נסטור בא לבקר: האם הדירה בחולון עברה את הביקורת?

בתקציב של 200 אלף שקלים שופצה הדירה מן היסוד, חולקה לשניים ונתפרה באופן מושלם למידותיה של פנסיונרית המתגוררת בה עם הכלב. גם האדריכל, נסטור סנדבנק, יצא מרוצה

מאת שלומית סאם אקרמן | צילום וידאו יאיר קיסרי | עריכה עידן הובל, Adira TV | תאריך 4.5.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
חסות
שיפוצים מינוריים בלבד עברו על הדירה בחולון במהלך 39 שנותיה, כשרק שינוי הסטטוס המשפחתי של בעלת הדירה (62) הוביל לשינוי הגדול שלמעשה הפך את הדירה על פיה.
לפני השיפוץ, הדירה התאפיינה בקו מאוד מיושן עם ריהוט כהה ועמוס והייתה מאוד חשוכה.
מאחר שהדירה המקורית הייתה יחסית גדולה לדיירת אחת (עם כלב), היא חולקה לשתיים, כשהדירה הנוכחית משתרעת על שטח של 70 מ"ר ומכילה 2.5 חדרים.

עיצוב מיושן, ריהוט כבד ותאורה טבעית לא מנוצלת. הדירה לפני השיפוץעיצוב מיושן, ריהוט כבד ותאורה טבעית לא מנוצלת. הדירה לפני השיפוץ 

מעצבת הפנים, מיטל כהן, בעלת הסטודיו MyDS הייתה אמונה על הפרויקט כשההתמחות שלה בעיצוב ותכנון נגרות בהתאמה אישית גם כן תרמה לעיצוב הייחודי המאפיין את הדירה.
תקציב השיפוץ עמד על כ- 200 אלף ₪ וכלל בין היתר החלפת תשתיות חשמל ואינסטלציה, עבודת קבלן, ריהוט, ריצוף, מטבח ועוד.
אז מה חושב על הדירה נסטור סנדבנק, האיש והאדריכל? ומה הוא היה עושה אחרת בדירה?

הסלון


הדרישות העיקריות של הלקוחה היו "למחוק" כל זכר מן הדירה הקודמת, לעשות חלוקה פנימית שונה לגמרי, לנצל את התאורה הטבעית שבדירה וכמובן לעצב אותה בקו שונה לגמרי.
הקו הנבחר היה מודרני ונקי עם דגש על נוחות והתאמה לצרכיה המיוחדים שנכפו עליה עקב תאונת דרכים שהיא עברה וגרמו לה לכאבים בגב.

סלון הדירה לאחר השיפוץ. קווים נקיים, ריהוט מודרני ושפע של אור. (צילום: איתי סיקולסקי)סלון הדירה לאחר השיפוץ. קווים נקיים, ריהוט מודרני ושפע של אור. (צילום: איתי סיקולסקי) 
הסלון מורכב משני אזורי ישיבה. האחד, מכיל מערכות ישיבה בסגנון מודרני (לה קורבוזייה) המשלבות עור ונירוסטה ופונות לטלוויזיה והשני, מורכב מפינת רביצה מפנקת הבנויה למרגלות הויטרינה ונהנית מאור גדול.
החומרים בהם נעשה שימוש בסלון הם רבים החל מאבן טבעית, המחפה את העמוד הפיסולי, פורניר אקזוטי בנגרות, וזכוכית המעטרת את שולחן הסלון ומדפי הנישה בקיר.
כל גופי התאורה בבית נרכשו בלוגו תאורה, כשבסלון הם כוללים את התאורה הנסתרת בתקרה היוצרת אווירה מאוד רכה ונעימה ואת גוף התאורה הדומיננטי והמיוחד אשר מוקם מעל פינת הרביצה שיוצר מוקד ויזואלי מקורי ומעניין.

אזור הישיבה השני בסלון, פינת רביצה מרגיעה ומפנקת (צילום: איתי סיקולסקי)אזור הישיבה השני בסלון, פינת רביצה מרגיעה ומפנקת (צילום: איתי סיקולסקי) 
האלמנט העיצובי היחיד אשר שרד מן הדירה לפני השיפוץ הוא העמוד הפיסולי שבמרכז הסלון אותו השאירו כמו שהוא ואליו חיברו מדפי זכוכית כך שהוא משמש כצלע בנישה שנוצרה.

* נסטור המנטור: "חלוקת הנפחים מעט בעייתית והתוצאה היא סלון קטן יחסית למטבח אשר תופס את מרכז הדירה. העמוד הפיסולי מוסיף טאצ´ מאוד ייחודי ומעניין לחלל ומשתלב מאוד יפה עם האווירה הכללית אך רצוי היה להשאיר אותו מנותק לגמרי מכל אלמנט אחר ולא לחבר אליו את מדפי הזכוכית שקצת "גונבים" ממנו את הפוקוס".

המטבח


חלל המטבח המקורי היה סגור למחצה והכיל ארונות מתחת ומעל למשטח העבודה. בתכנון החדש, היה רצון ליצור מבנה של מקבילים, ארוכים במיוחד, המכילים את כל הפונקציות הרצויות במטבח- אחסון, שטח עבודה נרחב וכמובן את כל מוצרי החשמל הנחוצים לתהליך הבישול.
תקציב השיפוץ של המטבח עמד על כ-35 אלף שקלים והוא כלל את כל הנגרות ומכשירי החשמל.
המטבח, שעשוי מפורמייקה לבנה עם קווים נקיים ופשוטים תוכנן ויוצר על ידי נגר פרטי. לשם גיוון החומרים והצבע נעשה שימוש בפורניר אקזוטי גם בשולחן האוכל וגם בקלפת הכוסות הניצבת בפינת המטבח.
על אף המבנה הצר של המטבח הוחלט להציב את פינת האוכל בחלל זה וכדי להתגבר על מצוקת המרחב נשארה מתחת לשיש נישה פתוחה אליה ניתן להכניס חלק מן השולחן ועל ידי כך להגדיל מעט את החלל.

מבנה ארוך של מקבילים, ארונות פורמייקה והכל ב-35 אלף שקלים. מטבח הדירה (צילום: איתי סיקולסקי)מבנה ארוך של מקבילים, ארונות פורמייקה והכל ב-35 אלף שקלים. מטבח הדירה (צילום: איתי סיקולסקי) 
* נסטור המנטור: "שולחן האוכל מהווה מעיין מכשול. הוא מפריד בין המטבח לסלון וכדי להגיע מחלל אחד לאחר יש לעבור מעבר יחסית צר. האופציה לדחוף אותו פנימה לתוך הנישה היא טובה אך אז יש לוותר על חלק מן הכיסאות".

שירותי אורחים


שירותי האורחים מייצגים את הגבול בין האזור הציבורי לפרטי בדירה. הם כמעין "תכשיט" קטן לבית אך יחד עם זאת שומרים על פרקטיות ופונקציונאליות. בהמשך לקווים הנקיים של שאר הדירה, גם בשירותי האורחים נבחר חיפוי קיר לבן מבריק, היוצר תחושת ניקיון מיידית. אלמנט עיצובי נוסף הקיים בחלל היא הנישה לניירות הטואלט הניצבת מעל האסלה ויוצרת טוויסט עיצובי מקורי לחלל.
תקציב השיפוץ לחלל זה היה יחסית גבוה לגודלו ועמד על כ-15 אלף שקלים.

הה'תכשיט' של הבית. חדר שירותים מינימליסטי ומעוצב עם טוויסט עיצובי מקורי בצורת נישה לניירות הטואלט (צילום: איתי סיקולסקי) 
*נסטור המנטור: "העיצוב נעים והנישה לניירות הטואלט מאוד מיוחדת, אבל לטעמי המרחב בתוך השירותים מעט צפוף, מה שבעיני מקשה על הפתיחה והסגירה של הדלת. במקרים כאלה המלצתי היא ללכת על דלתות הזזה שחלקן מצטיינות באטימה טובה ונכנסות לכיס מיוחד שאינו תופס מקום".

חדר האמבטיה


כדי להגיע אל חדר השינה של הדיירת יש לעבור דרך חדר הרחצה ולכן בעיני הדיירת הוא מסמל גם סוג של חלל היטהרות לפני השינה. החלל רחב הידיים, מכיל מקלחון גדול במיוחד עם ספסל ישיבה, כיור דומיננטי בדגם אסימטרי שמקנה לוק ייחודי ושונה, אסלה וארון שירות המשמש גם לאחסון של מכונת הכביסה והמייבש. החומר המרכזי שנבחר לחלל הוא אבן הציפחה הטבעית, שנרכשה משיש אלוני, ויוצרת תחושה חזקה של רוגע וחיבור לטבע.
תקציב השיפוץ של חלל זה עמד על כ-25 אלף שקלים.

'חדר ההיטהרות' המוביל לחדר השינה של הדיירת. שימוש באבן ציפחה המקנה מראה טבעי ומרגיע לחלל (צילום: איתי סיקולסקי) 
*נסטור המנטור: "החלל מרשים ומפנק, אבל בעיני עלולה להתעורר בעיה במעברים, כאשר אדם אחד משתמש בשירותים והשני רוצה לעבור לחדר השינה. כפתרון הייתי מציע לבנות איזושהי מחיצה מאיזשהו חומר מעניין שהייתה מעניקה טיפה פרטיות במקרה הזה. אלטרנטיבה אחרת היא פשוט לשנות את צירי הדלת כך שהיא תיפתח לכיוון השירותים".

תגובות לכתבה

חזור מעלה