עיצוב באדריכלות ירוקה: הצצה לפנטהאוז מעוצב בנס ציונה

איך מעצבים פנטהאוז תוך התחשבות בבנייה ירוקה? המעצבת רונית גולדפריד נקראה לעצב דירה שמשקיפה אל נוף מרהיב של שמורת טבע, ושילבה בו עיצוב קלאסי נעים, תוך שמירה על זיקה הכרחית בין הפנים והחוץ

עיצוב קלאסי, אך לא מכביד. מבט אל המטבח. מטבח: אביבי, כסאות בר ותאורה: ביתילי, דלתות פנים: פנדור דגם "יוניק", ריצוף: נגב
עיצוב קלאסי, אך לא מכביד. מבט אל המטבח. מטבח: אביבי, כסאות בר ותאורה: ביתילי, דלתות פנים: פנדור דגם "יוניק", ריצוף: נגב  
שילוב בין חומרי גמר וגופי תאורה מודרניים לבין ריהוט קלאסי: סלון הבית. ריצוף: נגב, ריהוט: איטל סופה, מזנון: איפאה
שילוב בין חומרי גמר וגופי תאורה מודרניים לבין ריהוט קלאסי: סלון הבית. ריצוף: נגב, ריהוט: איטל סופה, מזנון: איפאה  

מירי גריי | צילום: נדב פקט - דלתות פנדור | תאריך: 16.2.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: נס ציונה
שטח הדירה: כ- 130 מ"ר + כ- 110 מ"ר מרפסות
הדיירים: זוג עם שני ילדים
המעצבת: רונית גולדפריד
תקציב שיפוץ: 450,000 ש"ח כולל ריהוט ותאורה


המעצבת רונית גולדפריד התבקשה לעצב דירה עבור זוג צעיר עם שני ילדים. הדירה בנס ציונה משקיפה אל שמורת אירוס ארגמן הירוקה.

בני הזוג ביקשו להכניס שינויים מבניים בקירות הפנים, יחד עם התחשבות בצרכיהם, ובשילוב של סגנון עיצוב קלאסי שישווה לבית תחושה נעימה ולא מנוכרת. הקונספט המנחה היה השילוב בין חומרי גמר וגופי תאורה מודרניים לבין ריהוט קלאסי, והכנסת צבעוניות שנותנת אווירה חמימה של "בית".

מן הפגישה הראשונה זיהתה המעצבת את הפוטנציאל הגדול בדירה. היא ניסתה להישאר קשובה ללקוחות וצרכיהם, ומנגד לעמוד על מהות העיצוב. לדבריה, הבית אכן תוכנן בדיוק כמו התמונה שהתגבשה בראשה עם הכניסה ראשונה לפנטהאוז.


בעיצוב הבית ניתנה חשיבות רבה לעיצוב החלל הציבורי, תוך הקפדה על המרחב המשותף, הכולל בתוכו את המטבח, המבואה, פינת האוכל וחדר המגורים, והגדרתו כחלל רחב ואופטימלי לאירוח. דגש רב הושם על ביסוס הקשר בין פנים הבית אל החוץ - הנוף הפתוח אל גבעות הכורכר שבשמורה.

התחשבות בבנייה ירוקה


הבניין תוכנן על טהרת הבנייה הירוקה, וערכים אלה באו לידי ביטוי גם בתכנון הפנים; בזרימת האוויר לתוך הדירה, בכניסת האור הטבעי בהתאם למיקום הפתחים, וגם בחומרי הגמר אשר בהם השתמשו.

כדי להתחשב בתכנון הירוק, השתמשה המעצבת בריצוף אבן טבעית בחלל המרכזי, בפרקט עץ טבעי בחדרים ובאריחים דמויי אבן בגדלים שונים במרפסות השמש של חברת "נגב". כמו כן, עשתה המעצבת שימוש בדלתות בעל מבנה קלאסי, אך ניטרליות בצבעוניותם מדגם "יוניק" של חברת פנדור.

הסלון


הבעיה המרכזית בסלון הייתה תכנון ההעמדה של הריהוט ביחס לויטרינה, פינת האוכל והחלונות הרבים. כיוון שהדירה נבנתה בבנייה ירוקה, תוך חשיבה על סרקולציה ופתחי אור ואוויר רבים, על כל קיר הותקנו חלונות ואי אפשר היה להצמיד את הריהוט לקירות. המעצבת נאלצה לבחור העמדה נכונה שתתחשב גם במיקום הטלוויזיה והוויטרינה, ותשמור גם על המבט הפתוח למרפסת מבלי לחסום אותה.
התקרה בסלון היא תקרה צפה מונמכת, מנותקת מהקירות. המחשבה הייתה להשוות מראה קליל מעט, אבל כן להדגיש את הגובה הרב. בתקרה הותקנה תאורה שקועה, בייעוץ אמיר גל מ"קמחי תאורה", כדי לא להנמיך בתאורה דקורטיבית את הגובה.

זיקה הכרחית בין חוץ ופנים: חדר המגורים. ריצוף: נגב, ריהוט: איטל סופה, מזנון: איפאהזיקה הכרחית בין חוץ ופנים: חדר המגורים. ריצוף: נגב, ריהוט: איטל סופה, מזנון: איפאה 

בצמוד לחלל המרכזי נבנה חדר משחקים כדי שההורים יוכלו להימצא בקשר עין עם הילדים, בזמן שהם מתנהלים במטבח או בסלון. מולו, בכניסה לבית, הוצב ארון שירות שמשמש לתליית מעילים ותיקים.
פרקט ואווירה חמימה בחדר המשחקים. פרקט: נגבפרקט ואווירה חמימה בחדר המשחקים. פרקט: נגב 



המטבח


המטבח היה ללא ספק החלק האהוב ביותר על המעצבת. הוא תוכנן בקפידה ושמר על עיצוב קלאסי, זאת מבלי להכביד על המראה הכללי ותוך שמירה על עקרונות הקו המודרני-מינימליסטי. המטבח משלב מסגרות עץ צבוע חלקית ומשטח אלון טבעי של "מטבחי אביבי". חזיתות הארונות הן קלאסיות בעלות מסגרות עץ צבועות בגוון ניטרלי ומודרני של חברת "ארונא".

השיש עשוי גרניט אבן טבעית של חברת "פרביטל", בשילוב כיור אינטגרלי שנבחר בקפידה, ומשווה למטבח תחושה כפרית וקלאסית יותר. הפתיחות לנוף, אשר מכניסה את כולו פנימה והשתקפות הטבע משלימה את המראה הטבעי של המטבח.
מסגרות עץ צבוע חלקית ומשטח אלון טבעי. מבט נוסף אל המטבח. מטבח: אביבי, כסאות בר ותאורה: ביתילי, דלתות פנים: פנדור דגם מסגרות עץ צבוע חלקית ומשטח אלון טבעי. מבט נוסף אל המטבח. מטבח: אביבי, כסאות בר ותאורה: ביתילי, דלתות פנים: פנדור דגם 'יוניק', ריצוף: נגב 

חדר השינה של ההורים


בחדר השינה של ההורים, הארונות הם אלה שנותנים את הטון. לשם הגדלת חדר הרחצה בוטל חדר הארונות ובחללים שנשארו הוחלט לבנות שני ארונות - "שלו ושלה", במיקומים שונים של החדר, שלו- בכניסה לחדר ושלה- קרוב יותר למיטה, כדי לאפשר מקום גם למראת גוף. הארונות נבנו במראה קלאסי עם מסגרות עץ של חברת ארונא. סביב המיטה נוצר מרחב גדול מאד, שהיה חשוב לבני הזוג להשאיר. על הרצפה פרקט עץ טבעי.
הצד שלו, הצד שלה: שני חללים לארונות. מבט אל חדר השינה של ההורים. דלתות פנים: פנדור דגם הצד שלו, הצד שלה: שני חללים לארונות. מבט אל חדר השינה של ההורים. דלתות פנים: פנדור דגם 'יוניק', ארונות: ארונא 


פרקט עץ טבעי על הרצפה למראה קלאסי: מבט נוסף אל חדר השינה של ההורים. פרקט: נגב, ארונות: ארונאפרקט עץ טבעי על הרצפה למראה קלאסי: מבט נוסף אל חדר השינה של ההורים. פרקט: נגב, ארונות: ארונא 

חדרי הרחצה



בחדרי הרחצה הושמו חיפויים של בריקים דמויי אבן מחברת "נגב" אשר תרמו לייחודיות של הסגנון הקלאסי, כרצונם של בעלי הדירה.
בחדר הרחצה של ההורים יושם מקלחון זוגי בגודלו, עם אינסטלציה בשתי הקצוות של המקלחון. בחדר הרחצה של הילדים ישנם גם מקלחון וגם אמבטיה. בשני חדרי הרחצה הושם דגש על ארון אמבטיה רחב מאד עם משטח גדול, כדי ליצור מקומות אחסון לכביסה, מגבות ופריטי קוסמטיקה.

ארון אמבטיה רחב עם מקום רב לאחסון: חדר הרחצה של ההורים. ריצוף ובריקים: נגב, ארונות אמבטיה: ארונא, סטיילינג: איפאהארון אמבטיה רחב עם מקום רב לאחסון: חדר הרחצה של ההורים. ריצוף ובריקים: נגב, ארונות אמבטיה: ארונא, סטיילינג: איפאה 

חיפוי בריקים דמויי אבן תרמו למראה הקלאסי: חדר האמבטיה של הילדים. ריצוף ובריקים: נגב, ארונות אמבטיה: ארונא, סטיילינג: איפאהחיפוי בריקים דמויי אבן תרמו למראה הקלאסי: חדר האמבטיה של הילדים. ריצוף ובריקים: נגב, ארונות אמבטיה: ארונא, סטיילינג: איפאה 


בתככנון המקורי הוגדרה פינת משפחה באזור הפרוזדור. המעצבת החליטה לבטל את פינת המשפחה ובמקום זאת להרחיב את חדר הרחצה ולהציב בפרוזדור מקום לספרייה המשלבת אחסון לספרים, אלבומים, תמונות ולפריטי סטיילינג. הרהיט מעץ, מחנות "הומאז´" משוק הפשפשים בסגנון כפרי הוא גם פרקטי וגם בעל נוכחות, ומשתלב עם הסגנון הקלאסי. בשילוב סטיילינג של חברת "איפאה" הושלם מראה הדירה כך שיתאים לצרכים ולסגנון הדיירים.

רהיט מעץ למראה קלאסי בפרוזדור: ספרייה מרשימה לאחסון ספרים וחפצים. רהיט: HOMMAGE שוק הפשפשיםרהיט מעץ למראה קלאסי בפרוזדור: ספרייה מרשימה לאחסון ספרים וחפצים. רהיט: HOMMAGE שוק הפשפשים 

"שינוי החלל או שינוי תפקודו בפועל מפתיע כל פעם מחדש", מסכמת המעצבת רונית גולדפריד את התוצאה המרהיבה. "לכן אין צורך לחשוש להיות מובל על ידי המעצב או הדמיון שלך, כי רק כך נוצרת האסתטיקה".

לא לפחד ללכת אחרי הדמיון: פינת חמד בבית. סטיילינג: איפאהלא לפחד ללכת אחרי הדמיון: פינת חמד בבית. סטיילינג: איפאה 

רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים מעוצבים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה