החיים בשחור ולבן: הצצה ליחידת דיור מעוצבת במושב טל שחר

איך הופכים עליית גג ליחידת דיור מעוצבת עבור חייל בן 19? במושב הציורי טל שחר, בין ירושלים לתל אביב, נקראה המעצבת פזית חזיז, להפוך את החלל הקומפקטי למקום ביתי ונעים. על התוצאה תוכלו לקרוא בכתבה הבאה. הצצה לעיצוב בתקציב נמוך

רוני ארקוש | צילום: אלעד אקרמן | תאריך: 21.6.2013 |

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום מושב טל שחר
גודל 60 מ"ר
תקציב השיפוץ 200 אלף שקלים
הדיירים חייל בן 19
עיצוב פנים פזית חזיז

מי מכם שחשב שעליית גג יכולה להיות רק מחסן או במקרה הטוב חדר רביצה, טועה ובגדול. עם נגיעות עיצוביות והרבה מחשבה, אפשר להפוך את עליית הגג ליחידת דיור מפנקת, הכוללת את כל מה שצריך.

סלון מעוצב בשחור לבן עם פרקט של עץ לחימום האווירהסלון מעוצב בשחור לבן עם פרקט של עץ לחימום האווירה 

מעצבת הפנים פזית חזיז, בעלת ניסיון של כ-13 שנה בשטח, הוזמנה לתכנן ולעצב יחידת דיור קטנה בעליית גג של בית כבן 20. השטח המצומצם, 60 מ"ר, יצר צורך בעבודה מדוייקת וירידה עד לפרטים הקטנים. ראשיתה של העבודה הייתה בשיפוץ מאסיבי של כל הקומה, כולל חלונות ודלתות.

לפני השיפוץ - חלל עם הרבה בלגן ופוטנציאללפני השיפוץ - חלל עם הרבה בלגן ופוטנציאל 

הגג, שהיה נמוך מאוד, הוגבה על מנת לאפשר תקרה נוחה לעבודה על עיצוב יחידת הדיור הקטנה. ליחידה נבנו שתי כניסות – חיצונית אליה מובילות מדרגות, וכניסה נוספת מתוך הבית, כך שאפשר לשמור על פרטיות מלאה או לבחור להתפנק על אוכל של בית מלמטה, בהתאם למצב הרוח. בנוסף לחללים הפנימיים יש ליחידה צמד מרפסות חיצוניות. הדייר ביחידה זו הוא חייל בן 19, אשר ביקש יחידה המעוצבת ברוח צעירה ושיקית עם דגש על גוונים של שחור לבן. הצעתה של חזיז, לגוון את הדיכוטומיות הצבעונית גם בשימוש בעץ טבעי שיחמם את האווירה, התקבלה בהסכמה. כתוצאה מכך נוצרה יחידה מעוצבת טרנדית וצעירה מחד, אך חמימה וביתית מנגד. את החלל חילקו לשני חלקים עיקריים – האחד, החלל הציבורי, כולל כניסה, סלון, מטבחון, שירותי אורחים, חדר שירות ומזווה. החלק השני, החלל האישי, כולל חדר שינה מרווח שבו חדר רחצה וחדר ארונות.

החלל הציבורי:

על מנת שלחייל יהיה נוח לארח את חבריו ולהרגיש בבית, עיצבה חזיז חלל פונקציונאלי מעוצב, שמאפשר אירוח באווירה ביתית ומרווחת. בפינת החלל, ספה שחורה פינתית הצמודה לקיר ולא מצופפת את החלל.

השולחן הסלוני - פריט עיצובי ופונקציונלי כאחדהשולחן הסלוני - פריט עיצובי ופונקציונלי כאחד 

לצד הספה הונח שולחן סלוני מעוצב בתחכום: השולחן מורכב משלושה גופים העשויים כסנדביץ לבן-שחור-לבן, זה על גבי זה. את חלקי השולחן ניתן להזיז ואף לפתוח במידת הצורך ולהשתמש בו כפינת אוכל. באופן זה, שילבה חזיז למעשה שלושה הישגים באביזר אחד- הפן האסתטי, מתכתב עם שאר החלל בצבעוניות ובעיצוב המודרני, הפן הפונקציונאלי: שולחן קפה מצד אחד ושולחן אוכל מצד שני. זוהי דוגמה לפתרון לניצול השטח ברמה המקסימאלית וליצירת תחושת מרחב. את כל היחידה בחרה חזיז לרצף בפרקט עץ, שמקנה ליחידה תחושה של צימר אינטימי ונעים.
מול הספה, חופה קיר בבריקים שחורים ליצירת עניין וגיוון אווירה. במרכזו של הקיר מוקמה הטלוויזיה, ומתחתיו רהיט עץ שמהווה פריט דקורטיבי ומשמש לאחסון. באופן זה, נותר דגש על הקו של צבעי השחור והלבן, אולם במקביל נגיעות העץ מנטרלות את הקור שעשויים ליצור הצבעים.

מטבח קומפקטי עם כל מה שצריך בשביל לארחמטבח קומפקטי עם כל מה שצריך בשביל לארח 

בחלקו האחר של החלל הציבורי, עיצבה חזיז מטבחון שעל אף גודלו הקטן, מכיל את כל מה שצריך החייל- מקרר, כיור, חללי אחסון ועוד. גם במטבח חוזר מוטיב קיר הבריקים אשר מתכתב עם הקיר שבסלון ואפילו שקעי החשמל שבקיר נבחרו בצבע שחור, כך שנבלעים בצבעוניות הכללית. השיש המבריק בשחור מקנה למטבח מראה מודרני ונקי.

עוד זוית אל הסלוןעוד זוית אל הסלון 

התאורה שנבחרה לחלל היא תאורת ספוטים המקנים לחלל מראה נקי ופיזור אור אופטימלי. הגופים השקועים פזורים בשפע, ובתקציב הגיוני פותרים את אתגר התאורה. בנקודות מסוימות בחלל, שולבה תאורת אווירה בדמות קוביות שחורות הצמודות לקירות הצידיים. בנוסף, ניתן למצוא בחלל שירותי אורחים הממשיכים את הקו העיצובי הכללי של היחידה ואף מעין חדר כביסה אשר שולב עם מזווה לאחסון. הנגרות המדוייקת מסווה את מקומות האחסון הרבים וכך לא נוצר גודש על העין ונשמרת תחושת המרחב.

יחידת השינה:

החלק השני בדירה כולל את חדר שינה, אשר אותו מציינת חזיז כנקודה האהובה במיוחד בדירה. במרכזו של חדר השינה ניצבת מיטה מעוצבת מעור שחור, אשר יובאה כל הדרך מסין.

מיטה מפוארת שעשתה את כל הדרך מסיןמיטה מפוארת שעשתה את כל הדרך מסין 

מולה, קיר בריקים נוסף בדומה לקיר שבסלון, עם טלוויזיה שממשיך את הקו העיצובי והנוחיות המקסימאלית. בנוסף, מיקמה חזיז דלפק עץ בקיר צדדי, שעתיד לשמש את הדייר לצרכי עבודה ופינת מחשב וגם בו איזור אחסון. לצד המיטה הציבה שידה קטנה וכך נוצר חדר שינה פונקציונאלי ומעוצב עם מראה בוגר שיכול לאפשר מגורים ביחידה לשנים רבות. המזגן והמתגים השחורים, מדגישים את המראה המודרני והגברי. ריהוט העץ בדירה, הוזמן בנגרות אישית על ידי נגר, ומרכך את האווירה בחלל השינה כמו גם בדירה כולה.

גם בשירותים ממשיך הקו העיצובי בגוונים של שחור ולבןגם בשירותים ממשיך הקו העיצובי בגוונים של שחור ולבן 

צמוד לחדר השינה שולבו חדר ארונות וחדר רחצה אישי, אשר בו מקלחון מחופה שחור. הריצוף גם הוא עשוי אריחים שחורים כאשר האגף של הכיור וחללי האחסון אשר בלבן, משלימים את הדיאלוג.

הצצה לחדר הרחצההצצה לחדר הרחצה 

סך הכל - 200 אלף שקלים

עבודות שיפוץ כלליות - 90 אלף שקלים
ריהוט מיובא- 20 אלף שקלים
עבודות נגרות – 20 אלף שקלים
תאורה – 6000 שקלים
פרקט – 10 אלף שקלים
סניטריה – 30-40 אלף שקלים
חלונות ודלתות – 10-15 אלף שקלים
דלתות פנים –12 אלף שקלים


רוצים לקרוא עוד? לכתבות נוספות על פרוייקטים של אדריכלים ומעצבים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה