קלאסיקה אחרת: הצצה לדופלקס מעוצב ברמת אביב

דירה דו קומתית עם הרבה פוטנציאל עברה שיפוץ מלא בידיה הנאמנות של מעצבת הפנים בלה רסקין. התוצאה שהתקבלה מכילה 160 מ"ר מעוצבים עם הרבה מחשבה והתאמה למשפחה הצעירה. הנה מבט פנימה

רוני ארקוש | צילום:ארתור דריגנט | תאריך: 8.9.2014

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: רמת אביב
שטח הדירה: 160 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
המעצבת: בלה רסקין
תקציב שיפוץ: 750 אלף ש"ח

זוג צעיר ושלושת ילדיו, אשר עברו לדופלקס מפנק ברמת אביב, חיפשו ידיים נאמנות שיוציאו את המיטב מהפוטנציאל הגלום בדירה. מעצבת הפנים בלה רסקין, בעלת ניסיון של כ-10 שנים בארץ ובזירה הבינלאומית, נעתרה למשימה ויצרה בית עשיר בצבע ואווירה, השומר גם על פונקציונליות והתאמה לחיי היום יום של הדיירים- "שיהיה נוח כמו כפפה ליד". שתי קומות הבית חולקו מחדש לחללים המותאמים לצרכי הדיירים עם איזור מרכזי, 4 חדרי שינה ו-3 חדרי רחצה. דגש מיוחד הושם על הפן הבטיחותי והאסתטי ברחבי החללים- שמירה על פינות מעוגלות, צבעים כהים במקומות נמוכים לשמירה על נקיון ועוד. הסגנון שנבחר היה אירופאי קליל, עם נגיעות מעניינות גם מכיוון המזרח- הודו, מרוקו ועוד.

הקיר המרכזי בסלון נבנה כפתרון לצרכי אחסון וליצירת בידוד אקוסטיהקיר המרכזי בסלון נבנה כפתרון לצרכי אחסון וליצירת בידוד אקוסטי 

תקריב על פינה מעוצבת בחלל הדופלקס. גם בחדר השינה של האורחים שובצו פריטים במראה עתיקתקריב על פינה מעוצבת בחלל הדופלקס. גם בחדר השינה של האורחים שובצו פריטים במראה עתיק 

סלון הבית עוצב מתוך מחשבה לייצר איזור אשר נעים לשבת ולארח בו, כאשר הטלויזיה לא תהווה נוכחות מרכזית. לשם כך, הוצבו צמד ספות עור זהות זו מול זו היוצרות יחדיו אוירה מזמינה לשיחה ולמפגש. על מנת לאפשר קיר אחד משמעותי בסלון, נבנה קיר גבס סמוך למדרגות, אשר משמש לאחסון ספריה ולמיקום הטלויזיה, ומסייע להפריד בין שני המפלסים מבחינה אקוסטית וחלוקת חלל נכונה יותר. ספרית העץ, אשר שובצה בו, הותאמה לצרכי הדיירים ומהווה פתרון אחסון כמו גם מענה דקורטיבי נוסף לחלל. בנוסף, שובצו בסלון פריטים בניחוח של פעם, כגון ארגז מצעים בן 200 שנה. את החלל מעטרים גם גופי תאורה תלויים בסגנון מרוקאי, המעניקים עוד מפגש עם השראות מעולם המזרח. בהמשך החלל, מוקמה פינת אוכל המשרתת את בני הבית לארוחות משפחתיות.

בסלון ובחללי הבית השונים שולבו פריטים מיוחדים כמו תיבה עתיקה בת 200 שנהבסלון ובחללי הבית השונים שולבו פריטים מיוחדים כמו תיבה עתיקה בת 200 שנה 


לחלל נבחר פרקט תלת שכבתי, אשר יובא מהולנד ועשוי עץ אלון, בגוון אפרפר מעושן. באיזור נוסף, נמצאת פינה ייחודית במינה, "הפינה המוזיקלית", בה מוקם פסנתר וריהוט משלים עם אלמנטים אתניים כגון כורסא בריפוד ייחודי, כוננית מיובאת מהודו וסט שולחנות קפה מעץ. לחלל זה נבחרו וילונות בגוון חרדלי, אשר מעניקים אור לחדר ומסייעים ביצירת הפרדה מחלל הסלון, אשר זכה בוילונות בגוון קפה.

הפינה המוזיקלית בדופלקסהפינה המוזיקלית בדופלקס 

במטבח באה לידי ביטוי תעוזת הדיירים אשר איפשרו למעוף של רסקין לנסוק גבוה עם חוויה של צבע. במקור, שימש החלל כמעין מרפסת שירות מבוזבזת. רסקין החליטה לנצל את החלל והעבירה את המטבח למיקום מחודש אשר מעניק גם הפרדה מסוימת משאר הקומה וגם מאפשר מספיק מקום להתנהלות מיטבית. המטבח יוצר בנגרות בהתאמה אישית, כאשר צבעו החרדלי וידיותיו המעוטרות מעניקים את עיקר החגיגה, והובילו לבחירה פשוטה יותר של חזיתות כדי לא להעמיס יתר על המידה. השיש, כמו גם הפסיפס אשר שובץ בקירות המטבח, נבחרו בגוון אפור למתן איזון לצבעוניותו העזה.

ידיות מעוטרות וצבעוניות ייחודית- המטבחידיות מעוטרות וצבעוניות ייחודית- המטבח 


עוד בקומה זו, חדר שינה עבור אורחים אשר בו גם כן שובצו אלמנטים המתכתבים עם העיצוב הכללי כגון שידה בהירה במראה עתיק. בנוסף, שירותי האורחים בקומה עוצבו בגווני חום כהה, עם הרבה נוכחות.



הפסיפס ספרדי צבעוני אשר שובץ ברצפה והכיור הממוקם בבול עץ מעניקים זווית ייחודית גם לחלל זה. בקצה הקומה, מרפסת מפנקת לנוחיות בני הבית, עם מערכת ריהוט חוץ מותאמת, גריל גז וכיור.

מבט על המרפסת המעוצבת הצמודה לסלון הדופלקסמבט על המרפסת המעוצבת הצמודה לסלון הדופלקס 

הקומה העליונה הוקדשה לחדרי השינה המעוצבים של בני הבית. יחידת השינה המפנקת של ההורים, תוכננה מחדש לנוחיות וניצול מלא של החלל. מיטה זוגית בגודל 2X2 מוקמה במרכז החלל, כאשר בצידיה גופי תאורה קטנים. הקירות נצבעו בגוון תכלת אפרפר בהיר, ובחדר מוקמו גופי תאורה צמודי תקרה אשר מקרינים אור רך ושקט. חדר זה, חוזר לסגנון הקלאסי יותר, כדי ליצור אינטימיות מקסימלית ואווירה רכה ושקטה. לחדר הוצמד חדר רחצה מעוצב, עם שיש בהיר ומרהיב שדוגמתו ממשיכה גם אל הריצוף, מראה גדולה המגדילה את תחושת החלל ועיצוב עם הרבה נוכחות. חדרי הרחצה, לדבריה של רסקין, הינם חדרים בהם היא מחפשת לבטא פוטנציאל עיצובי של חלל, כך שירגיש כחדר נוסף בבית לכל דבר, ולא רק לתת מענה לצרכים הפונקציונלים שלו.

יחידת ההורים עוצבה בסגנון קלאסי עם גוונים שקטים ומרגיעים יחידת ההורים עוצבה בסגנון קלאסי עם גוונים שקטים ומרגיעים  

סך הכל: 750 אלף שח



עבודת קבלן: 270 אלף ש"ח
נגרות: 70 אלף ש"ח
מטבח: 30 אלף ש"ח
ריהוט: 120 אלף ש"ח
תאורה: 40 אלף ש"ח
חיפוי וריצוף+ כלים סניטריים: 90 אלף ש"ח
פרקט + דק: 70 אלף ש"ח

רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה