עיצוב דירה תל אביבית עם נוף לים

זוג בשנות הארבעים לחייהם, רצו בית חם ומחבק עם תצפית פנורמית אל הים.
האדריכלית, נירית ברנר, לשנות את החללים בבית והתוצאה, לפניכם.

צילום: עוזי פורת

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט


מעצבת פנים: נירית ברנר- אדריכלית
מקום הפרויקט: מרכז הארץ
סוג הנכס: דירה
גודל: כ- 150 מ"ר
הדיירים: זוג בשנות הארבעים לחייהם
דירה תל אביבית עם נוף אורבאני ולים התיכון | צילום:עוזי פורתדירה תל אביבית עם נוף אורבאני ולים התיכון | צילום:עוזי פורת 

חלום העיצוב של הדיירים


ליצור בית שיעביר את התחושות, הרצונות והמאוויים שלהם, על ידי התכנון והעיצוב.
תוך הדגשת הנוף האורבני של העיר תל-אביב והתצפית הפנורמית לים התיכון.

המחשבה מאחורי התכנון


הדירה שטופת האור כללה בתכנון המקורי חלוקה פנימית שונה של החלל הציבורי. האדריכלית נירית ברנר ובעלי הדירה, החליטו על תכנית שתהיה נאמנה לצרכיהם העדכניים.
לשם כך, בחרה ברנר לשנות את מיקום המטבח שבמקור תוכנן במקומו חדר שינה ובחלל בו היה אמור להיות ממוקם המטבח המקורי מיקמה את סוויטת שינה המפנקת של בני הזוג.
הקו המנחה- יצירת בית חם, משפחתי ומחבק המשלב מוטיבים אקלקטיים שאספו בני הזוג בנסיעותיהם הרבות בעולם
הצבעוניות- מעטפת הבית והאלמנטים שבו כולם על טהרת הצבעוניות המונוכרומטית- שילובים של גווני לבן מתוחכמים, שמנת, חום ופריטים עשויים מעץ טבעי שמוסיפים מימד טקסטורלי הנאמן לסגנון הבית.

עיצוב המטבח


המטבח מקושר מחד לחלל הציבורי ומאידך מיקומו הזוויתי מצניע אותו. החלל שנוצר משלב אלמנטים מודרניים לצד חזיתות בגימור טבעי עשויות עץ אגוז.
החזית הגבוהה של המטבח מאכלסת את המקרר האינטגרלי ומצניעה ארונות אחסנה כמו גם את ארון התקשורת של הדירה כולה.
האי רחב הידיים משמש את בני הזוג ביום יום וניכר שהמטבח הפך לציר מרכזי ושימושי בחייהם.
עיצוב מטבח מודרני עם גוון עץ | צילום:עוזי פורתעיצוב מטבח מודרני עם גוון עץ | צילום:עוזי פורת 

עיצוב פינת האוכל


בפינת האוכל ביקשה ברנר לייצר קומפוזיציה סימטרית. היא יצרה חזית המאכלסת שני עמודי גבס מנותקים מהקיר המחבקים את שולחן האוכל ובנוסף מטמיעים בחובם תאורה נסתרת.
הקרנת התאורה על הקיר בשעות הערב מייצרת אווירה חמימה ומזמינה בחלל כולו.
בהמשך הקיר ניצב בגומחה ארון החשמל הדירתי. ברנר הצניעה את הגומחה ע"י דלת בחיפוי מראה.
מיקומה האסטרטגי ממש מול הנוף, מעצימה את תפקידה ומשקפת את החוץ המרהיב פנימה.

עיצוב מבואת הכניסה והסלון


עם הכניסה לבית נחשפים לחלל ציבורי מואר ורחב ידיים. הסלון בצבעוניותו המונוכרומטית בדגש מייצר מראה חמים ונעים עליו אחראי גם הריהוט האתני שמעטר את הבית כולו.
קיר הכניסה לבית שאורכו כ-7 מטרים, חופה בעץ בגוון הקיר. על ידי חירוצו וחלוקתו למלבנים גאומטריים שברה האדריכלית את המסה ויצרה קיר מלא עניין.
החיפוי שימש גם כפתרון למפגש בעייתי בין מישור דלת הכניסה והקיר שכעת הם במישור אחד המייצר חזית אלגנטית ומוקפדת במיוחד.
הנישה בסלון תוכננה בקו סימטרי. ברנר חילקה את החזית הדקורטיבית לנישות ורטיקליות והוריזנטליות מוארות, בכך יצרה מונומנט המציג לראווה פסלים אפריקניים תמירים ויצירות אומנות.
גולת הכותרת היא הקמין המודרני האופקי שמשני צידיו הותקנו חזיתות זכוכית שחורה המייצרות המשכיות לקמין עצמו ומעניקות לו מקום של כבוד בחלל.
עם הכניסה לבית נחשף חלל הסלון והנוף | צילום:עוזי פורתעם הכניסה לבית נחשף חלל הסלון והנוף | צילום:עוזי פורת 
עיצוב סלון | צילום:עוזי פורתעיצוב סלון | צילום:עוזי פורת 

עיצוב סוויטת השינה


בין החלל הציבורי לסוויטה של בני הזוג מפרידה דלת כיס רחבה המסיעת ביצירת מיימד מרחב ואווריריות.
הסוויטה כוללת ארון קיר בהיר מוטמע במבואה, חדר רחצה מפנק וחדר שינה עטיר חלונות המשווים גם הם תחושה של מרחב אינסופי. המיטה המפנקת הוצבה בניצב לויטרינת החלונות.
על מנת להכניס את הנוף פנימה, בחרה האדריכלית להשתמש בארון קיר בעל חזית מראתית שחורה בה משתקף הנוף במלוא עוצמתו.
המראה מתעצם בשעות הלילה כאשר הלומות האור של גוש דן חודרות כגחליליות לתוך החלל ומאירות אותו בתאורה מרומזת ורומנטית.
הריהוט בחדר השינה מכניס חמימות לחלל שקווי המעטפת שלו מודרניים. גב המיטה עשוי מעבודה מקורית ואותנטית- הדפסה על בד קאנווס שמוסגרה ומהווה אלמנט ייחודי ומפתיע.
הספסל עשוי עבודת יד אמן והכריות הצבעוניות המונחות עליו מוסיפות כתמי צבע ועליזות בחלל. גופי התאורה המעוצבים נרכשו אף הם באחת מנסיעותיהם של הזוג ברחבי העולם ונבחרו בקפידה במיוחד עבור חדר שינה זה.
סוויטת חדר השינה עם קיר מראתי המשקיף אל הנוף | צילום:עוזי פורתסוויטת חדר השינה עם קיר מראתי המשקיף אל הנוף | צילום:עוזי פורת 

עיצוב חדרי הרחצה


דלת חדר הרחצה עשויה זגוגית שקופה שבלחיצת כפתור משנה את צבעה לגוון חלבי ובכך מייצרת פרטיות. הריצוף, כמו בסוויטה כולה, עשוי עץ אלון טבעי.
אחת הנקודות המרכזיות בחלל היא אמבטיה freestanding מפנקת והברז שנובע מהריצפה עצמה.
את התפאורה המושלמת סוגר ארון הכיור שתוכנן על ידי האדריכלית ובוצע ע"י מעצב הרהיטים יפרח בן צבי. הארון צבוע שלייפלק בגוון קרמי מבריק במיוחד וכולל ידיות אינטגרליות המעניקות לו מראה תלת מימדי.
עיצוב חדרי הרחצה עם כפתור לשינוי צבע | צילום:עוזי פורתעיצוב חדרי הרחצה עם כפתור לשינוי צבע | צילום:עוזי פורת 

עיצוב המרפסת


גולת הכותרת בדירה ואחת הסיבות בגינן החליפה האדריכלית את מיקומם של המטבח וסוויטת השינה, היא כמובן המרפסת רחבת הידיים והנוף המרהיב שנשקף ממנה.
ברנר השכילה לייצר שתי פינות נפרדות. האחת בהמשך ישיר לסלון עבור האורחים ובני המשפחה שמגיעים להתארח והשנייה, אינטימית יותר, לה יציאה נפרדת ישירות מסוויטת השינה. בשיתוף יפרח בן צבי, יצרו שלושה אלמנטי חציצה בין שתי הפינות.
יחודו של אלמנט החציצה הוא בחיתוך הלייזר בעזרתו יצרו דוגמת עץ החוזרת רפיטטיבית בשלושת חלקיו ובשעות הערב התאורה הנובעת מהם מייצרת מראה רומנטי ומזמין שמשתלב בהרמוניה עם הנוף המופלא.
שינוי החללים והיציאה אל המרפסת ארונות מעץ מלא לאמבטיה | צילום: עוזי פורתשינוי החללים והיציאה אל המרפסת ארונות מעץ מלא לאמבטיה | צילום: עוזי פורת 

קרדיטים:


אדריכלות: נירית ברנר
צילום: עוזי פורת
מעצב רהיטים ונגרות: יפרח בן צבי

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה