מגע של קסם: הצצה לדירה מעוצבת בנאות אפקה

המעצבת אורית כוכבי נקראה לעצב ולהלביש מחדש דירת ארבעה חדרים באפקה, שבעליה מצאו אותה סטנדרטית וחסרת קסם. בחירה בצבעים חמים והרמוניה נכונה בין חומרים וטקסטורות יצרה בדירה מראה מתוחכם ועדכני, והכי חשוב - החזירה לדיירות תחושה של שייכות לבית

שילוב אלמנטים של ספארי כמו שטיח עם דוגמת פרה. מבט מהכניסה לדירה
שילוב אלמנטים של ספארי כמו שטיח עם דוגמת פרה. מבט מהכניסה לדירה  

מירי גריי | צילום: שירן כרמל| תאריך: 10.3.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: שכונת נאות אפקה בתל-אביב

שטח הדירה: כ-135 מ"ר (דירת 5 חדרים שהוסבה לדירת 4 חדרים)

הדיירים: אם ובתה הקטנה

המעצבת: אורית כוכבי



דירת חמשת החדרים בשכונת נאות אפקה בתל-אביב רק חיכתה למעצבת אורית כוכבי, שתכניס בו עניין וייחודיות. הדיירת, עובדת הייטק, שהתגוררה במשך שנתיים בדירה יחד עם בתה הקטנה, ביקשה לשנות את מראהו השגרתי וחסר הסגנון. המעצבת הגיעה לדירה נפלאה עם פוטנציאל רב לעבודה, וניסתה לחשוב על קונספט מודרני מתאים. השאיפה הייתה ליצור חיבור טוב יותר בין הדיירות לדירה, ולהפוך אותה לפונקציונאלית יותר עבורן. הוחלט לשלב בה צבעים חמים יותר, בגוונים טבעיים, יחד עם אלמנטים שקשורים לספארי.

לאו דווקא צבעים מונוכרומנטיים: הדירה עוצבה בגוונים טבעיים יותר. מבט כללי על החלל המרכזילאו דווקא צבעים מונוכרומנטיים: הדירה עוצבה בגוונים טבעיים יותר. מבט כללי על החלל המרכזי 


"השיפוץ נעשה בזמן קצר יחסית, ולכן היה גם תיאום ודיוק בבחירת החומרים", מספרת כוכבי. "הטקסטורות, הצבעים וחומרי בגמר שנבחרו יצרו דיוק והרמוניה נעימה בחלל הדירה".

המעצבת החליטה להשאיר את הריצוף הקיים בדירה מסוג גרניט פורצלן מבריק בגודל 45/90 ס"מ. הדלתות בבית הוחלפו לאיכותיות יותר. באשר לצבעים - הרעיון היה להימנע משימוש בצבעים המונוכרומטיים הכה פופולריים בעיצוב המודרני, ודווקא לעשות שימוש בגווניים טבעיים כמו בז´, נס קפה, שימוש בעץ אלון גושני טבעי ואלמנטים מנירוסטה עם נגיעות של זהב ליצירת מראה מינימליסטי, מודרני, קליל ועדכני יותר.

מול הכניסה לדירה היה קיר ארוך שהסתיר בתוכו עמוד תומך של בניין. הקיר קוצר עד לעמוד כדי לאפשר שדה ראייה רחב יותר לנכנסים לדירה.

שילוב אלמנטים של ספארי כמו שטיח עם דוגמת פרה. מבט מהכניסה לדירהשילוב אלמנטים של ספארי כמו שטיח עם דוגמת פרה. מבט מהכניסה לדירה 

הספרייה


בעלת הדירה ביקשה למקם בחלל ספרייה שתכיל את ספרי הקריאה שהיו לה, ותהווה פתרון לכמות הספרים שצברה. המעצבת החליטה למקם את הספרייה במרחב האירוח, שם תהווה גם אלמנט פיסולי ועיצובי מעורר עניין.

לשם כך תכננה ספרייה המשלבת קונסטרוקציית ברזל צבועה בצורת A או סולם. את המדפים מיקמה בין השלבים. כדי ליצור עניין, חופה הקיר שמאחורי הספרייה בטפט נועז בגווני בז´, עם פס זהב שהשתלב היטב עם הספרייה.

קונסטרוקציית ברזל בצורת סולם: מבט ממרחק על הספרייה הייחודיתקונסטרוקציית ברזל בצורת סולם: מבט ממרחק על הספרייה הייחודית 


מקום של כבוד לספרים: הספריה מזווית אחרתמקום של כבוד לספרים: הספריה מזווית אחרת 


פינת האוכל


השולחן עשוי עץ אלון גושני בשילוב עם רגלי נירוסטה. הכיסאות בגוונים של הטפט אשר מאחורי הספרייה. על הקיר מראה עם מסגרת נירוסטה. באמצעות שילוב כל האלמנטים נוצרת הרמוניה בין החומרים והטקסטורות ומתקבלת תחושה של יוקרה.

שילוב אלמנטים נכון בפינת האוכל ליצירת מראה יוקרתי יותרשילוב אלמנטים נכון בפינת האוכל ליצירת מראה יוקרתי יותר 

המטבח


המטבח המקורי, אשר היה בצבע שמנת, נותר בחלקו ללא שינוי, אך המקרר והארון הועברו לקיר שממול. במקומם הכניסה המעצבת אזור ישיבה חדש, שבו הוצב שולחן זכוכית עגול שאינו יוצר עומס ומאפשר גישה נוחה יותר למטבח. מסביב לשולחן נבנה קיר מעוגל בגובה מטר המקביל לשולחן, והוא נצבע בצבע שתואם את שאר הגוונים בדירה. על הקיר נתלו תמונות קנבס שהוסיפו צבע למטבח.

דלתות חדשות ופינת ישיבה עדכנית: כך נראה המטבח לפני השיפוץדלתות חדשות ופינת ישיבה עדכנית: כך נראה המטבח לפני השיפוץ 

חדר האורחים


רצונה של בעלת הבית היה לאפשר קשר עין בין חדר האורחים לבין מבואת חדר השינה, זאת כדי שתוכל להשגיח על בתה הקטנה. לשם כך מצאה המעצבת פיתרון יצירתי; הקיר שמאחורי הספה בסלון התקצר, ובמקומו הוצבה מחיצת ברזל צבועה, שהוזמנה במיוחד יחד עם מבנה הברזל של הספרייה. המעצבת החליטה על מציצה מחומר ייחודי כיוון שהוא ממוקם במרכז הבית ונראה מכל חלל בדירה. המחיצה יוצרת חיץ, אך גם עניין. שבירת הקיר גם הגדילה את חלל הסלון. בשארית הקיר, מאחורי הספה, הוסיפה המעצבת משחקי תאורה.

מחיצת הברזל המיוחדת יוצרת חיץ ומוסיפה עניין לחלל. מבט על חדר האורחיםמחיצת הברזל המיוחדת יוצרת חיץ ומוסיפה עניין לחלל. מבט על חדר האורחים 

מבט נוסף על חדר האורחיםמבט נוסף על חדר האורחים 

הדירה נבנתה כך ששני חדרי השינה שהיו במקור חוברו יחד לסוויטת הורים, מה שהפך אותה לדירת 4 חדרים. כיוון שהכניסה לאחד מחדרי השינה הייתה במקור ליד המטבח ולא ניתן היה לסגור לגמרי את הנישה שנוצרה שם, החליטה המעצבת להציב בה אלמנט דקורטיבי. היא חיפתה אותה בחלקה התחתון בטפט, שבו השתמשה גם לכניסה, ומעליו, בשטח כל הקיר, מיקמה מראה, מה שסייע בהגדלת החלל. בתוך הגומחה הוצבו שני עמודי עץ מגולפים דמויי חיילי שחמט, שהשתלבו עם הטפטים ושאר האביזרים. במבואה ליד הוצבה שידה מעץ מגולף ומעליו גם כן מראה עגולה.

עמודי עץ מגולפים נבחרו כאלמנט דקורטיבי לנישה שנוצרה עמודי עץ מגולפים נבחרו כאלמנט דקורטיבי לנישה שנוצרה  

חדר השינה


סוויטת חדר השינה גדולה ומרווחת והיא כוללת פינת עבודה. החדר נצבע בשילוב של לבן ושחור ומעט נירוסטה כדי ליצור מראה נקי, מודרני ומתוחכם, שיתאים לעיצוב שאר אזורי הבית. שילוב הצבעים משווה לסוויטה הנעימה מראה חמים ואקזוטי יותר.

חדר שינה גדול ומרווח הכולל פינת עבודהחדר שינה גדול ומרווח הכולל פינת עבודה 

מראה חמים ומודרני בחדר השינה: שילוב של שחור-לבן עם נירוסטהמראה חמים ומודרני בחדר השינה: שילוב של שחור-לבן עם נירוסטה 

ממיושן למודרני וחמים: חדר השינה לפני השיפוץממיושן למודרני וחמים: חדר השינה לפני השיפוץ 


טפטים: גולדשטיין גלרי טפט

ריהוט: דולה, ART גלריה לריהוט, רהיטי אלוני

תאורה: תומס תאורה

שטיחים: שטיחי צמר

אקססוריז:IDdesign ,KARE



רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים מעוצבים לחצו כאן


תגובות לכתבה

חזור מעלה