שגעון הרטרו

דירה שמרגישה כמו נעלי בית, חולמת על הלוק של בית ביאליק ונראית כמו מיקס מהוקצע בין ישן וחדש. כשהוינטג´ משתלט על הסלון - מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב בינוני

רוני ארקוש | צילום: רני לוריא | 29.11.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום כוכב יאיר
גודל 192 מ"ר
תקציב השיפוץ 300,000 שקלים.
הדיירים זוג הורים ושלושת ילדיהם.
עיצוב פנים אורלי אביטל

אימאג´ הרטרו הנשכח הפך למציאות חיה ותוססת. הסלון ופינת האוכלאימאג´ הרטרו הנשכח הפך למציאות חיה ותוססת. הסלון ופינת האוכל 

גזוז, מישהו? מטבח הרטרו לאחר השיפוץגזוז, מישהו? מטבח הרטרו לאחר השיפוץ 

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

דמיינו לעצמכם את תל אביב הישנה: אריחים מצויירים, צבעוניות משוגעת, עיצוב פשוט ומתוחכם בו זמנית, ונעלי הבית של סבא מונחות לצד הדלת. עבור הבית הזה זו אינה רק תמונה נוסטלגית פרי הדמיון, אלא מקור השראה ויזואלי שהוליד תהליך שיפוץ מרתק. תהליך, שהחל ממשימה מורכבת ומאתגרת במיוחד - להעניק פנים חדשות לבית ישן משנות ה-80 ביישוב כוכב יאיר. הבית, אליו עבר הזוג עם שלושת בניהם, לא שופץ מעולם ונותר נתון במצב עמוס ובלתי מזמין. קירות בעוביים שונים, גוונים אפרוריים ומשעממים, חלוקת חלל שרירותית, אלו הן רק חלק מהבעיות אשר עמדו בדרכם של בעלי הבית כשהחלו את השיפוץ. לשמחתם, שררה תמימות דעים בינם לבין המעצבת, אורלי אביטל, ויחד החליטו להכניס צבע ושמחת חיים, להעז ולאפשר לאימאג´ הרטרו הנשכח להפוך למציאות חיה ותוססת.

מודל החיקוי של קו הוינטג´ שהתווה את הסגנון התעשייתי הוא דווקא בית ביאליק. אותו מוסד תל אביבי של פעם נחקק בראשיהם של הלקוחות ושל אביטל כמקור השראה ליצירת מקום נעים עם טאץ´ עדכני. "רצינו ליצור בית שירגיש כמו נעלי בית ישנות", מסבירה אביטל, "שיהיה מזמין ולא מלוקק. חשוב לי ליצור בתים חמים, שנראים כאילו בעלי המקום חיו בהם מאז ומתמיד, להשתמש בחומרים שהשנים יפות להם, בצבעים ´בוגרים´ שנראים טוב עכשיו וגם בעוד עשרים שנה".

הסלון: לוק של ממ"ד, אופי של בית


לרצפת הסלון הוענק מראה דמוי בטון מוחלק בגווני אפור בשילוב עם דלפק עץ, הפולש מהמטבח לסלון. הקונטרסט של רצפת הבטון הקרה אל מול העץ החם הוא רק אחד מהניגודים החומריים האופייניים לדירה, שיוצרים, על פי אביטל, "חיבורים מעניינים של ישן וחדש, תעשייתי וכפרי".

את הקו הייחודי הזה המשיכה גם בעלת הבית עצמה, חובבת שדרוג רהיטים ישנים. את הכורסאות הישנות שנחו בסלון, ריפדה מחדש ושיוותה להם מראה ביתי המשתלב בטבעיות בחלל. במרכזו של החדר, ממוקם לו אי המוקף במשטח עץ טבעי שמתוכו צומחים עמודי בטון חשופים. ההכלאה החריגה, בין הבטון התעשייתי לבין העץ השורשי מדגישה דווקא את הייחוד הקיים בכל אחד מהחומרים. מסביב לאי הוצבו כסאות בר אפורים בעלי מראה עדכני ומבריק, כאשר בתוכו מצוי המטבח.

רופדו מחדש על ידי בעלת הבית. הכורסאות בסלוןרופדו מחדש על ידי בעלת הבית. הכורסאות בסלון 

הסלון - לפני השיפוץהסלון - לפני השיפוץ 

ועוד מבט לפניועוד מבט לפני 

המטבח: רוצה להיות ביאליק


המטבח הוא, ללא ספק, אחד המחללים הנועזים ביותר בבית. אביטל מדגישה כי זוהי הנקודה האהובה עליה במקום, אף על פי שבמהלך השיפוץ נתגלעו בה קשיים בלתי צפויים. סיפור שהיה כך היה: לאחר שבחרו אריחי רצפה מקוריים שהוזמנו בהזמנה מיוחדת, גילו בני הזוג להפתעתם, כי הם זהים לחלוטין לאלו שמרכיבים את רצפת בית ביאליק. אולם עקב עיכוב באספקת ההזמנה, נאלצו הדיירים והמעצבת לאחר זמן המתנה ממושך וציפייה דרוכה, לרכוש אריחים חדשים ולהתפשר על רצפה אנונימית שאינה תואמת את זו של הסופר הנערץ.

לבסוף נבחרה דוגמא "קלאסית אך רווית צבע" - לדבריה של אביטל, שמשתלבת היטב עם הגישה הניגודית של שאר הבית. אריחי הבטון הססגוניים, בצבע צהוב חרדלי עם נגיעות לבנות, מאירים את פניו של החדר. ארונות המטבח בגוון ירוק בקבוק, מוסיפים אף הם טון צעיר לשמחה הכללית. מסביבם, מסגרות אלומיניום שמגנות על הדלתות הארון וגם נותנות לו טוויסט תעשייתי. את הקונספט הייחודי של החלל סוגר ברז מיוחד, גדול ובולט עשוי אלומיניום, שמתכתב עם מסגרות המתכת ומעניק לחלל הכפרי מראה תעשייתי ומודרני.

מרצפות א-לה ביאליק, ארונות בצבע ירוק בקבוק וברז עם טוויסט תעשייתי. חדר המטבח מרצפות א-לה ביאליק, ארונות בצבע ירוק בקבוק וברז עם טוויסט תעשייתי. חדר המטבח  

המטבח - לפני השיפוץהמטבח - לפני השיפוץ 

שירותי האורחים: ארונית טלפון לצד האסלה


שירותי האורחים עוצבו בגווני חום שוקולדי. הרצפה צופתה באריחי בטון מרובעים, ששוברים את החלל ויוצרים עניין רב. מסביב לאסלה כוסה חלק מהקיר באריחים חומים דמויי פרקט ובהמשך מוקמה ארונית טלפון שנרכשה בחנות יד שניה והשתלבה היטב במראה האותנטי הכללי.

'שידת כיור יכולה להיות בהרבה צבעים'. מתוך ספר הסקיצות  

בסופו של דבר נרכשה השידה בחנות יד שניה. שירותי האורחיםבסופו של דבר נרכשה השידה בחנות יד שניה. שירותי האורחים 

השירותים - לפני השיפוץהשירותים - לפני השיפוץ 

חדרי הילדים: על הקיר – זברות אופטימיות


בחדרי הילדים משולבים פריטים מלאי דמיון, תוך מתן מענה נאות לצרכים פונקציונאליים. פרקט מכסה את רצפת החדר ליצירת נעימות וחמימות. אחד הקירות נצבע בגוון תכלת עדין, עליו מוצבות זברות עליזות בצבעי אדום וכתום. "אם אתם יכולים לדמיין את זה, זה אפשרי", קובע הציטוט הטבוע מעליהן, ואכן כך האווירה האופטימית מורגשת היטב בחדר. בסמוך לקיר אחר, מוקם שולחן כתיבה תכלכל ולצידו שידת מגירות באדום עז. גווני הרהיטים זהים לצבעים שעל הקיר, כך שלא נוצר עומס יתר על העין.

אחד הקירות נצבע בגוון תכלת עדין, עליו מוצבות זברות עליזות. חדר הילדים שומר על אופטימיותאחד הקירות נצבע בגוון תכלת עדין, עליו מוצבות זברות עליזות. חדר הילדים שומר על אופטימיות 

צבעים זהים לאלו שעל הקיר, כך שלא נוצר עומס על העין. הרהיטים בחדרצבעים זהים לאלו שעל הקיר, כך שלא נוצר עומס על העין. הרהיטים בחדר 

מעל השולחן ישנה נישת ספרים. הנישה, כמו רבות אחרות ברחבי הבית, תוכננה כפתרון לבעיה של רעש תכנוני – קירות בעוביים שונים שהקשו על העיצוב. הפתרון: עיבוי הקירות הדקים, אך לא באופן מלא, כך שתיווצר גומחה פנימית אשר משמשת כמקום אחסון וגם יוצרת הכנה לתאורת שולחן. בכדי לוותר על שינויים וההתאמות נוספות, תוכננה הנישה מראש ברוחב התואם מדפים סטנדרטיים.

גומחה פנימית משמשת כמקום אחסון. נישת הספרים בחדר הילדיםגומחה פנימית משמשת כמקום אחסון. נישת הספרים בחדר הילדים 

יחידת ההורים וחדר האמבטיה: השראה מרוקאית


קירות יחידת ההורים נצבעו בצבע חרדלי, פרט לקיר אחד, אשר נצבע בסגול חציל בחומר הנקרא "סוויד", אשר מייצר טקסטורה בעלת מראה קטיפתי. לחדר האמבטיה הוכנס אמבט גדול במיוחד להתפנקות ושחרור מתחים, ולצד הלובן הבוהק של אריחי החרסינה הקטנים והמבריקים, טויחו הקירות בשליכט מינרלי בשם "טרה". טכניקת הטיוח בוצעה בגוון כחלחל וענני ובסגנון "פצוע", המשלב מראה מקולף לצד גימור מגוהץ, ומקנה תחושת חמימות ישנה ומרגיעה בהשראה מרוקאית. רצפת החדר כוסתה באריחי בטון בשחמט אפור - תכלת שיוצרים משחקיות גיאומטרית וצבעונית. מעל הכיור נתלתה מראה אובאלית רחבה לנוחיות הדיירים.

'קיר בתכלת עדין'. סקיצה של חדר האמבטיה  

וככה הוא נראה במציאותוככה הוא נראה במציאות 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


הרשו לעצמכם להתפרע
הוספת צבע בלתי שגרתי וניגודים חומריים יפיחו חיים גם בחלל סתמי. נגיעה קטנה של צבע יכולה לעשות את כל ההבדל בין אם מדובר ברהיט או בצביעת קיר שלם.

וינטג´ היא לא מילה גסה
אפשר לעדכן קלות רהיט ישן על ידי ריפודו מחודש, הצבתו במיקום לא שגרתי או באמצעות צביעה מתוחכמת. חבל לזרוק רהיטים משומשים שיכולים לשמש אתכם בדרכים חדשות.

זה במבצע?
מגבלות תקציב הן הכרח המציאות, אולם חיפוש דקדקני יכול להעלות מבצעים חינניים ברשתות ולאפשר גמישות בכיס.

תוכנית השיפוץ של קומת הקרקעתוכנית השיפוץ של קומת הקרקע 

תוכנית השיפוץ של הקומה הראשונהתוכנית השיפוץ של הקומה הראשונה 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו ב
פייסבוק או ממש פה - בתגובות.


רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה