1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. טיפים לבנייה ושיפוץ
  4. מבצע סבתא

מבצע סבתא

חלל משעמם ומחולק הפך לביתה העדכני של פנסיונרית, באמצעות אבנים על הכתלים ואוסף קומקומים. אם הקירות היו יכולים לדבר – הם בטח לא היו מתלוננים. מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב בינוני

רוני ארקוש | צילום: שירן כרמל | 13.12.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום כפר סבא
גודל 115 מ"ר (לא כולל שטח החצר)
תקציב השיפוץ 250,000 שקלים
הדיירת פנסיונרית
עיצוב פנים מיכל חורש סומך

שילוב הולם בין הסגנון הכפרי לתחושה מודרנית ונקייה. החלל הציבורישילוב הולם בין הסגנון הכפרי לתחושה מודרנית ונקייה. החלל הציבורי 

רהיטים ישנים קיבלו פנים חדשות. פינת האוכל המשודרגת. גוף תאורה: Thomas עיצוב ותכנון תאורה.רהיטים ישנים קיבלו פנים חדשות. פינת האוכל המשודרגת. גוף תאורה: Thomas עיצוב ותכנון תאורה. 

בתוך בניין כפר סבאי בן 20 שנה, בדירת גן שלווה, עברה להתגורר פנסיונרית חביבה. הלקוחה, שחיפשה לה פינה נעימה ומרווחת, פנתה לאדריכלית מיכל חורש סומך בבקשה לעצב לה מקום מזמין שישרת גם את רצונותיה וגם את צרכיהם של אורחיה הקטנטנים, הלא הם הנכדים, הפוקדים את ביתה לעיתים תכופות.

הדירה, שגודלה 115 מ"ר (ללא שטח החצר), עברה שינוי ניכר מהיסוד. כיאה למבנה הצמוד לקרקע, נשקף מכל חלונות הבית הירוק שבחוץ, ולכן לחורש סומך חשוב היה להכניס את הרוגע והנינוחות של הטבע, גם פנימה. הלקוחה ביקשה לרווח את הדירה וליצור חדרים שישמשו גם לשינה וגם לשהות הנכדים במהלך היום. גם הבחירה במעבר לדירת גן נבעה מדאגת הסבתא שיהיה מספיק מקום לנכדיה לשחק בחצר, אשר רוצפה מחדש.

כמה זה עולה לנו?כמה זה עולה לנו? 

הסלון - לפני השיפוץהסלון - לפני השיפוץ 

תוכנית השיפוץ: שני חדרים במחיר אחד


מבחינה אדריכלית, בוצעו מספר שינויים ביניהם סיפוח חדר השינה והמסדרון שהיו צמודים לסלון לחלל המרכזי בדירה. השינוי הגדיל משמעותית את פינת האוכל וייצר כניסה מרשימה ורחבה לבית. בנוסף בוטל חדר הארונות הקיים לטובת הגדלת חדרי הרחצה והפיכת שירותי האורחים ליחידת אחסון נוחה ויעילה במרכז הדירה.

שני חדרי השינה הנוספים אשר שימשו לאירוח ועבודה קיבלו מבואת כניסה חדשה, מה שיצר הפרדה בין יחידת השינה הגדולה לחדרי הנכדים, תוך הענקת פרטיות מלאה ללקוחה. כל חדרי השינה נצבעו מחדש, אולם האזורים המרכזיים שקיבלו טיפול משמעותי במהלך השיפוץ היו החללים הציבוריים, המטבח והחדרים הרטובים.

הסלון: הצ´ופצ´יק של הקומקום


הלקוחה ביקשה לחבר את המראה והצבעוניות של הגינה המקיפה אותה לעיצוב של הדירה כך שייווצר שילוב הולם בין הסגנון הכפרי לתחושה מודרנית ונקייה. נוסף למשוואה גם הריהוט הקיים של הדיירת, אותו היא הביאה עימה מביתה הקודם, והותאם גם הוא ללוקיישן החדש. לדבריה של חורש סומך, "שדרוג ריהוט קיים יכול להיעזר גם ברקע טוב". הרקע הייחודי אליו מתייחסת האדריכלית, בא לידי ביטוי בשני קירות אשר תוחמים את החלל ומחופים באבן לילי מסוג ציפחה. האבן הקלילה, בגוון אפור חם, יוצרת תחושת נועם וחמימות ביתית. להשלמת האווירה הנעימה, הוטמעו מעל הקיר ספוטים עדינים המקרינים תאורה המדגישה את נוכחותו. הקיר יוצא הדופן מייצר דרמה ועניין מיד עם הכניסה בדלת.

אלמנט בולט נוסף הוא אוסף קומקומי הנוי המגוון, בעל ערך סנטימנטלי משמעותי עבור הלקוחה. עשרות הקומקומים נאספו מרחבי העולם והיוו גם הם – איך לא, אתגר עיצובי. לפני השיפוץ מוקמו הקומקומים בצפיפות ויצרו עומס ויזואלי רב. חוסר הארגון גרם לכך שהם איבדו מחנם ומייחודיותם כפריטי אספנות יקרי ערך. חורש סומך ביקשה למקם אותם מחדש בחלל באופן שלא יכביד על המראה הכללי ואף יתרום לו. לטענתה, "הדרך להגיע לאיזון הנכון בעיצוב הייתה בתכנון קו ניטרלי ונקי לכל הבית כך שהקומקומים משמשים לו כתוספות של צבע ועניין". ואכן, פריט הסטיילינג הביתי האהוב על חורש סומך לקוח מתוך האוסף. מדובר בקומקום הצוחק הממוקם בתוך המזנון, סמוך לפינת האוכל.

את הקו הנקי ממשיכה כוורת הגבס, שהוסיפה חורש סומך לסלון, אשר מקנה לו אווירה משפחתית וביתית. בעזרתה נוצר מקום נוסף להציג לראווה את אוסף הקומקומים ואת תמונות המשפחה. מקום נוסף התפנה גם לספריית הקריאה של הלקוחה אשר ביקשה להדגיש את הספרים, ולאפשר לנכדיה נגישות לעיין בהם בעת ביקורם. בחלק העליון של הכוורת, ניצב לו בגאווה קומקום אדום, דמוי תא טלפון מלונדון, אשר מעשיר את סקאלת הצבעים בסלון.

לפני השיפוץ, אוחסנו הקומקומים בצפיפות ויצרו עומס ויזואלי רבלפני השיפוץ, אוחסנו הקומקומים בצפיפות ויצרו עומס ויזואלי רב 

לאחריו, מוקם האוסף מחדש באופן שלא יכביד על המראה הכללי של החלל לאחריו, מוקם האוסף מחדש באופן שלא יכביד על המראה הכללי של החלל  

פינת האוכל: ריהוט ישן, תאורה חדשה


נקודה מרכזית נוספת בבית היא פינת האוכל. מעל לשולחן הסועדים נגלית בפני הנכנסים מנורת גדילים עשויה מזכוכית שמקנה לריהוט הקיים מראה חגיגי וחדש. הגדילים של גוף התאורה, שנרכש ב- Thomas, עשויים זכוכית חלבית ובסיסה זכוכית שקופה. על פי חורש סומך, מוקד המנורה בעצם נתן חיות לכל הפינה. לדבריה, בעיצוב חלל בו ישנו ריהוט נתון, לתאורה השפעה משמעותית על האווירה, עד כדי כך שהריהוט יכול לקבל פנים חדשות. המנורה מספקת הארה כפולה - גם של הגדילים וגם של הבסיס המלבני שלה, שמתכתב עם הפרופורציות של השולחן.

מנורת גדילים מקנה לריהוט הקיים מראה חגיגי וחדש. שולחן האוכל בדירהמנורת גדילים מקנה לריהוט הקיים מראה חגיגי וחדש. שולחן האוכל בדירה 

המטבח: נקי ובהיר


המטבח תוכנן גם הוא בהתאם לקו הסגנוני של הבית, שהתווה אווירה כפרית, מודרנית וסולידית. הארונות חופו בפורמייקה דמוית פורניר עץ ובקלפה עשויה מזכוכית צבועה עם עיטורים עדינים שמודפסים על גבה. גוון העץ והקלפה הבהיר משתלב היטב עם קיר הסלון. נקודת צבע מרגיעה נוספת מעניק טיח שליכט דק, שמכסה את קירות המטבח. לקינוח, גם האובייקטים בחדר עברו מהפך: המקרר מוקם מחדש היכן ששכן פעם המזווה, מתוך מחשבה להציב אותו כעת בנישה שקועה, על מנת שיישר קו עם שאר האלמנטים במטבח. לסיום, שולבו ברחבי החדר קומקומים ססגוניים שמעניקים זריקת מרץ צבעונית לשקט העיצובי בחלל.

הארונות חופו בפורמייקה דמוית פורניר עץ ובקלפה עשויה מזכוכית צבועה. המטבח לאחר המהפך. גוף תאורה: Thomas עיצוב ותכנון תאורה.הארונות חופו בפורמייקה דמוית פורניר עץ ובקלפה עשויה מזכוכית צבועה. המטבח לאחר המהפך. גוף תאורה: Thomas עיצוב ותכנון תאורה. 

לידיעתכם: ככה הוא נראה לפנילידיעתכם: ככה הוא נראה לפני 

השירותים: מאחורי האסלה - פסיפס


שירותי יחידת השינה שוברים במקצת את הגוונים החומים שמלווים את שאר חדרי הבית, על ידי כיור כחלחל עשוי זכוכית ובאמצעות פסיפס של קרמיקה צבועה מאחורי האסלה. הפסיפס משמש כחולייה מקשרת לאלמנט הלבנים, שחוזר על עצמו גם בשאר חלקי הדירה. במקרה הזה, אבן הלילי ששימשה את הקיר בסלון, לא התאימה לחיפוי החלל הרטוב, ולכן החליפה אותה הקרמיקה.

הפסיפס משמש כחולייה מקשרת לאלמנט הלבנים, שחוזר על עצמו גם בשאר חלקי הדירה. חדר האמבטיה. גוף תאורה: Thomas עיצוב ותכנון תאורה.הפסיפס משמש כחולייה מקשרת לאלמנט הלבנים, שחוזר על עצמו גם בשאר חלקי הדירה. חדר האמבטיה. גוף תאורה: Thomas עיצוב ותכנון תאורה. 

חדר שירותים נוסף מעוצב בגוונים חומים ומשודרג באמצעות פריטים ייחודיים, ביניהם כיור הרחצה. הכיור יוצר בטכנולוגיה חדשנית ועשוי מזכוכית צבועה, שמקנה ברק וזוהר לחלל. מתחתיו נבנה ארון גבס מחופה גרניט, עם פינות אלומיניום ומגירת קלפה בצבע חום אדמה. לצד האמבטיה, הוצבה מעין במה קטנה, המיועדת לאחסון חומרי הרחצה השונים. שני החללים הרטובים רוצפו בריצוף גרניט פורצלן, הדומה לגוון הציפחה שבסלון - כך נשמר הסגנון העיצובי בכל חדרי הבית.

חדר שירותים נוסף מעוצב בגוונים חומים ומשודרג באמצעות פריטים ייחודייםחדר שירותים נוסף מעוצב בגוונים חומים ומשודרג באמצעות פריטים ייחודיים 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


איכות הסביבה
גם חפצים מאותגרים אסתטית, יכולים לקבל פוש עיצובי באמצעות סביבה מסוגננת. תאורה מוקפדת או צבע קיר מרענן יוציאו את המיטב מכל רהיט, גם כזה שאינו מצטיין במראה יוצא דופן.

תוכנית החלוקה
מחזיקים באוסף עשיר ומגוון? הציגו אותו בצורה הראויה לו. במקום לדחוס את הפריטים בארון קולקטיבי, פזרו אותם בפינות נבחרות בחלל. חלוקת האוסף הגדול למספר אזורים, תעניק תשומת לב ייחודית לאובייקטים בולטים, שעד עכשיו נחבאו אל הכלים.

תוכנית השיפוץתוכנית השיפוץ 

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה