חדר משלה: הצצה לעליית גג מעוצבת בראשון-לציון

משפחה שביקשה להסב חדר לטובת בת ה-14, הציבה למעצבת נורית אמויאל אתגר לא פשוט: החלל המיועד היה בעליית הגג. לאחר התייעצות עם מומחי בנייה, הצליחה המעצבת, ביצירתיות רבה, ליצור מרחב אוורירי ונוח, שיש בו את כל הפונקציות להן זקוקה נערה מתבגרת

מירי גריי | צילום: יערה אורן | תאריך: 18.2.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: ראשון-לציון

שטח הקומה: 40 מ"ר

דיירים: נערה בת 14

מעצבת פנים: נורית אמויאל

סך הכל עלות: כ-300 אלף ש"ח (כולל בניית הקומה, בידוד הגג, בניית החלל, כלים סניטארים, ריצוף ואריחים, וחלק מהרהיטים)



משפחה בראשון-לציון פנתה למעצבת נורית אמויאל כדי לסייע ליצור חדר לבתם על ידי תוספת בנייה בתוך חלל הבית. הפרויקט היה מאתגר כיוון שהחלל שנותר לבנייה היה בעליית הגג. מטרת המעצבת הייתה לנצל את חלל הגג במלואו וליצור בו איזור שינה, חדר רחצה, פינת לימודים, וחלל מרכזי שישמש לצפייה בטלוויזיה ולמפגש עם חברים.

מבט כללי על החלל המרכזי בחדר. שטיח: צמר שטיחים, הדום סרוג: צמר שטיחים, ארגזים: ביתילימבט כללי על החלל המרכזי בחדר. שטיח: צמר שטיחים, הדום סרוג: צמר שטיחים, ארגזים: ביתילי 


ניצול חלל עליית הגג במלואו. פינת הלמידה ניצול חלל עליית הגג במלואו. פינת הלמידה  

לאחר התייעצות עם קונסטרוקטורים ואנשי מקצוע, הוחלט לבנות את הרצפה מרלסים של ברזל, עליהם יצקו בטון כדי ליצור אקוסטיקה טובה ואיכותית. על הבטון ריצפו את הרצפה.

מכינים את תשתית הרצפה לריצוף.מכינים את תשתית הרצפה לריצוף. 

הנחת בידוד בגג בין הרעפיםהנחת בידוד בגג בין הרעפים 

הקירות נבנו בגבס כדי לא להוסיף משקל. את גרם המדרגות בחרה המעצבת לייצר מברזל. היא הוסיפה משטחי דריכה מעץ בוק מלא כדי ליצור המשכיות לגרם המדרגות הקיים כבר בבית, וכדי ליצור אוויריריות.

משטחי העץ המלא יוצרים המשכיות: גרם המדרגות שמוביל לעליית הגגמשטחי העץ המלא יוצרים המשכיות: גרם המדרגות שמוביל לעליית הגג 

איזור השינה: המעצבת ניצלה את האיזורים הנמוכים בחלל (מגובה 190 ס"מ ועד גובה 50 ס"מ) לטובת איזור השינה, מה שיצר אינטימיות ופונקציונאליות בניצול החלל.

ניצול אופטימלי של האיזור הנמוך: נישת השינה האינטימית. שטיח: צמר שטיחים, מיטה בהתאמה אישית מהנגר: עמי אוחנונהניצול אופטימלי של האיזור הנמוך: נישת השינה האינטימית. שטיח: צמר שטיחים, מיטה בהתאמה אישית מהנגר: עמי אוחנונה 


חדר הרחצה: חדר הרחצה תוכנן גם הוא באיזור שיפועי הגג, כשבחלק הגבוה הוצב ארון הכיור ואיזור עמידה במקלחון, והאיזור הנמוך יושם לאסלה. המעצבת בחרה לחפות את הקירות בלבן ליצירת מרחב, ואת הרצפה בחרה לרצף בגוון ג´ינס. כך נוצר חלל צעיר ונוח לשימוש.

הקירות חופו בלבן ליצירת מרחב: חדר רחצה נעים ונוח. דלת בהזמנה אישית מהנגר: עמי אוחנונההקירות חופו בלבן ליצירת מרחב: חדר רחצה נעים ונוח. דלת בהזמנה אישית מהנגר: עמי אוחנונה 


באיזור הנמוך הוצבה האסלה: מבט נוסף על חדר הרחצה. אסלה, ריצוף וחיפוי: נגב קרמיקהבאיזור הנמוך הוצבה האסלה: מבט נוסף על חדר הרחצה. אסלה, ריצוף וחיפוי: נגב קרמיקה 



איזור האירוח: המעצבת לא רצתה לתחום את החלל המרכזי באמצעות ספה וכורסה, אלא ביקשה להכניס לחלל "צעירות" על ידי הכנסת שטיח והדומים לישיבה. הטלוויזיה פונה לחלל המרכזי ויש לה זרוע זוויתית שמסתובבת לאיזור השינה. החלל הציבורי פתוח וכך יכול להחליף פונקציות.

בזולה על הפוף: חלל ציבורי פתוח ופונקציונאלי. שטיח: צמר שטיחיםבזולה על הפוף: חלל ציבורי פתוח ופונקציונאלי. שטיח: צמר שטיחים 


זולת קריאה: כהמשך לחלל המרכזי, ניצלה המעצבת את שיפועי הגג לטובת זולת קריאה עם כריות הישענות ונישת ספרים. כך קיבל החדר מרחב ואווריריות.

גומחה לספרים בנישת הרביצה. ארגזים: ביתיליגומחה לספרים בנישת הרביצה. ארגזים: ביתילי 

דלתות חדר הרחצה ודלת המחסן יוצרו בהזמנה מיוחדת כדי שיתאימו לשיפועים. קורת העץ מחפה קורת בטון הקיימת מבחינה קונסטרוקטיבית. מבחינה עיצובית, היא תוכננה לשמש כהפרדה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי.

דלת בהזמנה מיוחדת: מבט אל הכניסה לחלל האחסוןדלת בהזמנה מיוחדת: מבט אל הכניסה לחלל האחסון 


רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים מעוצבים לחצו כאן.

תגובות לכתבה

חזור מעלה