מכניסים צבע לפינת הקריאה

מירי פיקרסקי רובין, המעצבת של BG paint, מעניקה כמה טיפים לצביעת פינת הקריאה שבחדר הילדים והתמונות מדברות בעד עצמן היכנסו לכתבה שלנו וראו כיצד ניתן להפוך פינת קריאה רגילה למקום שכיף לקרוא ולהיות בו

לא חייבים לתחום את פינת הלימודים או הקריאה, אך זאת אופציה שיכולה לעזור בעיקר לילדים וגם מבוגרים שגבולות עוזרים להם להתרכז. באזור הזה אני למעשה לומד, קורא או עובד.

ראשית, בודקים את השטח, האם ניתן לתחום אותו ומה השטח אותו הקצנו לפינת הקריאה. למעשה, כשאנחנו צובעים את פינת הקריאה בתוך חדר הילדים אנחנו מבודדים אותה משאר החלקים.
לגודל פינת הקריאה יש השפעה על הצבע שנבחר. האם הפינה גדולה ומתפרסת על פני חדר שלם או שהיא נמצאת בפינת חלל מרכזי בבית? זה ישפיע על הצבעים והגוונים שלנו. אם זו רק פינה בחלל החדר, כדאי לצבוע את הקירות הסמוכים אליה בצבע שונה משאר החלל, כדי ליצור את ההפרדה.

לתחום זאת אופציה שתעזור לנו
לתחום זאת אופציה שתעזור לנו


למה לנו לבחור גוונים קרים?

ירוק, כחול וסגול הם צבעים קרים (יוצרים תחושה קרירה שעוזרת לריכוז) והם מומלצים לפינות קריאה.
הצבעים האלה לרבות הגוונים שלהם ישרו אווירה נעימה של רוגע. יחד עם זאת, חשוב להתייעץ עם הילדים ולשאול אותם מה הצבע אשר מעניק להם תחושה של רוגע בפועל. למשל אם בתכם מעדיפה צבע כתום יתכן וזה מה שיעשה לה טוב.
בנוסף, על כל צבע שיוחלט להתאים למראה הכללי של חדר הילדים וכן, יש להתייחס לצבעים נוספים שנמצאים בחלל: מצעים, בובות, ריהוט, ריצוף ועוד.
זרמו עם הילדים בבחירת הצבעים. אחרי הכל, חשוב שידעו שאנחנו מקשיבים לרחשי ליבם תוך כדי שאתם מכוונים אותם ושואלים שאלות מנחות, לבחירה נכונה עבורם ושתיצור פינת קריאה נינוחה ונעימה.
זכרו! חשוב שהפינה לא תהיה עמוסה מידי ותיצור נינוחות מרבית לילד.

חשוב לשמור על הרמוניה בין התאורה הטבעית בחלל החדר לבין התאורה המלאכותית
חשוב לשמור על הרמוניה בין התאורה הטבעית בחלל החדר לבין התאורה המלאכותית

שלב נוסף: התאמת התאורה לגווני הקירות

בכדי ליצור סביבת קריאה אופטימלית לילד, סביבה שתעודד אותו לקרוא בספר או במסך מרצד, חשוב להסתכל על התמונה הכוללת, דהיינו על החדר השלם ולעשות את הבחירות העיצוביות בהתאם. רצוי שפינת קריאה עם ספרים תהיה מאורת במידה רבה וגם שתהיה הרמוניה בן התאורה הטבעית לתאורה המלאכותית של החדר.
בבתים רבים הקריאה עברה מספר לטאבלט או למסך מרצד אחר, כך שבפינת הקריאה למעשה קוראים גם מתוך מסכים. מה ההבדל? מסכי הקריאה בעלי תאורה פנימית, ולכן התאורה החזקה שמסביב לא תמיד הכרחית. יחד עם זאת, מומלץ לקרוא עם אור בחדר ולא להישאר עם מסך מרצד בחושך.
קירות כהים מעניקים לחדר אווירה אינטימית או אווירה אצילית של חדר עבודה / קריאה אנגלי עתיק, והם מחייבים תאורה טובה לקריאה.
גם בחללים שטופי אור, ניתן לצבוע את הקירות בגוונים חזקים יחסית ולראות היטב את דפי הספר השונים.

זכרו שבסופו של יום המטרה שלנו היא לגרום לילד לקרוא וכמה שיותר
זכרו שבסופו של יום המטרה שלנו היא לגרום לילד לקרוא וכמה שיותר

שילוב של אלמנטים שונים בחדר

רוצים שהילדים יתחברו לפינת הקריאה? צקו עולם של תוכן ונושא!
איך עושים זאת?
באמצעות צביעת הקירות על ידי שבלונות, איורים על הקירות, מדבקות קיר ועוד. הרגישו חופשי להיות יצירתיים. תליית לוחות ותמונות שונות רק יעשירו את הדמיון ואת האווירה.
בסופו של יום המטרה של כולנו זהה, לגרום לילד לקרוא ויותר!
בהצלחה...

חזור מעלה