומטים של יתר הבית.

מוקד לניקוי ראש בסופו של יום. המרפסת (צילום: בנימין אדם)מוקד לניקוי ראש בסופו של יום. המרפסת (צילום: בנימין אדם) 

המטבח


המטבח, נקי למראה אך עם הרבה חשיבה פונקציונלית, נרכש ב"טופז", תוך התאמה אישית לצרכי הבית. במרכזו של החדר שוכן אי גדול בחיפוי קוריאן, כמעט ארבעה מטר אורכו, שמאפשר ישיבה בחלל פתוח ומזמין. בהמשך, מופר בעדינות הלובן הבוהק על ידי קיר זכוכית הזזה מצוירת. הקיר הדקורטיבי שימושי להסתרת בלגן ואי סדר, ובכך שומר על הקו האסתטי של החלל כולו.

האורך - ארבעה מטר. האי בחדר המטבח (צילום: בנימין אדם)האורך - ארבעה מטר. האי בחדר המטבח (צילום: בנימין אדם) 

חדר האמבטיה


חדרי האמבטיות בדירה מאופיינים בקו פתוח, המותאם בקלות לאביזרים משלימים בכל הצבעים. את מקלחון ההורים מעטר פסיפס ירקרק עדין המשרה אווירה טבעית ונינוחה. בשירותי האורחים בקומת הכניסה נוצר משחק צבעוני בין כיור הזכוכית השחור לחיפוי הקיר שמעל האסלה. שאר הקירות נותרו עירומים מחיפויים ונצבעו בצבע שמן מבריק בגוון אפור בהיר. להשלמת החיבור, נבנה מדף מסוגנן בצבע אפוקסי שחור שנקנה בהזמנה אישית מנגר.

מיקס אנד מאץמיקס אנד מאץ'. חדר האמבטיה מותאם בקלות לאביזרים משלימים בכל הצבעים (צילום: בנימין אדם) 

המדף - נקנה בהזמנה אישית מנגר. שירותי האורחים (צילום: בנימין אדם)המדף - נקנה בהזמנה אישית מנגר. שירותי האורחים (צילום: בנימין אדם) 

חדרי השינה


המעבר אל קומת המגורים מלווה בפריט עיצובי ייחודי, מעקה זכוכית "צף", הנדמה כמרחף באוויר. חדרי השינה וקומת המגורים כולה עוצבו בסגנון חמים יותר, המחדד את הביתיות. את פינת ההסבה המשפחתית מלווה בחירה נועזת של ספה כתומה וריפוד גרפיטי דמוי "בזוקה", שמשרה אווירה תוססת ומלאת חיים.

סוויטת ההורים


סוויטת ההורים הרומנטית משלימה את תחושת מלון הבוטיק. הצבע הסגלגל השולט בחלל נבחר בשל עדינותו והיותו צבע יוניסקס מובהק. אליו מתלווים הווילון והטפט הצבועים בגווני לילך. הזכוכית החלבית שמעל המיטה מייצרת פרט משלים לצורה המלבנית של הרהיט. בצד החדר נח לו בשלווה מבוישת, כיסא עם פרחים סגולים, שזורק צבע וחיות לחלל.

החדר הסגלגל. סוויטת ההורים בגווני הלילך (צילום: בנימין אדם) החדר הסגלגל. סוויטת ההורים בגווני הלילך (צילום: בנימין אדם)  

חדרי הילדים


חדרי השינה של הדור ההמשך עוצבו בשיתוף מלא עם צרכיהם ורצונותיהם של הילדים, על אף גילם הצעיר. חדרו של הבן הבכור עוצב בסגנון מינימליסטי ומודרני, בשילוב עם גווני אפור עכבר. לבן האמצעי נבחר קו עיצובי המותאם לגיל הנעורים: בבסיס נשמר הלבן ומסביבו הודבק טפט מלא חיים דמוי גרפיטי בגוונים של כחול וירוק.

התחום האפור זה כאן. חדרו של הבן הבכור (צילום: בנימין אדם)התחום האפור זה כאן. חדרו של הבן הבכור (צילום: בנימין אדם) 

טפט מלא חיים. חדר השינה של הבן האמצעי (צילום: בנימין אדם)טפט מלא חיים. חדר השינה של הבן האמצעי (צילום: בנימין אדם) 

 בבסיסו של החדר, נשמר הלבן (צילום: בנימין אדם) בבסיסו של החדר, נשמר הלבן (צילום: בנימין אדם) 

לבת הזקונים, עוצב חדר בניחוח פרובנסי, היאה לנסיכות. החדר, חריג על רקע הבית הנקי, מעוצב בגוונים ורדרדים המשולבים בטפטים דמויי וינטג´ שיתאימו לדיירת גם בהמשך, בגיל ההתבגרות. הריהוט בחדר השינה כולל מיטה עם שיבוצי אבנים של סברובסקי, וילון ענוד סרטים ומנורה ייחודית.

חריג על רקע הבית הנקי. חדר השינה של בת הזקונים (צילום: בנימין אדם)חריג על רקע הבית הנקי. חדר השינה של בת הזקונים (צילום: בנימין אדם) 

שיבוצי אבנים של סברובסקי. המיטה בחדר השינה של הבת (צילום: בנימין אדם)שיבוצי אבנים של סברובסקי. המיטה בחדר השינה של הבת (צילום: בנימין אדם) 

תוכנית העמדה. אחת מהאופציותתוכנית העמדה. אחת מהאופציות 

אופציה נוספתאופציה נוספת 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו




תגובות לכתבה

חזור מעלה