המבנה התת ימי

דגים ששטים בחלל הכניסה, ארונות בצבע של ים, קרמיקה עם עיטורים זורמים ולקינוח - פסנתר. הכרות עם בית שיש לו סלון פתוח מסוג אחר. מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב גבוה

רוני ארקוש | צילום: אורי סיוון | 15.12.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום רחובות
גודל כ-140 מ"ר + מרפסת 35 מ"ר
תקציב השיפוץ 400,000 שקלים.
הדיירים זוג הורים, שני בנים בגילאי עשר ו-14 ותינוק שנולד במהלך השיפוץ.
עיצוב פנים מיכל גרינברג פוקס

חלום תת ימי בצורה של בית. החלל הציבורי לאחר השיפוץחלום תת ימי בצורה של בית. החלל הציבורי לאחר השיפוץ 

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

זוג אקדמאים, מתחומי המוזיקה והספרות, ביקשו לספק לעצמם ולשלושת ילדיהם חלום תת ימי בצורה של בית. הם ראו בעיני רוחם צבעי טורקיז, ירוק וכחול מתיזים סביבם, צלילים ענוגים של מוזיקה שהולכים ומתגברים וקולות פסנתר עליזים שמהדהדים בחלל. בפועל, יצר תהליך העיצוב אווירה חמימה ונעימה בדירה ואף נתן מענה לצרכים השונים והבלתי שגרתיים של הדיירים.

הדרישות הלא קונבנציונאליות כללו ספריות עמוסות ספרים, פסנתר עץ וגם פינת עבודה אישית, שבעלי הבית קיוו למקם בחלל הציבורי. על מנת לתת קונטרה לעומס הפריטים, ניסתה המעצבת מיכל גרינברג פוקס, לייצר בשיתוף עם הלקוחות, תחושה של חלל מזמין ולא חנוק. "שמתי דגש בתכנון השיפוץ על שימור הפונקציות הקיימות, תוך יצירת הפרדות ברורות בחלל", מסבירה גרינברג פוקס, "חוץ מזה היה לי חשוב לשמור על רצף עיצובי ועל אווירה של מרחב פתוח". את הרצף בחרה גרינברג פוקס לאפיין בקווים נקיים בשילוב עם אלמנטים כפריים.

הקטסטרופה הזאת שכנה שם לפני (צילום: מיכל גרינברג פוקס) הקטסטרופה הזאת שכנה שם לפני (צילום: מיכל גרינברג פוקס)  

החלל הציבורי: ספרייה מפוצלת


האקווריום והפסנתר, שנקרים בדרכנו עם הכניסה לדירה, מתווים אולי יותר מכל את הצבעוניות האוחזת בעיצובה. ואכן הצבעים השקטים של המים, בשילוב עם העץ החם של הפסנתר, משמשים כמוטיב חוזר בכל חדרי הבית. הקיר שמאחורי האקווריום נצבע בטורקיז וליד הפסנתר התפנה מקום להאזנה ליצירות המנוגנות עליו. מבחינה תפקודית, הושקעו מירב מאמצי השיפוץ בשבירת הקירות ויצירת חלל פתוח ומאפשר, אשר בתוכו הוקמו פינות חמד שונות, פונקציונליות ועיצוביות כאחד. הספרים הרבים אשר גדשו את הסלון מקומו מחדש בנישות הטריות, וכעת הם מפוזרים בחלקיו השונים של החדר. כך נוצרה קלילות יחסית בחלל הדחוס ורצוף הספריות. הרצפה כולה רוצפה באבן גרניט פורצלן במראה דמוי חלילה, חיקוי של אבן טבעית, אשר מפיצה מראה חמים יותר.

הפרד ומשול. הספרים הרבים מפוזרים כעת בחלקיו השונים של החדר הפרד ומשול. הספרים הרבים מפוזרים כעת בחלקיו השונים של החדר  

ליד הפסנתר התפנה מקום להאזנה ליצירות המנוגנות עליו. הכניסה לביתליד הפסנתר התפנה מקום להאזנה ליצירות המנוגנות עליו. הכניסה לבית 

בנוסף, שילבה גרינברג פוקס בסלון מנורות קיר מזכוכית עתיקה על מנת ליצור "תאורת אווירה בעלת אופי שמתחבר לכל הבית". בשביל לפנות מקום לתאורה המעוצבת, הוכנסו לסלון מנורות אפ-לייט, שמציפות אור כללי, שימושי ונקי מאוד, שאינו גונב את ההצגה מתחושת הרטרו שיוצרות המנורות.

תחושת רטרו. מנורות הקיר מזכוכית עתיקה ממוקמת בחלל הסלון תחושת רטרו. מנורות הקיר מזכוכית עתיקה ממוקמת בחלל הסלון  

פינת הטלוויזיה: קפל ושכח


תחושת החלל הפתוח נשמרת גם בהמשך, כשאנו מגיעים לאזור שעוצב באופן ייחודי לבית הזה - פינת הטלוויזיה. פה נתקלה גרינברג פוקס באתגר עיצובי מעניין: מחד, העידו בני הזוג כי אינם מהזן הבוהה שעות במסך הטלוויזיה. מאידך, נוצר צורך למצוא פתרון אחסון נוח, בו הטלוויזיה אינה תופסת מקום מרכזי, אך שומרת על רצף טבעי בין הסלון לפינת האוכל. ההחלטה שהתקבלה לבסוף הייתה למקם את המכשיר על גבי זרוע מסתובבת מבלי להתקינה על קיר של ממש, כך כשאינה בשימוש, נשענת זו על גב קיר צדדי.

הטלוויזיה - ממוקמת על גבי זרוע מסתובבתהטלוויזיה - ממוקמת על גבי זרוע מסתובבת 

ונשענת על קיר צדדי כשאינה בשימוש ונשענת על קיר צדדי כשאינה בשימוש  

בסמוך לפינת הטלוויזיה, במעבר מהסלון למרפסת, נפתח חלון גדול שמכניס לחלל צמחייה ואור טבעי. מתחתיו נבנה ספסל שמתפקד גם כארונית נמוכה, המכילה את צרכי השמע ומכשירי הטלוויזיה. הספסל, שבנוסף לחן ולנוחות הכללית, משמש גם כאזור אפסון, מספק דוגמא נוספת לגמישות העיצובית של הבית.

פינת העבודה והמטבח: וגר תנור עם לפטופ


פינת העבודה מוקמה במקום בלתי צפוי, לצד המטבח. הבחירה נבעה בין היתר מרצונם של בני הזוג בפינת עבודה מוצנעת, אשר לא תעיב על החלל הפתוח, אולם תאפשר אינטימיות וריכוז. בהמשך, מיד עם היציאה מאזור העבודה, נפגשים עם אגף המטבח. ארונות המטבח עשויים פורמייקה, חומר נוח לשימוש ובעל עלות זולה יחסית. את הצבע הלבן שנוכח במרבית הארונות, שובר ארון בגוון כחול ים - עוגן של קרירות, אשר לדעתה של גרינברג פוקס, יוצר ביחד עם הלבן שילוב ש"נכון לאקלים" ומעניק תחושה אוורירית לצד הריהוט הכבד יותר. במרכזו של המטבח נבנה אי מעץ טבעי, המשמש גם כמשטח עבודה וגם כאזור אכילה יום - יומי. זהו פתרון עיצובי הנוצר בשל המרחק בין פינת האוכל למטבח. מעל הכיריים שולבו אריחים מודפסים, בגווני כחול נבחרים, המוסיפים צבעוניות ושמחת חיים לחלל.

הדרך מהמחשב למקרר קצרה מתמיד. חדר העבודה הממוקם בצמוד למטבחהדרך מהמחשב למקרר קצרה מתמיד. חדר העבודה הממוקם בצמוד למטבח 

ארון בגוון כחול ים - עוגן של קרירות בחדר ארון בגוון כחול ים - עוגן של קרירות בחדר  

לצידו - אריחים מודפסים בדוגמא משמחתלצידו - אריחים מודפסים בדוגמא משמחת 

ביתית ומזמינה. פינת האוכל לאחר השיפוץביתית ומזמינה. פינת האוכל לאחר השיפוץ 

חדרי השינה: התינוק בבטן, החדר כבר כאן


חדרי השינה של הילדים ויחידת ההורים רוצפו בפרקט, ליצירת חמימות ואינטימיות. מכיוון שהריהוט הנתון היה זה שעבר יחד עם המשפחה, ניתן דגש על עיצוב שישתלב עם הקיים, תוך הקפדה על אחידות סגנונית. החיבור בין חדר הארונות לחדר הרחצה, חללים צמודים ביחידה, מייצר משחק בין לבן לעץ. המשכיות זו, אשר מצניעה את חדר הרחצה, מסייעת לשמור על חדר השינה של הזוג נקי ושקט. בהמשך, הורחב חלל היחידה ולצידו תוכנן חדר לתינוק, שנולד רק עם תום השיפוץ. חדרי השינה של הילדים מאופיינים בקו נקי ובוגר, שנועד להשקיט מעט את עומס הפריטים הקיים בחדר, ביניהם: גיטרות, מערכת תופים ועוד. מסתמן שבמשפחה המוזיקלית הזו - התפוח לא נופל רחוק מהעץ.

נקי ושקט. חדר השינה של ההוריםנקי ושקט. חדר השינה של ההורים 

חדרי הרחצה ושירותי אורחים: ציורים על הרצפה


חדרי הרחצה ושירותי האורחים שומרים על הקו העיצובי המאפין את הבית. הצבעוניות התכלכלה חוזרת גם פה יחד עם אלמנטים דקורטיביים של מרצפות מצוירות ונגיעות של עץ, הנותר בצבעו הטבעי. את המראה החיוני והמזמין משלימה אלומת האור הבהירה שממוקמת מעל הכיור.

הצבעוניות התכלכלה חוזרת גם פה הצבעוניות התכלכלה חוזרת גם פה  

יחד עם אלמנטים דקורטיביים של מרצפות מצוירות. חדרי הרחצה ושירותי אורחים יחד עם אלמנטים דקורטיביים של מרצפות מצוירות. חדרי הרחצה ושירותי אורחים  

וככה הם נראו לפני השיפוץ (צילום: מיכל גרינברג פוקס)וככה הם נראו לפני השיפוץ (צילום: מיכל גרינברג פוקס) 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


משנה מקום משנה מזל
לא כל רהיט חייב להיות ממוקם כחלק מרצף. לפעמים פיזור של אלמנטים כבדים, כדוגמת ספריות עמוסות ספרים, ברחבי הבית מקל על העומס ויוצר חלל שקט ומזמין יותר.

מי הזיז את המסך שלי?
אם משתמשים בגמישות מחשבתית, ניתן למצוא פתרונות יצירתיים למצבים בעייתיים. מכשיר הטלוויזיה יכול להפוך בקלות למסך מתקפל וגם הספסל ימצא את ייעודו החדש, הפעם - כיחידת אחסון.

חדר התינוק כבר בפנים. תוכנית השיפוץחדר התינוק כבר בפנים. תוכנית השיפוץ 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו ב<פייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה