בוחרים נכון: מטבחים כחול-לבן

על אף המגוון שמציע שוק המטבחים המיובאים, אין תחליף לבחירה ביצרנים המקומיים שמבטיחים עמידה בתקני איכות, התאמה לטמפרמנט הישראלי, גמישות במידות ותנאי אספקה נוחים יותר

מירי גריי | תאריך: 6.11.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
גם אם כבר בחרנו כיצד היינו רוצים שהמטבח שלנו ייראה, עדיין יש צורך להחליט היכן לרכשו. כחלל שבו אנחנו מבלים זמן רב, נוחות השימוש במטבח משפיעה ישירות על חיי היומיום, ובחירה נכונה חוסכת כסף ועוגמת נפש. על המטבח להיות עשוי מחומרים איכותיים, שעומדים בתו תקן ומותאמים לצרכים שלנו, אשר עשויים להיות שונים מאלה של עמיתנו מעבר לים.

מה מייחד מטבח ישראלי?


"המטבח הוא לב ומרכז הבית עבור הישראלי", אומרת לירון נחום, מנהלת מותג במטבחי זיו. "אחד הדברים החשובים ביותר במטבח לישראלי הוא מקום אחסון ופונקציונאליות. הישראלים אוהבים גם משטחי עבודה רבים, ונפוץ מאד לראות במטבחים ישראלים דלפקים ואיים". באשר לעיצוב, לדברי נחום, ישראלים אוהבים את הצבע הלבן, הקלאסי, שלא מתיישן, ומתחברים למטבח בסגנון כפרי שנותן תחושה של חמימות, טבע ואדמה".

"המטבח הישראלי הוא ´מטבח עובד´ ביחס למטבח האירופי שהוא יותר "מטבח קישוט"", מוסיף נתנאל אדלר ממטבחי קיבוץ יגור. "אנו הישראלים אוהבים לבשל הרבה, והשהות במטבח הופכת לבילוי. זה גם בא לידי ביטוי בבחירת חומרי הגלם. ישראלים אוהבים שהמטבח שלהם עשוי מעץ סנדוויץ´ בניגוד לסיבית אשר נהוגה באירופה. הסנדוויץ´ הוא חומר עמיד יותר במים לעומת הסיבית, ולכן מותאם יותר למטבח הישראלי. גם בעיצוב המטבח יש התחשבות בצרכים הישראלים, למשל במקומות אחסון רבים, התחשבות במיקום החלונות במטבח מתוך הבנה כי השמש הישראלית החזקה עלולה לגרום נזק למטבח ועוד דברים מסוג זה אשר אינם נלקחים בחשבון במטבחים המיוצרים בחו"ל ואינם מותאמים לתנאים ולאופי הישראליים".


עבור הישראלי המטבח הוא לב הבית: מטבחי זיו. צילום: בתיק קסלמןעבור הישראלי המטבח הוא לב הבית: מטבחי זיו. צילום: בתיק קסלמן 

מה הן היתרונות ברכישת מטבח כחול-לבן?


* התאמה לאופי הישראלי - אנו מעוניינים שהמטבח יהיה עדכני וחדשני, אבל חשוב שיותאם לצרכי הישראלים והעדפותיהם. "כך לדוגמה, מספר הנפשות במשפחה ישראלית ממוצעת גדול מזה בשאר מדינות המערב והמזרח", אומרת נחום. "הישראלי גם נוהג לבשל ולארח הרבה". את כל הדברים האלה כדאי לקחת בחשבון.

* מטבחים תוצרת הארץ נושאים תו תקן ישראלי - "תו התקן הוא תעודת הביטוח למטבח", מסבירה נחום. "הוא מבטיח שחומרי הגלם עברו בדיקות חמורות, שהמטבח בעל רמת גימור גבוהה ועשוי מחומרים איכותיים. מכון התקנים העמיד בפני החברות בעלות התקן שורה של כללים: על היחידות להיות מחוברות נכון ולהתאים אחת לשניה בשלמות. החיבורים הנסתרים נבדקים והארונות צריכים להיות מיוצרים ב-90 מעלות וללא פינות חדות. נבדקים גם העמידות בפני עומס, פתחי האוורור והגישה לחשמל, מים וגז. המכון מקפיד לבדוק כל יחידה לפני כניסתה לייצור סדיר, ולערוך בדיקות תכופות בשטח. לדברי נחום, חברות ללא תו תקן ישראלי, בונות את המטבח ללא פיקוח ועל פי ראות עיניהם".

תו תקן ישראלי מבטיח איכות גבוהה: מטבחי זיו. צילום: ישראל כהןתו תקן ישראלי מבטיח איכות גבוהה: מטבחי זיו. צילום: ישראל כהן 

* אפשרות להתאמה אישית - כשקונים מטבח תוצרת חוץ מרכיבים אותו על פי יחידות קבועות בסדרה מסוימת אך כשרוכשים מטבח מחברה ישראלית המידות, הגדלים והגבהים מיוצרים על פי התאמה אישית ללקוח. "לעיתים ניתן לערוך שינויים בהזמנה גם לאחר ההורדה לייצור", מוסיף אדלר. "וקיימת התחשבות גדולה ברצון הלקוח מתוך הבנת אופי הלקוח הישראלי, אשר אוהב לשנות ולדחות החלטות עד לדקה ה-90".

* גמישות במידות - כשרוכשים מטבח תוצרת חוץ המידות הן סטנדרטיות עגולות כמו 50, 60, 90, 120, ואין מידות ביניים. זאת בהשוואה למטבח ישראלי שבו ישנה גמישות יותר במידות. כך למשל גם עומק הארונות קטן יותר והחברות הישראליות מציעות מקום רב יותר לאחסון.

ישראלים מעדיפים חמימות ואווריריות: מטבח בסגנון פרובאנס של מטבחי קיבוץ יגור. צילום: יחישראלים מעדיפים חמימות ואווריריות: מטבח בסגנון פרובאנס של מטבחי קיבוץ יגור. צילום: יח'צ 

* איכות - כשבוחרים בחברה ישראלית יודעים אילו תקני איכות היא נושאת. חברות שכפופות לתקן איכות כפופות לתהליכי בקרה ואיכות נוקשים. המטבחים מיוצרים מחומרי גלם טובים יותר, וישנה אפשרות לתת שירות טוב יותר, לספק אחריות על החומרים, לייצר ולספק אותם בזמן. "לעיתים חלקי חילוף או חומרים אשר מוזמנים מסין, לדוגמה, מתוך כוונה לחסוך בעלויות, מתאפיינים באיכות חומרים ירודה, נוטים להתפרק ולהתבלות בתוך זמן קצר ואינם עומדים בסטנדרטים המצופים", מוסיף אדלר. קונים כחול-לבן: תו מיוצר בישראלקונים כחול-לבן: תו מיוצר בישראל 

* אספקה - ייבוא מטבח מחו"ל כרוך בזמן המתנה של כמה חודשים כיוון שהוא תלוי במשלוח מעבר לים. אם חסרים חלקים או שישנם פגמים ייתכן שייקח זמן רב עד שתגיע אספקה נוספת. את המטבח שמיוצר בישראל ניתן לייצר בשליש מן הזמן ולעתים אף בפחות, ויש אל מי לפנות באופן מיידי אם מתעוררת בעיה.

* התאמה לאקלים הישראלי - חברות ישראליות נוהגות להשתמש בחומרים שעמידים יותר לאקלים בארץ. כך למשל, החזיתות שמצפות את דלתות המטבח נבדקות בעמידותן לחום. לדברי נעמה רוזמן הרטל, מנהלת שיווק ב- Samgal Concept, בחברות חוץ גוף הארון עשוי מסיבים, שבבית דחוסה מצופה מלמין, חומר אשר אינו עמיד למים וסופח נוזלים. כדאי להשתמש בחומרים חזקים ועמידים לרטיבות כמו עץ סנדוויץ´.

* תקלות וטעויות - במטבחים תוצרת חוץ עובדים, בדרך כלל, על פי סדרות, ולכן אם מתגלה תקלה ייתכן שכבר עברו לסדרה אחרת. כך גם לגבי צביעה בתנור של חזיתות הארונות. "אם החזית נשרטת, יכול להיווצר פער", מסבירה הרטל. "החזיתות המורכבות במטבח כבר נחשפו לשמש זמן ממושך, ועד שתגיע החזית שנפגמה הצבע יהיה שונה". בחברות ישראליות אין בעיה כזו ותוך כמה ימים מקבלים את המוצר מתוקן.

"ישנן אכן מגמות עולמיות שמשפיעות על עיצוב המטבחים, ונציגי החברה מבקרים בתערוכות בחו"ל כדי להתעדכן, ללמוד ולהתפתח", מסכמת הרטל. "אך מה שחשוב זה שההתאמה נעשית בארץ עם הלקוח הישראלי. ולא פחות חשוב - רכישת מטבח כחול-לבן מספקת פרנסה למשפחות רבות".

התאמה אישית על פני יחידות מוכנות סטנדרטיות: מטבח בסגנון קלאסי של מטבחי קיבוץ יגור. צילום: יחהתאמה אישית על פני יחידות מוכנות סטנדרטיות: מטבח בסגנון קלאסי של מטבחי קיבוץ יגור. צילום: יח'צ 


לקטלוג מוצרים כחול לבן באתר הדירה לחצו כאן


תגובות לכתבה

חזור מעלה