באריזה חדשה: הצצה לשיפוץ דירה מעוצבת בראשון לציון

חוסר ארגון, צבעוניות עייפה וחללים חשוכים קיבלו את פניה של מעצבת הפנים מגי דוידוב כשנתבקשה לרענן ולעצב מחדש דירת משפחה בראשון לציון, שלא עברה שיפוץ כ-13 שנה. עומס הריהוט הרב והיעדר סדר הפכו את המשימה למאתגרת. תכנון נכון ויצירתיות הפכו את הדירה לפנינה של ממש. הנה הצצה

רוני ארקוש| צילום:ריקי בירנבוים | תאריך: 22.10.2014

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: ראשון לציון
שטח הדירה: 125 מ"ר
הדיירים: בני זוג ושלושת ילדיהם המתבגרים
המעצבת: מגי דוידוב
תקציב שיפוץ: 278 אלף ש"ח

הפרויקט שלפניכם בוצע בדירה הממוקמת בבנין בן 20 שנה בראשון לציון. הדירה אשר הופקדה בידי המעצבת מגי דוידוב משתרעת על פני שטח של 125 מ"ר המכיל 5 חדרים. הדיירים, זוג הורים בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם המתבגרים ביקשו להפוך את הדירה למאווררת יותר, פחות עמוסה ובעלת אוירה נעימה יותר, אך זאת ללא שבירת קירות ותוך שמירה על איזורי המחיה השונים על שלל הפונקציות שלהם. הסגנון שנבחר להוביל את העיצוב בבית הוא סגנון מינימליסטי בעל קווים ישרים, אשר מאפשר יותר נקיון חזותי ותומך ביצירת סדר וחלוקה ברורה של החללים גם מבחינה עיצובית.

מבט על הסלון המעוצב עם קיר המדמה לבנים ירושלמיותמבט על הסלון המעוצב עם קיר המדמה לבנים ירושלמיות 


לדירה נבחרו גוונים בהירים אשר מרעננים כל חלל וחלל תוך שימוש בנגיעות של צבעים משלימים ליצירת קונטרסט ועניין. חלל הסלון רוצף באריחי גרניט פורצלן בגוון חום- אפרפר, עם נימים, המאפשר נקיון קל ויעיל בעת הצורך. המערכת הסלונית נבחרה בגוונים כהים ועשויה עור, מטעמים פרקטיים של נוחות שימוש דיירי הבית ובפרט הילדים, בלי לדאוג לתחזוקה מתמדת ובשביל לשמור על עמידות הסלון לטווח הרחוק.

הסלון לפני השיפוץהסלון לפני השיפוץ 

עיצוב בסגנון מינימליסטי ונגיעות של צבע באביזרים משלימים - דירה בעיצוב מגי דוידובעיצוב בסגנון מינימליסטי ונגיעות של צבע באביזרים משלימים - דירה בעיצוב מגי דוידוב 

התאורה אשר נבחרה לשרת את החלל המרכזי הורכבה מגופי תאורה עם לדים מובנים בגוף עצמו, המפיקים אור חם ליצירת אווירה ביתית ורכה. חלוקה נכונה של גופים אלו בחלל הסלון ובפינת האוכל הנמצאת במעבר בין הסלון למטבח, איפשרה לסלון להפוך מואר יותר בשעות בהן אין אור טבעי מספק. אחד מקירות הסלון קיבל הדגשה בדמות חיפוי שליכט בצורת לבנים, קריצה לשורשיו הירושלמים של הבעל המחובר לסגנון עיר הולדתו. על מנת לתת הד לקיר זה, נבחר קיר נוסף, בכניסה לבית אשר משלים את העיצוב בעזרת טפט מודבק, אשר עבר צביעה שאיפשרה לו צבעוניות קרובה לשאר החלל, מאותה משפחה של גוונים.

טפט משלים התווסף לקיר המבואה ומתכתב עם קיר הסלון דמוי הלבניםטפט משלים התווסף לקיר המבואה ומתכתב עם קיר הסלון דמוי הלבנים 

פינת האוכל מוקמה בקרבת הקיר הצידי, על מנת לאפשר מעבר נוח. מכיוון שמדובר בשטח קטן יחסית, נבחר לפינה שולחן מרובע מעץ, ומערכת הכיסאות מתכתבת עם הספה הסלונית, היות ומדובר בחלל אחד פתוח. בין פינת האוכל לחלל המטבח היה במקור חצי קיר, אותה בחרה דוידוב להסיר על מנת לפתוח את החלל ולאפשר זרימה נכונה יותר של הדירה. זהו למעשה הקיר היחיד שהוסר בדירה. החלל נפתח מהסלון אל עבר המטבח באופן טבעי.

המטבח לפני השיפוץהמטבח לפני השיפוץ 

פינת האוכל הוצמדה לקיר על מנת לאפשר מעבר קל יותר והותאמה לעיצוב הכללי של החלל המרכזיפינת האוכל הוצמדה לקיר על מנת לאפשר מעבר קל יותר והותאמה לעיצוב הכללי של החלל המרכזי 


לדירה המעוצבת נבחר מטבח בסגנון קלאסי בצבע לבן, מאופיין בקוים ישרים ובגיאומטריה עדינה. במטבח שולב חיפוי פורמייקה דמוי תלת מימד, המעשיר את המראה הכללי ושובר את הקו האחיד של הצבע לבן השולט בו. לארונות האחסון ולקלאפות נבחרו ידיות אינטגרליות התורמות למראה הנקי והאסתטיקה המינימליסטית של המטבח. יחידת ההורים נותרה לבקשת הלקוח בגוונים החומים שהיו בדירה המקורית הבאים לידי ביטוי ברהיטים שבחלל. עם זאת, על מנת לרענן ולתת לחדר מראה שונה, נבחרו לחדר מצעים וראנר בגוון בז´, שמאירים את החלל ומעניקים לו מימד נוסף של רוך. צמד גופי תאורה תואמים הוצב בשני צידיה של המיטה, פתרון אסתטי ופונקציונלי כאחד.

יחידת ההורים עוצבה בגוונים חומים עם נגיעות בהירות במצעים ובגופי תאורהיחידת ההורים עוצבה בגוונים חומים עם נגיעות בהירות במצעים ובגופי תאורה 


לחלונות החדר נבחרו וילונות בעלי נופך של אווירה רומנטית המעצימים את חווית האינטימיות והשקט של החדר. הוילונות שקופים למחצה כך שהם מאפשרים כניסה רכה של אור טבעי מעודן אל פנים החדר במהלך שעות היום.

תקריב על המנורות התואמות ביחידת ההוריםתקריב על המנורות התואמות ביחידת ההורים 

חדרי השינה של הילדים עוצבו עם קריצה צבעונית ושובבה הבאה לידי ביטוי בטפטים מסוגננים התואמים את צבעי הרהיטים ובאביזרי נוי משלימים ליצירת קשר והרמוניה בעיצוב הכללי. בחדרי השינה שולבו גופי התאורה יחד עם מאווררי תקרה, על מנת לאפשר חסכון בצריכת החשמל.

חדרי השינה של הילדים עוצבו עם קריצות של צבע בעזרת טפטים צבעונייםחדרי השינה של הילדים עוצבו עם קריצות של צבע בעזרת טפטים צבעוניים 

שלושת חדרי הרחצה בדירה ממשיכים את הקו העיצובי הכללי ועוצבו בגוונים בהירים, תוך שימוש בחיפויים מינימליסטיים ועדינים. השימוש בגוונים הבהירים מסייע גם ליצור אשליית מרחב בחדרים הללו אשר הינם קטנים יחסית ומכילים מקלחונים תואמים. על מנת לייצר מראה חזותי עשיר יותר, שיבצה דוידוב פסיפסים ורובה בגוונים כהים יותר המשחקים בהרמוניה עם הגוונים המרכזיים בחדר.

חדרי הרחצה בבית מתאפיינים בגוונים בהירים המייצרים תחושת חלל גדולה יותר ומקושטים בפסיפסים חדרי הרחצה בבית מתאפיינים בגוונים בהירים המייצרים תחושת חלל גדולה יותר ומקושטים בפסיפסים  

דגש מרכזי הבולט בעיצוב הדירה כולה הינו שילוב של אביזרי נוי, אקססוריז, על מנת לתרום למראה מגוון יותר וחמים יותר גם תחת הסגנון המינימליסטי הנקי. גם אביזרים אלו נבחרו בקפידה ומהווים עוד פן עדין בעיצוב החדרים בלי להעמיס על העין.

סך הכל: 278 אלף שקלים


מטבח: 40,000 ש"ח
כלים סנטרים וחיפויים: 45,000 ש"ח.
דלתות: 16,000 ש"ח.
תאורה/מדיה: 17,000 ש"ח.
ריהוט: 70,000 ש"ח.
שיפוץ קבלן: 90,000 ש"ח.


רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה