1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. טיפים לבנייה ושיפוץ
  4. אורחים לרגע: דירה מסבירת פנים בתל אביב

אורחים לרגע: דירה מסבירת פנים בתל אביב

כיצד מעצבים סלון מזמין, שיתאים גם לבעלי הבית הבוגרים וגם לנכדים? כך תהפכו את את המרחב המשותף לחלל אירוח אטרקטיבי, שלא רואה ממטר את פער הגילאים. מבט מקרוב על שיפוץ חלל בתקציב בינוני

ענת ניר | צילום: לינור קמפאנו | 22.10.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום תל אביב
גודל 150 מ"ר
תקציב השיפוץ 245,000 שקלים.
הדיירים זוג הורים לילדים בוגרים.
עיצוב פנים סטודיו פרטים

לאחר יותר מחצי יובל במהלכו נמנעו בעלי הדירה הצפון תל אביבית לערוך שיפוץ בביתם, החליטו הדיירים להתאים את המבנה הקשיש לצרכיהם העכשוויים. שלושת ילדיהם שבגרו זה מכבר, הותירו את הבית הגדול מאוכלס אך ורק בזוג ההורים ובנכדיהם, הבאים לבקרם לעיתים תכופות. כדי להסב את הבית לדרישות האירוח הנוכחיות, הוחלט להפוך את החלל הציבורי למרכזי יותר, על חשבון חדרי השינה, שכבר אינם בשימוש. על הדרך שודרג גם הסטנדרט הקבלני המיושן למודל חדיש, עדכני ומעוצב.

הסטנדרט הקבלני המיושן שודרג למודל חדיש, עדכני ומעוצבהסטנדרט הקבלני המיושן שודרג למודל חדיש, עדכני ומעוצב 

כמה זה עולה לנו?  כמה זה עולה לנו?  

הסלון: טלוויזיה מחוץ לתחום, אבל בתוך החדר


על מנת ליצור חלל ציבורי פתוח ורחב, הוסר הקיר המפריד את חדר השינה משטח האירוח. כך סופח החדר בקלילות למרחב המשותף והפך לחלק בלתי נפרד מקילומטראז´ הסלון. שגרת החיים היומיומית של בני הזוג הכתיבה גם את שינוי ייעודו של החדר. במקום נוצרו כעת שתי פינות ישיבה. האחת, מתפקדת כפינת טלוויזיה עבור הנכדים, והשנייה משמשת לישיבה ולאירוח. שתי הספות הישנות של בעלי הבית, הוצבו במיקום חדש - זו מול זו, על מנת לאפשר שיחה וקשר עין.

אותו רהיט - מיקום חדש. הספות הישנות של בעלי הבית  אותו רהיט - מיקום חדש. הספות הישנות של בעלי הבית  

את פינת הטלוויזיה, מקיפה מחיצה בגובה של 120 סנטימטר, המפרידה בינה לבין הסלון. הפינה מעניקה פרטיות למי ששוהה בה, אך אינה מנותקת לגמרי מהחלל המרכזי, כך שגם בזמן הצפייה בטלוויזיה, נמצאים הנכדים בטווח הראייה של סבא וסבתא. עבור הפינה החדשה נרכשה ספה המותאמת בגודלה לחדר, שמחופה בבד מסוג אימפלה. פינת הטלוויזיה כולה נצבעה עד לגובה המחיצה בגווני סגול וכחול, התוחמים אותה ומשרים במקום תחושה חמימה ואינטימית. גם מחוץ לאזור הטלוויזיה נשמרה האווירה הסולידית: מכיוון שהצבע הקיר תואם במדויק את גובה המחיצה, הגוון הכהה כמעט ואינו מורגש ביתר החדר.

המתין בסבלנות לשיפוץ במשך חצי יובל. הסלון - לפני המתין בסבלנות לשיפוץ במשך חצי יובל. הסלון - לפני  

פינת האוכל: התחביב הופך לחלק מהקיר


בכדי ליצר הפרדה בין שלל הפונקציות במרחב הציבורי, תוכננו אלמנטים שונים שמגדירים את החלל המשותף, מבלי לשנות את מצב הצבירה של קירות הבית. על אחד מהקירות הבולטים בסלון, לדוגמא, נצבעו פסים אנכיים בגווני ירוק עמוקים. "כשפונים ימינה לפינת האוכל זה החלל הראשון שרואים", מבארות המעצבות שני פרלה ולינור קמפאנו, את הבחירה בגוון הדומיננטי. הפסים שוברים את הקצב המונוטוני בחדר הגדול, ומחלקים אותו ליחידות קטנות יותר.

בסלון - פסים אנכיים בגווני ירוק עמוקיםבסלון - פסים אנכיים בגווני ירוק עמוקים 

גם פינת האוכל זכתה להתייחסות פרטנית. את האזור מגדירה נישת גבס בעלת תאורה נסתרת שהותקנה בקיר הסלון. בנישה העגולה נבנו מדפי עץ ייחודיים, עליהם מונחות עבודות הקרמיקה שיצרה בעלת הבית. לדברי המעצבות, לא בכדי נבחרה הצורה המעוגלת, "היצירות הן חיות, אלו דברים עגולים ורכים, ולכן היה נראה לנו מוזר פתאום לתחום אותן בריבוע". באמצעות חלל התצוגה האינטימי המציג את הכלים שעד עכשיו "נחבאו אל הכלים", הפכה פינת האוכל הגנרית לאישית ומסקרנת.

פינת האוכל. הפכה לאישית ומסקרנת פינת האוכל. הפכה לאישית ומסקרנת  

כלי הקרמיקה - כבר לא נחבאים אל הכלים. נישת הגבס מאחורי פינת האוכלכלי הקרמיקה - כבר לא נחבאים אל הכלים. נישת הגבס מאחורי פינת האוכל 

המטבח: במקום קיר – אי עבודה


חדר המטבח הסגור נפתח לכיוון הסלון, תוך יצירת מרחב ציבורי רחב ידיים. על חורבות הקיר שהוסר, הותקן כעת אי עבודה, המאפשר לא רק ישיבה במקום, אלא גם יוצר חציצה בין המטבח לפינת האוכל המרכזית. האי נבנה מעץ סנדוויץ´ בחיפוי פורמייקה בגווני סגול. לפיניש נבחרה טקסטורה המדמה מראה מתכתי ואילו משטח האי מיוצר מפורניר אלון מבוקע. הסרת הקיר אפשרה גם הכנסת חלון למקום, שמאיר את החדר באור טבעי במשך רוב שעות היום. המטבח עצמו עשוי מפורמייקה לבנה מבריקה, ונרכש בהזמנה אישית מנגר. לקינוח – מכילה קונסטרוקציית העץ קיר ארונות גבוה, המייצר שטח אחסון רב.

גופי התאורה הפעמוניים התלויים מעל האי שופכים שפע של אור על אזור העבודה והאוכלגופי התאורה הפעמוניים התלויים מעל האי שופכים שפע של אור על אזור העבודה והאוכל 

את הקונטרה לארונות העץ הבהירים מספק שיש כהה בגימור וינטו, שמחפה את אזור העבודה ומטפס גם לאורך הקיר. המשחק הצבעוני בין השניים יוצר עניין נוסף בחלל המטבח, מבלי להעמיס עליו בחומריות מיותרת. גופי התאורה הפעמוניים התלויים מעל האי יוצרים אווירה רכה בחדר, ושופכים שפע של אור על אזור העבודה והאוכל. בניגוד לפרקט, השולט ביתר הבית, ריצוף המטבח מורכב מאריחי גרניט פורצלן בגוון אפור חם, שהופך גם הוא את החדר למקום אינטימי ונעים.

מרפסת שירות אימתנית סוגרת על החלל. המטבח לפני השיפוץמרפסת שירות אימתנית סוגרת על החלל. המטבח לפני השיפוץ 

חדרי האמבטיה: טריק אופטי שתופס את העין


בחדר הרחצה המרכזי הונחה קרמיקה על המשטחים המגדירים את האזור הרטוב, בעוד ששאר הקירות נצבעו בצבע עמיד למים על בסיס אקרינול. מבלי להכביר בחומרים או בצבעים נוספים, את העניין בחדר יוצרת דווקא צורת ההנחה של אבני הקרמיקה. האבנים הכחולות שובצו על הקיר בכיוונים מנוגדים זו לזו, וכך נוצרה טקסטורה מעניינת שתופסת את העין מיד עם הכניסה לחדר.
לחדר הרחצה המשמש את בעלי הבית נבחרו צבעים שונים. קרמיקה אדומה הונחה באזור המקלחון, ואילו באזור הכיור והשירותים מחפה את הקיר קרמיקה אפורה שממשיכה עד לגובה הניאגרה הנסתרת המותקנת בחדר. לדברי פרלה וקמפאנו, אין סיבה לחשוש מצבעים בלתי שגרתיים, אפילו בחדרי השירותים והאמבטיה. "אנחנו מאוד אוהבות להכניס כתמי צבע לחלל", אומרות המעצבות, "בעינינו, הכל עניין של מינונים נכונים".

האבנים הכחולות משובצות  בכיוונים מנוגדים. טקסטורה מעניינת בחדר הרחצה המרכזיהאבנים הכחולות משובצות בכיוונים מנוגדים. טקסטורה מעניינת בחדר הרחצה המרכזי 

חדר הרחצה של בעלי הבית. אין סיבה לחשוש מצבעים בלתי שגרתייםחדר הרחצה של בעלי הבית. אין סיבה לחשוש מצבעים בלתי שגרתיים 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


ללכת עם ולהרגיש בלי
מעדיפים שהקולות הבוקעים ממסך הטלוויזיה לא ישתלטו על חלל הסלון? צרו פינת טלוויזיה מוגדרת היטב, שתאפשר צפייה שקטה בתוך החלל וישיבה נינוחה מחוצה לו, תוך שמירה על העדפותיהם של כל שוכני החדר.

אמנות או נמות
רוצים להשוויץ בציורי שמן פרי ידיכם או בעבודות קרמיקה נסתרות שהחבאתם בארון? ראשית, ערכו להם רילוקיישן – מהבוידעם, לחלל הסלון. בנוסף, הקפידו ליצור עבורם מקום תצוגה ראוי לשמו, בעל מדפים רחבים ותאורה דרמטית. המחמאות כבר יגיעו מעצמן.

תוכנית השיפוץתוכנית השיפוץ 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה