ללא מחיצות: מדירת ארבעה חדרים ללופט פתוח

כ-700 אלף ₪ נדרשו כדי להפוך דירת ארבעה חדרים ישנה ללופט מרווח ומעוצב במרכז תל אביב. מלבד קורות הבית, כל הקירות הוסרו והחלוקה הפנימית של החללים בבית השתנתה כדי לענות כל על דרישות הדיירת שהיא גם מחזאית וסופרת, גם עובדת מן הבית וגם סבתא שאוהבת לארח

מאת: שלומית סאם - אקרמן | צילום: דרור כץ | 7.5.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: תל אביב
גודל: 100 מ"ר
תקציב שיפוץ: 700 אלף ש"ח
הדיירים: מחזאית וסופרת המתגוררת בה לבד
עיצוב ואדריכלות: בת חן בוך

כשמעצבת הפנים בת חן בוך ראתה לראשונה את הדירה ברחוב שפינוזה בתל אביב, היא קיוותה בסתר ליבה שלא זו תהיה הדירה שתבחר הדיירת. מבין כל הדירות שראו יחד, הנוכחית הייתה חשוכה, ישנה מאוד, עם הרבה קירות ומחיצות, ששיפוץ שלה נראה כמו אתגר לא פשוט.
הדירה, שכללה 4 חדרים, לא עברה שיפוץ מעולם וכדי להפוך אותה ללופט מרווח, כפי שחלמה הדיירת, נדרשה עבודת שיפוץ מאסיבית שכללה החלפה של כל מערכות החשמל והאינסטלציה, שבירת קירות ובכלל, שינוי של כל החלוקה הפנימית של הדירה.

גוונים של לבן ואפור ושילוב של חומרים דומיננטים כמו בטון לצד עץ. מבט לאזור הסלון והמטבח (צילום: דרור כץ) גוונים של לבן ואפור ושילוב של חומרים דומיננטים כמו בטון לצד עץ. מבט לאזור הסלון והמטבח (צילום: דרור כץ)  

הדרישות


בעלת הדירה, מתגוררת בה בגפה, כך שבעיות הקשורות לפרטיות ואנטימיות, לא היו בראש סדר הדרישות שלה.
מה שכן היא רצתה, זה לופט אורבני, פתוח ומאוורר, עם זרימה של אור טבעי, שיאפשר ויעודד את רוח היצירה הנדרשת ממנה במסגרת עבודתה מן הבית.
בנוסף, היותה סבתא לנכדים קטנים, הצריכה יצירה של פינה מיוחדת בה יוכלו לבלות במהלך סופי השבוע.

מלבד קורות הבית, כל הקירות הוסרו והבית נהרס ונבנה מחדש מלבד קורות הבית, כל הקירות הוסרו והבית נהרס ונבנה מחדש  

סגנון העיצוב


המעצבת בוך, המתמחה בתכנון, עיצוב ואדריכלות פנים, ליוותה את הפרוייקט משלב גיבוש הקונספט העיצובי ועד למימושו בפועל. הקונספט העיצובי שמבחינת הדיירת הוגדר כ"לופט אורבני נעים ולא פורמלי", תורגם לחלל אחד גדול ופתוח, העושה שימוש בחומרים דומיננטים כמו בטון גלוי אותו ניתן לראות בקיר היציאה למרפסת או בלבנים ישנות במטבח לצד חומרים חמימים יותר כמו עץ.

מטבח הבית עם האי שבמרכזו משמש כאזור האכילה והארוח בבית(צילום: דרור כץ)</br>מטבח הבית עם האי שבמרכזו משמש כאזור האכילה והארוח בבית(צילום: דרור כץ)
 


לקבלת המראה הרענן והנקי בחלל, הלכה בוך על סקאלת הלבנים, אותם שילבה בפרטי הריהוט הגדולים כמו ארונות המטבח, האי שבמרכזו או ארונות האחסון, אשר כולם עוצבו ויוצרו בהתאמה אישית על ידי נגר.
את תחושת הנקיון השיגה בוך גם באמצעות הגדלת הפתחים בבית אשר איפשרה כניסה של אור טבעי רב.

רהיטים בהתאמה אישית


ההתאמה האישית של הרהיטים נעשתה גם בספת הסלון הגדולה אשר נתפרה עבור מידותיה וצרכיה של הדיירת לאחר שלא מצאו בדיוק את מה שחיפשה.
הספה בנויה מקונסטרוציות של עץ מלא עם ריפוד של נוצות אווז המעניקות לה רכות נעימה שאף היא נבחרה בדיוק במידה המועדפת על הדיירת.
מערכת ישיבה נוספת מוקמה באזור המטבח ונועדה לישיבה לאחר הארוחה ובנוסף כמקום רביצה לנכדים המבקרים אותה בסופי שבוע. בפריסה של המזרנים על הרצפה, נוצרת מעין מיטה גדולה, כאשר כל האזור ניתן להפרדה מן המטבח באמצעות וילון גלילה אטום אשר הותקן מאחורי הקורה ובלחיצת כפתור יורד למטה ומפריד בין שני החללים.

פריסה של המזרנים על הרצפה יוצרת מיטה אחת גדולה ומקום רביצה אידיאלי לנכדים בסופי השבוע (צילום: דרור כץ)פריסה של המזרנים על הרצפה יוצרת מיטה אחת גדולה ומקום רביצה אידיאלי לנכדים בסופי השבוע (צילום: דרור כץ) 

את חדר השינה מיקמה בוך על במה היוצרת הגבהה והפרדה בינו לבין האזור הציבורי כשמיקום המיטה ממול הספות, ולא באזור צדדי, לא נעשה במקרה- האור והנוף הנשקפים דרך המרפסת יוצרים אווירה ומראה נעים ומרגיע אותו רצתה הדיירת לחחות גם כשהיא שוכבת במיטתה.
את חדר העבודה ביקשה הדיירת למקם בתוך אזור השינה כדי להקל עליה להעלות על הכתב את ה"הארות" המגיעות אליה לביקור בלילה.

המיטה מוקמה ממול הסלון כדי ליהנות מהנוף הנשקף מן המרפסת גם במיטה (צילום: דרור כץ)המיטה מוקמה ממול הסלון כדי ליהנות מהנוף הנשקף מן המרפסת גם במיטה (צילום: דרור כץ) 

חורגים מן הסטנדרט


חדר הרחצה הוא מאוד גדול ביחס לסטנדרט. במקום אמבטיה נבחר מקלחון גדול עם ספסל, וגם בו ישנו שילוב בין גווני הלבן לגווני העץ. חריגה מן הסטנדרט באה לידי ביטוי גם בסוג המשטח שמעל הארון שבניגוד לשיש, הקרמיקה או הקוריאן שנוהגים לשים באזורים רטובים מסוג זה, כאן בחרה בוך ללכת על משטח מעץ בצביעה אפוקסית אטומה אשר מוזיל את העלויות משמעותית. ריצוף חדר הרחצה, אריחים דמויי פרקט בגדלים שונים, נבחרו גם הם בצבע לבן.

לא רק עץ בארונות, גם המשטח מתחת לכיור עשוי מעץ בצביעה אטומה (צילום: דרור כץ)לא רק עץ בארונות, גם המשטח מתחת לכיור עשוי מעץ בצביעה אטומה (צילום: דרור כץ) 

משטח עבודה ייחודי בחרה בוך גם במטבח, כשבניגוד למקובל בחרה באריחי קרמיקה המיועדים למשטחים, בגודל 10X10 עם רובה אפוקסית אפורה אשר נרכשו אצל רוחמה שרון.
בנוסף לקורת הבטון החשופה שבסלון, קיר הלבנים שבמטבח ורצפת הבטון הבהירה הונחו כל ארונות המטבח, שולחן הטלוויזיה וארונות האחסון על גלגלים מה שיוצר מראה מודרני ולא פורמלי ובנוסף מאפשר דינמיות וגמישות עיצובית.

מראה מודרני ולא פורמלי המאפשר דינמיות וגמישות עיצובית. המטבח על הגלגלים (צילום: דרור כץ)מראה מודרני ולא פורמלי המאפשר דינמיות וגמישות עיצובית. המטבח על הגלגלים (צילום: דרור כץ) 

על פינת האוכל המסורתית החליטה בעלת הבית לוותר וכחלופה בחרה באי גדול במרכז המטבח המכיל שמונה כסאות המשמש גם כמקום אכילה וגם כאזור אירוח נוסף בבית.

>>> להצצה בבתים מעוצבים נוספים במדור

תגובות לכתבה

חזור מעלה