
עמותת "לצאת מהקופסא" הוקמה על-ידי קבוצה של צעירים בשנת 2010 על מנת לקדם את תחום העיצוב בישראל ולהשתמש בעיצוב ככלי מניע לשינוי כלכלי, חברתי ותרבותי של החברה הישראלית.
בינואר 2013 השיקו עמותת לצאת מהקופסא ועיריית בת ים, בסיוע ושיתוף חברת קסטרו את טרמינל עיצוב בת ים. הטרמינל ששוכן בלב אזור העסקים המתחדש בבת ים (UP), הוא חלל בן 1,000 מ"ר שבמרכזו גלריה המשמשת גם כאולם תצוגה וכנסים, והיא מוקפת בחללי סטודיו העומדים לרשות מעצבים מתחומים שונים.


במהלך השנה החולפת שימש טרמינל עיצוב בת ים בית לפיתוח עסקי ומקצועי בעבור 12 מעצבים מתחומים שונים, שתחת קורת גג אחת פיתחו קווי מוצר וקולקציות, הקימו חנויות און ליין, זכו לשיתופי פעולה עם מעצבים וחברות מובילות, ויצאו להמשך דרכם מצוידים במיומנויות חדשות, ידע עסקי, וקשרי עבודה שבאמצעותם הם ממשיכים למנף ולפתח את עשייתם. במקביל עסקו כל המעצבים בפעילות התנדבותית בבתי הספר בעיר בת-ים, תוך שהם תורמים מכישרונם והשכלתם לקידומם של נערים ונערות דרך תחום העיצוב.




בימים אלה מסיים מחזור ראשון של מעצבים, שנה ראשונה של למידה, עשייה והתפתחות, בהנהגתה של עמותת לצאת מהקופסא, וקבוצה חדשה של מעצבים החלה לפעול במקום במהלך חודש מרץ. המחזור השני של המעצבים שמאכלס את חללי הסטודיו בבת ים נבחר על ידי וועדות מקצועיות בראשות העמותה.


על מחזור השני של הטרמינל לשנת 2014 נמנים: אולי בן ישראל, אושרית בן גל, איריס ארד, אלון ביטון, אלעד קאשי, יניב ברטר, יפעת קדמי ארואטי, צוריאל גוטליב ו-קטרינה ברנד, משה בן דוד, ושירי עבדה - 11 מעצבי מוצר, תכשיטים וטקסטיל, אדריכלים ומעצבים גרפיים.
לרשות כל אחד מהמעצבים בטרמינל ממשיכה העמותה להעמיד סטודיו וליווי מקצועי הדוק של אימון עסקי פרטני ויחידני מטעמה של אורנית גורן אגמון, מאמנת וותיקה המתמחה במקצועות העיצוב הפרסום. בנוסף מצוות לכל מעצב מנטור - מעצב מוביל ומומחה בתחומו. בתמורה נדרש כל עסק צעיר לדמי שכירות סמליים, ולתרומה של שש שעות עבודה שבועיות עם הקהילה.


שעות התרומה לקהילה באות לידי ביטוי בעבודה עם תלמידי בתי ספר נבחרים בעיר, במסגרת תכנית "מעצבים לעתיד". התכנית הוקמה לפני ארבע שנים, ביוזמת העמותה ובתמיכתו המקצועית של סמינר הקיבוצים והחלה בבית ספר מקס פין בתל אביב. התכנית מקנה כלים להעצמה ולביטוי אישי באמצעות לימודי עיצוב בינתחומיים, ומספקת כלים וידע שמעניקים לבני הנוער, בטווח הארוך, הזדמנות להשתלבות בשוק העבודה.



בשנה הקרובה צפוי המיזם להתרחב כאשר טרמינל נוסף יפתח בעיר ירוחם שבנגב. הטרמינל החדש יפעל גם הוא, כדרכה של העמותה, בעשייה עיצובית תוך שילוב פעילות מעצבים לקידום הקהילה שבה הם פועלים.

