נפטרים מהאבנית: על מערכות לריכוך מים

האבנית שיוצרת משקעים לא נעימים בצינורות ובמכשירי החשמל שלנו פוגמת באיכות המים, ומזיקה לצינורות ולמכשירי החשמל. כיצד פועלת מערכת אקולוגית לריכוך המים, ומדוע כדאי לשקול להתקין אחת?

מערכת אתר "הדירה" | צילום: יח"צ | תאריך: 28.12.2015

כולנו מבחינים בתוצאות הצטברות האבנית במכשירי החשמל וצינורות בבית, אבל עד כמה משקעי האבנית משפיעים על איכות חיינו, ומדוע כדאי לשקול התקנה של מערכת שמסלקת את האבנית? הנה כמה תשובות לשאלות חיוניות:

מה עושה מערכת ריכוך מים?

"מים קשים" הם מים שמכילים יוני סידן ויוני מגנזיום. הם אחראים על ייצור האבנית. בשימוש במרכך מים מסלקים את יוני הסידן והמגזניום ומחליפים אותם ביונים אחרים, ובכך מונעים שקיעה של אבנית בצינורות ובגופי החימום.

למה כדאי להתקין מרכך ביתי?

מרכך מים שמותקן בבית מפחית ומונע את האבנית הקיימת בצנרת הבית, בדודי השמש, באמבטיות, במקלחונים ובכיורים. הוא גם מגן על מכשירי חשמל כמו מדיח, מכונת כביסה וקומקום ומאריך את תוחלת החיים שלהם. ניקוי מכשירי החשמל מאבנית עשוי להוביל גם לחיסכון כלכלי, משום שהצטברות האבנית עלולה להוביל לצריכת חשמל מוגברת. מערכת ריכוך מים גם משפרת מהותית את טעם המים בבית.

נפטרים מהאבנית על ידי מערכת לריכוך מים. צילום אילוסטרציה
נפטרים מהאבנית על ידי מערכת לריכוך מים. צילום אילוסטרציה


מדוע כדאי להשתמש במערכת ריכוך מים ולא במסננים פשוטים יותר?

לדברי יוקי הדר מחברת

EcoService

, שמשווקת מוצרים בתחום שיפור איכות המים, מסננים למניעת אבנית הם פשוטים יותר ומגיעים במחירים ידידותיים יותר (סביב 1,500 ₪), אך הם לא נותנים פיתרון מלא ומקיף כמו מרככי המים.

כיצד מותקנת מערכת לריכוך מים?

את המערכת מתקינים על הצינור הראשי שמוביל את המים לבית, והיא דואגת למנוע הצטברות של אבנית במקלחונים, בצנרת, ובמכונת הכביסה. התקנה אורכת כשעתיים, ומחיר מערכת כזו מתחיל מכ-6,700 ₪, תלוי בדגם ובגודל הנדרש.

יוקי מדגיש כי נכון להיום החוק מגביל שימוש ביתי במרככי שמכילים מלח, בטענה כי המלח מזהם את הסביבה. "לשם כך אנחנו מייבאים ומוכרים מערכות ריכוך מים כמו Ecogreen - מותג הבית של אקוסרוויס או Pelican - מותג אמריקאי, שהן מערכות אקולוגיות ללא מלח, כימיקלים או חשמל", הוא אומר.

לדברי יוקי, כדי להשלים את ההגנה כדאי להוסיף מוצרים נוספים לשיפור איכות המים כמו מערכת אוסמוזה הפוכה. "גם אם מונעים את האבנית, ישנם כיום חומרים נוספים במים שהופכים אותם לפחות ראויים לשתיה כמו כלור, גזים, מתכות כבדות, נתרן ופלואוריד ומזהמים. לכן כדאי להתקין מערכת כזו שיושבת מתחת לכיור.

מערכת ריכוך מים אקולוגית Ecogreen למניעת אבנית מבית אקוסרוויס. צילום: יחצ
מערכת ריכוך מים אקולוגית Ecogreen למניעת אבנית מבית אקוסרוויס. צילום: יחצ
מערכת אוסמוזה הפוכה שמסננת את הרעלים במים - אקוסרוויס. צילום: יחצ
מערכת אוסמוזה הפוכה שמסננת את הרעלים במים - אקוסרוויס. צילום: יחצ
חזור מעלה