עם האוכל בא התיאבון: הצצה לדירה מעוצבת בשרון

זה התחיל משאיפה ליצור לבן המתבגר פינה משלו, אך התיאבון גבר - בני משפחה באיזור השרון החליטו על שיפוץ כולל וחלוקה מחדש של החלל הציבורי באופן שמותאם לצרכיהם החדשים. המעצבת עינת כהן גריצמן נענתה ברצון לאתגר. הנה הצצה

מירי גריי | צילום: נדב פקט | תאריך: 16.12.15

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: איזור השרון
שטח הדירה: 125 מ"ר
הדיירים: 6 נפשות
עיצוב ואדריכלות פנים: עינת כהן גריצמן
עלות השיפוץ: 280 אלף ש"ח

כשבני המשפחה החליטו כי חדרי הילדים צריכים לפנות את מיקומם לחדרי מתבגרים, הם חיפשו מעצבת שתוכל לתת להם פתרונות פונקציונליים ועיצובים לצרכיהם החדשים. האתגר שניצב בפני המעצבת היה למצוא לכל מתבגר את הפינה האופטימלית עבורו בעזרת מיקום חדש בחלל בבית, ובחירת חומרים וצבעוניות חדשה שתתאים לאופיו וטעמו. לאחר ששלב זה צלח, הגיע התיאבון לטפל גם בחלל הציבורי.
הילדים גדלו, והבית דרש תכנון מחודש: הצצה לדירה באיזור השרון. צילום: נדב פקטהילדים גדלו, והבית דרש תכנון מחודש: הצצה לדירה באיזור השרון. צילום: נדב פקט 


הדרישה הראשונה שעלתה הייתה לתכנן מטבח "עובד", כלומר כזה שכולל משטחי עבודה, אזור אכילה שיהיה נוח לצפות ממנו טלוויזיה וימנע את האכילה בסלון וכמובן, מקסימום מקומות אחסון.

בשלב התכנון, לאחר שהמעצבת דנה עם הלקוחות על חלופות חלוקת חלל שונות, הוחלט להוריד את הקירות שתחמו את המטבח ושירותי האורחים ולחלק מחדש את החלל, כך שהפונקציות ישנו את מיקומן ויותאמו לצרכים הנוכחיים.

המטבח "נפתח" לחלל וחולק לארבעה אזורי תפעול:

אי גדול הוצב במרכז המטבח. האי משמש כמשטח עבודה, אזור בישול, אכילה ורהיט דקורטיבי שמקבל את באי הבית.
אזור הארונות הגבוהים מתפקד כאזור אחסון עיקרי. האזור הרטוב כולל את הכיור וסביבת הכנת הקפה, ואזור מכונות הכביסה מוצנע בתוך ארון שהוא המשך ישיר למטבח.

שירותי האורחים, שהיו ממוקמים בכניסת הבית והיו חסרים תחושת אינטימיות שינו מקום לאזור מרוחק מהכניסה ומוסתר על ידי המטבח.
המטרה העיקרית: ליצור מטבח המטרה העיקרית: ליצור מטבח 'עובד'. צילום: נדב פקט  

החלל חולק מחדש: המטבח החלל חולק מחדש: המטבח 'נפתח' לחלל. צילום: נדב פקט 

מעבר לחלוקת החלל החדשה, כלל שיפוץ הדירה גם החלפה של ריצוף החלל הציבורי וחיפוי פרקט בחדרי השינה, החלפת אינסטלציה, החלפת כלים סניטריים, התאמת מערכת המיזוג, הוספת פריטי נגרות והלבשת הבית.
חיפוי פרקט והלבשת החלל: מבט על חדר השינה. צילום: נדב פקטחיפוי פרקט והלבשת החלל: מבט על חדר השינה. צילום: נדב פקט 
סקאלת צבעים מעודנת שלא מכבידה ויזואלית: דלתות פנדור. צילום: נדב פקטסקאלת צבעים מעודנת שלא מכבידה ויזואלית: דלתות פנדור. צילום: נדב פקט 

לדירה ויטרינות גדולות עם נוף אורבני משתנה, ועל כן הבית עוצב בקווים נקיים תוך רצון לייצר אי של שקט בסביבה עירונית. הצבע הלבן נבחר כצבע השליט ובא לידי ביטוי במרבית הריהוט. אליו צוותו נגיעות של עץ אלון וגווני אפור חם להשלמת התמונה. סקאלת הצבעים המעודנת מהווה רקע שקט לחיים התוססים של בני הבית ולא מכבידה ברעש וויזואלי.




ריצוף, חיפוי וסנטריה ? חלמיש
דלתות פנדור
פרקט ? ש.ב.א פרקטים
מטבח? סמגל
שיש ? אבן קיסר
כיסאות בר ואוכל ? כיסאות כפר טרומן
קבלן שיפוצים ? אמיר עמרני
תאורה תומס תאורה
צבע ? נירלט
אביזרים ? פלורליס, גלי ליבנה

שירותי האורחים שינו מקום לפינה אינטימית ומוסתרת יותר. צילום: נדב פקטשירותי האורחים שינו מקום לפינה אינטימית ומוסתרת יותר. צילום: נדב פקט 

עם האוכל בא התיאבון: תכנית הדירה לפני ואחריעם האוכל בא התיאבון: תכנית הדירה לפני ואחרי 

רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן.

תגובות לכתבה

חזור מעלה