הגיאומטריה של העיצוב

כל אחד ואחת מפנטזים על דירה עם גינה נהדרת שתעניק לנו רגעי נחת מרובים ואווירת מלון בוטיק. בדירה הבאה בעיצובו של יוסי שאול, חמישה כוכבים הם רק ההתחלה. מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב גבוה

רוני ארקוש | צילום: שי אפשטיין | תאריך: 7.2.2013 |

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום מערב ראשון לציון
גודל 100 מ"ר שטח הדירה ועוד כ-250 מ"ר גינה
תקציב השיפוץ 550,000 שקלים
הדיירים זוג ושני ילדים בוגרים בני 16 ו-18
עיצוב פנים יוסי שאול

בדירת גן בת כ-20 שנה, במערב ראשל"צ, נכנס מעצב הפנים יוסי שאול לבצע שינוי טוטאלי. זוג הדיירים ביקש ליצור אווירה ייחודית, אשר משלבת בין בית מעוצב בסגנון מודרני לבין תחושה חמימה וביתית.

קיר של קרחונים - בית מעוצב בסגנון מודרני קיר של קרחונים - בית מעוצב בסגנון מודרני  

הזוג, חובבי בילויים של בארים ובתי מלון יוקרתיים, חלמו על בית שישקף את החוויה של מלון בוטיק, במלוא מובן המילה. שאול, בוגר המכללה למנהל, אשר עוסק בתחום העיצוב ועיצוב פנים מזה עשור, הכניס יצירתיות ועושר עיצובי לחללים והפך את ארבעת חדרי הבית לממלכה של ממש.

הסלון:

סלון הבית אוחד עם חלל המטבח והורחב על ידי ביטול חדר שינה שנבנה במקור היכן ששוכן המטבח. הגוונים השולטים בסלון הם גוונים אפורים ושחורים המקנים לבית מראה עכשווי עם נגיעה תעשייתית. הבית רוצף במרצפות גרניט פורצלן אפרפרות, לבקשת הלקוחות. בהתכתבות עם הרצפה, עיצב שאול קיר טלוויזיה מיוחד במינו.

להתנתק מהעולם

"חיפשתי לצאת מהשבלונה, מהסטנדרט של הקווים הישרים האופקיים והאנכיים וליצור תחושה של מעין קרחונים מרחפים" כך מספר שאול. את קיר הטלוויזיה הייחודי עיצב שאול בעזרת שילוב MDF וחיתוכי CNC מדוייקים אשר משחקים עם הגיאומטריה של המרחב ומתעתעים במתבונן. חלק מהחיתוכים הם למעשה חריטות אשר מקנות תחושה המשכית לקוויות ולגיאומטריה. חיתוכים נוספים תוכננו במרווח של כ-3 ס"מ אשר דרכו בוקעת תאורה ייחודית של RGB. תאורה זו מאפשרת להתאים גוון נבחר לאור (אדום, ירוק או כחול) ואף לכוון את עוצמתו. "בלילה, כשחשוך", מוסיף שאול, "הניתוקים המוארים נדמים כאלמנטים מרחפים והקיר מעניק תחושה מיוחדת במינה". התאורה בתקרה, גם היא מעבירה את עקרון הניתוקים והניגודיות על ידי פסי לד מוטמעים מחד, ופסים שחורים עליהם ממוקמים צילינדרים של תאורה, בעלי מראה תעשייתי.

כורסא בצבע סגול לשבירת המונוכרומטיותכורסא בצבע סגול לשבירת המונוכרומטיות 

עוד ניתן למצוא בסלון מערכת ישיבה סלונית שחורה אשר הגיעה מהדירה הקודמת, לה הוסיפו כורסא בגוון סגול חצילי, לשבירת המונוכרומטיות והכנסת חמימות. בצד הסלון, הוצבה פינת אוכל אשר עשויה מעץ אלון להענקת תחושה ביתית ומעליה גוף תאורה עגול העשוי זכוכית שקופה.

נחבא אל הכלים - גוף תאורה שקוף בעיצוב שקט נחבא אל הכלים - גוף תאורה שקוף בעיצוב שקט  

שאול חיפש גוף אשר יהיה שקוף על מנת למנוע דומיננטיות ועומס יתר על העין, ולמקד את תשומת הלב לקיר הייחודי של הטלוויזיה. בין הסלון לגינה רחבת הידיים ישנן דלתות הזזה שקופות אשר מאפשרות ליושבים בסלון להרגיש את שפע הירוק שבחוץ ומעשירות את תחושת המרחב.

המטבח:

בין הסלון למטבח מפריד אי מאורך, מוקף בכסאות בר. האי, עשוי גם הוא מעץ אלון בעל גוון בוגר, מסייע בתחימת שטח המטבח ומאפשר מעבר הדרגתי ונעים מהסלון למטבח. שאול יצר בעזרתו חיבור אל פינת האוכל מבחינה חומרים ואף שילוב עם שאר המטבח מבחינה צורנית.

אי מעץ בגוון חמים, החוצץ בין הסלון למטבחאי מעץ בגוון חמים, החוצץ בין הסלון למטבח 

המטבח עצמו, כמו שאר עבודות הנגרות בבית, נבנה על ידי נגריית חמד בהזמנה מיוחדת. ארונות המטבח עשויים MDF אפוקסי צבוע לבן, בשילוב ידיות אינטגרליות, ומעוצב בקו נקי ומינימליסטי עם שפע של מקום לאחסון ומשטח עבודה רחב ידיים. צורתו האורכית והצרה מאפשרים תחושת חלל רחב ונותנים מענה לפסי התאורה שמתנוססים מעליו בלבן ושחור. הקלאפה שמעטרת את ארונותיו, עשויה זכוכית עם הדפס שמעניק תחושת תנועתיות עגולה, אשר שוברת את הזוויתיות הכללית שבעיצוב ומרככת אותו. דוגמא זו מספרת סיפור עגול בדומה לגוף התאורה של פינת האוכל ובכך מייצרת המשכיות בעיצוב.

קלאפה עם הדפס עגול במטבח מעוצב וגיאומטריקלאפה עם הדפס עגול במטבח מעוצב וגיאומטרי 

שירותים ומקלחת:

הדלת המובילה לשירותי האורחים הינה דלת הזזה שגם היא עשויה באותה טכניקת ניתוקים מעניינת שניכרת בסלון.

חריטה גיאומטרית - מבט עם דלת סגורהחריטה גיאומטרית - מבט עם דלת סגורה 

הצצה לשירותי האורחים - הדלת פתוחה הצצה לשירותי האורחים - הדלת פתוחה  

שירותי האורחים עצמם, מעוצבים בקו נקי ומדוייק, אשר מעניק "תחושה אוורירית", לדבריו של שאול. האריחים זהים לאריחי הרצפה בשאר הבית, בעוד שהקיר מחופה באבן אפורה, כמעין בריקים שנותנים נגיעה תעשייתית. הכיור העגול והמוכסף בשילוב עם הברז המרחף, נותנים תחושה עתידנית לשירותים. את תחושת המרחב מעצימה מראה גדולה אשר מכפילה את כל החלל. גם כאן יש אזכור לשאר הבית, על ידי נגיעה של עץ אלון ולבן מתחת לכיור.

כיור כסוף למראה עתידני - הצצה לשירותי אורחיםכיור כסוף למראה עתידני - הצצה לשירותי אורחים 

בשירותי יחידת ההורים, יצר שאול מראה מהפנט ונוצץ במיוחד. החלל עטוף בחיפוי נגטיבי של אריחי גרניט פורצלן מבריקים עם דוגמא של ריבועים קטנים מודגשים. השחור והלבן יוצרים קונטרסט המעניק לחלל מראה ייחודי כחלק מהאלמנטים שמככבים בבית המעוצב בסגנון מודרני.

בחסות כוכבים נוצצים - שירותי יחידת ההוריםבחסות כוכבים נוצצים - שירותי יחידת ההורים 

את תחושת הזוהר משלימה תאורת ספוטים של הלוגנים קטנים אשר זוהרים ככוכבים בשמיים וכמעט ובא לרקוד למרגלותיהם.

הגינה:

גינת הבית, הינה פרויקט עיצובי כשלעצמו. על התכנון הכללי של המרחב הופקד שאול בעוד שאת עבודת בחירת השתילה והגינון עשה גנן מקצועי.

לנוח בגינה בתאורת התמצאות לילית עדינהלנוח בגינה בתאורת התמצאות לילית עדינה 

חזית אחת של הגינה הצמודה לאזור הסלון, מכילה את עיקר הצמחייה, על מנת להעשיר את המראה מחוץ ומפנים לבית. באיזור זה אפשר להתרווח וליהנות מהאסתטיקה הרבה.

טבילה בבריכה עגולה ומפתה לימי קיץ חמיםטבילה בבריכה עגולה ומפתה לימי קיץ חמים 

בצד השני ישנה בריכת שחייה עגולה מוקפת דק עץ, פינות רביצה ואף פרגולה צדדית המאפשרת רומנטיקה שקטה של בין ערביים.

פרגולה אינטימית לרגעים רומנטייםפרגולה אינטימית לרגעים רומנטיים 

טיפים לעיצוב:

לצאת מהשבלונה - בשביל ליצור ייחודיות בבית מעוצב בסגנון מודרני, חשוב למצוא אלמנט מרכזי שיעניק את אפקט הוואו. מסביבו חשוב לא להעמיס על העין יתר על המידה ובכך לתמוך בתשומת הלב אליו.

גינה לי, גינה לי, גינה לי חביבה - אם אתם מברי המזל שזכו לגינה, חשוב לקחת אותה בחשבון בתכנון עיצוב הבית, כחלק מהבית כולו. גינה מטופחת ואסתטית יכולה להעצים את יופיו של הבית בעשרות מונים.

גינה מקושטת ואסתטית גינה מקושטת ואסתטית  

שורה תחתונה: 550 אלף שקלים (דירה - 430 אלף שקלים, גינה - 120 אלף שקלים)

נגרות: 150 אלף שקלים

סניטריה וקרמיקות: 60 אלף שקלים

תאורה: 50 אלף שקלים

עבודות שיפוץ כלליות (כולל הגינה): 200 אלף

ברזים ואבזור: 90 אלף שקלים

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

תגובות לכתבה

חזור מעלה