הצצה לבתים מעוצבים: חגיגה של צבע

הבשורות המשמחות על הצטרפותה בקרוב של תינוקת חדשה למשפחה, הובילו את בני הזוג לחפש דירה גדולה יותר שתתאים למשפחתם המתרחבת. מעצבת הפנים נטע וינר נרתמה למשימה ויצרה עבורם בית מקסים, שמח ומלא נשמה.

מערכת אתר הדירה | עיצוב פרויקט: נטע וינר| צילום: אדם בנימין

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
בני הזוג, בשנות ה-30 לחייהם ושני ילדיהם, גרו תקופה ארוכה בדירה שענתה במדויק על צרכיהם.

הידיעה המשמחת על הצטרפותה של בת שלישית, הובילה אותם, באופן טבעי, לחפש דירה שתתאים למשפחה המתרחבת. מעל הכל, חשוב היה להם להישאר בסביבתם הטבעית ועם זאת לעבור לדירה יותר גדולה.
הדירה כולה מתאפיינת בשימוש מתוחכם ומדויק של צבעים, טקסטורות, דוגמאות וחומרים. | צילום: אדם בנימיןהדירה כולה מתאפיינת בשימוש מתוחכם ומדויק של צבעים, טקסטורות, דוגמאות וחומרים. | צילום: אדם בנימין 
את מעצבת הפנים נטע וינר רתמו למשימה, מאחר שהיא זאת שגם תכננה את דירתם הנוכחית אותה יעזבו בקרוב.

הזוג מצא דירה בשכונתם, בבניין ישן יחסית שלא עברה שיפוץ מעולם והושכרה במשך שנים ל"אגודה למען החייל" ושימשה כמגורים לחיילות ששירתו באזור.

שטח הדירה (כ-110 מ"ר) התאים במדויק לפרוגרמה החדשה ועל כן החליטו השניים לרכוש אותה. חלומם היה ליצור בית מעוצב ויפה שכיף ונעים לחיות ולהיות בו, שאין בו תחושה של מוזיאון ויש לו אופי, ייחודיות ועיצוב מוקפד.

הזוג היה פתוח לרעיונות וזרם עם הצעותיה של וינר וניכר שלאורך כל הדרך הייתה התאמה בין הצדדים מבחינת הסגנון.

הדירה כולה מתאפיינת בשימוש מתוחכם ומדויק של צבעים, טקסטורות, דוגמאות וחומרים. וינר יצרה מארג מרשים ומוקפד של צבעים וטקסטורות כביכול מנוגדים שיחד, במינון הנכון, יוצרים חוויה עיצובית של ממש.

חלקים מהבית רוצפו בפרקט בגוון אלון עתיק עם ´עיניים´ שמעניקות לו מראה אותנטי וטבעי. גוון העץ משדר תחושה ביתית ונותן קונטרסט מדויק ומאוזן לצבעוניות, למרקמים ולדוגמאות בבית.

בחירת הריהוט נעשתה במחשבה של "המקום צריך להיות נעים, צבעוני ומשמח": פינת הכניסה עם טפט ברקע וקונזולה מעץ שמצידיה מנורות התלויות מהקיר; הסלון אפור עם כריות צבעוניות ו"LOVE SEAT" בצבעים שחור ולבן; בפינת הספרייה נמצא שטיח טלאים צבעוני מאוד שמכניס עוד אור ושמחה לבית.
בחירת הריהוט נעשתה במחשבה של בחירת הריהוט נעשתה במחשבה של 'המקום צריך להיות נעים, צבעוני ומשמח': פינת הכניסה עם טפט ברקע וקונזולה מעץ שמצידיה מנורות התלויות מהקיר | צילום: אדם בנימין 

עם הכניסה לבית נגלה חלל מרכזי גדול בו יש ממוקמים בסלון ופינת ספריה. בהמשך הסלון ישנה מרפסת פנימית- בה רצתה וינר ליצור תחושה של "בחוץ" גם בתוך דירה בבניין רב-קומות. לכן תכננה מרפסת קטנה בה ניתן לשתות קפה בשמש בבוקר וכוס יין מרגיעה בערב. המרפסת ממשיכה את הסלון וכך נותנת תחושת מרחב והמשכיות לסלון הפתוח.

המטבח בדירה מעוצב בסגנון כפרי מודרני, עדין וצבעוני. המוטיב המרכזי בו הוא החזיתות הכפריות בגוון לבן. וינר בחרה לשלב בחלל התאורה מודרנית, שונה יחסית לחזיתות המטבח שבמראן הכפרי. להשלמת הקונספט, בחרה באריחים המדמים בצורתם תחרה. עדינותם תורמת ומגבה את החגיגה הצבעונית שמתחוללת במטבח.


התוצאה הסופית הינה של מטבח ביתי, משפחתי, שנעים לבשל בו ולבצע פעילויות משפחתיות יחדיו.

בסמוך אליו, יצרה וינר עבור המשפחה פינת אוכל עגולה וכיסאות רפרודוקציה של איימס בגוונים שונים שמשלימים האחד את השני ונאמנים לצבעוניות המתוחכמת של הבית.

בני הזוג והמעצבת בחרו לוותר על פינת אוכל מסורתית כדי לשמור על חלל פתוח ותחושת מרחב, אבל משום שהזוג אוהב לארח חברים בחרו למקם במטבח שולחן אוכל עגול שניתן להזיז ולפתוח אותו. כך ניתן מצד אחד לארח מספר גדול של אנשים ומצד שני לאכול בנעימים את הארוחות המשפחתיות היומיומיות.
חדר הילדים צופה בפרקט לאווירה חמימה ונעימה למשחק | צילום: אדם בנימיןחדר הילדים צופה בפרקט לאווירה חמימה ונעימה למשחק | צילום: אדם בנימין 
המטבח פתוח בחלקו לסלון כדי לשמור על הפרדה בין החללים- חלל אחד לאכול בו וחלל שני לבלות בו.

בדירה שלושה חדרי שינה: חדר ילדים בו ישנים שלושת הילדים(כך הילדים בחרו), חדר משחקים שבעתיד ישמש כחדרה של הבת הבכורה וחדר מאסטר להורים שחפצו במקלחת ובשירותים משלהם.


את החיפויים בחדרים הרטובים מצאו לאחר חיפושים במספר מקומות אולם התצוגה של חברת "חלמיש" שם מצאו את כל הדרוש לחדרי הרחצה והשירותים ולמטבח.
בחדר הרחצה של ההורים ביקשה וינר ליצור שתהיה של חדר אמבטיה שונה, באווירת בית מלון מעט מלכותיבחדר הרחצה של ההורים ביקשה וינר ליצור שתהיה של חדר אמבטיה שונה, באווירת בית מלון מעט מלכותי 
בחדר הרחצה של ההורים ביקשה וינר ליצור שתהיה של חדר אמבטיה שונה, באווירת בית מלון מעט מלכותי, ולכן חיפשה אריחים מיוחדים אך כאלה שאינם יוצרים מראה עמוס מדי. נמצא אריח מיוחד שקלע בדיוק למטרה ושם גם מצאנו ארון-כיור שתואם לקונספט עם תאורה מיוחדת שתורמת לאווירה.
למקלחת הילדים חיפשה המעצבת רעיון שיכניס צבעוניות לחדר, אך שכזאת שלא תימאס מהר על הילדים. לכן השאירה את הקירות בגוון לבן אך השכילה ליצור דרמה בריצפה הייחודית | צילום: אדם בנימיןלמקלחת הילדים חיפשה המעצבת רעיון שיכניס צבעוניות לחדר, אך שכזאת שלא תימאס מהר על הילדים. לכן השאירה את הקירות בגוון לבן אך השכילה ליצור דרמה בריצפה הייחודית | צילום: אדם בנימין 
למקלחת הילדים חיפשה המעצבת רעיון שיכניס צבעוניות לחדר, אך שכזאת שלא תימאס מהר על הילדים. לכן השאירה את הקירות בגוון לבן אך השכילה ליצור דרמה ברצפה הייחודית בה כל אריח שונה ובכך נוצר פאזל מיוחד שאין דומה לו ובכל מבט מתגלות צורות חדשות וקומפוזיציות מרתקות.

את שירותי האורחים בחרה וינר לעצב באופן אחר וסולידי. היא בחר באריחים מצוירים בגוון כחול הכוללים דוגמה עדינה קלאסית. גם לדלתות נבחר גוון תכלת רך ונעים שיוצר מראה לא שגרתי ויוצר מראה צבעוני ומרענן.

עיצוב פנים: נטע וינר
צילום: אדם בנימין
חיפויים וריצופים: חברת "חלמיש"

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה