הצצה לבית מעוצב בהשראת טוסקנה

משפחה רגועה ומלאת טעם, ביקשה לבנות בית חלומות בסגנון רומנטי- אירופאי בניחוח כפרי. הלוקיישן: כפר סבא, התוצאה: אירופה הקלאסית.

עיצוב פנים: שירלי דן | צילום: גלעד רדט

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
זוג הורים ושלושת ילדיהם הצעירים חלמו על בית פרטי בלב העיר ועדיין עם ניחוח כפרי, חמים ומרגיע. לפני כשנתיים, מעט אחרי שרכשו את המגרש בן חצי הדונם בכפר סבא, גייסו לצורך המשימה את שירלי דן, מבעלי המשרד דן אדריכלים, המתמחה בפרויקטים מסוג זה.

תכנון הבית הכפרי בעיר


כעשרה חודשים אחרי שהפרויקט יצא לדרך, בוצע תהליך התכנון ונתקבלו היתרי בניה על המגרש, התחיל תהליך הקמת בית פרטי דו משפחתי כשיחידה אחד מיועדת למגורים של המשפחה והשנייה להשקעה.

לכל יחידה הוקצה בני הזוג 250 מ"ר בעוד תקציב הבניה עמד על שלושה מליון שקלים עבור שתי היחידות. בכדי להתגבר על אתגר השטח המצומצם יחסית, תכננה דן בית של כ-280 מ"ר המתפרשים על פני שלוש קומות- קומת מרתף, קרקע וקומה ראשונה.
לאורך כל התהליך דן ובני הזוג התכווננו ליצירת בית חם, המשלב תחושה כפרית, כמו במחוזות הקסומים כדוגמת טוסקה ועם זאת בית יעיל, נוח ופרקטי. התוצאה היא בית רומנטי שכולו מבוסס על תשתיות של מערכות מודרניות ומתקדמות של חשמל חכם, מערכת שואב אבק מרכזי, קולנוע ביתי מאובזר, קמין גז מתקדם הנחשב לפאר היצירה וכיוב´.



הפתרונות למגרש הארוך והצר


"למרות שלכאורה אתגר תכנון בית מאפס, על מגרש ריק נחשב לפשוט ביחס לשיפוץ בית קיים, במקרה של בית זה, היינו צריכים להתגבר על מבנה המגרש הארוך והצר שעשוי היה לייצר תחושה של בית חנוק ונקיקי", אומרת דן. "רשימת הדרישות היתה ארוכה: גם בית מרווח ומרשים, גם חצר, גם בריכה ולבסוף הצלחנו", היא מוסיפה.

ליצירת תחושת פרטיות בין שתי היחידות, יצרה דן קיר הפרדה כפול. הכניסה תוכננה דרך פאטיו בחזית צדדית המעניק תחושת פרטיות ועוזר לטשטש את הקיר המשותף.
השביל המטופח מוביל כל את הדרך עד לדלת הכניסה המרשימה לבית. התחושה העוטפת את הניצב בפאטיו היא שהחוץ נכנס הביתה.



עיצוב הפאטיו


הפאטיו הנקי והבהיר, רוצף ריצפת אבן מרשימה וריק לבנים אפורות המטפס ומגיע עד קומת המגורים העליונה. מעבר להיותו חלל ארכיטקטוני מרשים, הפטיו מכניס אור ואוויר לחלל הבית ורואים אותו מכל מקום בבית.

עץ זית ניטע במרכזו בזכות מראהו הציורי וגם בזכות היותו קל לטיפול ותחזוקה."המטרה בתכנון הפאטיו היתה להשרות על הנכנסים תחושת רוגע מיידית", אומרת דן. " מעין מבואת המבדלת בין העולם שבחוץ לעולמם הפנימי של הבית ובני המשפחה".



עיצוב קומת הכניסה


קומת הכניסה, תוכננה ברובה כחלל אופן ספייס. הפטיו הוא האלמנט שמפריד למעשה בין האגף הציבורי הכולל את הסלון והבריכה, והפרטי יותר אליו שייכים המטבח המשפחתי שסביב האי שניצב במרכזו מתנהלים מרבית חיי המשפחה. בנוסף, מכיל החלל פינת אוכל מרשימה וחדר משפחה.
עיצוב הסלון משלב בין העיצוב הכפרי למודרני. האווירה רומנטית ומרגיעהעיצוב הסלון משלב בין העיצוב הכפרי למודרני. האווירה רומנטית ומרגיעה 
עיצוב הסלון משלב בין העיצוב הכפרי למודרני. האווירה רומנטית ומרגיעה, סכמת הצבעים והחומרים בחלל, כמו בבית כולו, מבוססת על חומרים וגוונים טבעיים כשהדומננטים שבהם הם העץ והאבן עם נגיעות של גוונים ירוקים שבאים ליידי ביטוי באקססוריז כמו עציצים, כריות נוי וכיוב´. "בחרנו בצבעים רגועים וויתרנו על צבעים חזקים שהיו מתחרים בלוק האותנטי של החלל", אומרת דן.
הטוויסט המודרני בא לידי ביטוי בין השאר בקמין המעוצב שמופעל על ידי שלט שקוע בקיר הבריקים.



עיצוב המטבח והמרתף


המטבח עוצב בגווני שמנת, עיבודי פטינה ליצירת מראה מיושן ואוורירי. הסגנון המככב הוא הרומנטי הכפרי ושולבו בו אלמנטים צרפתיים רבים.
חלון ענק ניצב מעל הכיור, תנור מקצועי רחב, משטחי עבודה רחבים, ובמרכז- האי, 2.5 מ´ אורכו ומטר רוחבו, המשמש לישיבה ואכילה, עבודה ואחסון.

הסגנון המככב הוא הרומנטי הכפרי ושולבו בו אלמנטים צרפתיים רבים. הסגנון המככב הוא הרומנטי הכפרי ושולבו בו אלמנטים צרפתיים רבים.  
כל האביזרים בבית כולם בהזמנה או ביבוא אישי ומעוצבים בסגנון אירופאי-רומנטי, למשל כיור העומד על רגלי לואי בשירותי האורחים שבקומת הכניסה.

המרתף גם הוא תוכנן ויועד לשימוש כלל המשפחה, תוך כוונה עתידית להסב אותו כיחידה לנער מתבגר. הוא כולל גם את הממ"ד, חדר רחצה, מטבחון וגולת הכותרת: חדר קולנוע ביתי מפנק וחלל אירוח.



עיצוב ההקומה העליונה והסוויטות


הקומה העליונה מחולקת לשני אגפים המופרדים על ידי הפאטיו: סוויטת הורים רומנטית ומפנקת בגוונים בהירים ורכים הכוללת חדר שינה, חדר ארונות וחלל רחצה אלגנטי. בנוסף, החדרים של שלושת הילדים וחדר אמבטיה משותף.
סוויטת הורים רומנטית ומפנקת בגוונים בהירים ורכיםסוויטת הורים רומנטית ומפנקת בגוונים בהירים ורכים 
הבנות הצעירות של בני הזוג ביקשו חדרי נסיכות. דן עיצבה עבורן חדרים בגווני ורוד והחדר של הבן כוסה בטפט ג´ינס וסביבו נרקם שאר העיצוב של החדר. חדר הרחצה המשותף של הילדים תוכנן בסגנון יוניסקס וכולל ארון אמבט בגוון פיסטוק, ריצפת פרקט וקיר לבנים המתכתב עם העיצוב הכולל של הבית.
הבנות הצעירות של בני הזוג ביקשו חדרי נסיכות. דן עיצבה עבורן חדרים בגווני ורודהבנות הצעירות של בני הזוג ביקשו חדרי נסיכות. דן עיצבה עבורן חדרים בגווני ורוד 
בכל הבית ניכרים פתרונות אחסנה, כיאה למשפחה פעילה בת חמש נפשות. דן תכננה חללי אחסנה בנישות, בחללים נסתרים ובמעברים המשמשים כפתרונות אחסנה לנעליים, מגבות, מצעים וכיוב´ בכדי להותיר די מקום בארונות הבגדים בחדרי השינה.
המעצבת שירלי דן:
שירלי דן מתכננת בתי יוקרה למשפחות. בית בעיניים שלה הוא שילוב אישי ומשפחתי של חלומות, פנטזיות, צרכים ותקציבים. עליו להיות נעים ועוטף ועם זאת הרמוני ונוח להתנהלות. שירלי מאמינה שהיפה והאסתטי חייב להיות פרקטי ונגיש באותה המידה ועל כפות המאזניים הללו, תוך יצירת איזונים אינסופיים, היא מנהלת את כל התהליך שעוברת ביחד עם לקוחותיה.


המעצבת שירלי דןהמעצבת שירלי דן 

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה