יוצא לאור

לתוך קירות עירומים וחללים מרוקנים בבית חדש בנס ציונה, הוזרקו גופי תאורה יוצאי דופן, אווירה חמימה וטונות של צבעים מרגיעים. מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב נמוך

רוני ארקוש | צילום: אלון פולד | 19.12.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום נס ציונה
גודל כ-165 מ"ר
תקציב השיפוץ כ- 110,000 שקלים.
הדיירים זוג הורים ושלושת ילדיהם.
עיצוב פנים מיטל אלמגור

כשעוצמים עיניים ומדמיינים את המילה בית, נגלה בפנינו דימוי עשיר ורבגוני. יש שעולה בהם המרחב שבו הבית נמצא, אחרים מדמיינים פריט אהוב ויש שחווים את ההתנהלות במקום, אבל בדרך כלל הדמיון משלב לנו את כל האלמנטים גם יחד. במקרה הזה, הבית שמשתרע על שטח של כ-165 מ"ר, תוכנן ונבנה עבור זוג ושלושת ילדיהם על ידי האדריכלית נורית טוביה. לתוך קירות עירומים וחללים מרוקנים בבית חדש בנס ציונה, נקראה המעצבת מיטל אלמגור טרום סיום הבנייה. אלמגור, הדוגלת בעבודה משותפת עם לקוחותיה מחזון כללי ועד לרמת הפרטים הקטנים, ביקשה למלא את חללי הבית בתחושה נעימה ומשפחתית.

האתגר: למלא את חללי הבית בתחושה נעימה ומשפחתיתהאתגר: למלא את חללי הבית בתחושה נעימה ומשפחתית 

המשימה הוגדרה כהצלחההמשימה הוגדרה כהצלחה 

ובתפקיד השחקן הראשי - גוף התאורה שבמטבח ובתפקיד השחקן הראשי - גוף התאורה שבמטבח  

הדיירים ביקשו ליצוק לבית אווירה חמימה ולא מנוכרת תוך שמירה על עיצוב נקי ועדכני. ואכן, בכל חלקיו המרכזיים של הבית חוזר קו בהיר ועדין של צבעי שמנת, תוך נגיעות של צבע בפריטי הריהוט והטקסטיל. כמו כן, על מנת להכניס פנימה את המראה הטבעי של החוץ, שמה אלמגור דגש על שילוב תאורה ופסלים מחומרים טבעיים כגון חרס, בנוסף לעציצים הרבים שהוצבו ברחבי הבית.

דגש על שילוב תאורה ופסלים מחומרים טבעיים. הסלון לאחר המייקאוברדגש על שילוב תאורה ופסלים מחומרים טבעיים. הסלון לאחר המייקאובר 

וככה הוא נראה ביום היוולדו - חדש מהניילונים וככה הוא נראה ביום היוולדו - חדש מהניילונים  

הסלון: העמודים? בכלל לא מפריעים


רחבת סלון הבית נתחמה מבעוד מועד בתוך מספר עמודי גבס. על מנת להתמודד עם הנתון הקיים, החליטה אלמגור לייחד את צבעם של העמודים בגוון כהה יותר משל קירות הבית, על מנת "להבליט את המבניות שנוצרה", לדבריה. ספות הקרם והכורסא הירקרקה מוסיפות חמימות ושוברות את הקירות הלבנים בעדינות רבה. חלונות הבית הגבוהים מקרינים אור רב ודרכם נשקפת הצמחייה שבחוץ. כדי לשמר את תחושת הגובה של חלונות אלה, שילבה אלמגור עציצי גומא מרשימים בגובהם, אשר בעזרתם ניתן לחוש את הירוק מתוך הבית ומחוצה לו לסירוגין.

צבועים בגוון כהה יותר משל קירות הבית. העמודים בסלוןצבועים בגוון כהה יותר משל קירות הבית. העמודים בסלון 

ספות הקרם והכורסא הירקרקה מוסיפות חמימות. מבט נוסף לחלל הסלוןספות הקרם והכורסא הירקרקה מוסיפות חמימות. מבט נוסף לחלל הסלון 

בתוך הנישות הקטנות של פינת הטלוויזיה, מיקמה אלמגור פסלוני חרס שמשתלבים עם הצבעוניות הכוללת של הסלון. השטיח, צמרירי ורך, והשולחן הצבוע בגוון עץ אלון, מעשירים את תחושת הנועם ושומרים על ניקיון ואסתטיות מרבית. גוף התאורה המלבני והשקט והספוטים החבויים בנישות נועדו להעניק את מלוא תשומת הלב לגוף המרכזי הממוקם בחלל המטבח. אלמגור מספרת שחיפשה לשים בסלון "גופי תאורה נקיים, שלא יבלטו, שיראו רק אור, אולם מבלי שידעו מאיפה האור נובע" - תאורה שלא תגנוב את ההצגה מהשחקן הראשי, הלוא הוא גוף התאורה של המטבח.

פסלוני חרס בתוך נישות הגבס. משתלבים עם הצבעוניות הכוללת של החדרפסלוני חרס בתוך נישות הגבס. משתלבים עם הצבעוניות הכוללת של החדר 

עציצים רבים הוצבו ברחבי הביתעציצים רבים הוצבו ברחבי הבית 

ואפילו היונים מוסיפותואפילו היונים מוסיפות 

פינת האוכל: מנורה מחוררת ווילונות עדינים


פינת האוכל גם היא ממשיכה את קו השמנת של הריהוט שבסלון. הריצוף בה, כמו ביתר הקומה הראשונה, הוא ריצוף גרניט פורצלן. גוף התאורה שמעליה מורכב מחמש מנורות חרס התלויות בגבהים שונים. האהילים מחוררים בחורים קטנטנים, מוטיב החוזר גם בגופי התאורה שבמדרגות. את הפינה מלווים וילונות עדינים, שקופים למחצה, המאפשרים לשמור על פרטיות תוך ריכוך האור שמגיע מהחלונות הרחבים.

המטבח: האטרקציה התיירותית ? גוף התאורה


מטבח הבית, שנבנה על ידי נגר פרטי, עשוי מעץ מלא צבוע בתנור בגווני שמנת. חיפוי השיש ממשיך כל הדרך מהמשטח ומטפס גם אל קירות החדר. הגוון הבהיר שומר על המונוכרומטיות הבסיסית במטבח שמתמלא בדרך קבע, בצבע וחיות שמוסיפים לו האביזרים היומיומיים המונחים בו. ללקוחה, שהינה בשלנית ואופה באופן תדיר, היה חשוב לקבל מטבח נוח לשימוש. החשיבה העיצובית מאחורי הנוחות כללה שימוש באי שגובהו 90 סנטימטר, שיאפשר עוד שטח עבודה ואחסון, שימוש במדפים פתוחים ונגישים ומזווה נוסף, נסתר, שמוקם באופן מפתיע, דווקא מתחת למדרגות הבית.

חיפוי השיש ממשיך כל הדרך מהמשטח ומטפס גם אל קירות החדר המטבחחיפוי השיש ממשיך כל הדרך מהמשטח ומטפס גם אל קירות החדר המטבח 

לצד האי הוסיפה אלמגור תוספת של משטח אכילה, בגובה של כ-75 סנטימטר, המותאם לגובה של שולחן אוכל סטנדרטי ולצידו, שלושה כיסאות בר קטנים. המשטח נועד לארוחות קלות ומהירות, כמו הקורנפלקס של הבוקר, אשר אינן מצריכות ישיבה מסודרת לפינת האוכל. גוף התאורה המפואר שמתנוסס מעל המטבח, הינו גוף התאורה המרכזי של הבית. אלמגור מספרת כי גוף מיוחד זה גורר תשומת לב כה רבה, עד כי על דלתות המשפחה התדפקו עוברי אורח שראו את הגוף מהרחוב וביקשו לבחון אותו מקרוב.

נועד לארוחות קלות ומהירות. מיני אי במטבחנועד לארוחות קלות ומהירות. מיני אי במטבח 

הגוף, עשוי כמעין נברשת מפוארת, משתלשל מהקומה השנייה ומעצים את גובה הבית. המנורות עשויות חרס עדין ותלויות על מעין זרועות ספגטי דקיקות שמשוות להן אצילות. מלמעלה בוקעות אלומות אור נוספות מתוך גופים סמויים ושקטים שפזורים לאורך הקיר.

השירותים: מראה רוחבית במיוחד


גם בשירותים נמשך הקו העדין שנוכח בשאר הבית. המראה רוחבית במיוחד, מעצימה את תחושת החלל ודרכה משתקף האור העדין מהמנורה. מאחורי האסלה, מבצבץ לו טפט פסים ירקרק שמתכתב עם שאר חלקי המבנה ומייצר תחושת אחידות בין החללים.

הקו העדין שנוכח בשאר הבית נמשך גם כאן. חדר השירותיםהקו העדין שנוכח בשאר הבית נמשך גם כאן. חדר השירותים 

מראה רוחבית במיוחד מעצימה את תחושת החלל בחדר מראה רוחבית במיוחד מעצימה את תחושת החלל בחדר  

חדרי השינה: טפט ופרקט ? זה כל הקסם


על אף שעיקר התקציב הושקע בחללים המרכזיים של הבית, נתנה אלמגור נגיעות עיצוב משמעותיות גם בחדרי השינה. במקרה זה נבחר פרקט בגוון אלון לרצפות החדר, שיוצר תחושה האינטימית, והושם דגש גם על בחירת וילונות מרגיעים. בחדרי הילדים נצבעו בגוונים ססגוניים על ידי שטיח, מדבקת קיר ואלמנטים נוספים.

חדרי הילדים. נצבעו בגוונים ססגוניים על ידי שטיח, מדבקת קיר ואלמנטים נוספיםחדרי הילדים. נצבעו בגוונים ססגוניים על ידי שטיח, מדבקת קיר ואלמנטים נוספים 

פרקט בגוון אלון יוצר תחושה אינטימית. חדר השינהפרקט בגוון אלון יוצר תחושה אינטימית. חדר השינה 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


פנו מקום לשחקן הראשי
לפעמים בחירה של אלמנט מרכזי, כמו גוף תאורה קלאסי, או פריט עיצובי אחר, יוצרים עיצוב מרשים גם ללא השקעה כספית גבוהה בפריטים נוספים.

זה הקטן, גדול יהיה
הדגישו את המרחב, בין אם בעזרת מראה רחבה ובין אם באמצעות עציץ המדגיש גובה. חשבו על החלל כדינמי וככזה שמושפע מבחירות עיצוביות.

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה