בית מעוצב למרגלות הר תבור

בני המשפחה רצו לייצר מקום שכיף לבלות בו את ההווי המשפחתי וביקשו להגדיל ולעצב מחדש את קומת הכניסה.
ענבר ותמר, מעצבות הפנים, הגשימו עבור המשפחה את החלום.

עיצוב פנים: ענבר ותמר | צילום: שירן כרמל

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

שם הפרויקט: למרגלות הר תבור


מעצבת פנים:ענבר ותמר
מקום הפרויקט:בית דו משפחתי בשכונת האלונים בכפר תבור
גודל: כ- 150 מ"ר
הדיירים:זוג, שלושת ילדיהם, הכלבה מיקה והחתול שמוליק

לבקשת הדיירים, הבית עוצב בלבן עם אלמנטים עיצוביים חמים וצמחייה עשירה | צילום: שירן כרמללבקשת הדיירים, הבית עוצב בלבן עם אלמנטים עיצוביים חמים וצמחייה עשירה | צילום: שירן כרמל 

מה הייתה בקשת הדיירים?


המשפחה רצתה לייצר מקום שנעים שכיף לחזור אליו בסוף היום, חשיבות רבה ניתנה להגדלת אזור הבישול והאירוח. דגש חשוב הושם על שמירת האווירה הכפרית בפנים ובחוץ בהתאם לסביבה המדהימה הנשקפת מבעד לחלונות.

לבעלי הבית היו שלוש בקשות עיקריות:
הגדלת אזור בישול.
הגדלת ושיפוץ הסלון לנוחות האירוח.
יצירת אזור רביצה משפחתית לבילויים משותפים ושיעורי בית.

בנוסף, ביקש בעת הבית לעצב את גופי התאורה בעצמו, והתוצאות, לפניכם.





מה הצבעים שנבחרו ולמה?


בעלי הבית מאוד אוהבים לבן לכן בחרנו לחמם את החומרים שנבחרו ברצפת פרקט בגוון אלון טבעי ובטקסטיל עשיר בצורת שטיחים, בדי ריפוד עשירים, כריות ווילונות.



המטבח תוכנן מחדש והורחב לכיוון הסלון | צילום: שירן כרמלהמטבח תוכנן מחדש והורחב לכיוון הסלון | צילום: שירן כרמל 

עיצוב המטבח


המטבח תוכנן מחדש והורחב לכיוון הסלון עם חיבור לפינת העבודה שמוקמה על גבי קיר הטלוויזיה לשעבר. לטובת כך דלת השירות שבאמצע המטבח נסגרה ופינת האוכל מוקמה במרכזו.
המקרר מוקם מחדש ביחידת מזווה גבוהה וחלון המטבח הוגדל לכניסה של אוויר ואור.



בקשת הדיירים הייתה להגדיל את המטבח והאזורים המשפחתיים | צילום: שירן כרמלבקשת הדיירים הייתה להגדיל את המטבח והאזורים המשפחתיים | צילום: שירן כרמל 

עיצוב הסלון


הסלון הוגדר מחדש על ידי בניית קיר שהפריד בינו לבין גרם המדרגות ויצר תחושה אינטימית למי שמבלה בו מצד אחד ומצד שני עדיין קיים קשר עין עם שאר האזורים בקומה.
נקנו רהיטים חדשים שיתאימו לתכנית ההעמדה החדשה והעשרנו בתמונות, גופי תאורה וטקסטיל.


הורחבו האזוריים המשפחתיים שבני המשפחה יוכלו לשבת ביחד ולהכין שיעורים ולבלות אחרי העבודההורחבו האזוריים המשפחתיים שבני המשפחה יוכלו לשבת ביחד ולהכין שיעורים ולבלות אחרי העבודה 
מבט אל הסלון ומשחקי הצבעים המעשירים את הצבע הלבן שביקשה המשפחה | צילום: שירן כרמלמבט אל הסלון ומשחקי הצבעים המעשירים את הצבע הלבן שביקשה המשפחה | צילום: שירן כרמל 

עיצוב הגינה


תוכנן ונבנה דק המקיף את הבית מהכניסה הראשית דרך הצד ועד המרפסת האחורית דבר שמאוד הגדיל את תחושת המרחב והפעילות בבית.

בנוסף תוכננו ונבנו פרגולות קדמית ואחורית ומחסן עץ חמוד שהגישה אליו היא על ידי אבני מדרך המחברים בינו לבין הדק. כמובן שבעל הבית לא ויתר על פינת מנגל מושקעת שאת הכל מקיפה צמחייה עשירה.


הכלבה מיקה, מאושרת מהתוצאה הסופית | צילום: שירן כרמלהכלבה מיקה, מאושרת מהתוצאה הסופית | צילום: שירן כרמל 

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה