מסטנדרטי לפנטסטי: שיפוץ של דירת קבלן בשוהם

לקחת פנטהאוז סטנדרטי שהגיע מהקבלן, ולהפוך אותו לדירת חלומות שתתאים אחד לאחד לצרכי המשפחה, זה היה האתגר של מעצבת הפנים לילך לויט. בסדרת השיפוצים שעברה הדירה שולבו חומרי גלם מגוונים, מערכת חשמל חכם, אריחי ריצוף מעוצבים והרבה נגיעות אישיות

מאת: נעמה קוברינסקי | צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ | 14.12.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: שוהם
גודל: 160 מ"ר בקומה התחתונה (הקומה העליונה לא עברה שיפוץ)
תקציב השיפוץ: כ-450 אלף ₪
הדיירים: זוג צעיר עם שני ילדים בגילאי 4 ושנה וחצי
עיצוב ואדריכלות: לילך לויט

דרושים לא מעט מעוף ודמיון על מנת להפוך דירה חדשה שהגיעה מהקבלן, לדירה מעוצבת ומשודרגת שתתאים לצרכי המשפחה. בדירה זו, ביקשו הדיירים לשמור על קו נקי וביתי, ולהכניס לבית מערכות חכמות של שליטה על החשמל, התאורה, המיזוג והתריסים.


הדירה הסטנדרטית (פנטהאוז דו מפלסי בבניין בן 5 קומות) עברה טיפול יסודי של אדריכלית הפנים לילך לויט בטרם כניסת הדיירים: תכנון הדירה נעשה טרם יציקתה על ידי הקבלן, כאשר התכנון העיקרי התמקד בקומה התחתונה שבה גרים. במהלך עבודת הקבלן הוכנסו שדרוגי סניטציה, מטבח, אינטרפוצים, ריצוף, מערכת חשמל חכם וחומרי גמר, ואילו לאחר טופס 4 הוכנסו מדרגות עץ, קמין, חומרי פנים, מדפי גבס, קיר זכוכית, טפטים וגווני קירות. בנוסף, נעשה גינון גג למרפסת היקפית בתקציב נפרד.

מבחינתה של לילך לויט, עיצוב בתים חכם ואדריכלות טובה הן מלאכת מחשבת של איסוף חומרי גלם טובים ושילובם בחלל, על מנת להעשירו ולייצר בו "צבעוניות טבעית". בדירה זו נבחר סגנון אורבני ומינימליסטי בקווים נקיים, אשר מתאזן בכל חדר מחדש על ידי הכנסת חומר חם.

במטבח נבחרו חומרים במטבח נבחרו חומרים 'קרים': ריצוף אפור, מטבח לבן מבריק ומעקה זכוכית, שמאוזנים על ידי נגרות 'חמה' ליצירת מראה ביתי שלם (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ) 

המטבח
המטבח המקורי הגיע בצורת "ר", אך המשפחה חלמה על גישה ישירה מהמטבח למרפסת, ולכן תוכנן המטבח כשני מקבילים. כתוצאה מכך התאפשר מקום גם לתנור פרי סטנדינג ברוחב של 90 ס"מ, ולמקרר גדול במיוחד. המטבח הוא לבן מבריק וכולל גם שילוב אפור כהה שנועד להפריד בין הלובן של המטבח ובין הלובן של משטחי אבן קיסר. הכיור שנבחר גם הוא אבן קיסר לבן, על מנת להקנות לו תחושת נקיון נעימה, ואילו דלפק האכילה במראה המרחף, עשוי מעץ זמברנה מבריק. פינת האוכל תוכננה ונבנתה על ידי נגר פרטי ומשלבת רגלי עץ ומשטח אבן קיסר שיענו על הצרכים הפרקטיים של דיירי הבית.

הסגנון האורבני והמינימליסטי והקווים הנקיים, התאזנו בכל חדר מחדש על ידי הכנסת חומרים הסגנון האורבני והמינימליסטי והקווים הנקיים, התאזנו בכל חדר מחדש על ידי הכנסת חומרים 'חמים' כמו עץ, בד ופרטי ריהוט (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ) 

הסלון
מיקום הסלון המקורי שונה לבקשת הדיירים, שהעדיפו למקמו בכניסה לבית. העדפה זו יצרה אתגר בקביעת קיר הטלוויזיה ומסך ההקרנה, משום שהקירות היחידים בחלל קיר הכניסה הן למעשה ויטרינות היקפיות בגובה של 6 מ"ר. הפתרון שנמצא הוא הצבת שידה טלוויזיה גדולה באמצע החלל, שמהווה חציצה בין הסלון ופינת האוכל, מתוכה עולה ויורדת הטלוויזיה לפי הצורך ואף מסתובבת לכיוון המטבח והמרפסת. מעל השידה עובה הקיר המקורי בגבס, על מנת להטמיע בו מקרן ורמקולים וליצור אולם קולנוע ביתי לדרישת הדיירים.
בקיר הכניסה לבית הותקן קמין מודרני של פאבר מחימום הכרמל, וסביבו תוכנן קיר שנועד להסרת הארובה, המהווה אלמנט עיצובי בחלל, ותופר את קיר הכניסה שגובהו כ-6 מ"ר. בקיר שולבו מדפי גבס דקורטיביים ומדף עץ שנצבע בתנור. מערכת המיזוג שנבחרה הינה תעלה חשופה שננעצת בקיר המעובה, על מנת שלא להנמיך את החלל הכפול בסלון וליהנות מהגובה הייחודי שלו. תעלת המיזוג, המדפים והמדרגות נצבעו כולם באותו גוון אפור, שמשתלב היטב עם צבעו האפור הכהה של הריצוף שנבחר, איטלקי אפור כהה 60x60 צמנתי דים גריי מט, של זהבי עצמון.
הצבע שנבחר לקירות הדירה הוא hush white של טמבור, ונוספו לו אלמנטים נוספים של צבע בחלל במספר נקודות. גופי התאורה בחלל המרכזי נקנו ברובם בלוצ´ה, כאשר ההעדפה הייתה לגופים תלויים ולא שקועים, משום שנתוני הבית והתקרה הגבוהה הכתיבו את האפשרויות. השטיח שצורף נבחר בסגנון מודרני אך חמים.

המראה של המסדרון מהסלון הודגש בטפט אפור כהה ותאורות לד מהרצפה. בנוסף, נהרסו הקיר והמעקה של המדרגות על מנת לחשוף את הגרם (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ)המראה של המסדרון מהסלון הודגש בטפט אפור כהה ותאורות לד מהרצפה. בנוסף, נהרסו הקיר והמעקה של המדרגות על מנת לחשוף את הגרם (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ) 

המדרגות
המשפחה חלמה על גרם מדרגות חשוף, אותו אפשר לראות מהסלון, ולכן נהרסו הקיר והמעקה שהניח הקבלן, במקומו הותקן מעקה זכוכית שקוף של ד"ר זכוכית, וצידו השני של הגרם נוצל לכיוון חדר העבודה, שם הוכנס ארון שלם ובתוכו הותקנה כל מערכת החשמל החכם. מתחת לגרם המדרגות לכיוון המסדרון, הוכנס ארון שירות מסווה שנועד לתליית מעילים ותוכנן על פי צרכי הלקוח, וכך נשמר המראה הנקי בחלל. בין שני גרמי המדרגות תוכנן קיר מפריד, בגובה שיאפשר להמשיך ולראות את הגרם העולה, ובנוסף יאפשר להתקין עליו מקרן, לבקשת הדיירים.
המדרגות עצמן עשויות עץ אלון מבוקע מקו נבון, הצבע שנבחר לקיר המדרגות הינו אפור בהיר ואילו קיר המדרגות עצמו חופה בטפט לבן- אפור, ה"מתכתב" עם הטפט שהודבק מאחורי הנישה שבסלון.

שילוב החומרים מורגש במיוחד באמבטיות: שילוב של זכוכיות עם עץ, קרמיקה ומראה גדולה (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ)</br></br>שילוב החומרים מורגש במיוחד באמבטיות: שילוב של זכוכיות עם עץ, קרמיקה ומראה גדולה (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ)

 


האמבטיה
הדיירים חלמו על אמבטיה פינתית גדולה בגודל של 140x140. לשם כך בוטלו שירותי האורחים, וכתוצאה מכך ניתן היה להוסיף ארון אחסון גדול. כמו כן, דלת האמבטיה הוזזה על מנת לשמור על אינטימיות ולמנוע אפשרות לראותה מכיוון הכניסה לבית. במקומה, תוכננה נישה מגבס. בחדר האמבטיה של ההורים בוטלו הקירות ובמקומם הוצבו קירות זכוכית מרשימים שיוצרים אשלייה של קוביית זכוכית, ורמקולים שקועים הותקנו בקירות האמבטיה כדי לאפשר להורים ליהנות ממקלחת איכותית במיוחד.

יחידת ההורים עוצבה במראה מודרני, בקווים נקיים ובשילוב בדים ליצירת תחושה נינוחה וחמימה (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ)יחידת ההורים עוצבה במראה מודרני, בקווים נקיים ובשילוב בדים ליצירת תחושה נינוחה וחמימה (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ) 

חדרי שינה
ההדיירים רצו לספק לעצמם ולילדיהם חדרי שינה גדולים ומרווחים. מהסיבה הזו בוטל חדר הארונות של ההורים וכך הוגדלו חדר הילדים ויחידת ההורים, ואילו הממ"ד הפך לחדר הארונות. החדרים חופו בפרקט עץ טבעי מפרקט חן, והדלתות שודרגו לדלתות אלון מולבן של פנדור. יחידת ההורים עוצבה במראה נקי ומודרני המייצר תחושה נינוחה ואוורירית ומעניק להורים חלל פרטי ושליו. תאורה ורמקולים שקועים הותקנו בקירות, והטפט בחדר ההורים הותאם לוילונות כדי לייצר מראה הרמוני. גב המיטה שנבחר עשוי מעור לבן ומייצר תחושה נקייה ומזמינה.

חדר הילדים עוצב בקווים מינימליסטיים אך חמים, בשילוב מדבקת קיר ופרקט ליצירת מראה ביתי ונעים (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ)חדר הילדים עוצב בקווים מינימליסטיים אך חמים, בשילוב מדבקת קיר ופרקט ליצירת מראה ביתי ונעים (צילום: טכנוגרפיקס, יניב שוורץ) 

לבתים מעוצבים נוספים


תגובות לכתבה

חזור מעלה