חשיפה לצפון: הצצה לבית מעוצב בצפון תל אביב

אדריכלית הפנים דלית לילינטל חושבת שהסוד להפוך חלל מינימליסטי, לחלל חמים וביתי, טמון בבחירת חומרים וחפצים נכונה, ושילובם בצורה אסתטית. בעיצוב דירתה הפרטית שבצפון תל אביב, הקפידה על מינון מדוייק של פרטים, בדיוק בכמות שבין עומס ובין חוסר

מאת: נעמה קוברינסקי | צילום: קלי לוי | 25.1.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: צפון תל אביב
גודל: 100 מ"ר. 4 חדרים שהפכו ל-3.5 מרווחים
תקציב: 350,000 ש"ח
הדיירים: זוג בשנות ה-30 לחייו
עיצוב ואדריכלות: דלית לילינטל

אחרי שנים ארוכות של עבודה בתור עורכת וידאו, למדה המעצבת דלית לילינטל מה כוחו של פריים מושלם. הדיוק של הפרטים, הקומפוזיציה הנכונה והשילוב של הפריטים בחלל, נראו בעיניה מושכים יותר, והיא שינתה כיוון ופנתה ללימודי אדריכלות פנים, על מנת לייצר במציאות החיה את הרגעים המושלמים מהסרטים.

מה היה שם קודם?
כשנכנסה לראשונה לבית התל אביבי בן ה-40, ראתה מול עיניה יותר מדי קירות. המטבח היה קטן, ארבעת החדרים בדירה היו צפופים ומרפסת השירות הייתה צרה וארוכה לאורך צד אחד של הדירה, וכך נחסמו האור והאוויר בחלל. לעומת זאת, הנוף המקסים של העצים והצמחייה השתקף מבעד לחלונות הישנים ויצר בה חשק עז לפתוח כמה שיותר את מפתח החלון בסלון, ולהכניס את החוץ אל פנים הדירה.

תהליך השיפוץ
בתהליך השיפוץ דאגה לילינטל קודם כל לרווח את החלל על מנת להגדילו ולאפשר זרימה טובה של אוויר ואור. מרפסת השירות הארוכה בוטלה לטובת הגדלת החלל, המטבח וחדר הרחצה הוצמדו אל הקיר החיצוני של הבית, וכך נוצר חלל ציבורי פתוח ונעים יותר. כמו כן, ארבעת החדרים הצרים במקור, תוכננו מחדש והפכו ל-3.5, מרווחים יותר. הסגנון העיצובי שנבחר בדירה נועד לשקף את טעמם של בני המשפחה, לשם כך שולבו בו חומרים חמים בקווים נקיים, אשר פוזרו בחלל בזרימה נעימה תוך הקפדה על דיאלוג בין חוץ לפנים.

מוטיבים עיקריים בבית: עץ זכוכית ומתכת המשולבים יחד במינון מדוייק (צילום: קלי לוי)מוטיבים עיקריים בבית: עץ זכוכית ומתכת המשולבים יחד במינון מדוייק (צילום: קלי לוי) 

סלון
תהליך של עיצוב סלון הוא נסיון להפוך אותו לחלל חם ומזמין, בהיותו החלל הציבורי של הבית. לשם כך הכניסה אליו לילינטל פרטי עץ שונים שמעניקים תחושת ביתיות עוטפת ונעימה.

איזורים שונים ונפרדים בחלל, המתפקדים כיחידה אחת. פרטיות בתוך מרחב ציבורי (צילום: קלי לוי)איזורים שונים ונפרדים בחלל, המתפקדים כיחידה אחת. פרטיות בתוך מרחב ציבורי (צילום: קלי לוי) 

על הרצפה הותקן פרקט אלון תלת שכבתי בצבע חום כהה מגוון, נבחר שולחן קפה מעץ, הוצבה כוננית מתחת לטלוויזיה שהיא שילוב של פלטת עץ טבעי עם תאי אחסון מעץ הצבוע בקרם, וכן הוצבה ספרייה מרשימה בעיצובה של לילינטל, שנעשתה על ידי נגר פרטי, עשויה MDF וצבועה בלבן.

החוץ נכנס לתוך הפנים ומאוורר את החלל. סלון הדירה (צילום: קלי לוי)החוץ נכנס לתוך הפנים ומאוורר את החלל. סלון הדירה (צילום: קלי לוי) 

הקירות נצבעו בלבן כדי לשמש רקע ניטרלי ומואר ליתר הפריטים, ונבחר שילוב רהיטים בעלי אמירה אישית מובהקת: ספה גדולה בצבע סגול כהה עם כריות בגווני סגול מסוג free standing נבחרה בקפידה על מנת להוות זריקה של צבע ואלמנט עיצובי מכל הצדדים, כולל מהגב, ועל הרצפה הונח שטיח זיגלר מסוף המאה ה-19 שנותן טוויסט מעניין לקו המודרני ומוסיף רוך וחום.

הספרייה תוכננה על ידי לילינטל ובוצעה על ידי נגר פרטי, על מנת להוסיף רושם ופרקטיקה בסלון (צילום: קלי לוי)הספרייה תוכננה על ידי לילינטל ובוצעה על ידי נגר פרטי, על מנת להוסיף רושם ופרקטיקה בסלון (צילום: קלי לוי) 

מטבח
המטבח שהותקן בדירה הוא לבן, נקי ומודרני, הכולל דלפק אכילה מסוג בוצ´ר עץ, מוטיב חוזר בעיצוב הדירה, ומקרר אדום ומבריק נבחר על מנת לתת זריקה של צבע.

המטבח הישן והמשעמם הפך למטבח בהיר ומאוורר עם צבעוניות מדודה, בקו מינימליסטי (צילום: קלי לוי)המטבח הישן והמשעמם הפך למטבח בהיר ומאוורר עם צבעוניות מדודה, בקו מינימליסטי (צילום: קלי לוי) 

הריצוף שנבחר עבור המטבח והכניסה לבית הוא גרניט פורצלן 60x60בצבע אפור מלוכלך, כאשר קו התפר בינו ובין הסלון הוא מעוגל ולא מרובע, על מנת להכניס עניין ולשבור את הקווים החדים. מעל הדלפק נתלו שני גופי תאורה שקופים ואווריריים, שמאפשרים זרימה משוחררת בין הסלון והמטבח, ובה בעת תוחמים את הגבול שבין האיזורים ומגדירים את איזור הישיבה והמטבח.

פינת מעילים חבויה המאפשרת אחסון נכון ומראה נקי בחלל. וויים דמויי איילים נתלו לשם הצבע וההומור (צילום: קלי לוי)פינת מעילים חבויה המאפשרת אחסון נכון ומראה נקי בחלל. וויים דמויי איילים נתלו לשם הצבע וההומור (צילום: קלי לוי) 

פינת אוכל
בדירה ישנה תקרה נמוכה יחסית, כ-164 ס"מ, לכן במקום הנמכת תקרה עבור תאורה שקועה, נבחרו בקפידה ספוטים למיניהם וגופי תאורה תלויים בעלי ייחוד נתלו בחדרים השונים. עבור פינת האוכל נבחר גוף תאורה של ג´ורג´ נלסון משנות ה-50, יחד עם כסאות מינימליסטיים ומפוסלים, שהם רפרודוקציה של כיסאות זהים משנות ה- 50, בצבעוניות בהירה שפותחת את החלל.

הקו המפריד בין רצפת המטבח ופינת האוכל הוא עגול, כדי לשבור את הקווים הישרים ולתת תחושה עוטפת (צילום: קלי לוי)הקו המפריד בין רצפת המטבח ופינת האוכל הוא עגול, כדי לשבור את הקווים הישרים ולתת תחושה עוטפת (צילום: קלי לוי) 

שולחן האוכל מורכב מפלטה של זכוכית שחורה ורגלי נירוסטה, אשר יוצרים יחד עם קיר הבריקים שמאחוריהם מראה מודרני ועדכני.

לילינטל מייעצת לקחת את הזמן כשבוחרים חפצים לבית. לבחור בהדרגה ולא בבת אחת עם סיום השיפוץ, כדי ליצור תחושה ביתית שלמה המורכבת מנגיעות אישיות (צילום: קלי לוי)לילינטל מייעצת לקחת את הזמן כשבוחרים חפצים לבית. לבחור בהדרגה ולא בבת אחת עם סיום השיפוץ, כדי ליצור תחושה ביתית שלמה המורכבת מנגיעות אישיות (צילום: קלי לוי) 

אמבטיה
בחדר האמבטיה המרכזי נבחרה סקאלה שקטה ובהירה של צבעים, על מנת ליצור תחושת נקיון. הקירות נצבעו בלבן, הריצוף שנבחר עבור האמבטיה הוא 30x30 בצבע קרם, על הרצפה ובחלקים מהקירות, ואילו סביב קירות האמבט והכיור, שולבו אריחי זכוכית בצבע תכלת בגודל של 10x10 ס"מ. הקו המנחה היה ליצור אמבטיה פשוטה, נעימה ורגועה.

לילינטל ממליצה להתמקד בסקאלת צבעים אחת בחדרי אמבטיה, ליצירת מראה הרמוני ושלו (צילום: קלי לוי)לילינטל ממליצה להתמקד בסקאלת צבעים אחת בחדרי אמבטיה, ליצירת מראה הרמוני ושלו (צילום: קלי לוי) 

טקסטיל לבן צחור וקירות לבנים יוצרים תחושה נקיה ומאווררת ומייצרים אשליית מרחב (צילום: קלי לוי)טקסטיל לבן צחור וקירות לבנים יוצרים תחושה נקיה ומאווררת ומייצרים אשליית מרחב (צילום: קלי לוי) 

קיבלתם חשק לשפץ את הבית ואתם צריכים ייעוץ? היכנסו לפה

תגובות לכתבה

חזור מעלה