קו אדום

ספרים שמתחבאים בתוך הקיר, גופי תאורה קטנים שהותקנו בגובה כפות הרגליים ונישה נועזת שסוידה בצבע הכי בולט בשטח. מבט מקרוב על שיפוץ חלל ססגוני בתקציב בינוני

רוני ארקוש | צילום: אסף הבר | 31.10.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום הוד השרון
גודל 200 מ"ר
תקציב השיפוץ 300,000 שקלים.
הדיירים זוג ושני ילדיהם בני שלוש ושש.
עיצוב פנים נילי קינן

בעת ששקדה על מציאת קונספט עיצובי הולם לבית מגורים בהוד השרון, נתקלה המעצבת נילי קינן, במצוקה אמיתית. בעודה מתבוננת בחלל המיועד, טיפס לו העולל בן השלוש על המעקה הגבוה בקומה העליונה וכמעט שנפל. למרבה המזל, הוריו המודאגים נזעקו מייד להורידו, אולם דווקא התקרית המאיימת הזו גרמה לקינן להבין כי לעיתים מחשבה על בטיחות יכולה להוביל לבחירות עיצוביות מעניינות וייחודיות. על מנת ליצור חלל מוגן אך פונקציונאלי, מיקמה קינן בקצה המדרגות נישת גבס מאסיבית, אשר משמשת את בני הבית לאחסון משחקים, כבלים ועוד. זוהי רק אחת מהדוגמאות לדרכים בהן משלב הבית בין צרכי הדיירים לעיצוב המקום.

לצד הנוחות והבטיחות, ביקשו הבעלים - זוג עובדי היי טק צעירים, לטפח גם את החזות הקלאסית של הבית. הם חיפשו עיצוב שקט, אשר ישמור על צביונו הקיים של משכנם הוותיק. קינן נדרשה למשימה המורכבת. באמצעות שינויים עדינים שהתבטאו בין היתר בתאורה, בצבע ובפריטים המשלימים, היא יצרה תחושת רעננה והצליחה לאתגר את סגנונו השמרני של המבנה.
במהלך השיפוץ, שונו לגמרי החללים הרטובים והשטח הציבורי. המטבח וחדרי השינה, לעומת זאת, עברו צביעה מחודשת ושודרגו בנגיעות עיצוביות קלות בלבד, ואילו המרתף הגדול בחלקו התחתון של הבית, נותר בעינו, ולא נכלל כלל בתהליך.

תחושה רעננה שמאתגרת את סגנונו השמרני של המבנה. פינת האוכל והמרפסתתחושה רעננה שמאתגרת את סגנונו השמרני של המבנה. פינת האוכל והמרפסת 

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

הסלון: הספרים - בתוך הקירות


את רובו של ריהוט הסלון וחפצי הנוי הביאו בעלי הבית עצמם, מבלי לקנות פריטים נוספים, תוך מחשבה על רכישה עתידית של תכולה חדשה לכשיגדלו הילדים. בחלל, בדומה לשאר חלקי הבית, הותקנה תאורה המופעלת על ידי דימרים בעלי שני מצבי עוצמה, הממוקמים בקירות הצדדיים. העמעמים מייצרים אווירה חמימה ורגועה ומשנים את פני החדר. הריצוף בחלל הבית עבר פוליש וניקוי, וגורם אף הוא לתחושת התחדשות ברחבי הסלון.
בקיר המוביל אל הסלון, הוצבה נישת גבס לספרים. זהו טוויסט צבעוני השובר במקצת את החלל הקלאסי ומעניק נופך אינטליגנטי ומשלים לשאר החדרים. מעל הנישה הותקנה תאורה שקועה - אלמנט עיצובי שחוזר בחללים נוספים בבית ומקשר בין חלקי המבנה.

תאורה המופעלת על ידי דימרים שממוקמים בקירות הצדדיים. מייצרת אווירה חמימה ורגועה שמשנה את פני החדרתאורה המופעלת על ידי דימרים שממוקמים בקירות הצדדיים. מייצרת אווירה חמימה ורגועה שמשנה את פני החדר 

תאורה שקועה ונישת גבס לספרים. טוויסט צבעוני שמוסיף פלפל לחלל הקלאסי תאורה שקועה ונישת גבס לספרים. טוויסט צבעוני שמוסיף פלפל לחלל הקלאסי  

הכניסה לבית - לפני השיפוץהכניסה לבית - לפני השיפוץ 

הסלון - שופץ גם הוא מהיסודהסלון - שופץ גם הוא מהיסוד 

מבט נוסף על החלל הציבורי - לפני השיפוץמבט נוסף על החלל הציבורי - לפני השיפוץ 

פינת האוכל: הכי אדום שיש


בפינת האוכל, בצד הסלון, בולט לו קיר אדום עז, טייח עם פיגמנט. הקריצה העיצובית הנועזת, דרשה לא מעט פתיחות מחשבתית מבעלי הבית, כמו גם מהמעצבת. התאורה בקיר זה נסתרת ואת ההפרדה המוחלטת בין החלל לשאר הקומה, שובר פתח שהותקן בתוך הגבס. הפתח דמוי החלון, משקיף לכיוון המדרגות, וכך יוצר תחושה אוורירית ופתוחה.

המדרגות: מנורות על הרצפה וטפט על הקירות


במבט למדרגות מכיוון פינת האוכל, ניתן להבחין בסירה אדומה בנוף מרחבי אפור. זהו טפט תמונה המתכתב עם הקיר האדום, מיודענו מהמפלס התחתון. לאורך גרם המדרגות מוקרנות אלומות אור הבוקעות מגופי תאורה קטנים, שמשרים אווירה רכה ועדינה. נישת הכביסה עלתה קומה וממוקמת כעת במרכז חלל המגורים. על מנת לחסוך רעשים מיותרים ולשמור על מראה אסתטי, נבנתה לה דלת אלומיניום מבודדת בעלת זכוכית חלבית, עם אוורור עילי לכיוון האמבטיה.

טפט של סירה אדומה ואלומות אור קטנות. גרם המדרגות לאחר השיפוץ טפט של סירה אדומה ואלומות אור קטנות. גרם המדרגות לאחר השיפוץ  

השירותים והאמבטיה: אגן רחצה עם קירות עגולים


חדרי השירותים זעקו לחידוש ורענון ואכן במהלך השיפוץ זכו אלו למתיחת פנים יסודית. המוטיב החוזר בחללים הרטובים הוא של צמיחה וטבע, ליצירת חלל רגוע והרמוני. לשירותי האורחים נבחרה קרמיקה עם דוגמא מובנית של עצים עדינים בגווני חום אפרפר, בשילוב עם ריצוף תואם. הקש המעטר את האריחים בא לידי ביטוי גם בשלל אביזרים משלימים בסגנון כפרי, כגון: סלסלות נוי, קופסאות עץ ועוד. להשלמת האווירה, הורחבו קירות החדר, כך נוצר מרחב נושם ומאוורר.

קרמיקה עם דוגמא מובנית של עצים עדינים בגווני חום אפרפר. שירותי האורחים קרמיקה עם דוגמא מובנית של עצים עדינים בגווני חום אפרפר. שירותי האורחים  

המקלחת שביחידת ההורים עברה שיפוץ מאסיבי. תהליך העיצוב כלל התקנת ארון עץ כהה בקו א-סימטרי, מראה צדדית בזווית אלכסונית לשבירת החלל וקרמיקה עדינה בגוונים ניטרליים עם נגיעות ירוקות. חדר האמבטיה הכללי, לעומת זאת, עוצב בגוונים של כחול כהה ולבן. האמבטיה שבחדר הוזזה לעבר הקיר עגול, בכדי להעניק "חווית רחצה שונה", לדבריה של קינן. מעל אגן הרחצה הייחודי, עוצבה נישה בגווני כחול - זהה בגודלה לשני החלונות הקיימים, ליצירת תחושת אחידות. בתחתית הנישה, נקבע גוף תאורה המפיץ אור רך ומשרה בחדר אווירה רומנטית.

חווית רחצה שונה. האמבטיה העגולה במקלחת חווית רחצה שונה. האמבטיה העגולה במקלחת  

מראה צדדית בזווית אלכסונית. שוברת את חלל האמבטיהמראה צדדית בזווית אלכסונית. שוברת את חלל האמבטיה 

המקלחת - לפני השיפוץהמקלחת - לפני השיפוץ 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


בטיחות ונוחות
בבחירת המיקום לריהוט ואבזור, חשבו על הצרכים שלכם ושל בני הבית. הימנעו מסכנות מיותרות לילדיכם ושבצו פינות חשובות, כמו אזור הכביסה ופינת העבודה, במיקום נגיש ונוח.

זה הקטן גדול יהיה
נסו לחולל באמצעות דקורציה ותאורה מתאימה, אווירה חדשה ורעננה. לפעמים שינויים קטנים יכולים להסב נחת רבה בחלל נתון.

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה