קירות של תקווה

דירה מוזנחת בפתח תקווה הפכה ליחידת מגורים מסוגננת ומפתיעה. איך? שימוש יצירתי בחללים מתים וניצול של המרחב עד לטיפת השטח האחרונה. מבט מקרוב על בית מעוצב בתקציב בינוני

ענת ניר | צילום: אדי שמיס | 21.11.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום פתח תקווה
גודל 115 מ"ר
תקציב השיפוץ 300,000 שקלים
הדיירים זוג הורים ושלושת ילדיהם
עיצוב פנים גיא אורצקי

מיקום אסטרטגי בשכונת עין גנים, קילומטראז´ מניח את הדעת ונוף לעצים מוריקים - למרות יתרונותיה הרבים של יחידת מגורים בפתח תקווה, עמדה זו ריקה, ללא קונים פוטנציאליים. מי שסיימו לבסוף את תקופת הצינון הארוכה, אלו דייריו הנוכחיים של הנכס: רואה חשבון, אחות ושלושת ילדיהם, שזיהו מיד את הפוטנציאל הקיים בדירה. "כמו שהיא הייתה אי אפשר היה לגור בה. זה היה מוזנח לגמרי והיינו חייבים לשנות את הכל", משחזר הבעלים, "אבל היא התאימה לנו ולכן החלטנו לקנות ולשפץ". נוסף על ההזנחה היחסית ששלטה במקום, סבל הבית ממבנה בעייתי, הכלל ריבוי כניסות לחדרי המגורים, מרפסות שהוסבו לחללים מאולתרים ומחסור באור שמש טבעי ברבים מהחדרים.

קרניז דו שימושי וקיר דקורטיבי. הסלון המשודרג קרניז דו שימושי וקיר דקורטיבי. הסלון המשודרג  

החלל - מוזנח. הבית לפני השיפוץהחלל - מוזנח. הבית לפני השיפוץ 

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

קיר ארונות צדדי בחדר המטבח. לא תאמינו מה נמצא בתוכוקיר ארונות צדדי בחדר המטבח. לא תאמינו מה נמצא בתוכו 

הממסדרון: קיר שעשוי מארון


על מנת לנצל באופן מקסימלי את המרחב בדירה, שינתה הפרוגרמה החדשה את המבנה באופן מהותי. כתוצאה מכך בוטלו לחלוטין מרפסות השירות. במקומן, הפכו חללים בלתי מנוצלים ברחבי הבית לשטחי אחסון - באחד מהם ניתן לפגוש כבר בכניסה לדירה. קיר המסדרון הארוך הוסב לארון ענקי בעל נפח אפסון המשתרע על פני מטר שלם. בכדי לשמור על אחידות, מתחזות דלתות הארון לדלת כניסה סטנדרטית, הנפתחת לחדר מגורים. מבפנים, לעומת זאת, מחולק החלל למדפים בגדלים משתנים, כאשר חציו האחד משמש את חדרו של הבן ואילו החלק השני פונה לכניסה. בתוך הרהיט: זוג אופניים וים של בגדים. לדבריו של גיא אורצקי, אדריכל השיפוץ, לפיצ´פקעס המשפחתי אף יתרונות מבניים. "ארון בעומק של מטר מלא בבגדים הוא מאוד אקוסטי".

'ארון בעומק של מטר מלא בבגדים הוא מאוד אקוסטי'. המסדרון שהפך לרהיט 

המטבח: במקום קרמיקה – זכוכית מחוסמת


חלל אחסון מקורי נוסף מסתתר בתוך קיר ארונות צדדי בחדר המטבח. בקיר היעיל חבויים המייבש, מכונת הכביסה וגם התנור והמקרר. את האוורור הדרוש למוצרים מספק קרניז עליון, שמשמש כבית לא רק לגופי התאורה השקועים בו, אלא גם למערכות האינסטלציה והחשמל. שינוי נוסף שנעשה במטבח הוא הסרת הקרמיקה המיושנת. על הלוק העדכני הופקדו לוחות זכוכית מחוסמת, שמחפים את הקיר שמאחורי הכיור ואת ארונות המטבח. "לדעתי, הזכוכית פותחת את החלל בגלל ההשתקפות שהיא יוצרת", מסביר אורצקי את הבחירה בחומר, "היא גם הרבה יותר טוב לניקוי מאשר קרמיקה".

פתוח ונושם פתוח ונושם  

ויש גם שפע של אור. המטבח הדנדשויש גם שפע של אור. המטבח הדנדש 

זכוכית עדכנית שהותקנה על קיר המטבח, פותחת את החלל ומתנקה בקלותזכוכית עדכנית שהותקנה על קיר המטבח, פותחת את החלל ומתנקה בקלות 

בגלגולו הקודם חופה הקיר בקרמיקה מיושנתבגלגולו הקודם חופה הקיר בקרמיקה מיושנת 

פינת האוכל: איך תולים דלפק מרחף?


פינת האוכל, הממוקמת במרבית הבתים בסמיכות למטבח, הוגלתה בדירה הזו לקצהו השני של החלל הציבורי - לצד החלון הגדול בחדר הסלון. על פי אורצקי, מדובר בבחירה פונקציונאלית. "אין בעיה בזמן ארוחה משפחתית, להעביר פעם בשבוע כמה סירים", הוא טוען, "בשאר הזמן, הפינה יכולה לשמש גם למשחקי שולחן עם הילדים או בערב לשתות קפה אל מול הנוף". מעל השולחן: גוף תאורה מרכזי, התוחם את האזור, מנמיך מעט את התקרה הגבוהה ויוצר אווירה אינטימית. על הצורך במקום ישיבה בחדר המטבח עצמו עונה דלפק רחב ידיים ונטול רגליים. עקב גודלו העצום של המשטח המרחף: 1.10 על 50 סנטימטר, נטועים יסודותיו עמוק בשטח האמבטיה הצמודה למטבח.

פינת האוכל. בדירה הזו היא הוגלתה לקצהו השני של החלל הציבורי פינת האוכל. בדירה הזו היא הוגלתה לקצהו השני של החלל הציבורי  

תראו, בלי ידיים. הדלפק המרחף בחדר המטבחתראו, בלי ידיים. הדלפק המרחף בחדר המטבח 

הסלון: עומד על עמוד


בדומה לנעשה בחדר המטבח, גם בסלון משמש הקרניז כמחבוא יצירתי לצינורות מעיקים - במקרה הזה מסתתרים בו צינורות האוורור של המזגן המרכזי בדירה. מלבד זאת, מותקנים באלמנט המוגבה שלל גופי תאורה היוצרים אווירה ורסטילית בחלל הרחב: תאורה עילית שולחת קרניים אל התקרה, ואילו גופי תאורה נמוכים יותר מאירים את מסך הפלזמה הניצב מתחתם. הקיר, עליו מותקן אחר כבוד המסך השטוח, כוסה כולו בטיח דקורטיבי, המדגיש את האזור ונמשך גם לאורך המסדרון.

בדירה המקורית חצץ קיר קטן בין חדר הסלון למטבח. הקיר יצר הפרדה מלאכותית בין שני האזורים וצמצם את החלל, ולכן הוסר. עמוד קונסטרוקטיבי שעמד לצדו, נותר עומד על תילו וכך זכה לחיפוי של לבנים מנוסרות, המבליטות את מיקומו הבלתי שגרתי במרחב. אחיו התאום - עמוד נוסף שניצב בפינה הנגדית של הסלון, שובץ גם הוא בלבנים. בסמוך לו נבנה באופן מלאכותי עמוד שלישי, התורם לקצב אחיד באזור המשותף. בין שני העמודים הותקנו מדפי עץ, עליהם הונחו ספרי קריאה. את הריהוט והאביזרים המשלימים הפזורים בסלון בחרו הדיירים, על פי טעמם האישי, בהתאם לקו הנקי של המקום.

להשלמת הלוק הביתי, רוצף הסלון ואיתו גם יתר הדירה באריחי גרניט פורצלן בגודל 60 על 60 סנטימטר. הקרמיקה, בעלת טקסטורה מתחלפת, מחוספסת ומבריקה לסירוגין. "זו קרמיקה שיש לה עומק", מספר בחיבה אורצקי.

לבנים מנוסרות מבליטות את העמוד הקונסטרוקטיבי לבנים מנוסרות מבליטות את העמוד הקונסטרוקטיבי  

אחיו התאום שובץ גם הוא בלבנים ובסמוך לו נבנה באופן מלאכותי עמוד שלישי. הספריה בסלון אחיו התאום שובץ גם הוא בלבנים ובסמוך לו נבנה באופן מלאכותי עמוד שלישי. הספריה בסלון  

חלל מצומצם. הסלון לפניחלל מצומצם. הסלון לפני 

חדרי השינה והשירותים: כיור כפול לילדים ומקלחת שקופה להורים


קירות חדר השינה של ההורים כוסו בשני סוגי טפטים - האחד, שחור, ואילו השני מעודן יותר, בעל דוגמת פרחים. על מנת שלא לכסות בצבע כהה את החדר האינטימי, נחתכו הטפטים לרצועות ארוכות ושובצו זה לצד זה. אמבטיית ההורים שבעבר מוקמה לצד החדר, הוכנסה לתוך היחידה ממש, בתוספת קיר שקוף שמגלה טפח ומכסה טפחיים.

טפט שחור לצד טפט בעל דוגמת פרחים. חיפוי יצירתי בחדר השינה של ההורים טפט שחור לצד טפט בעל דוגמת פרחים. חיפוי יצירתי בחדר השינה של ההורים  

מגלה טפח ומכסה טפחיים. קיר המקלחון השקוף באמבטיית ההוריםמגלה טפח ומכסה טפחיים. קיר המקלחון השקוף באמבטיית ההורים 

באמבטיית הילדים, לעומת זאת, הותקן כיור כפול שנועד לאפשר לזאטוטים צחצוח שיניים משותף. "בבוקר זה מאוד חשוב כשיש שלושה ילדים", מתאר אורצקי. כמו באלמנטים אחרים בדירה, גם בחדר הזה, אילוצים משפחתיים הפכו בסופו של דבר לפתרון מפתיע ומעוצב. "הלקוח מסביר מה כואב לו ואני מציע משהו וביחד מגבשים פרוגראמה משותפת", מסכם האדריכל.

כיור כפול מאפשר לזאטוטים צחצוח שיניים משותף. אמבטיית הילדים כיור כפול מאפשר לזאטוטים צחצוח שיניים משותף. אמבטיית הילדים  

גם פה - אילוצים משפחתיים הפכו לפתרון מעוצב ומפתיעגם פה - אילוצים משפחתיים הפכו לפתרון מעוצב ומפתיע 

חדר האמבטיה לפני השיפוץחדר האמבטיה לפני השיפוץ 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן
השקיעו מחשבה, לפני מיקום אלמנטים מרכזיים בחלל, כדוגמת פינת האוכל. הבנה טובה יותר של ההתנהלות היומיומיות בדירה וארגון הפריטים במקומם המתאים, יחסכו לכם זמן וריצות מיותרות בעתיד.

פרח קיר
טפט בצבע עז או בעל דוגמה צעקנית, עלול להעיב על חלל מצומצם ואפילו להרוס את האווירה האינטימית השוררת בדרך כלל בחדר השינה, ולכן השתמשו בו במתינות ובחוכמה. אל תהססו לערוך התאמות ושינויים בטפט הגנרי תוצרת החנות.

תוכנית הבית לפני השיפוץתוכנית הבית לפני השיפוץ 

וככה הוא נראה אחריוככה הוא נראה אחרי 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה