עם הפנים לים: הצצה לדירה מעוצבת בנתניה

על קו סקוטלנד- ישראל, פעלה מעצבת הפנים רוני באריל לשיפוץ דירת נופש של זוג תושבי חוץ, אשר מהווה את מקום מפגשם המשפחתי. הדירה, שוכנת בקו ראשון לחוף הים הנתנייתי והלקוחות ביקשו להפכה למקום נעים ומזמין בביקוריהם בארץ הקודש. מבט מקרוב על שיפוץ בתקציב גבוה

רוני ארקוש| צילום: נדב פקט | תאריך: 21.3.2013 |

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום רחוב ניצה, על קו החוף של נתניה
גודל 140 מ"ר
תקציב השיפוץ 500,000 שקלים
הדיירים זוג ושלושה ילדים בוגרים
עיצוב פנים רוני באריל

איך הופכים דירת 4 חדרים בת 25 שנה לדירת נופש מפנקת בת 5 חדרים? מעצבת הפנים, רוני באריל, אשר עוסקת בתחום כעשור, ביקשה לתת את המענה המושלם ללקוחותיה. אם האתגר לא היה מספיק גדול דיו, הרי שנוסף על כך נתון מעניין לא פחות ? הלקוחות במקרה זה, הינם תושבי חוץ אשר מגיעים לארץ מדי פעם לביקורים כבני שבועיים. משמעות הדבר היתה כי התקשורת בין באריל ללקוחותיה התבצעה באופן וירטואלי ולעיתים בפגישות מרוכזות בארץ, כשהגיעו לבקר בה. על אף המרחק, התבצעה המשימה בהצלחה והדירה קיבלה מראה נקי וחמים עם פנים רחבות לים בדמות ויטרינות גדולות ומרשימות ודירה בעיצוב פנים מודרני.

סלון עם נוף מרהיב לים ותאורה שקועה של חברת סלון עם נוף מרהיב לים ותאורה שקועה של חברת 'תומס תאורה' 

"המטרה הראשונית של השיפוץ", כך מספרת באריל "היתה להוסיף חדר שינה נוסף על ידי חלוקה מחודשת של הדירה, ובנוסף לחדש את הכל: ריצופים, חדרי רחצה, דלתות חוץ ופנים, מטבח, ארונות בחדרים ואף רהיטים." הדיירים הם זוג תושבי חוץ מסקוטלנד, המתאספים מספר פעמים בשנה עם שלושת ילדיהם הבוגרים (ועם שני הנכדים), אשר גרים כל אחד בארץ אחרת. הזוג ביקש לשוות לדירה סגנון עיצוב יהיה נקי, קליל ומינימליסטי, אך יחד עם זאת חמים ונעים, זאת בניגוד לבית העתיק בעל הסגנון הכבד, אשר בו הם מתגוררים בסקוטלנד.

הכניסה לדירת הנופש - אפילו הדלתות הוחלפו בדלתות פרימיום של דלתות פנדורהכניסה לדירת הנופש - אפילו הדלתות הוחלפו בדלתות פרימיום של דלתות פנדור 

לדברי באריל, היה צורך לשנות את החלוקה הפנימית של הדירה כך שיהיה מספיק מקום לאירוח כלל המשפחה, ולכן התווספו לדירה חדר שינה וחדר רחצה. כמו כן, היה חשוב לבני הזוג לחדש את המראה של הדירה באופן כולל עם נגיעות של עיצוב פנים מודרני. טרום השיפוץ, פנו מרפסת המטבח הסגורה, ומרפסת הסלון הסגורה אל הים. על מנת ליצור חזית נעימה של הסלון כלפי הנוף הנפלא של החוף, בוטלו המרפסות, והתווספו לסלון ולמטבח ויטרינות ענקיות שפונות לכיוונו. עוד נבנה בדירה חדרון המהווה מחסן בתוך הדירה ושופצו יחידות השינה. הדלתות, כולל הדלת החיצונית, הוחלפו בדלתות מסדרת פרימיום של חברת פנדור.

הסלון

סלון הבית מתאפיין במראה חמים ומודרני, השומר על אווירה קלילה ונעימה. ספות העור הבהירות פונות לכיוון הנוף, ונוסף אליהן מוצבות שתי כורסאות מסתובבות, כך שגם הן יוכלו לאפשר ישיבה עם פנים לנוף המרגיע.

עוד מבט לסלון, מימין: כורסאות מסתובבות שכולם יוכלו לצפות ביםעוד מבט לסלון, מימין: כורסאות מסתובבות שכולם יוכלו לצפות בים 

במרכז, מוצב שולחן מלבני עשוי עץ אלון, בשני צבעים, אליו מתלווה מזנון קונסולה תואם. גם שאר הריהוט- פינת האוכל ואף המראה המוצבת בכניסה לבית עשויים מעץ אלון, כולם נרכשו ברהיטי אסף בדיזיין סנטר בבני ברק. התאורה מהווה לדבריה של באריל, חלק חשוב בעיצוב הסגנון המודרני. גופי התאורה שנרכשו תומס תאורה, נחלקים לשני סוגים ? תאורה שקועה מחד, וגופים תלויים מנגד. באריל מסבירה את הרציונל של עיצוב התאורה בכך שביקשה "שהעין לא תמשך לגופים מרובים ובכך יאבד אפקט ייחודיות הגופים ויווצר עומס".

מבט אל פינת האוכל בהמשך הסלון, עם גוף תאורה מעוצב וייחודי מבט אל פינת האוכל בהמשך הסלון, עם גוף תאורה מעוצב וייחודי  

מכיוון שהתקרה עשויה בטון, אשר לא ניתן להטמיע בתוכו גופים שקועים, יצרה באריל תקרה צפה לתוכה הכניסה תאורה נסתרת היקפית וספוטים שקועים עם תאורת לדים חסכונית. על קיר נוסף בסלון, הותקנו שתי מנורות קיר אשר מוסיפות עדינות לאווירה בעזרת התאורה הרכה שהן מפיצות. בפינת האוכל, הוצב גוף התאורה התלוי אשר מושך את העין, גוף מעוצב שצורתו מעוגלת ושובר את המלבניות המאפיינת את הריהוט באיזור זה.

המטבח


המטבח, אשר ממוקם במרחב אחד פתוח עם הסלון, בהמשך לפינת האוכל. המטבח, כך מספרת באריל, מאופיין ב"קו מאוד נקי, מאוד מינימליסטי, לא עמוס", ונרכש יחד עם שאר נגרות הבית בהזמנה פרטית אצל נגר.

דלפק המטבח עם גוף תאורה תלוי חמים ועדין של חברת דלפק המטבח עם גוף תאורה תלוי חמים ועדין של חברת 'תומס תאורה' 

דלתות המטבח עשויות מMDF מצופה בצבע אפוקסי לבן מבריק, ועל ארונות המטבח התחתונים בוצעה חריטה דמויית גלים, המתכתבת עם הנוף לים שממשיך גם באגף המטבח. החריטה בוצעה בטכניקת CNC. טכניקה ממוחשבת המאפשרת חריטה מדוייקת ברמה גבוהה. השיש בצבע הריצוף, אפור חם, מדוקדק ומינימליסטי וחיפוי קיר המטבח נעשה בשימוש זכוכית לבנה. גם במטבח שוכן לו גוף תאורה תלוי בעל צבעוניות וצורניות רכה, אשר תואם לאווירה של שאר הבית ומייצר דיאלוג עם העיצוב המודרני של חלל המטבח. ליצירת מטבח המואר בצורה אופטימלית בחרה באריל ליצור תעלת תאורה שקועה שאורכה כ-3 מטרים. על מנת להוסיף אור לחלל, שוכנו מעל השיש במטבח מנורות פלורסנטיות מרובעות ושקועות בגבס בעלות תאורה חסכונית.

חדרי הרחצה

חדרי הרחצה, שלושה במספר, רוצפו בגרניט פורצלן דמוי פרקט, בהמשך לריצוף האיזור הציבורי של הדירה.

חדרי הרחצה מרוצפים אפור חם ועיטורים עדינים על גבי קירות לבנים וצחיםחדרי הרחצה מרוצפים אפור חם ועיטורים עדינים על גבי קירות לבנים וצחים 

הקירות חופו באריחים לבנים עם עיטורים מעניינים, וממשיכים את הקו העיצובי העדין והשקט הכללי של שאר הדירה. מכיון שכל המשפחה מגיעה להתארח בדירה, היה חשוב ליצור מספיק חדרי רחצה שיסייעו בשהות עם הנכדים ויקלו על בני המשפחה.

עוד זוית לחדר הרחצה המעוצבעוד זוית לחדר הרחצה המעוצב 

הריצוף, שנרכש בחברת ויה ארקדיה, עשוי גרניט פורצלן דמוי פרקט, בצבע אפור חם, והוכנס בכל החללים הציבוריים וכן בכל חדרי הרחצה. בחדרי השינה הושם פרקט בגוון זהה לזה שבחלל הציבורי.

טיפים לעיצוב:

תפסת מרובה לא תפסת - כשמציבים גופי תאורה בחלל, חשוב לקחת בחשבון איפה לשים את המוקד ומה חשוב להדגיש. לשם כך, יש לתכנן את פיזור גופי התאורה התלויים בצורה הגיונית ולא להגזים בכמויות כך שלא יווצר עומס יתר על העין.

עם הגב לים - חשוב לקחת בחשבון את הנוף הנשקף מחלונות הבית, ולמקם את הריהוט בהתאם, כך שלא תישארו עם הגב לים.

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

מחפשים רהיטים בסגנון מודרני? לקטלוג המוצרים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה