עבודה עברית: טיפים לעיצוב סביבת עבודה ביתית

לפעמים, מה לעשות, אנחנו צריכים שתהיה לנו בבית פינה או חדר שבהם נוכל לעבוד. העתיד כבר כאן ולצערנו, המשרד הוא כבר לא המקום בו מניחים את העט בסוף היום. הנה כמה רעיונות איך לעצב סביבת עבודה אידיאלית. להכניס את האויב הביתה

רוני ארקוש | תאריך: 19.7.2013

רבים מאיתנו נאלצים לעיתים לעבוד מהבית וכידוע, זה לא תמיד קורן כפי שזה נשמע. על מנת להתרכז ולייעל את העבודה ככל האפשר, ריכזנו עבורכם מספר עצות לעיצוב וארגון נכון של חדר העבודה. לצורך כך, נעזרנו ב

ניצן הורוביץ

, מעצב רב תחומי, בעל ניסיון רב בעיצוב פנים ועיצוב ריהוט, שסייע במיקוד תהליך ארגון חלל אידיאלי.

חלל עבודה בעיצוב סטודיו פרטים. צילום: שי אפשטיין
חלל עבודה בעיצוב סטודיו פרטים. צילום: שי אפשטיין


אז איך מתחילים?

"קודם כל, חשוב לאפיין את הפעילות בחדר עבודה." אומר הורוביץ, "האם מדובר בפעילות הכוללת קבלת קהל או לא, כמה אנשים עתידים לעבוד בחדר, האם העבודה בו משולבת עם אחד הילדים וכן הלאה." פרמטר נוסף שיש לבחון הוא אופי המקצוע- מה משך שעות הישיבה על הכסא בו, האם מדובר במקצוע רשמי יותר, או למקצועות "רכים" יותר, שאפשר לעצב את החלל עבורם באווירה קצת פחות פורמלית.

לחשוב מראש על כל הפרטמטרים - עיצוב של ניצן הורוביץ עבור רהיטי דורון. צילום: איתי סיקולסקי
לחשוב מראש על כל הפרטמטרים - עיצוב של ניצן הורוביץ עבור רהיטי דורון. צילום: איתי סיקולסקי

"בהתאם למקצוע", מוסיף הורוביץ, "נותנים את ההתייחסות בצבעוניות ובבחירת החומרים." הורוביץ מדגיש גם את החשיבות שבהיערכות מוקדמת לצרכי האבזור והאחסון – אם מדובר במקצוע מרובה קלסרים, מומלץ לחשב את הכמות המשוערת שלהם מבעוד מועד, ואף לבצע הערכת יתר, על מנת לשמור על נוחיות מקסימלית. אם יש צורך במכשור מיוחד, במסכים גדולים יותר וכדו´, גם כן, כדאי לקחת בחשבון במהלך הארגון. "רצוי לארגן פלטפורמה שיכולה להשתנות בהמשך ולשמור על החלל ורסטילי" מדגיש הורוביץ " לפעמים במהלך הזמן מתווסף אדם נוסף לעבודה בחלל, ולכן חשוב לשמור על ארגון בחלל שמאפשר לגדול ולהשתנות."

חשוב ליצור סביבה אידיאלית לעבודה - פינת עבודה בעיצוב ניצן הורוביץ. צילום: איתי סיקולסקי
חשוב ליצור סביבה אידיאלית לעבודה - פינת עבודה בעיצוב ניצן הורוביץ. צילום: איתי סיקולסקי

אורות פלורסנט – אאוט, אור טבעי - אין

תאורה היא מרכיב חשוב ביותר בעיצוב חלל עבודה. המשאב הבסיסי ביותר שעומד לרשותנו הינו האור הטבעי הבוקע מחלונות הבית. לא עוד פלורסנט קר ומדכא, אלא אור שמש מלא בשמחה שיקל על הריכוז. הורוביץ ממליץ לבדוק האם אפשר למקם את פינת העבודה מתחת לחלון, כדי לנצל את המשאב הטבעי יקר הערך.

אור טבעי הוא משאב יקר וחשוב ליצירת סביבת עבודה נעימה- עיצוב יואב אנדרמן. צילום: עמית גרון
אור טבעי הוא משאב יקר וחשוב ליצירת סביבת עבודה נעימה- עיצוב יואב אנדרמן. צילום: עמית גרון

לאלו מכם שעובדים מול המסך וחוששים מעודף אור, אפשר למצוא מגוון של פתרונות הצללה שימננו את כמות התאורה הטבעית, כמו שימוש בוילונות ועוד. לציפורי הלילה שבינינו, אשר זקוקות לתאורה מלאכותית, כדאי להקפיד על שילוב בין תאורה ישירה ועקיפה. הסיבה לכך היא שבאופן זה אנו מפחיתים את הצל שעשוי להתקבל על שולחן העבודה.

ארגונומיה היא לא מילה גסה

" החשיבות הכי גדולה" , אומר הורוביץ, "היא בבחירת הכסא. חשוב לנסות להבין כמה שעות עבודה יתקיימו בחדר ולהתאים לצרכים." מומלץ לנסות את הכסא במציאות ולא להתפשר על הנוחות. כדאי לשים לב לפונקציות שונות של מבחר הכסאות היום כגון גב נושם, משענת ניתנת להתאמה ועוד. עוד פרט שחשוב לשים לב אליו הוא הגבהים בהם בוחרים לאחסן את הציוד וכמובן גם התייחסות לגודל שולחן העבודה שיאפשר לעבוד ברווחה ובנוחיות. "בסופו של דבר", מוסיף הורוביץ, " המדד הכי נכון הוא היעילות שמשמעותה פחות זמן עבודה ויותר תפוקה. חשוב ליצור סביבה נוחה שתצליח להגדיל את תפוקת העבודה."

האם תתקיים בחדר קבלת קהל? - סביבת עבודה בעיצוב איריס מרקו. צילום: יחצ
האם תתקיים בחדר קבלת קהל? - סביבת עבודה בעיצוב איריס מרקו. צילום: יחצ

ולא לשכוח גם את העיצוב

לצד הנוחות, חשוב שחדר העבודה יהיה אסתטי ומטופח, כדי שיהיה יותר חשק לשבת ולעבוד בו. עם זאת, לא כדאי להעמיס על העיצוב כדי לא לפגום בריכוז וביכולת העבודה. כמו כן, יש לקחת בחשבון כמובן את פרמטר גודל החלל ומיקומו- האם מדובר בחדר עבודה נפרד, או בפינת עבודה שהינה חלק מחלל אחר כמו חדר שינה או סלון. כשמדובר בפינה בתוך חדר שינה, ממליץ הורוביץ לשמור על שפה אחידה בחומר ובצבע של שאר החלל. עם זאת, כדאי לנסות וליצור הפרדה על מנת שבן הזוג לא ייפגע כתוצאה מכך וגם לייצר סביבה פרקטית לעבודה שוטפת.

לחשוב על סקאלת צבעים ניטרלית - חדר עבודה בעיצוב ורד בלטמן כהן
לחשוב על סקאלת צבעים ניטרלית - חדר עבודה בעיצוב ורד בלטמן כהן

כדי שהאחסון לא יעמיס על העין, אבל כן ייצור אווירה משרדית, כדאי לשלב בין אחסון סגור ופתוח. הורוביץ מספר כי החלוקה היא בדרך כלל לכ-30 אחוזים של אחסון פתוח והיתר סגור. את הטאץ´ האישי אפשר לתת באבזור למיניו כמו שעון מעוצב, מתקני מנהלים על השולחן וכדו´. ניתן גם לשלב מראות, חיפויי עץ וטפטים כל עוד הם מגדירים את החלל בצורה טובה. כמו כן, במידה ויש מקום, אפשר ליצור איזור ישיבה לא פורמלי בדמות הצבת ספה שתאפשר לעשות אתנחתא מדי פעם ולהתפנק עם הלפ טופ על הברכיים, או לנוח עם כוס קפה ועוגיה ביתית.

מחפשים השראה? לגלריית חללי עבודה לחצו כאן

רוצים לקרוא עוד? לכתבות נוספות בתחום לחצו כאן

חזור מעלה