תוספת בניה ועיצוב מודרני לבית היסטורי בשכונת טלביה, בירושלים.

עדנה רוס, מעצבת אדריכלות, תיכננה וליוותה פרויקט יוקרתי שקיבל היתר לתוספת בנייה לשתי קומות בניין הסטורי קיים. הבניין נבנה בסגנון הבינלאומי (באוהאוס) ע"י משפחת ילין בשנת 1938. על הלבטים וההתמודדות בין שמירת צביון אדריכלי היסטורי לבין עיצוב מודרני- התוצאות לפניכם.

כתב: גלבגיסר גל | צלם: דוד יכין | תאריך: 16.06.2016

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט


שם הפרויקט: שיפוץ ותוספת בנייה בבניין הסטורי לשימור בירושלים.
סוג הנכס: בית.
מיקום: שכונת טלביה, ירושלים.
גודל הדירה: כל קומה 200 מ"ר
הדיירים: טלילה ושי לחמן
הוגשו תוכניות להיתר בנייה- תוספת שתי קומות על שתי קומות קיימות.הוגשו תוכניות להיתר בנייה- תוספת שתי קומות על שתי קומות קיימות. 

מה הייתה בקשת הדיירים?


הדיירים ביקשו לשמור על הצביון ההסטורי של הבית שנבנה בסגנון הבינלאומי (באוהאוס), ולשלב בו עיצוב מודרני חדשני.

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון?


המעצבת האדריכלית, עדנה רוס ליוותה את הפרוייקט מראשיתו והיתה קשובה לרצונותיהם של הדיירים- שמירה על הצביון ההסטורי הקיים כלפי חוץ בשילוב עיצוב מודרני וחדשני מבפנים. הוחלט לפיכך לנקוט בקו נקי, מודרני ומינימליסטי באופן שייצור ניגודיות לחיפויי האבן ולחזית החיצונית, וכן יתן ביטוי לאלמנטים עיצוביים חדשניים בפרוייקט כולו.
תוספת הבנייה פתחה נוף פנורמי חדש לירושלים והכניסה הרבה אור ואויר צלול אל תוך הבית. תוספת הבנייה פתחה נוף פנורמי חדש לירושלים והכניסה הרבה אור ואויר צלול אל תוך הבית.  
שילוב הצבע הלבן, אלמנטים של זכוכית ועץ למשחק בין חומרים קרים וחמים. ונוכחות לאוספי אמנות של בעל הבית.</br>| צילום: דוד יכיןשילוב הצבע הלבן, אלמנטים של זכוכית ועץ למשחק בין חומרים קרים וחמים. ונוכחות לאוספי אמנות של בעל הבית.
| צילום: דוד יכין 

אוסף פסלים ויצירות אמנות ישראלית קיבלו ביטוי בעיצוב מוקפד. | צילום: דוד יכיןאוסף פסלים ויצירות אמנות ישראלית קיבלו ביטוי בעיצוב מוקפד. | צילום: דוד יכין 
הצבע הלבן בשילוב קווים ישרים ונקיים יוצרים מראה מינימליסטי מודרני. </br>| צילום: דוד יכיןהצבע הלבן בשילוב קווים ישרים ונקיים יוצרים מראה מינימליסטי מודרני.
| צילום: דוד יכין 

חדרי השינה עוצבו עם נישות וצבעים רכים.</br>| צילום: דוד יכיןחדרי השינה עוצבו עם נישות וצבעים רכים.
| צילום: דוד יכין 

צילום של אמבט רחצה מופרד, מוקף בחלוקי נחל היוצרים תחושה של ספא | צילום: דוד יכיןצילום של אמבט רחצה מופרד, מוקף בחלוקי נחל היוצרים תחושה של ספא | צילום: דוד יכין 

על מעצבת הפנים - עדנה רוס:


עלתה מסאו פאולו, ברזיל, גרה בקיסריה.
מעצבת אדריכלות, בוגרת אורט קריירה.
עיצבה ותכננה בתים בקיסריה, נופית, פרדס חנה, זכרון יעקב, טל מנשה ירושלים ועוד.
חזון עיצובי: " תפקידו של מעצב הוא לממש את חלומו של הלקוח בצורה אסתטית ופרקטית.
אני מלווה את הפרויקט החל מן השלב התכנוני, דרך הביצוע, כולל בחירת כל הפריטים, בקונספט הקרוי:
Total Design . החללים שאני בונה ומתכננת הינם למגורים ולמחיה בצורה כזו שהם יתאימו ללקוח, ולאו דווקא הלקוח יתאים את עצמו אליהם"


קרדיטים לפרויקט


עיצוב אדריכלי: עדנה רוס
אדריכלות ורישוי: יגאל לוי
עבודות נגרות כולל מטבח וחדרי שינה: חיים אוחנה בעיצוב עדנה רוס
ריצוף, קרמיקה ואביזרי אמבטיה:: נגב קרמיקה- חדרה
תאורה: D-light
זכוכית ומעקות: שבירו גלס
אקססוריז: אוספים פרטיים ועיצוב עדנה רוס
דלתות פנימיות: חיים אוחנה
דלתות כניסה: רשפים
צילום: דוד יכין

תגובות לכתבה

חזור מעלה