לשאוב מן הבאר: הצצה לבית מעוצב ברמת גן

בשכונה ותיקה ברמת גן, חיפשה לה משפחה בת 5 נפשות לערוך שיפוץ בבית קיים ולהרחיב את גבולותיו, זאת ללא פגיעה בצביון השכונה על בתיה הנמוכים. בתהליך משותף עם המתכננת ליאת באר, נולד לו בית מעוצב אשר פניו החיצוניים אינם חושפים את פנימיותו. הצצה לעיצוב בתקציב בינוני

רוני ארקוש | צילום: מיטל סולומון | תאריך: 23.12.2013 |

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: שיכון הצנחנים, רמת גן

גודל: 120 מ"ר

תקציב השיפוץ: 600,000 שקלים

הדיירים: זוג ושלושת ילדיהם

אדריכלות ועיצוב פנים: ליאת באר


כשמגיעים לראשונה לשביל המוביל אל הבית הבא, קשה לנחש מה מסתתר מאחוריו. רחבת דק העץ הטובלת בסביבה פסטורלית מלאה בצמחייה ירוקה מובילה אל עבר בית נמוך יחסית וצנוע למראה, ממש כמו הבתים הללו של פעם.

החוץ אינו מסגיר את הפנים - בית בתכנון ליאת בארהחוץ אינו מסגיר את הפנים - בית בתכנון ליאת באר 

ההפתעה הגדולה, מחכה בפנים הבית, אשר עבר מתיחת פנים משמעותית בסיוע מעצבת הפנים ליאת באר. הדיירים, זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שלושת ילדיהם הקטנים, קיבלו בית חמים ונעים המשלב בין קווים עכשוויים לבין נגיעות מן העבר.

מבט מכיוון המטבח אל הסלון שטוף האור שבחלל המרכזימבט מכיוון המטבח אל הסלון שטוף האור שבחלל המרכזי 

באר, אשר למדה והוכשרה כהנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, עבדה בעברה במשרדי אדריכלים כ-13 שנה, ומנהלת כעת משרד עצמאי המתמחה בתכנון וילות, תוספות בניה , עיצוב פנים לבתים ומשרדים ובדירות יוקרה.

מעצבת הפנים - ליאת באר מעצבת הפנים - ליאת באר  

בפרויקט זה, מספרת באר, היתה בקשה מצד הלקוחות לשמור על גובהו של הבית כחלק מנופה של השכונה הותיקה. באר נדרשה למצוא פתרונות יצירתיים להרחבת החללים ולניצול מקסימלי של כל פינה ופינה. הבית, אשר במקור נבנה על כ-90 מ"ר הורחב וכיום בנוי על כ-120 מ"ר. אחד השינויים המשמעותיים שהכניסה באר היא פירוק תקרת הרביץ הישנה שהיתה קיימת טרום השיפוץ ובניית תקרה המשלבת ברזל ועץ.

מבואת הכניסה עם חלונות ברזל בלגיים שחוזרים גם בשאר הבית ומותירים רושם עכשווימבואת הכניסה עם חלונות ברזל בלגיים שחוזרים גם בשאר הבית ומותירים רושם עכשווי 

באופן זה, נוצל חלל הגג ליצירת גלריה של כ-30 מ"ר, בקומה העליונה, שמשמשת כעת כחדר שינה מאסטר של זוג ההורים, הכולל גם חדר ארונות וחדר רחצה. אחת המטרות ששמה לה באר בפרוייקט זה, היתה לייצר תחושת חלל מרווח רבה ככל האפשר. לשם כך, נוצל גובה התקרה על מנת להעצים את תחושת המרחב בבית ובעזרת פירוק התקרה הישנה, נוצר חלל פתוח שמאפשר גם למראות ואווירת הגינה החיצונית לחדור פנימה.

ניצול אופטימלי של החלל בעזרת אחסון גם מתחת לגרם המדרגותניצול אופטימלי של החלל בעזרת אחסון גם מתחת לגרם המדרגות 

כשפוסעים מבעד לדלת הכניסה, ממתינה לבאים מבואה מהודרת, עם שידת עץ אלגנטית ומראה מלבנית במסגרת זהובה. מימין, מחכה גרם מדרגות הברזל, המוביל אל קומת הגלריה, אליה נגיע בהמשך. משמאל לכניסה, נמצא המטבח אשר בהמשכו החלל המרכזי, הכולל את הסלון ופינת האוכל. לצידו של המטבח, מסדרון המוביל אל חדרי השינה של הילדים. עבור קומת הקרקע, נבחר ריצוף של גרניט פורצלן דמוי פרקט, זאת על מנת ליצור אוירה חמה תוך שמירה על פרקטיות בבית בו מתרוצצים שלושה ילדים קטנים. בשביל ליצור תחושה של פעם, נחשף קיר הלבנים המקורי ממנו נבנה הבית, אך במקביל שולבו גם אלמנטים עכשווים בעיצוב כגון מדרגות וחלונות בעלי פרופילי ברזל כהים.

תקריב על אחד מגופי התאורה המעוצבים ששולבו בעיצוב הפנים של הביתתקריב על אחד מגופי התאורה המעוצבים ששולבו בעיצוב הפנים של הבית 

אל תוך הסלון חודר אור טבעי רב, הודות לחזית שכולה חלונות ודלתות זכוכית שפונות אל חצר הבית. בהמשך החלל, מוקם שולחן אוכל לסעודות משפחתיות מולו אקווריום ייחודי ומרהיב ששובה את העין, המשתלב בקיר הפנימי.

אקווריום מרהיב של פרשריף אקווריומים מושך את תשומת הלב של המבקריםאקווריום מרהיב של פרשריף אקווריומים מושך את תשומת הלב של המבקרים 

בקצה החלל הפתוח, נמצא המטבח שנבנה בהזמנה אישית בסגנון קלאסי עם נגיעות כפריות. בארונות המטבח הלבנים, אשר נצבעו בתנור ניתן למצוא דגשים קטנים עיצוביים בדמות המסגרות והידיות המוזהבות המשוות לו מראה אלגנטי ומרשים.

הצצה לעבר המטבח המעוצב עם אי במרכזו ומשטח שיש ייחודי שבחרו בעלי הביתהצצה לעבר המטבח המעוצב עם אי במרכזו ומשטח שיש ייחודי שבחרו בעלי הבית 

במרכזו של המטבח אי, אשר משמש גם כמשטח עבודה וכחלל אחסון נוסף, אך גם כמקום מפגש לבני הבית עם כסאות הבר הצמודים לו. אחת ההפתעות של המטבח הינה בשיש המיוחד שבחרו בעלי הבית, בגווני קרמל הנדמים בקווים הנשפכים על גבי המשטח. בהמשך המסדרון, הוצבו חדרי השינה של הילדים, בהם גם כן ריהוט בגוונים נקיים ובהירים. את קירות החדרים מקשטות מדבקות שובבות שמזכירות כי זוהי ממלכתם של הילדים.

חדר הילדים ממשיך את הקו העיצובי של הבית בתוספת קיר עליז במיוחדחדר הילדים ממשיך את הקו העיצובי של הבית בתוספת קיר עליז במיוחד 

העלייה לקומה העליונה, בה שוכנת עליית הגג החדשה, טומנת בחובה מספר הפתעות. הראשונה מתגלה לנו בדמות מדרגות הברזל המובילות אל חלל הגלריה. מדרגות אלו, מתכתבות היטב עם פרופילי החלונות ומקנות לבית את האזכור העכשווי. תחת המדרגות, מיקמה באר מספר מדפים לאחסון ספרים וחפצים, כך שניצול החלל התמצה עד כלות. בהמשך העלייה, הפתעה נוספת, שמגיעה דווקא כקריצה לעבר. מדובר בקיר בריקים אותו חשפה באר בעת השיפוץ. לבנים אלו, כך מסתבר, הינן הלבנים המקוריות מהן נבנה הבית, והן משחקות כסממן של זמן אל מול העכשוויות של גרם מדרגות הברזל.

מבט מתוך חדר השינה של ההורים אשר מוקם בגלריהמבט מתוך חדר השינה של ההורים אשר מוקם בגלריה 

השילוב בין השניים, כך מספרת באר, יצר תוצאה אשר הזכירה ללקוחה עיצוב של לופט ניו יורקי. קו רעיוני זה, יושם גם בחדר הרחצה בקומת הגלריה, המשמש את יחידת ההורים, בו שולבו חיפויי קירות בחרסינת בריקים לבנה ואריחים מודפסים בדוגמאות בגווני שחור לבן.

חדר הרחצה מתכתב עם קיר הלבנים החשוף שבבית בעזרת חיפויי הקירות ואריחי הריצוףחדר הרחצה מתכתב עם קיר הלבנים החשוף שבבית בעזרת חיפויי הקירות ואריחי הריצוף 

לחדר זה מגיעים דרך מעבר בחדר ארונות הצמוד לחדר השינה. לצורך שמירה על אוורור מתאים, דאגה באר ליצור חלון לגג בחדר הרחצה. חדר השינה רוצף בפרקט עץ ודרך חלון רחב ידיים נזרק פנימה אור טבעי רב. "בגלל ששמרנו על הגובה הקיים נוצר לנו חדר מעניין שגובהו מוכתב על ידי שיפועי הגג." מספרת באר על התוצאה.

חדר השינה של ההורים מוקם בעליית הגג עם הרבה אור וקריצה לעולם הימיחדר השינה של ההורים מוקם בעליית הגג עם הרבה אור וקריצה לעולם הימי 

החדר שומר על עיצוב נקי ושקט, עם קריצה לעולם המים המגיעה בדמות ציור רחב, התלוי על קיר למראשות המיטה, ובו צמד דגים שכמובן מזכירים לנו את האקווריום הקסום שבקומת הקרקע.

שורה תחתונה: 600 אלף שקלים



רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים מעוצבים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה