סיפור חיפאי: הצצה לדירה מעוצבת בחיפה

אל דירה בת כ-80 מ"ר בה מתגורר רופא, נקראה המעצבת בלהה נברי בכלל בשביל לשפץ את חדר הרחצה, אולם לאחר המפגש הראשוני, הוחלט על שיפוץ מקיף שהפך את המקום מדירת רווקים טיפוסית לבית של ממש. הנה הצצה

רוני ארקוש | צילום: אלעד גונן | תאריך: 14.07.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: חיפה
שטח הדירה: 80 מ"ר
הדיירים: גבר בשנות ה-50
המעצבת: בלהה נברי
תקציב שיפוץ: 400 אלף ש"ח

בדירה הממוקמת בבית דירות משותף בחיפה, בן עשרות שנים, נכנסה המעצבת בלהה נברי לערוך שיפוץ מקיף. מדובר בדירה בת 80 מ"ר אשר טרם שופצה בעבר, בה מתגורר גבר בשנות ה-50, רופא במקצועו. הסגנון אשר נבחר לפרוייקט זה היה מינימליסטי ופונקציונלי אך בו בעת כזה המייצר אווירה חמה וביתית. נברי, מעצבת פנים מנוסה, שמה בעבודתה דגש על תקשורת דו צדדית עם הלקוח מן הרגע הראשון ומביאה לידי ביטוי את העיצוב בבחירת חומרים קפדנית ומגוונת.

חלל הסלון טרום השיפוץ. צילום: בלהה נבריחלל הסלון טרום השיפוץ. צילום: בלהה נברי 

חלל הסלון לאחר השיפוץ - עיצוב נקי וחמים גם יחדחלל הסלון לאחר השיפוץ - עיצוב נקי וחמים גם יחד 

בדירה זו, רוצף חלל הסלון באריחי גרניט פורצלן בהירים, גדולי מימדים, המעניקים תחושת גודל ומרחב. ספת הסלון נרכשה על ידי הדייר טרום השיפוץ ושולבה בו בהצלחה לצד נגרות אשר הותאמה למידותיו. זו באה לידי ביטוי בין היתר במדף עץ התלוי לכל אורכו של הסלון ומשמש לאכלוס פריטי נוי.

תקריב על איזור הסלוןתקריב על איזור הסלון 

התאורה אשר שולבה בחלל, הינה תאורה מינימליסטית, צמודת תקרה והיקפית. בחלל שולט השילוב בין הצבע הלבן לגווני העץ הטבעי, ויוצרים אווירה נקייה ונעימה. בסלון שולבו גם פריטי טקסטיל, כמו השטיח, אשר מקנים לו חמימות ורוך. משחקיות צבעונית מגיעה מכיוון המרפסת הסגורה, שהיא למעשה המשכו של הסלון ומשמשת כחדר עבודה. באגף זה שובצה יחידת נגרות מודולרית אשר מכילה ארונית שמחפה על קופסת התקשורת בבית, יחידת אחסון לדיסקים ויחידה נוספת למערכת השמע והכבלים.

פינת העבודה הצבעונית במרפסת הסגורה של הסלון פינת העבודה הצבעונית במרפסת הסגורה של הסלון  

פינת העבודה מעוטרת בחלון עם ויטראז´ אשר מעשיר את החלל בקריצות צבע נעימות לעין. חלל המטבח, שבעבר היווה חדר נפרד, נפתח והפך להיות חלק מהחלל המרכזי הפתוח לסלון.

בחללי הבית שולבה נגרות בעץ טבעי וצבע לבן ליצירת ענין בחללי הבית שולבה נגרות בעץ טבעי וצבע לבן ליצירת ענין  


המטבח תוכנן מחדש על ידי נברי, וצבעוניותו משלבת גוונים של מוקה ואת צבעו הטבעי של העץ. במרכזו של המטבח מוקם אי אשר משמש לאכילה ולחלל אחסון.

מבט על המטבח של מטבחי מבט על המטבח של מטבחי 'רגבה' לאחר השיפוץ 


מכיוון שהדייר חובב בישול, ניתנה מחשבה נוספת לתכנון חלל זה והתוצאה באה לידי ביטוי בחלל נעים ומוקפד. בין היתר, עוצב בחלל דלפק עץ המשקיף אל החוץ, כזה שיהיה נעים לשתות בו את הקפה של הבוקר.

לפני: מטבח חשוך ועמוס. צילום: בלהה נברילפני: מטבח חשוך ועמוס. צילום: בלהה נברי 

איזור המטבח נפתח ועוצב מחדש ומשקיף אל החצר הירוקהאיזור המטבח נפתח ועוצב מחדש ומשקיף אל החצר הירוקה 

לצד המטבח ישנה יציאה נוחה גם אל החצר ולא בכדי, "בדירה זו, החיים מתרכזים באיזור המטבח והיציאה לחצר" כך מספרת נברי על ההתאמה לדייר. אחת הנקודות האהובות על נברי הינה שילוב הקמין באיזור המטבח, אשר קורץ גם אל עבר הסלון. " הקמין קיבל מקום מכובד וגדול בקיר הבולט כבר בכניסה לבית" מספרת נברי, "הוא שולב בתוך קיר מרשים בעל מבנה גבס ומחמם את האוירה והבית כאחד".

הקמין מככב באיזור מרכזי בבית ומחמם את האווירה הקמין מככב באיזור מרכזי בבית ומחמם את האווירה  

חדר השינה עוצב בדגש על פונקציונליות עבור הדייר. בחדר שולב ארון הזזה לבגדים, מיטה זוגית ואף שולחן עבודה קטן עם תאורה ממוקדת לעבודה על המחשב הנייד, ללא הפרעה לאינטימיות ולשקט של החדר. על מנת שלא להעמיס ולגדוש את החדר בריהוט, שילבה נברי יחידת אחסון מרחפת שתוכננה כגיבוי נוסף לארון ומשלבת עץ אלון וצבע לבן בהמשך לקו העיצוב הכללי של הבית.

חלל הרחצה קיבל זריקת צבע בעזרת ארון כיור מעוצב בבורדו חלל הרחצה קיבל זריקת צבע בעזרת ארון כיור מעוצב בבורדו  

חדר הרחצה הצמוד מקבל זריקת צבע בדמות ארון כיור בצבע בורדו עם טקסטורות מעור נחש. בחדר זה, שולב גם מקלחון פינתי ומדף בנוי, אשר שובצו על רקע של גווני אפור ומוקה שנבחרו לחיפויים ולריצוף.


סך הכל - 400 אלף שח


עבודות קבלן- 160 אלף שח
מטבח - 80 אלף שח
מוצרי חשמל למטבח- 17 אלף שח
סניטריה- 70 אלף שח
תאורה- 17 אלף שח
ריהוט -22 אלף שח
קמין (כולל עבודת גבס סביבו) - 20 אלף שח

רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה