עיצוב בנגיעות עדינות: הצצה למהפך קוסמטי ברמת אביב

הדירה שקיבלה לידיה המעצבת אורית כוכבי כבר שופצה בעבר, והייתה מתוכננת נכון ומעוצבת, אך לא התאימה לטעם הנוכחי של הדיירים. מבלי לשבור קירות או להרוס מחיצות, יצרה כוכבי חלל מעוצב מן היסוד בהרבה טאצ´ אישי והבנה של צרכי הדיירים, שסמכו עליה בעיניים עצומות

מאת: נעמה קוברינסקי | צילום: שירן כרמל | 28.12.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: רמת אביב
גודל: 130 מ"ר, 4.5 חדרים
תקציב: 250,000 ₪
הדיירים: עורכת דין בשנות ה-40 ושני ילדיה המתבגרים
עיצוב: אורית כוכבי

הטעם האישי שלנו משתנה ומתפתח באופן טבעי, ומה שאהבנו לפני שנה, עלול לעורר בנו היום אדישות או סלידה. זה בדיוק היה המקרה בפרוייקט של האדריכלית ומעצבת הפנים אורית כוכבי, שמבחינתה אם הבית מעוצב למשעי, אבל אינו חביב על בעליו ומתאים להם, עליו להשתנות.

לאחר 8 שנות עבודה באדריכלות, הרגישה כוכבי ש"אין לה עניין בעבודה משרדית, בבירוקרטיה מול הרשויות ובפיקוח בניה", והחליפה צד. כבר 12 שנים שהיא מעצבת פנים עם ערך מוסף של מי שהייתה אדריכלית והכירה את המערכת מבפנים. הסגנון המועדף עליה בעיצוב פנים הוא מודרני ונקי, עם נגיעות אקלקטיות של אתניות ותוספת של חומרים חמים כמו עץ, אבן ובדים, שמונעים ממנו להיות קר ומנוכר ומייצרים אמירה אישית.

ההיסטוריה והחזון
הדירה בבניין המשותף ברמת אביב, נבנתה בשנות ה-80 המוקדמות, עברה שיפוץ בגלגול קודם והייתה מתוכננת היטב ומתאימה לצרכים הפונקציונאליים של הדיירים, אך העיצוב הקודם שלה נמאס עליהם. פה נכנסה לתמונה כוכבי, שביצעה מהפך חזותי בחלל כך שקשה לזהות שמדובר באותה הדירה, והתמקדה בעיקר בחדרי האמבטיה, בסלון ופינת האוכל, בחדר השינה של ההורים ובריהוט הבית מחדש. הדיירים מצידם, ביקשו לשדר יוקרה ונוחות, נתנו לכוכבי יד חופשית לגמרי, והיא ניצלה זאת היטב.


הסלון
הסלון, ליבו הפועם של הבית כמו גם כרטיס הביקור שלו מול האורחים והמבקרים, היה זירה שבה ניסתה כוכבי לשלב אווירה ביתית וחמה מחד, אך קלילה ומודרנית מאידך. רוב הריהוט לסלון ולפינת האוכל נקנה בארט אמנות בעיצוב, מה שאפשר הרכבה הרמונית של הפריטים, התאמה בין מגוון חומרים ויצירת שילוב נעים לעין. תוספת של זכוכיות בשולחן האוכל שנרכש ב-LOFT, העניקה לסלון מראה אוורירי, מואר וקליל.
בעלת הדירה ביקשה להחליף את הריצוף, שיש טרברטין ישן בגודל 30x60, שמצבו היה גרוע, מלוכלך ומוכתם, אך כוכבי התעקשה להשאירו והוא עבר טיפול של ליטוש ואיטום החורים במשך 3 ימים, וקיבל מראה חדש. התאורה שנבחרה תומס תאורה עבור הסלון היא צהובה ולא לבנה, על מנת לייצר מראה חם יותר, וגוף התאורה העומד נקנה בסיאם וסיפק בפינת הסלון נקודה של אור וצבע.

צבעוניות נעימה וזורמת, הרמוניה בין פריטים שונים, נסיון לייצר מודרניות חמימה. הבית כבר היה מעוצב, אבל טעמם של בני הבית השתנה (צילום: שירן כרמל)צבעוניות נעימה וזורמת, הרמוניה בין פריטים שונים, נסיון לייצר מודרניות חמימה. הבית כבר היה מעוצב, אבל טעמם של בני הבית השתנה (צילום: שירן כרמל) 


פינת האוכל
שילוב המראה בפינת האוכל יצר לא רק אשלייה של גודל במרחב, אלא גם תנועה, דינמיות וחיבור אל הסלון. המראה מוסגרה בקרניז דקורטיבי מפרופיל שירן העשוי מפוליאוריטן מוקצף. גוף התאורה המתכתי בשילוב זכוכיות, הינו בעל נוכחות מרשימה אך מייצר קלילות במרחב, והקונסולה שהוצבה לצד הקיר השלימה את המראה ועידנה אותו. התוספת של שעון הקיר יצרה עניין נוסף וחיבור לרעיון הדינמי בחלל.
החיפויים בקירות של הסלון ופינת האוכל, בצבע לבן שבור, נועדו להוות רקע למכלול הצבעים בבית מבלי לגנוב את תשומת הלב.

הימנעות מקונטרסטים ונסיון לייצר שינוי ודינמיות בחלל המגיעים מבפנים (צילום: שירן כרמל)הימנעות מקונטרסטים ונסיון לייצר שינוי ודינמיות בחלל המגיעים מבפנים (צילום: שירן כרמל) 


המטבח
בניגוד לדירות אחרות בהן המטבח מקבל פוקוס מיוחד ומוקדש לו חלק ניכר מתקציב השיפוץ, בדירה זו נדרשה עליו עבודה מועטה שיצרה תחושה חדשה לגמרי. מעל הפאנל הקיים של הקרמיקה, הוסיפה כוכבי זכוכית מלב הזכוכית, שולחן וכיסאות חדשים שנקנו מ"חותם" שולבו בהתאמה לצבעי המטבח, וכן נוספו ארונות ויחידות אחסון פונקציונאליים בחדר השירות הצמוד למטבח. שני גופי תאורה תלויים זהים, השלימו את המראה והאירו את המטבח.

במטבח לא נדרשה עבודה רבה ונוסף אליו בעיקר ריהוט בצבעוניות הקיימת (צילום: שירן כרמל)במטבח לא נדרשה עבודה רבה ונוסף אליו בעיקר ריהוט בצבעוניות הקיימת (צילום: שירן כרמל) 

יחידת ההורים
בעלת הבית חובבת הקריאה, אספה במשך הזמן כמות גדולה של ספרים, להם נדרשה כוכבי למצוא פתרון. חלקם שולב ביחידה הסלונית שהוזמנה מנגר פרטי והכילה מדפים ותאורה, וחלקם הועבר לנישת גבס מיוחדת שנתפרה על פי מידות חדר השינה, ונתנה מקום לספרים כמו גם לפרטי נוי שונים. החדר הסטנדרטי עבר שינוי של סידור הרהיטים בחדר, כיוון המיטה שונה, וכך התאפשר מקום לטלוויזיה בין שתי הדלתות של חדר האמבטיה וחדר הארונות. החדר עוצב בצבעים בהירים, וכן גם חדר האמבטיה הצמוד, כך שהמראה הניבט מחדר ההורים הוא תואם ויוצר תחושה נקייה ורחבה.

נישת גבס בהתאמה אישית, שינוי כיוון הריהוט ועיצוב בלבן (צילום: שירן כרמל)נישת גבס בהתאמה אישית, שינוי כיוון הריהוט ועיצוב בלבן (צילום: שירן כרמל) 


חדרי האמבטיה
כוכבי לא אוהבת לקפח את האמבטיות והשירותים במהלך העיצוב, ולכן נתנה דגש מיוחד לחללים אלו בתהליך, והקפידה להוסיף להם אלמנטים מעניינים.
אחד הצרכים החשובים של בני המשפחה היה מציאת פתרון אחסון בחדר האמבטיה הכללי, ולשם כך יצרה כוכבי ארון בעומק של 15 ס"מ מאחורי המראה. הארונות נבנו אצל נגר פרטי בצבע שלייפלק מבריק ומעליהם הונח משטח זכוכית קליר בצבע לבן ולא ירוק, מתוך מטרה להבהיר את האמבטיה ולהאירה. במקום כיורים וברזים לבנים וסטנדרטיים, הוצבו כלי סניטציה כסופים ומעוצבים, המתאימים לפס האלומיניום ומוסיפים מראה יוקרתי. כוכבי בחרה אריחי פסים של MODY בשילוב עם אריח לבן קלאסי שביחד נתנו תחושה מבריקה שייצרה השתקפויות.

אריחי קרמיקה מפוספסים וכלי סניטציה מבריקים נותנים אמירה אישית ויוקרתית (צילום: שירן כרמל)אריחי קרמיקה מפוספסים וכלי סניטציה מבריקים נותנים אמירה אישית ויוקרתית (צילום: שירן כרמל) 


חדר האמבטיה של ההורים היווה אתגר מיוחד, הן משום שהוא היה קטן יחסית ובמראה "פרוזדורי" והן משום שהוא נראה מחדר השינה. מהסיבה הזו הוספו לו שתי מראות ליצירת תחושת מרחב, המיקום של כלי הסניטציה שונה, ובמטרה שלא לגזול מהתחושה הנקייה והאוורירית, נמצא פתרון אחסון בחלק שמתחת לחלון, בו הוסף ארון כביסה תחתון עם גישה מהחלון אל חדר השירות. חלון קטן וצר שהיה בחדר פורק, הקיר נשבר, ובמקומו הוצב חלון גדול שמגיע עד למיכל ההדחה כדי להעניק לחדר אור ואוויר.
הריצוף שנבחר הוא לבן בדוגמא מחורצת, בגימור מט, ולשם הוספת תאורה נסתרת הונמכה התקרה, וכך נוסף עניין מיוחד לחדר האמבטיה וגם לחדר ההורים הצמוד לו, ויחד עם אביזרי האמבטיה נוצר אפקט אסתטי ומואר.

חלל קטן עם אתגר גדול הפך לחדר אמבטיה בהיר, מאוורר ומעניין (צילום: שירן כרמל)חלל קטן עם אתגר גדול הפך לחדר אמבטיה בהיר, מאוורר ומעניין (צילום: שירן כרמל) 

לבתים מעוצבים נוספים

תגובות לכתבה

חזור מעלה