פרוייקט בית פרטי בחיפה

עיצוב דירה בחיפה עבור משפחה בת 4 נפשות, אשר הותאמה לצריכיו המיוחדים של האב המרותק לכסא גלגלים.

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט


מעצבת פנים: גילה וינטר
סוג הנכס: בית פרטי
מיקום: חיפה
גודל הדירה: 300 מ"ר הכוללים 7 חדרים
דיירים: משפחה בת 4 נפשות זוג ושני ילדים כשבעל הבית מרותק לכסא גלגלים.

מה הייתה בקשת הדיירים?


הבית נבנה במקור ע"י האדריכל עמוס וכמן עבור משפחה בת 4 נפשות זוג ושני ילדים כשבעל הבית מרותק לכסא גלגלים. הבית הותאם והונגש לנכים, כולל מעלית ודרך גישה נוחה מחניית הרכבים לכניסה אחורית לבית מעלית מובילה לקומה השנייה. בקומה זו נמצאת גם קליניקה (בעלת הבית פסיכולוגית במקצועה).
לשם השיפוץ הגדול שעבר הבית נשכרו שירותי מעצבת הפנים גילה וינטר שהתבקשה ל"רענן" את הבית ולהתאימו למבנה המשפחה ולגילאי הילדים.

מבט לסלון. צילום: עודד סמדרמבט לסלון. צילום: עודד סמדר 

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון?


ריענון של פנים הבית שנבנה עבור צרכים של משפחה צעירה עם ילדים קטנים, פתיחת המבנה הסגור של הבית לחלל אחד (באזור הציבורי) ויצירת סוויטות גדולות לילדים הבוגרים תוך שמירה על פרטיות מירבית. בנוסף, התאמת חדר שינה הורים לצרכים המשתנים ופתיחת הבית לכיוון הגינה כדי שיתאפשר אזור אירוח וישיבה חיצוני.



מה הצבעים שנבחרו ולמה?


בעיצוב הבית נעשה שימוש בצבעים בהירים וטבעיים: עץ בהיר, עור טבעי, חלונות ברזל , אבן גיר בגווני חום לריצוף הכללי של הבית ופרקט אלון מעושן לקומה העליונה.

עיצוב המטבח והסלון


מטבח רציונל הוזמן מגרמניה ע"י קבוצת נוטלי יבואני מטבחי רציונל גרמניה, בעלי הבית אהבו את העיצוב הנוח והפרקטי של רציונל.
המטבח תוכנן בשילוב של עץ אגוז אמריקאי וגוון לבן חם בדגם ששבה את לב הלקוחות ביופי ובפונקציונליות שלו.
בסלון נשברו קירות המפרידים בין המטבח והסלון והחלל הציבורי של הבית נפתח ואוחד.

מבט למטבח. צילום: עודד סמדרמבט למטבח. צילום: עודד סמדר 
מבט נוסף למטבח. צילום: עודד סמדרמבט נוסף למטבח. צילום: עודד סמדר 

עיצוב חדרי הרחצה


חדרי הרחצה אובזרו בברזי הנס גרוהה. בחדרי הרחצה של האם והבת נבחרה סדרת פורבידה המעוצבת בסגנון "רטרו" מודרני בשילוב של ניקל וצבע לבן,
בשאר חדרי הרחצה נבחרו סדרות שונות של אותה חברה , בחדר הרחצה של בעל הבית ניתן דגש מיוחד על נוחות הפעלת הברזים.

מבט אל חדר הרחצה. צילום: עודד סמדרמבט אל חדר הרחצה. צילום: עודד סמדר 

עיצוב חדר הרחצה. צילום: עודד סמדרעיצוב חדר הרחצה. צילום: עודד סמדר 

עיצוב חדרי הילדים


הבת (18) קיבלה סוויטה פרטית עם חדר רחצה צמוד ומוסתר ע"י נגרות.
הבן (23) קיבל סוויטה פרטית בקומה השניה.
החדרים עוצבו עד הפרט האחרון עם דגש על הטמעת מערכות שמע וטלוויזיה משוכללות עם נגרות מוקפדת וסגנון מודרני.

עיצוב חדרי השינה


חדר שינה הורים- חדר הרחצה המותאם לנכים קיבל ריצוף אבן טבעית בכדי לאפשר את תנועת כסא הגלגלים.

עיצוב חדר שינה. צילום: עודד סמדרעיצוב חדר שינה. צילום: עודד סמדר 


עיצוב הגינה


הורחבו הפתחים המובילים לגינה האחורית (בכדי שבעל הבית יוכל לצאת לגינה) קודם לא התאפשר...והגינה בכלל קיבלה תשומת לב והודגש החיבור אליה והנראות שלה מהסלון.

חזית הבית. צילום: עודד סמדרחזית הבית. צילום: עודד סמדר 


על החיבור לפרוייקט


לדברי גילה וינטר "לי כמתכננת הוצב אתגר גדול, לשמור על פרטיות מירבית בחלל הציבורי, וליצור חדרים גדולים ופרטיים לכל בני הבית תוך שמירה על הגדרה של בית פתוח ומארח. במבחן התוצאה הסופית נראה כי מבנה הבית החדש הצליח לספק את דרישות הדיירים.

על המעצבת גילה וינטר


בעלת משרד לעיצוב פנים ואדריכלות. המשרד עוסק במגוון עבודות בתחום עיצוב הפנים כבר למעלה מעשור, בין עבודותיה: תכנון, עיצוב ושיפוץ בתי יוקרה, דירות מגורים, חללים מסחריים, משרדים ועוד.
גילה וינטר נשואה ואמא לשלושה בנים מתבגרים ובוגרים.
בוגרת ביה"ס להנדסאים בטכניון במגמת אדריכלות ובוגרת לימודי עיצוב פנים בגרמניה

קרדיטים:


צילום: עודד סמדר
כלים סניטריים: הנס גרוהה מותג הברזים והסניטריה היוקרתי
מטבח: רציונאל מבית קבוצת נוטלי
ריצוף: טופולסקי

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה