על טהרת המינימליזם: הצצה לדופלקס מעוצב בהרצליה

קווים נקיים ומודרניים, דגש על אחסון וסדר, המשולבים יחד עם מגע ביתי וחם, באו לידי ביטוי בעבודתה של מעצבת הפנים עדי אדליס בתהליך השיפוץ של דופלקס בן 30 שסבל מעייפות החומר והיה זקוק לרענון רציני

מאת: נעמה קוברינסקי | צילום: טל ניסים | 5.1.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: הרצליה
גודל: 140 מ"ר, 4 חדרי שינה
תקציב: 150 אלף ₪ כולל המטבח והריהוט, לא כולל המרפסת
הדיירים: זוג בשנות ה-30 עם שלושת ילדיהם הצעירים
עיצוב: עדי אדליס

לאחר שנים ארוכות של עבודה בתור מעצבת פנים המתמחה בעיצוב והום סטיילינג, במהלכן ביצעה עיצוב פנים ושיפוצים של מאות בתים, משרדים וחללים ציבוריים, התעייפה המעצבת עדי אדליס מעומס פריטים ומדקורציות מוגזמות והתמקדה בעיקר בעיצוב פנים בקווים מינימליסטים, נקיים ומודרנים. בעבודתה כיום היא שמה לנגד עיניה קודם כל את הפונקציונאליות ומקדישה לנושא האחסון, הסדר והארגון חשיבות עליונה.

החלל העייף הזה היה חדר השינה הקודם (צילום: עדי אדליס)החלל העייף הזה היה חדר השינה הקודם (צילום: עדי אדליס) 


בתהליך העבודה שלה, מקפידה אדליס על דיאלוג מעמיק עם הלקוחות על מנת להבין לפרטי פרטים כיצד מתנהלים חיי היומיום שלהם, מהם המנהגים של בני המשפחה וכיצד ניתן לענות על הצרכים שלהם בצורה האופטימלית.

אהבה לאירוח ומיאוס מעיצוב עמוס היוו קרקע פורייה לשיפוץ. מבואת הכניסה לפני המהפך (צילום: עדי אדליס)אהבה לאירוח ומיאוס מעיצוב עמוס היוו קרקע פורייה לשיפוץ. מבואת הכניסה לפני המהפך (צילום: עדי אדליס) 

במקרה זה, התגוררו הדיירים בדופלקס ישן וחשוך ששופץ בעברו הרחוק, ובמקום להיפרד ממנו לשלום העדיפו לתכנן אותו מחדש כדי שיתאים לחייהם. בני הבית מצידם,אוהבים נקיון ויזואלי אך מארחים הרבה,לכן ביקשו לצקת לתוך ביתם עיצוב מינימליסטי, ביתי וחם שיתאים להרגלים החברתיים שלהם.

בלאגן, ריבוי חפצים ועומס בעיניים. הדירה לפני השיפוץ (צילום: עדי אדליס)בלאגן, ריבוי חפצים ועומס בעיניים. הדירה לפני השיפוץ (צילום: עדי אדליס) 

לפני השיפוץ, הכילה קומת הכניסה חדר מגורים, מטבח קטנטן, פינת אוכל, סלון וחדר שינה נוסף. במהלך השיפוץ הוסרו המחיצות וחדר השינה בוטל לטובת הרחבת המטבח. מהשיפוץ הקודם נשאר שריד יחיד: קיר הנישות שמפריד בין חלל המדרגות וחלל המגורים.
המסדרון שבין חדרי הילדים הפך למבואה מרווחת המכילה פינת מחשב וספריה, ומרפסת הגן של הדיירים שופצה מהיסוד על ידי בעלי הבית בשיטת "עשה זאת בעצמך", תחת הכוונתה של אדליס. האלומיניום בחלונות בכל קומת הכניסה הוחלף בחלונות
מטבח עמוס כל טוב במובן הרע של המילה. המון חפצים, מזון ואביזרים עומדים להיעלם מפה. המטבח לפני (צילום: עדי אדליס)מטבח עמוס כל טוב במובן הרע של המילה. המון חפצים, מזון ואביזרים עומדים להיעלם מפה. המטבח לפני (צילום: עדי אדליס) 


המטבח
משפחה שאוהבת לארח באופן טבעי צריכה מטבח רחב ידיים ונוח. עבור המשפחה הזו, המטבח מהווה את מרכז הבית, לכן הוגדל השטח שלו על חשבון חדר שינה שהיה קודם לכן בקומה, ותוכנן כך שיאחסן ציוד רב ויכיל מזווה עשיר. תוספת של אי עבודה ואירוח גדול המכיל גם כיריים, כיור נוסף ומשטחי עבודה רבים, אפשרה לכמה זוגות ידיים לעבוד בו זמנית, ולכמה פיות לאכול בו זמנית. נוכחותו הדומיננטית והפונקציונאלית של האי, הפכה את פינת האוכל למיותרת והיא בוטלה לטובת יצירת מרווח בין החללים. את המטבח הכינה חברת מטבחי הדקל על פי תכנון של אדליס, בשלייפלאק לבן ומשטחי אבן קיסר.

מטבח עם אי גדול שמאפשר לכל בני המשפחה לבשל ביחד. מרחב מודרני ונעים לבישול, אכילה, שיחה ומנוחה (צילום: טל ניסים)</br></br></br>מטבח עם אי גדול שמאפשר לכל בני המשפחה לבשל ביחד. מרחב מודרני ונעים לבישול, אכילה, שיחה ומנוחה (צילום: טל ניסים)


 


אחסון
"עדיין לא נולד הבלגניסט שעבר תחת ידי ולא קיבל בסיום התהליך חלל מסודר ומאורגן", מגלה אדליס. האחסון החכם והרב שהיא מקפידה עליו ניכר בכל אחד מהחדרים, החל מהמטבח ועד לארון אחסון בחדר השינה. "בתהליך תכנון האחסון אני כותבת ללקוחות על גבי התוכניות עצמן את המיקומים של כל הפריטים כדי לייצר עבורם פינות עבודה נכונות ונוחות מקסימלית, כאשר בכניסה לבית אני חושבת על פתרונות אחסון לנעליים, תיקים, מעילים, דואר ומפתחות, בפינת האוכל מציבה שידה נגישה ונוחה למפות, כלי הגשה גדולים וכדומה, בסלון מספקת פתרונות אחסון לשלטים ולשאר פריטים מזדמנים, בחדרי הרחצה מכניסה ארון למגבות וחומרי ניקוי ואילו את חדר הכביסה אני מרווחת כמה שניתן". בזכות הארגון החכם והמתוכנן לפרטי פרטים, מצליחה אדליס לייצר קו מינימליסטי אסתטי במיוחד ששומר על נקיון מקסימלי.


סלון
הסלון המרווח תוכנן כך שניתן יהיה לארח בנוחות כמות גדולה של מבקרים, ועוצב בקווים נקיים בגווני שחור, אפור ולבן בהתאם לחלל כולו. הטקסטיל נבחר בקפידה על ידי מעצבת הטקסטיל אורית טראוב. אדליס מספרת כי העבודה על הטקסטיל מתבצעת בשלבים הסופיים של התהליך, כחלק מיצירת הסטיילינג במשותף עם בעלת הדירה. הריצוף שנבחר בקומת הכניסה הוא גרניט פורצלן אפור בגודל סטנדרטי של 120x60 ואילו בקומה העליונה ובחדרי השינה נבחר פרקט למינציה.

משהו שנשמע בהתחלה כמו סתירה פנימית: מינימליזם ביתי וחם, מסתבר כשילוב טבעי וחכם (צילום: טל ניסים)משהו שנשמע בהתחלה כמו סתירה פנימית: מינימליזם ביתי וחם, מסתבר כשילוב טבעי וחכם (צילום: טל ניסים) 

מבואת כניסה
טפט כסוף של גולדשטיין גלרי טפט הודבק כרקע לקונסולה המבריקה בכניסה ויצר רושם דרמטי ואלגנטי. השידה שנבחרה משמשת לא רק לצורך העיצובי אלא בעיקר על מנת לאחסן את ערמות החפצים היומיומיות שאנחנו נוהגים לפזר ברחבי הבית. בקיר שמאחורי הקונסולה הוצב ארון מעילים ותיקים נסתר וכך נשמרת אווירה מסודרת ומאורגנת בחלל, החל מהרגע הראשון בו נכנסים אל הבית.

מה זה? איפה החפצים שלהם? איפה הבלאגן? התשובה: אחסון נכון (צילום: טל ניסים)מה זה? איפה החפצים שלהם? איפה הבלאגן? התשובה: אחסון נכון (צילום: טל ניסים) 


יחידת ההורים
הקו המנחה את אדליס בתכנון יחידות הורים באשר הן, הוא ליצור עבור ההורים תחושה אינטימית ורומנטית, ולספק מקום של מפלט זוגי השומר על התאמה אל הסגנון בשולט בבית. לשם כך הורחב החדר על חשבון חדר ילדים גדול מאוד שצמוד אליו.

צימר מפנק או חדר שינה? קל להתבלבל. חדר שינה זוגי בעיצוב נקי עם הרבה מקום אחסון (צילום: טל ניסים)צימר מפנק או חדר שינה? קל להתבלבל. חדר שינה זוגי בעיצוב נקי עם הרבה מקום אחסון (צילום: טל ניסים) 

את האווירה החמימה יצר שילוב רב של טקסטיל, שנועד לחמם את האווירה ולייצר תחושת קן אוהבים נעים. לצד הריהוט הלבן בשלייפלאק שבוצע על ידי נגר פרטי, נבחר גוון גרייז´ של טמבור, וילון חום כהה ומצעים לבנים בעלי נוכחות.

הטקסטיל בחדר נבחר בקפידה מתוך כוונה להעניק לחדר מודרני ומינימליסטי, את הנגיעה החמימה שהוא צריך (צילום: טל ניסים)הטקסטיל בחדר נבחר בקפידה מתוך כוונה להעניק לחדר מודרני ומינימליסטי, את הנגיעה החמימה שהוא צריך (צילום: טל ניסים) 

אמבטיה הורים
לצורך הגדלת חדר הרחצה ויצירת חלל מפנק יותר, בוטל חדר ארונות קטן וצפוף. על מנת להתאים את חדר האמבטיה לחדר השינה של ההורים, נבחרו אותם גוונים חמים שיצרו תחושת ספא ביתי מפנק. אמבטיה זוגית עגולה ומרווחת הוצבה בחדר המחופה בפסיפס זכוכית של חזי בנק.

אמבטיה זוגית עגולה ומרווחת שעושה חשק לעבור לגור בתוכה (צילום: טל ניסים)אמבטיה זוגית עגולה ומרווחת שעושה חשק לעבור לגור בתוכה (צילום: טל ניסים) 



אמבטיה כללית
האמבטיה שופצה מן היסוד והוחלפה. העיצוב שנבחר התמקד בגוונים שמחים של לבן וירוק תפוח, בקווים נקיים, ותוך יצירת אחסון נוח.

ניחשתם נכון. גם בחדר האמבטיה הכללית יש הקפדה על קווים נקיים, צבעוניות מודרנית ופתרונות אחסון (צילום: טל ניסים)ניחשתם נכון. גם בחדר האמבטיה הכללית יש הקפדה על קווים נקיים, צבעוניות מודרנית ופתרונות אחסון (צילום: טל ניסים) 

מבחינתה של אדליס, העיקרון המנחה בפרוייקט זה היה "less is more" בצורתו המוחשית ביותר. מיעוט חפצי נוי בבית ועיצוב מינימליסטי הם שמייצרים את העושר העיצובי.

לבתים מעוצבים נוספים

תגובות לכתבה

חזור מעלה