עיצוב בית בשוהם, הכפר במרכז

משפחה שרכשה וילה בשוהם, חשקה בשיפוץ ועיצוב הבית על פי צורכיהם. מעצבת הפנים, מירב בן ארי, ישבה עם המשפחה ומיפתה את הרצונות והתשוקות של הדיירים החדשים, והתוצאות, לפניכם.

כתב: גלבגיסר גל | צילום: איה אפרים

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט


שם הפרויקט: וילה ביישוב שוהם.
סוג הנכס: וילה.
מיקום: שוהם.
גודל הדירה: כ- 300 מ"ר.
הדיירים: זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם בני 10,19 ו-22.


מה הייתה בקשת הדיירים?


הבית נרכש כשהוא בנוי ומעוצב, אך סגנון העיצוב לא התאים לדייריו החדשים.
הם החליטו לבצע שיפוץ הכולל התאמת העיצוב והסטיילינג למשפחה וכן תכנון פרקטי יותר שישרת את בני הבית בצורה מיטבית.

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון?


בני המשפחה מאוד אוהבים לארח, כולל הילדים ולכן המחשבה היה להפוך את הבית מעיצוב כפרי לכפרי מודרני ועדכני עם המון יצירתיות ודרמה המגיע מעולם הקולנוע והסרטים אשר יש בו דמויות צבע ואווירה חלומית.

יצירתיות ודרמה המגיע מעולם הקולנוע והסרטים אשר יש בו דמויות צבע ואווירה חלומית. (צילום: איה אפרים)יצירתיות ודרמה המגיע מעולם הקולנוע והסרטים אשר יש בו דמויות צבע ואווירה חלומית. (צילום: איה אפרים) 

עיצוב הסלון:


בני המשפחה מאוד אוהבים לארח ולכן בסלון המשפחתי הוצבו שתי ספות, זו מול זו, כך שנוצר אזור ישיבה נוח לכמה שיותר אנשים.
החלונות הוגדלו כדי שאפשר יהיה להשקיף דרכם על הנוף ועל הבריכה שבחצר, וכן כדי להגביר את תחושת החוץ בפנים.
החלל הגדול בסלון, שתי ספות הוצבו זו מול זו, ליצירת חללים לאירוח.(צילום: איה אפרים)החלל הגדול בסלון, שתי ספות הוצבו זו מול זו, ליצירת חללים לאירוח.(צילום: איה אפרים) 
מבט אל פינת האוכל (צילום: איה אפרים)מבט אל פינת האוכל (צילום: איה אפרים) 


עיצוב הגינה והסלון:


החצר חולקה לאזור אירוח וישיבה ולאזור ברביקיו, שבקצהו ישנו מטבחון חיצוני.
במסגרת אהבתם לאירוח הם מרבים גם בבישולים, לכן תוכנן מטבח גדול ומאובזר שבמרכזו עומד אי מרווח עם שישה מקומות ישיבה נוחים.
מבט אל החצר (צילום: איה אפרים)מבט אל החצר (צילום: איה אפרים) 

עיצוב קומת המרתף:


האירוח הוא לא רק נחלת בני הזוג, גם ילדיהם המתבגרים שמחים לארח את חבריהם, על כן הוסבה קומת המרתף כולה למטרות פנאי ואירוח: חצי מהקומה היא קומת קולנוע שמעוצבת עם אלמנטים מעולם הקולנוע: כיסאות מקולנוע ישן שנקנו בשוק הפשפשים, וילון אדום כבד, דמויות שחקנים בגודל טבעי ופוסטרים של שוברי קופות. בחדר השני ישנו שולחן ביליארד גדול.
קומת המרתף הוסבה לאזור לאירוח וקולנוע</br>(צילום: איה אפרים)קומת המרתף הוסבה לאזור לאירוח וקולנוע
(צילום: איה אפרים) 

קומת המרתף הוסבה לאזור לאירוח וקולנוע</br>(צילום: איה אפרים)קומת המרתף הוסבה לאזור לאירוח וקולנוע
(צילום: איה אפרים) 



עיצוב יחידת ההורים:


חדר ההורים עוצב כבמלון בוטיק. כיורים כפולים לרחצה וקירות זכוכית בחדר הרחצה הופכים את החלל למעניין ורומנטי.
חדר הרחצה ביחידת ההורים עוצב כמלון בוטיק</br>(צילום: איה אפרים)חדר הרחצה ביחידת ההורים עוצב כמלון בוטיק
(צילום: איה אפרים) 


עיצוב עליית הגג:


עליית הגג הוקדשה לבת הגדולה. חדרה מעוצב בסגנון רומנטי ורך, ראש המיטה עתיק ונקנה בשוק הפשפשים, ופינת האיפור נוחה ומאובזרת.
עם צבעים בהירים ורכים. נגיעות של עץ בצבע טבעי, לבן תאורה חמה הרגשה כפרית. צבעי אבן בהירים.
עליית הגג הוקדשה לבת הגדולה, חדרה מעוצב בסגנון רומנטי ורך עם צבעים בהירים ורכים</br>(צילום: איה אפרים)עליית הגג הוקדשה לבת הגדולה, חדרה מעוצב בסגנון רומנטי ורך עם צבעים בהירים ורכים
(צילום: איה אפרים) 

פינת האיפור נוחה ומאובזרת בעליית הגג </br>(צילום: איה אפרים)פינת האיפור נוחה ומאובזרת בעליית הגג
(צילום: איה אפרים) 


לסיכום:


המטרה הסופית להשיג אווירה כפרית אך מודרנית, למרות גודל החלל בכדי ליצור אווירה חמימה ונעימה הושגה לשביעות רצונה במלא של המשפחה.
מירב בן ארי, מעצבת הפנים, טוענת שאת ההשראה לפרויקטים שלה היא שואפת מהרצונות, הצרכים והחלומות של המשפחה וכך הפך הפרויקט הזה למקור גאווה.
בפרויקט הזה יש המון יצירתיות ודרמה. הוא מגיע מעולם הקולנוע והסרטים- יש בו דמויות צבע ואווירה חלומית.

מירב בן ארי- עיצוב פנים והום סטיילינג


בוגרת המכללה לעיצוב פנים של "בניין ודיור" ובעלת ניסיון בעיצוב בתים ועיצוב מסחרי.
מאמינה שעיצוב פנים הוא פעולה של חיבור בין החלומות והרצונות של הדיירים לבין הידע והניסיון של מעצבת הפנים.
מירב בין ארי:"אני אוהבת לשלב חומרים שונים וצבעים שונים בעיצובים שאני עושה, כשהמשותף לכולם זה מראה נקי ומושלם. בעיקר אני אוהבת להשתמש בטקסטורות וחיפויים לחלקים שונים של הקירות בבית, זה מעניק נפח ונותן חיות לבית."
'אני אוהבת לשלב חומרים שונים וצבעים שונים בעיצובים שאני עושה, כשהמשותף לכולם זה מראה נקי ומושלם' 


קרדיטים לפרויקט


עיצוב פנים ואדריכלות: מירב בין ארי
קרמיקה: חזי בנק
תאורה: מתן אור, תל אביב
ריהוט: "דולה", רחוב הרצל, תל אביב
אקססוריז: פלורליס- ראשון לציון
צילום: איה אפרים

קישורים:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה