ראש בראש: אמבטיה או מקלחון?

נוחות השימוש, אופי התחזוקה וכמובן - המחיר. מה עדיף לקנות: אמבטיה או מקלחון ומי מהם עומד להגשים את חלומה הרטוב של המקלחת בבית שלכם? מדריך הנבוכים השלם

יצרנית המקלחונים - שבירו | כתבת מומחים | 30.12.2012

יש המחלקים את בני האדם בהתאם לצורת אכילת הקרמבו, יש המפרידים בין חובבי קיץ לבין אלה המייחלים לחורף, אבל לדעתנו, החלוקה האמיתית היא בין אוהבי האמבטיות למעדיפי המקלחונים. לא פשוט הוא העימות בין מבכרי הרביצה הנינוחה באמבטיה תוך הרהורים עמוקים אודות החיים לבין חובבי המקלחות החפוזות המציפות את הגוף באנרגיות רעננות. כל צד מגייס לעזרתו נימוקים כבדי משקל, החל באסתטיקה וכלה במצב משק המים בישראל. כנראה שמדובר בויכוח שלא יוכרע לעולם, אלא למרבה השמחה ימשיך לדרבן את יצרני ומעצבי המקלחונים והאמבטיות לשדרג עוד ועוד את האופציות והעיצובים הקיימים בשוק. . אם כן, מה עדיף - אמבטיה או מקלחון בחדר הרחצה אילו מבין השניים כדאי לאסוף מאולם התצוגה? הנימוקים לפניכם.

מקלחונים – כבר מזמן לא דוש

אם בעבר הורינו התקלחו בדוש - שיש הקוראים לו "טוש", כיום אנחנו נהנים ממקלחונים נוחים יותר, שבזכות עיצוב חכם וטכנולוגיות מתקדמות משתלבים בכל מרחב, צנוע או מרווח, ומעניקים לנו חוויית רחצה, בעלת לא מעט יתרונות.

1. התאמה לחלל קטן

בניגוד לאמבטיה, שלרוב משתרעת על פני שטח נכבד מחדר הרחצה, מאפשר המקלחון גם לבעלי דירות צנועות ליהנות מרחצה מפנקת. עקב גודלם המינימליסטי, ניתן להתקין מקלחונים ביחידת ההורים, צמוד לחדרי הילדים וגם ביחידת אירוח. כדי להשתחל לחללים קטנים, חשוב לתכנן היטב את מבנה הפתח. לרוב, הפתרון האידיאלי הוא מקלחונים עם דלתות הזזה, שאינם משתלטים על טריטוריה נוספת בחדר המקלחת. מענה חסכוני במיוחד מספקים מקלחונים שדלתותיהם נעות על גבי מסילה או באמצעות פיני CNC וכן מקלחונים פינתיים, עגולים וקטומים שאינם זקוקים למרחב גדול.

משתלב בכל מרחב. המקלחון (צילום: יחצ)
משתלב בכל מרחב. המקלחון (צילום: יחצ)


2. יצירת רחצה אינטימית

גם חובבי הפרטיות ימצאו במקלחון מענה לצורך זה. אם באמבטיה נדרש וילון, שלרוב אינו מתאפיין באסתטיקה גבוהה וגם נוטה לצבור לכלוך ולהישחק במהירות, הרי שמקלחון מעצם טבעו מסתיר את הרוחצים בו מעיניים בלתי רצויות, בפרט כשהוא מיוצר מזכוכית חלבית, האידיאלית לדירות שותפים.

מקלחון בשילוב עם זכוכית חלבית. אידיאלי לדירות שותפים (צילום: יחצ)
מקלחון בשילוב עם זכוכית חלבית. אידיאלי לדירות שותפים (צילום: יחצ)
3. עיצוב אישי

הזכוכית הדומיננטית במקלחון מספקת גם אופציות שונות לשינוי האווירה והמראה במוצר. חובבי העיצוב האוורירי והנקי יעדיפו זכוכית שקופה. זכוכית מעוטרת מתאימה לאלה המחפשים מקלחונים ייחודיים ומלאי דקורציה. אופציה נוספות לשדרוג היא בחירה בזכוכית בשילוב פרזולי אלומיניום, ברזל, נירוסטה ומתכת. בחלק מהמקלחונים גם ניתן להסתיר את פתח הביוב – אבן נגף מבחינה עיצובית בדושים של פעם, שכיום מחופה באבן ומוסתרת מן העין.

מתאים לאלה המחפשים מקלחונים ייחודיים ומלאי דקורציה. מקלחון בעל זכוכית מעוטרת (צילום: יחצ)
מתאים לאלה המחפשים מקלחונים ייחודיים ומלאי דקורציה. מקלחון בעל זכוכית מעוטרת (צילום: יחצ)
4. שילוב של גאדג´טים במקלחת

במקלחונים החשופים לשמש, ניתן לשלב זכוכית רפלקטיבית הבולעת חלק משמעותי מהקרינה המגיעה אליה. זכוכית אנטיסאן, לעומת זאת, צבועה בגווני הכחול, הירוק והאפור ומסננת את קרני האור העוברות דרכה, כך שנותר אפקט עמעום המוסיף לחוויית המקלחת. גם ראשי מקלחת ייחודים משדרגים את הרחצה: ראש מקלחת גשם יוצר תחושה של אקלים טרופי עז, לשמחת חובבי החורף וראש מקלחת עם תאורת LED, מעניק לשטיפה הנורמטיבית צבעוניות עולצת. דגמים מתקדמים של מקלחונים מתפקדים אף כמקלחוני אדים בשילוב עיסוי, ולמעשה מדמים את ההרגשה בסאונות קטנות ואינטימיות.

יוצר תחושה של אקלים טרופי עז. ראש מקלחת גשם (צילום: אילוסטרציה)
יוצר תחושה של אקלים טרופי עז. ראש מקלחת גשם (צילום: אילוסטרציה)
5. מחיר משתלם

גם האמרת מחירי המים מעניקה למקלחונים יתרון משמעותי על פני האמבטיה: מקלחת ממוצעת צורכת כ-50 ליטר ואילו כדי למלא אמבטיה עד חציה אנו זקוקים לכ-130 ליטר ואף למעלה מכך כשהאמבטיה גדולה במיוחד.

אמבטיות – הגודל כן קובע

1. להתרווח בנוחות

המקלחונים המודרניים אמנם תופסים שטח קטן יותר – אולם דווקא התרווחות באמבטיה מלאה היא עדיין תענוג שקשה לוותר עליו לגמרי. לא תמיד ניצול מקסימאלי של השטח במרחב, יפיק את המיטב ממנו. לעיתים עדיף לוותר על מטר נוסף בחדר השינה, רק כדי לספח אותו לטריטוריה הצמוד אליו – חדר המקלחת. מגמה בזבזנית במרחב, הבולטת כיום, דוגלת בהצבת האמבטיה במרכז החדר – על מנת להבליט את יופייה וכך ליצור מרחב רחצה, טיפוח ופינוק מרשים במיוחד.

מגמה בזבזנית במרחב דוגלת בהצבת האמבטיה במרכז החדר (צילום: אילוסטרציה)
מגמה בזבזנית במרחב דוגלת בהצבת האמבטיה במרכז החדר (צילום: אילוסטרציה)
2. ניקוי בקלילות

החומרים מהם עשויות האמבטיות החדישות מבטיחים עמידות לאורך שנים ותחזוקה פשוטה. גם וילון האמבט יתנקה באמצעות שפריץ של אקונומיקה או ביקור חפוז במכונת הכביסה הסמוכה.

גם וילון האמבט יתנקה באמצעות שפריץ של אקונומיקה (צילום: אילוסטרציה)
גם וילון האמבט יתנקה באמצעות שפריץ של אקונומיקה (צילום: אילוסטרציה)
3. עיצוב אישי

אם בעבר התאפיינו האמבטיות בפשטות בסיסית, כיום אחד הטרנדים הבולטים בעיצוב המוצר הוא קימורים מסוגננים שמזכירים יצירות אמנות של ממש.

מזכירות יצירות אמנות של ממש. אמבטיות בעלות קימורים מסוגננים (צילום: אילוסטרציה)
מזכירות יצירות אמנות של ממש. אמבטיות בעלות קימורים מסוגננים (צילום: אילוסטרציה)
כל הכלים הסניטריים לחדר המקלחת מחכים לכם פהרוצים לדעת עוד? כנסו עכשיו לפורום חדר אמבטיהאז מה עדיף – אמבטיה או מקלחון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.
חזור מעלה