משלושה חדרים לארבעה: הצצה לדירה משופצת ומעוצבת ברמת השרון

למעט המעטפת החיצונית, אין קיר או אריח בדירה ברמת השרון שלא נשבר או הוחלף. מעצבת הפנים איריס שמיר שקיבלה רשימת דרישות ארוכה ומפורטת מן הדיירים הצליחה בתקציב של 450 אלף ₪ לעמוד בהן וליצור דירה חדשה, פונקציונאלית ומעוצבת שלא מותירה זכר למה שעמד שם קודם

מאת שלומית סאם - אקרמן | צילום בנימין אדם | תאריך 30.11.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: רמת השרון
גודל: 94 מ"ר
תקציב שיפוץ: כ-450 אלף ₪
עיצוב ואדריכלות: איריס שמיר

כדי לתאר את השיפוץ שעברה הדירה ברמת השרון גם מילים כמו "מאסיבי", "מקיף" או "יסודי" לא יהיו מספיק עוצמתיות. אין כמעט אריח אחד שלא הוסר או צינור בתשתית האינסטלציה שלא הוחלף, מה שיצר למעשה דירה חדשה לחלוטין עם תשתית חשמל ואינסטלציה חדשות, מערכת תאורה חדשה וכמובן ריצוף, מטבח, אלומיניום, דלתות פנים, חדרי אמבטיה חדשים שלא הותירו זכר למה שעמד שם קודם.

כמעט כל הקירות נשברו וכל התשתיות הוחלפו. הדירה במהלך השיפוץכמעט כל הקירות נשברו וכל התשתיות הוחלפו. הדירה במהלך השיפוץ 

הדירה, הממוקמת ברמת השרון היא בת כ-30 שנה ומאז בנייתה לא עברה שיפוץ מעולם למעט חדר האמבטיה.
האדריכלית ומעצבת הפנים, איריס שמיר, האמונה על המהפך, נדרשה להתאים את החלל שגודלו הוא כ-94 מ"ר לזוג צעיר עם שני ילדים, בני 3 ו-10 חודשים שדרישותיהם העיקריות היו יצירת יחידת הורים עם מקלחת פרטית, חדר נוח לכל ילד הכולל מקלחת, חלל אירוח מזמין, מטבח מרווח וחדר שירות.

המטבח ופינת האוכל


בקשתם של דיירי הבית ליצור חדר לכל ילד לא תאמה את החלוקה של הדירה אשר לפני השיפוץ כללה שני חדרי שינה וסלון. לפיכך, כל קירות הפנים בבית פורקו ונעשתה חלוקה מחדש של החללים אשר כללה בין היתר העברה של המטבח לקצה השני של הבית, היכן שעמדה בעבר הויטרינה של הסלון.

ממטבח שלא שופץ במשך 30 שנה, למטבח מודרני וחדש (צילום: בנימין אדם)ממטבח שלא שופץ במשך 30 שנה, למטבח מודרני וחדש (צילום: בנימין אדם) 

בסמוך אליו נבנה חדר שירות קטן בהתאם לדרישות הדיירים.
המטבח אשר נבנה ועוצב על ידי "מטבחי סמל" נבחר בצבע לבן עם גימור מבריק שלמען הגיוון חופו הארונות העליונים בזכוכית מעוטרת אשר שוברת קלות את הלוק המודרני והנקי.
משטח העבודה עשוי קוריאן לבן שבקצה האחד שלו שולב בוצ´ר בלוק המשמש כדלפק ישיבה קטן הפונה לרחוב ובנוסף גם תורם לאווירה החמימה אותה רצתה שמיר להשיג.

עץ האלון בפינת האוכל מעניק אפקט מחמם לחלל אשר הותאם גם לדלפק האכילה הפונה לרחוב (צילום: בנימין אדם) עץ האלון בפינת האוכל מעניק אפקט מחמם לחלל אשר הותאם גם לדלפק האכילה הפונה לרחוב (צילום: בנימין אדם)  

פינת האוכל הסמוכה אשר נרכשה ב"שון ריהוטים" עשויה מעץ אלון מבוקע התואם במראה את השולחן בסלון ואת דלפק הישיבה. את ריפוד הכיסאות הלבן התאימה שמיר לארונות המטבח מה שיוצר יחד מראה הרמוני ושלם.

הסלון


העובדה כי הדירה גם ממוקמת במרכז העיר וגם פונה לחזית הרחוב הסואן הצריכה התייחסות מעמיקה לכל נושא הרעש. אז מעבר להתקנת חלונות דאבל גלאס בכל הדירה אשר מפחיתים משמעותית את הרעש, גם עיצוב הדירה נעשה מתוך מחשבה ליצור אווירה שקטה ונעימה המנותקת מן המרכז הסואן וההומה הנמצא למטה.
הגוונים השולטים בחללים הציבוריים בבית הם מוקה ושמנת המככבים גם במערכת הישיבה מבד אימפלה של שכטר הקל לניקוי, גם בשולחן הסלון מעץ אלון וגם בריצוף מסוג גרניט פורצלן 60X120 מסדרת נובו של נגב (גוון חול נקי).

הסלון לפני ואחרי השיפוץ (צילום: בנימין אדם) הסלון לפני ואחרי השיפוץ (צילום: בנימין אדם)  

הבחירה בגוונים אלו נועדה לשדר מראה יותר רך ונעים כשהעובדה שלא נעשה שימוש בתמונות או אביזרי עיצוב למיניהם גם היא הייתה מכוונת ונועדה "לנקות" את הראש מן העומס הנמצא למטה וליצור את ההפרדה בין שני מקומות אלו.

יחידת ההורים


גם בחדר השינה של ההורים רצתה שמיר ליצור אווירה נינוחה בה שולטים צבעים חמים ושקטים. את גב המיטה בחרה בגוון שמנת ללא עיטורים או דוגמת קפיטונז´ כדי לשוות לחדר מראה נקי כשהרחבתו על פני כל הקיר כמעט נועדה ליצור אשליה של גודל ומרחב. את השידות בצידי המיטה בחרה שמיר בגוון מוקה ובצבע אפוקסי מבריק.
כדי לשבור מעט את המראה הנקי נתלה בגב המיטה טפט עם עיטורים עדינים בגווני קפה עליו נתלו גם מנורות קריאה עם נורות לד וגוף תאורה קירי המשמש כרקע.

גב המיטה נפרס על קיר שלם כדי ליצור אשליה של גודל ותליית הטפט נועדה לשבור במעט את הקו המודרני והנקי השלט בחדר. חדר השינה של ההורים לאחר השיפוץ (צילום: בנימין אדם) גב המיטה נפרס על קיר שלם כדי ליצור אשליה של גודל ותליית הטפט נועדה לשבור במעט את הקו המודרני והנקי השלט בחדר. חדר השינה של ההורים לאחר השיפוץ (צילום: בנימין אדם)  

בתקרת החדר נעשתה הנמכה גם לשם התקנה של גופי תאורה שקועים וגם לשם מראה מעוצב יותר לפיו תקרת הגבס מקבילה לקווי המיטה ויוצרת איזושהי תחימה שלה.

חדרי הילדים


בניגוד לגוונים השקטים והרגועים אשר שולטים בחללים הציבוריים בבית, בחדרי הילדים ישנה חגיגה של צבעים. זריקת הצבע הדומיננטית באה בעיקר מן הטפטים ("גולדשטיין גלרי טפט") שבחדר התינוק נעים על סקאלת הכחול ולבן ובחדר הילדה בגווני הורוד.

החלק הצבעוני והעליז בבית. חדרי הילדים לאחר השיפוץ (צילום: בנימין אדם) החלק הצבעוני והעליז בבית. חדרי הילדים לאחר השיפוץ (צילום: בנימין אדם)  

נגיעות נוספות של צבע נוספו בפריטי הטקסטיל כמו השטיחים ומצעי המיטה וכן בצעצועים המהווים תמיד חלק בלתי נפרד מחדרי תינוקות וחדרי ילדים ולכן יש לקחת אותם בחשבון בעת בחירת צבעים לחדר. את הרהיטים הגדולים כמו המיטה או הארון בחרה שמיר בלבן ושמנת כדי לא ליצור צבעוניות מוגזמת וכך גם את רצפת החדרים אשר נבחרה מפרקט עץ בגוון בהיר.

תגובות לכתבה

חזור מעלה