1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. טיפים לבנייה ושיפוץ
  4. לבן בחלום שחור

לבן בחלום שחור

סקאלת צבעים אקסקלוסיבית וחדר רחצה ששואב השראה מסצנת השירותים במועדון אפלולי. כך הפך בית הילדות הנאיבי לדירה אורבנית ומתוחכמת - מבט מקרוב על עיצוב חלל בתקציב בינוני

רוני ארקוש | צילום: גדעון לוין | 25.12.2012

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום שיכון ותיקים ברמת גן
גודל 80 מ?ר
תקציב השיפוץ 320,000 שקלים
הדיירים זוג מבוגר ללא ילדים
עיצוב פנים דורי רדליך

לתוך דירת הילדות של אחד מהבעלים, שהושכרה לזרים במשך שנים, נכנסו לגור בני זוג בני 40, חפים מילדים, אבל עם נפש צעירה. הדירה, בשיכון ותיקים ברמת גן, שוכנת בבניין שנבנה בשנות ה-70. שטחה משתרע על פני 80 מ?ר, אשר חולק במקור לשלושה וחצי חדרים, והפך לאחר השיפוץ לשלושה בלבד. החלל המקורי היה עמוס קירות, חשוך ורווי מעברים. הדיירים, הנוהגים לארח באופן קבוע, חלמו על בית שירגיש כמו מלון בוטיק איכותי ומעוצב, ולכן ביקשו להסב את החלל לאזור אירוח רחב ידיים, המשלב במרחב אחד את הסלון והמטבח. לצידה של הטריטוריה הציבורית ממוקמים שירותים בעיצוב מפתיע וחדר עבודה הנושק אל החוץ. בהמשך הדירה - יחידת שינה וחדר רחצה צמוד.

הקונספט: הקונספט: 'living in motion'. הבית לאחר השיפוץ 

את הפנטזיה הנדלנית הפך המעצב דורי רדליך לקונספט סגור ומהודק הדוגל ב"living in motion". הקונספט מאופיין בזרימה ותנועתיות, הבאה לידי ביטוי באי גדול המהווה את מרכז הבית, סביבו מתרחש הכל. הדינמיות במקום ניכרת גם בריהוט המעוצב, בתאורה ובמראה הכללי בעל השיק העכשווי. מבחינה צבעונית, כוסתה הדירה בצבעי שחור ולבן בלבד, בשילוב עם נגיעה של עץ שמכניסה מעט חום לחלל. לדברי רדליך, תפקידה של סקאלת הצבעים הייחודית היא "לשמש כבלוק ציור חלק, עליו יוכלו הלקוחות להוסיף זריקות צבע קלות".

כמה זה עולה לנו? | השיפוץ - במספרים מדויקיםכמה זה עולה לנו? | השיפוץ - במספרים מדויקים 

עמוס קירות, חשוך ורווי מעברים. הבית בגרסתו הקודמתעמוס קירות, חשוך ורווי מעברים. הבית בגרסתו הקודמת 

הסלון: עולה על הגל


חלל הסלון של בני הזוג מאופיין בקו נקי וזורם ובריהוט מוקפד, המבטא תנועה באמצעים שונים. כך למשל, המידוף הנמוך והדינמי המשתרך לרוחב הקיר. המדף, עשוי מקשה אחת, יוצר משחק גבהים מעניין, השובר את הרקע הסטטי והלבן. על מנת שלא ליצור עומס על העין, נשמרת הצבעוניות המונוכרומטית לאורך המוצר כולו. ממולו, ממוקמת ספה בריפוד שחור וחלק, עליה מונחות כריות מפוספסות, המגשרות בין הגוונים השחורים והלבנים שבחדר.

בהמשך קיר הטלוויזיה, מצוי כסא עשוי עץ הבולט בעיצובו הייחודי. הפריט, המשמש הן לישיבה והן כאלמנט אסתטי בחלל, יוצר גם הוא זרימה ותנועתיות. את ההשראה לעיצוב המושב סיפקה דווקא מגמה תכליתית של ריהוט מתקפל. "הכיסא מדמה תנועה של קיפול, כמו קיפולי נייר לדוגמא", מסביר רדליך שאחראי לתכנון ולעיצוב הרהיט. מבחינה חומרית, בחר רדליך בעץ הטבעי והחמים על מנת לרכך מעט את הדרמטיות הכללית השוררת בחדר.

משמש הן לישיבה והן כאלמנט אסתטי בחלל. כיסא העץ בסלוןמשמש הן לישיבה והן כאלמנט אסתטי בחלל. כיסא העץ בסלון 

הקירות הצחורים מוארים על ידי תאורה מינימליסטית נסתרת ברובה, המפוזרת ברחבי החלל. התאורה מותקנת בצורה מתוחכמת ומפוצלת, כך שכל אזור תאורה פועל באופן נפרד ומסוגל לשנות משמעותית את האנרגיה בסלון. הריצוף, גרניט פורצלן שחור בגודל של 60 על 60 סנטימטר, משלים את האווירה הדרמטית המתבקשת בבית ומקפיץ את הצבע הלבן שמסביב עוד יותר.

המטבח: אוכלים על במה


במרכז המטבח הפתוח, ממוקם אי גדול, שמהווה את טבורו של החדר. האי, אשר ממשיך את הקו הלבן של שאר הדירה, משמש גם כשטח אחסון וגם כמשטח אכילה. כל הבית מתנהל סביב האי, אשר שומר על חלל פתוח ונושם גם בקרבת האיזור השוקק. סביב האי מוקמו כיסאות בר לבנים אשר משרים אווירה עכשווית וצעירה.

ממשיך את הקו הלבן של שאר הדירה. האי במרכז המטבחממשיך את הקו הלבן של שאר הדירה. האי במרכז המטבח 

ומהווה את טבורו של החדרומהווה את טבורו של החדר 

סביב האי - כיסאות בר לבנים. משרים אווירה עכשווית וצעירהסביב האי - כיסאות בר לבנים. משרים אווירה עכשווית וצעירה 

המטבח לפני השיפוץהמטבח לפני השיפוץ 

המטבח, כמו גם פריטי הנגרות בשאר הבית, יוצר בהתאמה אישית, בתכנונו של רדליך.על ידיות הארונות המיוחדות הופקד מעצב תעשייתי, שעבד בצמוד לרדליך. התוצאה: מוטות פרספקס שקוף עם חריטת לייזר ייחודית, שמהווים חלופה מקורית לידיות הנירוסטה הקלאסיות ומקנות למטבח מראה עתידני.

ידיות הארונות. תוכננו על ידי מעצב תעשייתי במיוחד עבור המטבח הזהידיות הארונות. תוכננו על ידי מעצב תעשייתי במיוחד עבור המטבח הזה 

בתוך חלל המטבח, הקיר הממוקם מעל הכיריים והמקרר המבריק צבוע בשחור ומתכתב עם מרצפות הגרניט שבחדר. על גבי אחד מהקירות תלויה מראה שהתלוותה אל הדיירים עוד מביתם הקודם. המראה, שמספקת בבואה למתרחש במטבח, מעצימה גם היא את תנועת הזרימה. מתחת לפריט ממוקמים מספר ארונות אחסון בעלי גובה דינמי ומיקום משתנה של ידיות.

המראה, מזכרת מהדירה הקודמת. בבית הנוכחי היא ממשיכה את תנועת הזרימה במטבחהמראה, מזכרת מהדירה הקודמת. בבית הנוכחי היא ממשיכה את תנועת הזרימה במטבח 

בהמשך המטבח ניצבת במה מוגבהת, שנולדה מתוך רצון הדיירים לייצר מרחב נפרד שידמה את מרפסת משכנם הקודם, ששימשה כאזור אירוח. הבמה מאפשרת ניתוק מהחלל מחד, ומאידך חוברת לאי. על ידי הצבת הדום מספקת הבמה מקומות ישיבה נוספים במפלס המוגבה משאר החלל. השטח מואר בתאורת לד ומחופה בלוחות במראה בטון שנבחרו, לדברי רדליך, "כתוספת שמטרתה ´ללכלך´ מעט את הניקיון של השחור - לבן ולתרום קצת חספוס לחלל".

במה במטבח. מחליפה את המרפסת שתפקדה כאזור אירוח בבית הקודםבמה במטבח. מחליפה את המרפסת שתפקדה כאזור אירוח בבית הקודם 

חדר העבודה: מזל שאין פה ילדים


ממול למטבח הנמצא חדר העבודה, בעל דלת זכוכית שקופה שמייצרת אינטימיות, אבל גם שומרת על קשר עם המתרחש בבית. השקיפות אף מסייעת בהרחבת תחושת הנפח והמרחב של הדירה. בין החלל הציבורי לאזור הפרטי מתקיימת הפרדה נוספת על ידי ארון אחסון, שרץ לכל אורך המסדרון - מדלת הכניסה ועד לחדר השינה. הרהיט הפונקציונאלי חוסך במקום, כמו גם בקירות נוספים. אקוסטיקה אמנם היא לא הצד החזק שלו, אבל מכיוון שמדובר בבית נטול ילדים, את מפלס הרעש הקיים הארון בהחלט מספק.

שירותי האורחים: מקור ההשראה – שירותים במועדון


שירותי האורחים צבועים בשחור ומעוצבים בסגנון של "שירותים במועדון אפלולי", מעיד רדליך. לדבריו, בני הזוג אוהבים בילויים ומועדונים, ולכן חיפשו מראה בוטיק עם טוויסט קודר. גם כאן מוצבת מראה רוחבית ארוכה, יחד עם נגיעה של עץ למיתון הקונטרסט בין השחור והלבן.

מעוצבים בסגנון של שירותים במועדון אפלולי. שירותי האורחים מעוצבים בסגנון של שירותים במועדון אפלולי. שירותי האורחים  

ושוברים חזק לשחור ולבןושוברים חזק לשחור ולבן 

השירותים לפני השיפוץהשירותים לפני השיפוץ 

אז מה היה לנו: טיפים לשיפוץ


סיפור פשוט
בעיצוב חכם, לא צריך להעמיס. לפעמים נגיעות קטנות של תחכום על מצע של עיצוב מינימליסטי יוצרות בית מעורר תאבון.

מדעי החלום
פרצו את גבולות הדמיון. לא תמיד חייבים קירות או מרפסת ממשיים בשביל להפיק את החוויה הרצויה. בבית הזה למשל, במה מוגבהת או אפילו ארון אחסון ארוך במיוחד הספיקו בהחלט.

רוצים לראות עוד? בקרו בבתים מעוצבים נוספים

אהבתם את הסגנון? שתפו אותנו בפייסבוק או ממש פה - בתגובות.

רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו

תגובות לכתבה

חזור מעלה