בשדה ירוק: הצצה לבית מעוצב בשדה ורבורג

חדר הורים ועץ דקל בן 40 שנה הם השרידים היחידים מן הבית שנהרס כמעט מן היסוד ונבנה מחדש. על התכנון והעיצוב אחראית האדריכלית ומעצבת הפנים,שירלי דן, שהקפידה על שפה עיצובית אחידה ועשתה שימוש בחומרים טבעיים היוצרים תחושה של חמימות ורוגע בכל חלקי הבית

מאת שלומית סאם-אקרמן | צילום דודו אזולאי | וידאו יאיר קיסרי, Adira TV | תאריך 13.1.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
חסות
עץ דקל בן 40 שנה ומבנה יחידת ההורים הם השריד היחיד לבית הישן שנהרס כמעט בכללותו ותוכנן מחדש. הבית החדש, הממוקם במושב שדה ורבורג שבשרון, משתרע על שטח של דונם אחד מתוכו כ-400 מ"ר בנוי וכולל שמונה חדרים המחולקים בין שתי קומות.
שירלי דן, המתמחה באדריכלות ועיצוב פנים, תכננה יחד עם בעלי הנכס, זוג בשנות ה-30 לחייהם והורים ל-3 ילדים קטנים, בית שיהיה פונקציונאלי לצרכיהם, עם דגש על נוחות, פרקטיות ומחשבה לטווח ארוך. הדרישה העיצובית הייתה לסגנון כפרי וחם שישלב בתוכו אלמנטים מודרניים וטכנולוגיית בית חכם.
לטיוליהם הרבים של בעלי הבית ברחבי אירופה גם הייתה השפעה על הסגנון העיצובי בבית. פריטי ריהוט ותאורה ייחודיים אשר נקנו בשווקי עתיקות שם מעטרים חלקים שונים בבית ומעניקים להם מראה קלאסי ויוקרתי.
כאמור, הבית בנוי בשתי קומות, קומת הקרקע מהווה את האגף ציבורי הכולל את מבואת הכניסה, הסלון, שירותי האורחים וחלל המטבח, והאגף הפרטי כולל את סוויטת ההורים וחדר העבודה שכיום משמש כחדר תינוק.

400 מ400 מ'ר בנוי, 2 קומות ו-8 חדרים. חזית הבית שנבנה מחדש (צילום: דודו אזולאי) 

סלון


כל חלל הסלון בנוי כ"אופן ספייס", פתוח למטבח ולפינת האוכל כשויטרינות גדולות המקיפות את פינת האוכל משקיפות לגינה ולבריכה הגדולה ומכניסות את כל הנוף הירוק פנימה.
הצבעים השולטים בסלון הם לבן, שמנת וחום, ובאים לידי ביטוי בכל אלמנט בו- ריצוף האבן בגימור העתיק, הבריקים המחפים את הקירות וגם בריהוט המורכב מספה תלת מושבית בצבע קרם המשולבת עם שזלונג מעוצב על רגליים בסגנון קלאסי וכורסת לואי אשר נרכשו בהזמנה אישית ב"ריהוט דולה" בתל אביב.
ישנו שימוש בהרבה חומרים טבעיים כמו אבן, בריקים מפירוקים ועץ כשהדגש על הטבעי והלא מעובד בא לידי ביטוי כבר בכניסה לבית בדלת הכניסה הגדולה העשויה מעץ טבעי משולבת פירזולים מקסיקניים אותנטיים חלודים.
גם השידה העתיקה הניצבת בסמוך לקיר הכניסה (נרכשה ב"דליה ארמוני") עשויה מעץ מיושן במראה לא מעובד שיחד עם האביזרים המשלימים מאבן טבעית ומעץ יוצרים אווירה חמימה ולא מחייבת.
קמין העצים אשר נבחר להשלמת המראה החמים הוצב בין חלל הסלון למטבח שיחד עם קיר הבריקים מאחוריו מהווים מעין מחיצה היוצרת הפרדה בין שני חללים אלו ותורמת לתחושה יותר אינטימית במטבח.

מבט לפינת האוכל המהווה המשך ישיר לסלון ומשקיפה על חצר הבית (צילום: דודו אזולאי)מבט לפינת האוכל המהווה המשך ישיר לסלון ומשקיפה על חצר הבית (צילום: דודו אזולאי) 

מטבח


גם פלטת הצבעים במטבח נעה בין לבן, שמנת וקרם שכקונטרסט נבחר אי בצבע פיסטוק מעושן אשר מכניס צבעוניות עדינה ומאופקת לחלל.
המטבח הוא בסגנון פרובאנס עם ארונות מעץ מלא עם צביעה אומנותית מיושנת בגוון קרם אשר עוצבו בהזמנה אישית על ידי הנגר אלי קבוב.
היציאה לממ"ד שנבנה בצמוד למטבח ומשמש כמזווה הוסוותה בדלת תבלינים מיוחדת ופרקטית שגם היא נצבעה ועוצבה בסגנון כפרי מיושן.
להשלמת המראה העתיק נבחרו קולטי אדים מנחושת אליהם הותאמה מנורה באותו צבע נחושת חלוד ועתיק.
כמו הסלון, גם המטבח פתוח לגינה על ידי חלונות גדולים בפרופיל בלגי ובנוסף תוכננה גם בתוך המטבח עצמו דלת זכוכית המובילה לגינה.

בריקים מפרוק, קולטי אדים מנירוסטה ואי בצבע פיסטוק אשר בריקים מפרוק, קולטי אדים מנירוסטה ואי בצבע פיסטוק אשר 'שובר' את הצבע הלבן הדומיננטי במטבח הכפרי (צילום: דודו אזולאי) 

שירותי האורחים


השפה העיצובית השלטת כמעט בכל חללי הבית מעט נשברת כשנכנסים לשירותי האורחים. בניגוד לשאר הבית, הצבעים שנבחרו בחלל זה כהים יותר, דרמטיים ומשדרים אווירה יותר יוקרתית ואלגנטית. השידה בסגנון לואי בצבע שחור פחם, הטפט בסגנון צרפתי של "גולדשטיין גלרי טפט", קיר הבריקים מאבן ביר זית אפורה וכיור הבזלת השחור והמרשים שעובד על ידי "רמי קירי"- כל אלו יוצרים את אותה אווירה רצויה וממשיכים את הקו הטבעי והלא מעובד אשר נבחר בשאר חללי הבית.

שימוש בצבעים דרמתיים עם אוירה יוקרתית ואלגנטית. שירותי האורחים (צילום: דודו אזולאי)שימוש בצבעים דרמתיים עם אוירה יוקרתית ואלגנטית. שירותי האורחים (צילום: דודו אזולאי) 

סוויטת ההורים


החדר היחיד שנשאר מהבית הקטן והצנוע שעמד כאן לפני הוא חדר ההורים. מיקומו הצדדי המנותק מחלקו הציבורי של הבית מאפשר פרטיות רבה המתבטאת בין היתר גם ביציאה לגינה פרטית קטנה הצמודה לחדר. תקרת החדר הגבוהה עשויה מקורות מוברשות בצבע לבן בוהק אשר יוצרות תחושה של מרחב וגובה המתקבלת גם על ידי השימוש הריהוט הלבן והטקסטיל הבהיר.
להדגשת ההפרדה מן החלל הציבורי של הבית נבחרה רצפת פרקט המשדרת חמימות ורוגע, אולם אבני הבריקים מעל המיטה, קיר השליכט הבהיר וכל ריהוט העץ יוצרים יחד המשכיות לעיצוב הכולל של הבית.
כחלק מסוויטת ההורים נבנה חדר ארונות גדול ופתוח המכיל מקומות אחסון רבים שעוצב גם הוא בסגנון עתיק עם קרניזים וידיות חרסינה מפורזלות.

קורות התקרה המולבנות יוצרת תחושה של גובה ומרחב המתחזקת על ידי השימוש בגוונים הבהירים. סוויטת ההורים (צילום: דודו אזולאי)קורות התקרה המולבנות יוצרת תחושה של גובה ומרחב המתחזקת על ידי השימוש בגוונים הבהירים. סוויטת ההורים (צילום: דודו אזולאי) 

חדר הרחצה


על אף שמצוקת מקום לא היוותה שיקול בתהליך תכנון הבית וחדר הרחצה בפרט, בחרו בעלי הבית לוותר על האמבטיה ולהציב רק טוש גדול עם ראש רחב ומפנק היוצר תחושה של ספא בתוך הבית.
להשלמת המראה התווסף ספסל המרוצף באריחי גרניט דמויי פרקט שנבחרו גם לרצפת החלל וריצוף של חלוקי נחל של "ויה ארקדיה" שמשלים את המראה הטבעי ומעצים את תחושת הספא.

על אף המרחב הגדול נעשה ויתור על אמבטיה ובמקומה נבנה טוש גדול ומפנק. חדר הרחצה (צילום: דודו אזולאי)על אף המרחב הגדול נעשה ויתור על אמבטיה ובמקומה נבנה טוש גדול ומפנק. חדר הרחצה (צילום: דודו אזולאי) 

החצר


בתכנון הגינה שגודלה הוא כ-350 מ"ר היה היה רצון ליצור אזור שיהווה מקום להתכנסות משפחתית, יהווה מקום אירוח חוויתי ושיענה על כל הצרכים של שלושה ילדים קטנים. אזור החצר מכיל ארבעה מוקדים עיקריים- פינת ישיבה עם שולחן אירוח גדול, בריכה בגודל של 50 מ"ר, ג´קוזי מפנק ובנוסף פינת ברביקיו מקורה המשמשת כמעין בר משקאות עם כסאות בר גבוהים סביבו הנותנים תחושה כאילו מדובר בבר תאילנדי.

' class="image-preview" href="javascript:void(0);">350 מ' title='350 מ'ר של גינה מספיקים גם לבריכה, גם לגקוזי וגם לעמדת ברביקיו מרווחת המשתקפים מכל החללים הציבוריים בבית (צילום: דודו אזולאי)
'>
350 מ'ר של גינה מספיקים גם לבריכה, גם לגקוזי וגם לעמדת ברביקיו מרווחת המשתקפים מכל החללים הציבוריים בבית (צילום: דודו אזולאי)
' class="images-link adr-new-target" target="_blank"> 


תגובות לכתבה

חזור מעלה