יד ראשונה מקבלן

דירת קבלן שגרתית בעלת נתוני פתיחה סטנדרטים הפכה בעזרת מוטיבציה של מעצבת אחת, שהיא גם הדיירת, לבית אישי ומסוגנן. מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב נמוך

ענת ניר | צילום: נדב פקט | 6.11.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום גני תקווה
גודל 140 מ"ר
תקציב השיפוץ הכולל שינוי, בינוי והלבשת הבית: כ-100,000 שקלים.
הדיירים זוג הורים ושלושת ילדיהם.
עיצוב פנים סבטוב רוזן

הביטוי "סטנדרט קבלני", הנפוץ בדרך כלל לתיאור דירות שנקנו הישר מקבלן, נשמע לא פעם כברירת מחדל עצובה. מעין פשרה המגשרת בין בית החלומות האידיאלי לבין רצון דוחק בקורת גג זמינה ותקציב מוגבל. גם מעצבת הפנים, אסנת רוזן, הביעה חוסר עניין, כאשר עלתה אופציה לרכוש דירה מקבלן בגני תקווה. התכנון הגנרי, חוסר הייחוד והחלוקה הפנימית שממש לא התאימה לצרכיה, גרמו לרוזן לפסול את הנכס כמעט על הסף. בסופו של דבר, באופן בלתי צפוי היא החליטה לרכוש את הדירה. "המשכתי לחשוב עליה, למרות שמהתכנון המקורי בכלל לא רציתי אותה", נזכרת רוזן, "בשלוש בלילה קמתי ותכננתי את הדירה מחדש. הערתי את בעלי ואמרתי לו: ´קונים אותה´".

כריות, ציור שמן ססגוני וכורסא שכמעט ונזרקה לפח. פינת הישיבה בסלוןכריות, ציור שמן ססגוני וכורסא שכמעט ונזרקה לפח. פינת הישיבה בסלון 

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

הכניסה: פסיפס אותנטי על הריצוף הסטנדרטי


התכנון החדש כלל הכנסת אלמנטים מקוריים לעיצוב הקיים, ביצוע שינויים מבניים והתאמת החלל לשגרת חייהם האישית של בעלי המקום. כעת אופייה העדכני של הדירה הסטנדרטית בא לידי ביטוי כבר בפתח הבית - במבואת הכניסה. בניגוד לתכנון הראשוני, החליטה רוזן ליצור מחיצה בין השירותים הממוקמים על יד הדלת הראשית, לבין חלל הסלון. קיר הגבס המפריד בין החדר הפרטי לאזור הציבורי, מספק גם מרחב אינטימי שמקבל את פני האורחים, רגע לפני כניסתם לדירה. שינוי מפתיע נוסף שנעשה במבואה מתגלה אך ורק כשמביטים למטה, אל הרצפה. על גבי הריצוף הסטנדרטי הולבשו אבני מילסטון שיוצרות פסיפס עגול במראה שורשי.

אבני מילסטון יוצרות פסיפס עגול במראה שורשי. חלל הכניסהאבני מילסטון יוצרות פסיפס עגול במראה שורשי. חלל הכניסה 

פינת האוכל: אבירת השולחן העגול


במרכז הפינה מככב שולחן אוכל נפתח עשוי מעץ אלון אירופאי, שעוצב על ידי רוזן תוך התייעצות צמודה עם בני הבית. "בעלי רצה שולחן מלבני", היא מספרת, "אני רציתי שולחן שנסב לידו כל בני המשפחה ונוכל לדבר, לא כמו ברוב השולחנות המלבניים". בכדי ליצור עניין בפריט הסימטרי ולמחאות הנגר שהתנגד לבקשה יוצאת הדופן, נחרצו פסים עדינים בפלטת העץ שנותנים אופי אישי יותר לפינה. את התפאורה הביתית הזו משלים וילון בצבע בהיר וזוג גופי תאורה ביצתיים שממוקמים מעל ראשי הסועדים.

'רציתי שולחן שנסב לידו כל בני המשפחה ונוכל לדבר'. פינת האוכל 

פסים עדינים שנחרצו בפלטת העץ נותנים לפינה אופי אישי יותר. שולחן האוכל פסים עדינים שנחרצו בפלטת העץ נותנים לפינה אופי אישי יותר. שולחן האוכל  

את התפאורה הביתית משלים וילון בצבע בהיר וזוג גופי תאורה ביצתיים. מבט נוסף לפינת האוכל את התפאורה הביתית משלים וילון בצבע בהיר וזוג גופי תאורה ביצתיים. מבט נוסף לפינת האוכל  

הסלון: ריהוט מהבית של סבא


על מנת לחסוך בעלויות, מאובזר הסלון בריהוט הקיים של בעלי הדירה. שולחן הקפה והמזנון, שבגרסתם הקודמת כוסו בצבע ונגה כהה, עברו צביעה בתנור ושודרגו לוורסיה שקטה יותר, שמתאימה לקו הנקי המאפיין את הבית. גם הספה הישנה, שעד עכשיו מודרה מחלל הסלון, מצאה לה פינה חמה בבית העדכני. "זו כורסא של סבא של בעלי שנפטר בגיל 95", משחזרת רוזן, "בדירה הקודמת פשוט שמתי אותה במרפסת כי לא אהבתי אותה, אבל בבית הזה עשיתי לה ריפוד מחדש, שנותן כתם צבע יפה". כתמי צבע נוספים מספקים הכריות, ציור שמן ססגוני וקיר שלם המסויד באפור, שנותן קונטרה למסך הפלסמה רחב הידיים.

רהיטים שנצבעו מחדש וקיר שלם המסויד באפור. מבט לסלוןרהיטים שנצבעו מחדש וקיר שלם המסויד באפור. מבט לסלון 

פינת העבודה: לעבוד ולהשקיף על הבית


מעט מרוחק מהסלון ממוקם המזווה שהוסב לפינת עבודה פרטית. "כאמא לשלושה ילדים קטנים, יצירת משרד בחלל הציבורי הייתה הכרחית ולשם כך נעשו שינויים בתוכנית האדריכלית המקורית. עכשיו אני יכולה לעבוד ולהשקיף על כל הבית", מתארת רוזן. על מנת שלא להעמיס על הפינה המצומצמת, הותקנה בה פלטת עץ מרחפת, בשילוב עם ארון פורמייקה לבן, המסתיר מאחוריו את הקטלוגים הרבים של בעלת הבית.

פלטת עץ מרחפת בשילוב עם ארון פורמייקה לבן, המסתיר מאחוריו את הקטלוגים הרבים של בעלת הבית. פינת העבודהפלטת עץ מרחפת בשילוב עם ארון פורמייקה לבן, המסתיר מאחוריו את הקטלוגים הרבים של בעלת הבית. פינת העבודה 

המטבח: שטח אחסון - והרבה


בתוכנית המקורית הפריד דלפק ריבועי בין חלל הסלון למטבח. הדלפק אמנם הגדיר היטב את שטח החדר, אך הפר את זרימת האוויר במטבח והקטין משמעותית את חלל האחסון בו. עם תפריט מצומצם, הכולל הקפדה על רכיבי מזון ספציפיים, למשפחה הזו היה צורך בארונות מטבח, והרבה מהם. כך הוסר הדלפק, ובמקומו נבנו שני ארונות עליונים, שמעבר לתפקידם הפונקציונאלי, משמשים כבית לגופי תאורה שקועים, המותקנים בתחתיתם. מאחורי הארונות, סויד הקיר באפור, על מנת להדגיש את צבעם הבוהק.

למשפחה הזו היה צורך בארונות - והרבה מהם. חלל האחסון במטבחלמשפחה הזו היה צורך בארונות - והרבה מהם. חלל האחסון במטבח 

מעבר לתפקידם הפונקציונאלי, הם משמשים כבית לגופי תאורה המותקנים בתחתיתם. ארונות המטבחמעבר לתפקידם הפונקציונאלי, הם משמשים כבית לגופי תאורה המותקנים בתחתיתם. ארונות המטבח 

חדרי השינה: אריחים על הקירות


למרות דרישת הבנות, הקירות בחדר השינה של הילדות נותרו לבנים. "הן נורא רצו וורוד ואני לא הסכמתי", אומרת רוזן, "רציתי להשאיר את החדר ניטרלי, כי בעיני לצבע יש השפעה גדולה על איך שאתה חי. קשה לי לחיות עם צבע עז 24 שעות". במקום סיוד משטחי צבע נרחבים ובלתי מתפשרים, הוכנס הוורוד באקסוסריז ובפריטים המשלימים. בממלכתו של הבן, לעומת זאת, נצבע קיר אחד בצבע כחול. "זה צבע מאוד נעים אז לא חששתי", מסבירה רוזן. על הקיר הצבעוני נתלה ציור אותו יצרה המעצבת.

במקום סיוד משטחי צבע נרחבים ובלתי מתפשרים, הוכנס הוורוד באקסוסריז ובפריטים המשלימים. חדר הבנותבמקום סיוד משטחי צבע נרחבים ובלתי מתפשרים, הוכנס הוורוד באקסוסריז ובפריטים המשלימים. חדר הבנות 

על הקיר הצבעוני תלוי ציור אותו יצרה המעצבת. חדרו של הבןעל הקיר הצבעוני תלוי ציור אותו יצרה המעצבת. חדרו של הבן 

בחדר ההורים, בשונה מחדרי הילדים, שולבו מעט כתמי צבע. במקומם, יוצר את העניין במקום אובייקט מקורי, שלרוב אינו פוגש מקרוב את קירות הבית. אריחים המשמשים לחיפוי בדרך כלל, אותם פגשה רוזן לראשונה במסגרת עבודתה כמעצבת, הפכו לסדרת תמונות היוצרת משחק חזותי, באמצעות שימוש במבחר טקסטורות.

אריחים המשמשים לחיפוי בדרך כלל הפכו לסדרת תמונות על הקיר. חדר ההורים אריחים המשמשים לחיפוי בדרך כלל הפכו לסדרת תמונות על הקיר. חדר ההורים  

חדרי האמבטיה: חלוקי נחל לצד המקלחת


כיצד משדרגים את הסטנדרט הקבלני השגרתי? תוספות קטנות, אך אפקטיביות נותנות מענה הולם לדילמה בחדרי האמבטיה. בחדר הרחצה של ההורים מרצפות מעוטרות בקווים לבנים ועדינים משדרגות את הקרמיקה הסטנדרטית. באמבטיית הילדים פסים ארוכים של חלוקי נחל עגולים, הופכים את המקום לטבעי יותר ולנורמטיבי פחות. ואילו במקלחת האורחים מדפי עץ מרחפים, מספקים אלטרנטיבה מקורית לארון האחסון הגנרי.

פסים ארוכים של חלוקי נחל עגולים הופכים את המקום לטבעי יותר ולנורמטיבי פחות. אמבטיית הילדיםפסים ארוכים של חלוקי נחל עגולים הופכים את המקום לטבעי יותר ולנורמטיבי פחות. אמבטיית הילדים 

מרצפות מעוטרות בקווים לבנים ועדינים משדרגות את הקרמיקה הסטנדרטית. חדר הרחצה של ההוריםמרצפות מעוטרות בקווים לבנים ועדינים משדרגות את הקרמיקה הסטנדרטית. חדר הרחצה של ההורים 

במקום ארון האחסון הגנרי - מדפי עץ מרחפים. אמבטיית האורחיםבמקום ארון האחסון הגנרי - מדפי עץ מרחפים. אמבטיית האורחים 

הפריטים הייחודיים הופכים את דירת הקבלן הסטנדרטית לדירה לדוגמה, כזו שמדגמנת בחן את טעמם היצירתי של בעליה. "עכשיו כל מי שבא אלי הביתה רוצה כזה", מסכמת המעצבת רוזן, "לקוחות באים, רואים ורוצים".

תוכנית הדירה - לפני השיפוץתוכנית הדירה - לפני השיפוץ 

וככה היא נראית אחריוככה היא נראית אחרי 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


לא הכל וורוד
הבנות מתעקשות על קירות וורודים בחדר הילדים ואילו אתם חוששים מהצבע העז? נגיעות וורודות בפריטי הריהוט ובאביזרים המשלימים יתנו מענה לצורך הנסיכותי, תוך שמירה על חדר לבן ונקי.

אל תקרא לי שחור
רהיטים בצבע שחור קודר מעיבים על שמחת החיים בסלון? צביעה בתנור על ידי איש מקצוע מיומן, תהפוך אותם לבהירים וקלילים יותר.

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו


תגובות לכתבה

חזור מעלה