שיפוץ בצריח: הצצה לשיפוץ בדירה יפואית

איך שומרים על קסם ואווירה יפואית עתיקה תוך יצירת חלל מגורים נעים וחדש? בבניין ייחודי ועתיק בלב יפו, בוצעה בעמל רב מלאכת שיפוץ וחידוש של חברת הבונים, בראשות הקבלן שיראל בזיז, אשר בסופה התקבלה דירה מוארת ומרווחת המשמרת את חווית יפו העתיקה. חלונות דמויי צריח, מרצפות מצויירות וגג החולש על הנוף המרהיב שבסביבה הינם רק חלק מהחבילה. הנה הצצה לדירה יפואית אמיתית

רוני ארקוש | צילום: רונן פריימן| תאריך: 17.08.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: שכונה יפו א´
שטח הדירה: 90 מ"ר
הדיירים: בחורה צעירה
הקבלן: שיראל בזיז, חברת "הבונים"

תקציב שיפוץ: 350אלף ש"ח


הפרויקט הבא הינו תוצר של אתגר מיוחד המשלב בין התכתבות עם העבר ומחשבה לעתיד. מדובר בבניין ייחודי לשימור, בשכונת יפו א´, בן כ-110 שנים. הרצון היה לשמור על הקסם והאווירה העתיקה של המבנה, תוך חשיבה גם על העתיד והצרכים הפונקציונליים בהווה.

בניין הצריח- מבט על קומת הגגבניין הצריח- מבט על קומת הגג 

על מנת לעמוד באתגר המכובד, נקראו למלאכה חברת הבונים בראשותו של שיראל בזיז, קבלן שיפוצים ובנייה קלה. חברת הבונים מתמחה בבנייה קלה ושיפוצים של פרויקטים ייחודיים ויוקרתיים, כדוגמת פרויקט זה.

מרצפות מרוקאיות מצויירות לצד עיצוב נקי בלבןמרצפות מרוקאיות מצויירות לצד עיצוב נקי בלבן 

הדירה משתרעת על פני שטח של 90 מ"ר וממוקמת בקומה העליונה של בניין בן 3 קומות. מחצית מגג הבניין, שייך גם הוא לדירה ונלקח בחשבון בתהליך השיפוץ הכללי. בדירה חלל מגורים פתוח וגדול המכיל את הסלון והמטבח, חדר שינה יחיד וחדר רחצה עם שירותים ומקלחת. אחד מהדגשים העיקרייים שניתנו מהדיירים היה הבקשה לשמור על כ-15 חלונות עתיקים ומיוחדים אשר היו קיימים במבנה המקורי. לצורך כך, נעשתה עבודת שחזור קפדנית ומדוקדקת, אשר מאפשרת לחלונות לקחת חלק במראה המחודש, מבלי לפגוע בהם.

חלונות המבנה הייחודיים במהלך השיפוץחלונות המבנה הייחודיים במהלך השיפוץ 

עבודה קפדנית ומדויקת לשימור חלונות המבנהעבודה קפדנית ומדויקת לשימור חלונות המבנה 

שפע של אור דרך החלונות המקוריים דמויי תלתןשפע של אור דרך החלונות המקוריים דמויי תלתן 

לדירה כולה נבחר סגנון המשמר את חווית יפו העתיקה במראה נקי ולבן. המוטיב המרכזי ויוצא הדופן בחלל הסלון הינו שלל החלונות המיוחדים, בצורת תלתן, המאפשרים את חדירת האור הטבעי הרב מבחוץ ומעשירים את החלל בגיאומטריה של פעם. חלונות אלה, שופצו בעזרת עבודה מדויקת ועדינה, כדי לשלבם בחלל מבלי לפגוע במראה המקורי שלהם והפכו להיות אחד מהאלמנטים האהובים בבית. הפרופילים של החלונות נצבעו בגוון אפור ובכך הפכו להיות ממש כתמונות מצויירות בחלל.

מבט על החלל המרכזי הפתוחמבט על החלל המרכזי הפתוח 

בסלון שולבו שנדלירים עתיקים אשר מעניקים עוד מהניחוח היפואי הייחודי וכמובן נותנים מענה לתאורה בבית. להשלמת העיצוב, שובצו בחלל המרכזי מרצפות בטון מצויירות אשר יובאו ממרוקו ונרכשו בארץ. המטבח, הצמד לסלון, נבנה ע"י נגר בהתאמה אישית, ועשוי מעץ אלון מלא צבוע בשילוב שיש שחור מאבן בזלת.

מבט לעבר המטבח המעוצבמבט לעבר המטבח המעוצב 

אזכור נוסף לבזלת ניכר גם בחדר הרחצה, אשר קירותיו חופו על ידי אבני בזלת בגדלים שונים, ובו שובץ מקלחון רחב ידיים עשוי זכוכית.

בחלל הרחצה שולבו אריחי בזלת בגדלים שוניםבחלל הרחצה שולבו אריחי בזלת בגדלים שונים 

במסגרת השיפוץ, הוחלפו כלל מערכות הדירה כגון חשמל, אינסטלציה וכדו´ ונערכו מספר שינויים בחלל המבנה. אחד השינויים היה הריסה של רוב קירות הבית המקוריים, כך שהחלל נפתח ונוצר מרחב רב, הנתמך על ידי עמודי התמך של המבנה. חלק זה של השיפוץ נערך בליווי צמוד של מהנדס, על מנת שלא לפגוע בשום צורה בבטיחות הבית. שני פתחים נוספים נוצרו בתקרת המבנה- האחד, בצריח הבניין, נועד ליצירת אפקט של גובה בפינת הבית, ומעשיר את החלל באור טבעי נוסף הבוקע מן השמיים. פתח נוסף נוצר בקצה הבית, ובו שולב חלון שקוף המשמש כמעין דלת עבור העולים לגג מתוך הדירה.

פתח עליון לחדירת אור טבעי נוסף לחללפתח עליון לחדירת אור טבעי נוסף לחלל 

העלייה לגג קיבלה גם היא תשומת לב ראויה בשיפוץ ולכבודה נבנו מדרגות ברזל אשר חופו בארון עץ עם איזורי אחסון ופתחים נסתרים. זוהי דוגמא לניצול החלל באופן מיטבי כך שלא נותר בו שטח "מת" והוא מקבל את המענה הראוי הן מבחינה עיצובית והן מבחינה פונקציונלית.

ניצול מיטבי של החלל- ארון אחסון תחת המדרגות העולות לגגניצול מיטבי של החלל- ארון אחסון תחת המדרגות העולות לגג 

לגג המבנה חובר דק עץ איפאה בחיבור נסתר ובהתאמה מוקמה גדר מאותו עץ, לתיחום השטח.

כך זה נראה לפני- גג הבניין העתיקכך זה נראה לפני- גג הבניין העתיק 

גג המשקיף על נוף יפואי מרהיבגג המשקיף על נוף יפואי מרהיב 

פרגולה מעץ גושני ודק עץ הפכו את הגג לפנינה אמיתיתפרגולה מעץ גושני ודק עץ הפכו את הגג לפנינה אמיתית 

בנוסף, נבנתה על הגג פרגולה מרהיבה מעץ אורן גושני רב-שכבתי, מחסן עץ עבור מכונת הכביסה ואיזור שירות ואף שובצה במקום אדנית אדמה נסתרת אשר לה הותאמו יציאות השקייה סמויות סביב הגג.

מחסן העץ והצמחייה המעשירים את הגג מחסן העץ והצמחייה המעשירים את הגג  

רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים מעוצבים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה