אלגנטיות סגולה: הצצה לדופלקס מעוצב בכפר סבא הירוקה

כיצד שומרים על ייצוגיות ויוקרתיות לצד אווירה ביתית ומזמינה? איך ניתן לפתור בעיה של מקומות אחסון בעזרת תכנון חכם? וכיצד עורכים שימוש נכון בצבע בחללי הבית? עם כל האתגרים הללו ואתגרים נוספים, נפגשה מעצבת הפנים אורית כוכבי, בעיצוב דופלקס יוקרתי בכפר סבא. הנה הצצה

רוני ארקוש | צילום: שירן כרמל| תאריך: 30.07.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: כפר סבא הירוקה
שטח הדירה: 160 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
המעצבת: אורית כוכבי
תקציב שיפוץ: 550 אלף ש"ח

במקרים רבים, תהליך העיצוב מתחיל עוד הרבה לפני שהיסודות הראשונים של המבנה מונחים בשטח. בפרויקט שלפניכם, הגיעו בני זוג אשר חזרו משליחות, אל מעצבת הפנים אורית כוכבי, בבקשה שתעצב להם את בית חלומותיהם בכפר סבא הירוקה. כוכבי, בעלת נסיון עשיר של כ-20 שנה בעיצוב ותכנון פרויקטים פרטיים ומסחריים, נעתרה לבקשה ויצאה עימם לדרך המרגשת.

מבט על הסלון המעוצב בגוונים מונוכרומטיים בשילוב סגוליםמבט על הסלון המעוצב בגוונים מונוכרומטיים בשילוב סגולים 

העבודה התבצעה בשיתוף פעולה מלא עם הדיירים העתידיים, החל משלב העבודה על תוכניות הבנייה וכלה בתליית אחרון פריטי הנוי. כבר בשלב התכנון, נערכו מספר שינויים במיקום החללים על מנת לאפשר תנועה נעימה בחלל וחלוקת מרחב נכונה יותר כמו גם מענה מקסימלי על צרכי הדיירים. כך למשל, גרם המדרגות שינה כיוון ואיפשר להשתמש בחלקו התחתון כאיזור למיקום המקרר ואחסון נוסף שנדרש עבור חלל המטבח. מבחינה סגנונית נבחר לפרויקט מראה המשדר ייצוגיות לצד תחושת ביתיות אשר בא לידי ביטוי הן בבחירת חומרים מגוונת והן בסקאלת הצבעים אשר שולבה בעיצוב החללים השונים. בני הזוג, אשר מרבים לארח אנשים מהארץ ומחו"ל, חיפשו לשוות לבית מראה מהודר ומכבד, תוך שמירה על עיצוב שאינו ראוותני ומאפשר "להרגיש בבית". בחלל המרכזי, פינת האוכל והסלון הוחלפו במיקומם ויחד עם המטבח מהווים חלל פתוח המעוצב לתפארת עם חלוקה פנימית ברורה ונעימה לעין. הצבעוניות הינה בגוונים מונוכרומטיים, אשר לצידם נכנס לתמונה סגול חם ששובר את הקלאסי ומוסיף עניין. הריצוף האפור של החלל, איפשר משחק בצבעוניות ובטונים שיינתנו, כמעין תפאורה מתאימה לשאר הצבע בחלל.

תחת החלל הפתוח שולבו המטבח, הסלון ופינת האוכל אשר מתכתבים זה עם זה סגנונית תחת החלל הפתוח שולבו המטבח, הסלון ופינת האוכל אשר מתכתבים זה עם זה סגנונית  


בסלון שולבה ספת פסים המהווה גם חציצה טבעית ומכוונת בינו לבין פינת האוכל וגם מייצרת עניין חזותי, "ספה עם אמירה" מציינת כוכבי. לצד הספה, שובצו צמד כורסאות סגולות המתכתבות עם הקיר הסמוך לפינת האוכל, אשר לאחר לבטים, נבחר להיצבע בסגול חם, שמאפשר קשר לשאר החלל אך גם בעל נוכחות בפני עצמו ומאפשר את שבירת המונוכרומטיות.

קיר פינת האוכל צבוע בסגול חמים עם מראות מעוצבות וגוף תאורה מרהיבקיר פינת האוכל צבוע בסגול חמים עם מראות מעוצבות וגוף תאורה מרהיב 


בקיר זה שולב גם גוף תאורה מעוצב, העשוי סבכה של מוטות ברזל שחורים ובתוכם שזורות נקודות אור המיוצרות על ידי נורות הלוגן קטנות. התאורה, בנוסף למראות התלויות על הקיר, מרככת את הצבע ומותירה רושם יוקרתי ונוצץ. החיבורים הסגנוניים בחלל המרכזי ניכרים גם בשימוש בחומרים מגוונים כמו שילוב של עץ טבעי בשולחן האוכל, זכוכית ועוד. אל כל החגיגה העיצובית מתווסף אור טבעי רב, המגיע מויטרינות רחבות ידיים שמובילות אל מרפסת המשקיפה אל הנוף באיזור.

מבט על הסלון המעוצב עם וילונות רכים המותירים מקום לאור הטבעי לחדור אל הבית מבט על הסלון המעוצב עם וילונות רכים המותירים מקום לאור הטבעי לחדור אל הבית  



בהמשך, ניתן למצוא את המטבח, אשר במרכזו אי ארוך לצורכי בישול וישיבה. על מנת שתהיה תחושה חופשית בחלל, שולבו באי גם כיור ומשטח עבודה, כך שניתן לבשל ולשוחח עם בני המשפחה בעת ובעונה אחת. הצבע הלבן נשמר כצבע מוביל, אך מקבל גיוון באמצעות משטחים מבריקים ושילובי עץ.

במטבח הוצב אי ארוך המשמש גם לאכילה וגם כמשטח עבודה ותחת מדרגות הבית נוצל החלל למטרות אחסוןבמטבח הוצב אי ארוך המשמש גם לאכילה וגם כמשטח עבודה ותחת מדרגות הבית נוצל החלל למטרות אחסון 


בין המטבח לגרם המדרגות שובצה זכוכית המאפשרת קשר עין בתוך הבית וכניסת אור למדרגות ומשמר תחושת קלילות בחלל. יחידת ההורים וחדר הרחצה הסמוך לה קיבלו טיפול מקיף הבא לידי ביטוי בשילובן של שני פתחי זכוכית כך שהקיר אינו נותר אחיד אלא מקבל גיוון. גוף התאורה בחדר השינה עשוי בצורת ספירלה עגולה על מנת לרכך את האווירה ולהדגיש את האינטימיות.

בחדר הרחצה שולב ארון אחסון מעוצב בעל ידיות נסתרות להדגשת הקו המודרני הנקיבחדר הרחצה שולב ארון אחסון מעוצב בעל ידיות נסתרות להדגשת הקו המודרני הנקי 


בחדר השינה שולב פרקט עץ ליצירת חמימות ואינטימיות ולצד המיטה דלתות בזכוכית מט המובילות לחדר הרחצה הצמוד לובחדר השינה שולב פרקט עץ ליצירת חמימות ואינטימיות ולצד המיטה דלתות בזכוכית מט המובילות לחדר הרחצה הצמוד לו 

פרקט העץ אשר שולב, תורם גם הוא לחמימות החדר שממשיכה גם עם דלתות שמובילות לחדר הרחצה שעשויות זכוכית בגוון מט. באופן זה, נשמר הקו העיצובי הכולל של הבית שהינו אלגנטי ובו בעת אינטימי ונעים.

בעיצוב דירה זו שולבו:

ריצוף וחדרי אמבטיה : "ויה ארקדיה"
מטבח: מטבחי "סמל" רמה"ש
תאורה: "מתן אור"
ריהוט: "ריהוטים" ראשל"צ
טקסטיל: "צמר שטיחים יפים", "וילונות הנרי" כפ"ס
ארונות קיר : "דלקוב" אור יהודה
כסאות בר : PICK UP
עבודות זכוכית : "לב הזכוכית"
אביזרי נוי: I.D.DESIGN , "ביתילי", "ריהוטים"

רוצים לראות עוד? לספר הדיגיטלי של המעצבת לחצו כאן

רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה