1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. טיפים לבנייה ושיפוץ
  4. הצצה לדופלקס מעוצב ברמת אביב

הצצה לדופלקס מעוצב ברמת אביב

זוג התאומים שנכנס לחיי המשפחה ברמת אביב לא רק ששינה את ההרכב המשפחתי, אלא גם את מבנה הבית שהפך פונקציונלי יותר עם חדר שינה נוסף ומטבח מרווח עם אזורי אחסון רבים. 600 אלף ש"ח הושקעו בשינוי, היה שווה לדעתכם?

מאת שלומית סאם - אקרמן | צילום שירן כרמל | 16.8.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: רמת אביב
גודל: 160 מ"ר
תקציב שיפוץ: 600 אלף ש"ח
הדיירים: זוג עם ארבעה ילדים
עיצוב פנים: שולי סבטוב ואוסנת רוזן, סבטוב-רוזן


לא פשוט היה לתכנן ולעצב את הדופלקס המפואר שברמת אביב. עוד בתחילת הישיבה על התוכניות התברר לצמד המעצבות שולי סבטוב ואוסנת רוזן כי כל קירות הבית עשויים מבטון, ושחלקם הגדול הם אף קירות נושאים שלא ניתן לפרקם. כל חציבה בקיר דרשה אישור של קונסטרקטור וכתוצאה מכך כל תהליך השיפוץ התייקר פי כמה.
בעלי הדירה, זוג עם ארבעה ילדים, ביקשו לבצע שינויים מרחיקי לכת בדירה אשר כללו בין היתר הגדלת מספר חדרי השינה משלושה לארבעה, יצירת חלל מגורים נפרד עבור שני הילדים הבוגרים, סוויטת הורים מרווחת והפרדה מוחלטת בין אגף המגורים לאגף האירוח.

שילובים של אלמנטים קלאסיים ומודרניים. סלון הביתשילובים של אלמנטים קלאסיים ומודרניים. סלון הבית 

התקציב אשר הוקצה לשיפוץ עמד על כ-600 אלף ₪ והוא כלל הריסה של קירות פנימיים, איחוד שני חדרי שינה לסוויטת הורים גדולה, בניית מטבח חדש ואיחודו עם חדר השירות, התקנת תאורה חדשה, עבודת נגרות נרחבת, שיפוץ כל החללים הרטובים ועוד.
השריד היחיד מן הדירה הקודמת היה הריצוף מאבן חלילה אשר נשאר בחללים הציבוריים בלבד, וכל חדרי השינה רוצפו מחדש בפרקט בגוון אלון מעושן.
הדירה, אשר נבנתה לפני כ-30 שנה, היא בת שתי קומות המתפרסות על שטח של 160 מ"ר. בקומה הראשונה ממוקמים הסלון, המטבח, יחידת ההורים, חדר הילדים ואמבטיית הילדים ובקומת הגג נמצא אזור המגורים לילדים הבוגרים המכיל שני חדרי שינה, חדר רחצה, מטבחון פרטי ויציאה למרפסת הגג.

כדי לטשטש את פתח המסדרון המוביל לחדרים וניצב מאחורי פינת האוכל, חופה כל הקיר בלוחות עץ עם גימור צבע לבן, כולל הדלת אשר נבנתה לשם כך וחופתה גם היא באותו החומר. התוצאה מראה נקי ואחיד.כדי לטשטש את פתח המסדרון המוביל לחדרים וניצב מאחורי פינת האוכל, חופה כל הקיר בלוחות עץ עם גימור צבע לבן, כולל הדלת אשר נבנתה לשם כך וחופתה גם היא באותו החומר. התוצאה מראה נקי ואחיד. 

על מנת להעניק לדירה מראה בסגנון קלאסי עם נגיעות מודרניות, כפי שביקשו בעלי הדירה, עשו סבטוב ורוזן שימוש בגוונים טבעיים כמו שמנת, גווני חום מעושנים ועץ אלון.

לפני השיפוץ, הייתה בסלון בנייה נרחבת בגבס אשר כללה נישות למיניהן, הנמכות תקרה וקרניזים לכל אורכה. כל אלו הוסרו ובמקומם נעשתה עבודת נגרות גם בקיר הניצב לגב הטלוויזיה הבנוי משני לוחות מרחפים בצורת ח´ המהווים מעין מסגרת לטלוויזיה ויוצרים תחושה אוורירית ובנוסף כל הקיר הסמוך לפינת האוכל חופה כולו בעבודת נגרות אשר נועדה, מעבר לפן הדקורטיבי שלה, גם לטשטש את דלת הכניסה לחדרים אשר חופתה גם היא בלוחות אלו ונראית כחלק מן הקיר.
על מנת להדגיש גבולותיו של הסלון הותקנה תקרת גבס מרחפת עם תאורת לדים בהיקפה ותאורה ממוקדת באזור הישיבה.כל עבודת התאורה בבית תוכננה ועוצבה על ידי תומס תאורה.

שילוב של צבע עם פורניר. מטבח הדירה אשר תוכנן ועוצב על ידי נגר פרטישילוב של צבע עם פורניר. מטבח הדירה אשר תוכנן ועוצב על ידי נגר פרטי 

המטבח לפני השיפוץ היה יחסית קטן עם חדר שירות הצמוד אליו. דרישתם של בעלי הבית למטבח מרווח וגדול אשר יכיל מקומות אחסון רבים ומקומות ישיבה לשש נפשות הביא לשבירת הקיר המפריד בינו לבין חדר השירות ולהגדלתו באופן משמעותי.
המטבח כולו תוכנן ועוצב על ידי נגר פרטי כשהחומרים מהם הוא עשוי משלבים ארונות עם חיפוי צבע בגוון קרם בהיר ופורניר אלון מבוקע.
כאמור, חלוקת החדרים בקומת הכניסה השתנתה ומ-3 חדרי שינה קטנים ומסדרון רחב עם ארון שירות גדול, נוצרו שני חדרים גדולים ומרווחים שאחד מהם הוא יחידת ההורים והשני הוא חדר לזוג תאומים.

משני חדרי שינה קטנים לסוויטת הורים גדולה ומפנקת המכילה פינת עבודה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווח.משני חדרי שינה קטנים לסוויטת הורים גדולה ומפנקת המכילה פינת עבודה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווח. 

ביחידת ההורים, הועברו השירותים לצד השני של החדר והגדלתו על חשבון חדר השינה הקטן הוביל להוספה של פינת עבודה, חדר ארונות, ולבניית חדר רחצה גדול ומרווח. על מנת ליצור מראה אוורירי וקליל נבנה הקיר המפריד בין המקלחון לבין לחלל השינה מזכוכית חלבית וכל בחירת הצבעים בחדר נעה על סקאלת הבהירים עם מיטה בצבע לבן עם גב העשוי מעץ אלון אליה הותאמה שידת איפור מאותו החומר.
על הקיר שבגב המיטה הודבק טפט עם טקסטורה עדינה של נקודות קטנות אותו צבעו בגוון תכלת אפרפר. הטקסטורה שעל הטפט נשמרה וכך השיגו קיר עם אפקט דקורטיבי בדיוק בגוון אותו רצו.

את ההפרדה בין שני המינים עשו באמצעות טקסטיל ואביזרי עיצוב שונים כמו המדבקות, התמונות ובובות המשחק. חדר התאומיםאת ההפרדה בין שני המינים עשו באמצעות טקסטיל ואביזרי עיצוב שונים כמו המדבקות, התמונות ובובות המשחק. חדר התאומים 

אפקט זה של צביעת טפט יישמו גם בחדר הילדים הסמוך, המיועד לזוג תאומים, בן ובת. הגוון השלט בחדר זה הוא שמנת אשר נבחר לכל הרהיטים בחדר הכוללים ארון קיר, שתי מיטות תינוק ושתי שידות, כשאת החלוקה לשני המינים יצרו באמצעות טקסטיל ואביזרי עיצוב שונים כמו המדבקות, התמונות ובובות המשחק.
באמבטיית הילדים, אשר מתפקדת גם כשירותי אורחים, נבחר גוון בסיס לבן נייטרלי אליו הותאם ארון אמבטיה מרחף מעץ אלון מבוקע אשר ממשיך את הקו העיצובי הכללי של הבית ואת זריקת הצבע הירוקה יצרו באמצעות אלמנטים קטנים כמו הכלים לסבון ומברשות שיניים, השטיח והעציץ הקטן.

בסיס לבן ונייטרלי ונגיעות של ירוק ועץ אלון אשר מכניסים חיים וחמימות לחדר. חדר הרחצהבסיס לבן ונייטרלי ונגיעות של ירוק ועץ אלון אשר מכניסים חיים וחמימות לחדר. חדר הרחצה 

רוצים להציץ בבתים מעוצבים נוספים? לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה